В Слънчев бряг изплащат 12 млн./г. на туристи заради шума

Българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум, обяви Валери Симеонов.

Обратно в новината

Коментари - В Слънчев бряг изплащат 12 млн./г. на туристи заради шума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква излиза тя,тези които копунясват и вдигат шум после съдят "държавата"България.То пък една държава и държавност измислена както никъде по света.

А кога Фандъчката ще изплати обезщетения на 30% от софиянци, че кацащи самолети минават на града с оглушителен шум дори и през нощта в малките часове?

Прав е. Точка. Надявам се че бъгларския народ е разумен и ще уважи фактите.

След като разрешават такъв шум, защо строят наоколо хотели? Някой като иска да прави шумен курорт за напиване, друсане и проститутка, защо не се отдели някъде по ивицата място и не се построи град на греха? Но нека да е така, че да не пречи на никого. Слънчев бряг беше един от трите елитни български курорти, наред с Албена и Златни пясъци. Сега е гето!

Преди няколко години една англичанка направи филм що за кенеф е слънчака. В него имаше и интервю с едно семейство с малко дете от Словакия, които обясняваха, че курортът им е бил рекламиран като семеен, но са крайно недоволни и са там за пръв и последен път. Така че ми е много странно що се "семейства" ходят в този курорт? Извратеняци някакви, които предполагам са навити децата им да не могат да спят нощно време? Или пък ги друсат от малки? А? Статистиката дали го казва това?

Ама не от луксозните.

заради боклуци като тебе, които серат навсякъде.

смешно ми става с претенциите на тези младежи. Беше много, много отдавна. Някъде в началото на 60-те години. Наричахме Слънчев бряг умалително "Съни биич", а ул. Раковска - Ръкси стриит. Така някак си се доближавахме до западните курорти, където не можехме да отидем. Със съпругът ми запазихме стая в един малък хотел - три етажен в Центъра на курорта, но се оказа, че не е готов. Спяхме в Несебър, сутрин на плаж на Слънчев бряг до обед - обядваме и в квартирата, а вечер пак на Слънчев бряг.

държавата потърси ли си в съда тези пари от причинителите на шум или не.

ТЕЗИ ТУРИСТИ СИГУРНО СА МАЗОХИСТИ, ЩОМ ЗНАЯТ, ЧЕ Е ШУМНО И ПАК ИДВАТ! ПО НТ ПОКАЗАХА,ЧЕ СОБСТВЕНИЦИ НА АПАРТАМЕНТИ ПРОТЕСТИРАТ ПРОТИВ ШУМА! ЗАЩО ИМА АПАРТАМЕНТИ, СЛЕД КАТО ТЕ СА КОНКУРЕНЦИЯ НА ХОТЕЛИТЕ? КОЙ ИМ ДАДЕ РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ И КОЛКО АПАРТАМЕНТА СА ПОСТРОЕНИ В СЛ. БРЯГ? ТОВА ДА ПРОВЕРИ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, А НЕ ДА СИ ИЗБИРА КОИ ОБЕКТИ ДА ПРОВЕРИ!!!

В тази държава не се ли разбра, че шумът е мерило за културата на човека. Аз на мои приятели в Русия казах, че нашето Черноморие не е за почивка на културни хора.

В община Несебър винаги е било пълно с негодници!!!

Напишете: Как смятате че ще завърши: 1/ _Държавата ще надделее над мафията. 2/ Държавата ще отстъпи пред мафията 3/ Очсквсте ли държавата да отстрани корумпираните и бездействащите чиновници довели до това положение 4/ Очаквате ли държавата да забрани шумните цигански веселби. ОТГОВОРЕТЕ .

К`ва държава?

Искам обезщетение,защото в ресторанта на хотела силно пърдяха!

Валерка пак не си хванал виновника мамка му. Вместо да взимаш лаптопа на диджея, вземи печатите на общината, която е дала разрешително за всички тия дискотеки. Не може да дадеш разрешително за 20 дискотеки на едно место и после да викаш Бах мааму то стана много шумно....

Ex, да eбa и държавата - всички се впрегнаха в защита на ВС. Още малко и ще му поникнат крилца.

300000 легла и лукс не вървят ръка за ръка. 11 км плаж си е за масов туризъм с всичките му недостатъци. Дори и само със семейства да се пълни тоя плаж, тогава пак ще е непоносимо, защтото децата ще крещят. Решението: Дигайте качеството на обслужването и на алкохола, канете си диджейте и се състезавайте с Майорка. Миконос или Санторини няма как да станем!

Допустимият шум е намален на 65 от 85 децибела и на клубовете са дадени 6 месеца да се адаптират. Освен това полицията ще може да запечатва и конфискува музикалните уредби. Повишават се глобите за нарушения - от 15 - 300 000 евро на 30 000 - 300 000 евро. Сподели

Валерката трябва направо да ги затваря тези мафиотски заведения, понеже те са наистина мафиотски! Може ли обикновен човек да отвори дискотека в Сл. бряг? НЕ!

Вече започва да става досадно. Държавата цъфна и върза и до купоните допряха. Цялата медийна мафия се е заела да прави Валери герой, а той просто не иска да е министър на водопад, а фактор. затова са пиар акциите му. Достатъчно е да излезнат и да кажат, че който иска да купонясва, да си намира място до казаните с ракията.

И кво да ги оставим да ни тормозят с децибелите си ли?... само така Валери,...макар а не те харесвам!

а колко печелят,щом с си позволяват да изплатят такава голяма годишна сума само за компенсации...

УДРЯЙ МАЗНИТЕ МУТРИ, ВАЛЕРКА! НАРОДЪТ Е С ТЕБЕ.

Топло-та-Врящо : - след Незабавния Протест, както и Анулирането на Фестивала (ел.музика...който Се оказва Е Сериозно посещаван) --> утре (събота) Протест на РаботещиТам, а И на Почиващи ! и то - ВечеОдобрен.

ходи се.....тъпанар

Това е отвратително! Заради няколко кожодера, които не искат да шумоизолират клубовете си и да ги направят да могат да се затварят нощно време се губят милиони! А ремонтите по клубовете ще струват много пъти по-малко!

Остана ли свободна дискотека, която един млад човек да отиде и да се забавлява, ЗАЩОТО превърнахте курортите в туристически спални.Никъде по плажовете не видях деца които след полунощ да спят крайплажните заведения и тези на брега на морето работеха до сутринта това лято?

Някой да каже нещо за плажните заведения и за заведенията на самите плажове които вдигат ужасен шум не само на тези в самите курорти.А да не говорим за туристическите яхти които вдигат целодневно шум и пречат на почиващите.

Нека да се съобразим с мутрите ,нали те управляват ,покровителствани от държавата ,ДОСЕГА !!!!!!

Какъв им е проблема на протестиращите?Като искат шум да си построят заведения на 2-3 километра от Слънчев бряг, да си оформят един малък остров за купонясване, където няма хотели и не пречат на никого.Така е във всяка нормална държава.Който желае да ходи, да си се забавлява ако ще до утрото вътре или вън от заведението, да си вдигат и невъобразим шум, но да не е за сметка на останалите почиващи.

Типично българския вариант: Що да е просто, когато може да е сложно??!!

и частните зари дето в 12 вечерта се чуват на километри !

Мани-мани ! - Само си го Представям тоя 'наш' Шмок я у Столипиново, я Факултето, я Максуда... (НЕ прасе-у-камъша, ами Амеба-у-00/WC Ще му Е ошумоляването )

Мачкай чалганизираните селски бегове , дето се опитват да тарикатеят , Валери !!!

Ами сега? За всички недоволни които не могат да заспят от шума!!! "Розов шум за по-добър сън March 13, 2017 apteka24 бг Дълбокият сън е необходим за добра памет, но и двете отслабват с годините. Едно ново проучване показва лесен начин за по-добър сън при възрастните розовият шум. Не, това няма нищо общо с розовите сънища (за съжаление)."

...май скоро си минал през аптеката?

Чети, чети драга и след това пиши!!!

Слушането на розов шум докато спите помага за по-добра почивка и памет 28 юли 2016 г., 09:53 Проблемите със съня пречат на много хора и науката постепенно се опитва да ни помогне да разкрием нови начини за почивка през нощта, пише Design Taxi. Скорошно проучване на екип учени, ръководени от д-р Йън Борн, показва че пускането на определени звуци по време на сън не само ни помага да помним различни неща по-добре, но и повишава качеството на съня. Т.нар. розов шум се синхронизира с естествените честоти на мозъка и позволява да си спомняме думи, които участниците в експеримента са учили преди това. Всъщност, някои от тях успяват да запомнят до два пъти повече думи, отколкото други хора, които не спят на розов шум.

Дискретно : - найДиво купонясване съм виждал Именно от Хора в Златна възраст ! ...и то Без Никакви изцепки .

Като се надлъгват с уж спомени от младените или казармата.

Значи бижуто Слънчев бряг го обезобразиха точно тези ,които изкараха петдесетината стачкуващи.Симеонов не го забелязвах до сега,но излезе пич и държавник повече от всички останали.Няма как да се въдвори ред щото по всички институции в община Несебър ,та до Бургас така са се овързали ,че никой никому не смее да пипне,а и няма как щото пипнеш ли единия шурея на другия ще те защипе за нещо пък той.Затова ни полиция,ни кмет,ни РЗИ,данъчни,манъчни и всякакви хрантутници няма как да са активни.Контролът по Слънчев бряг трябва да е примерно от колеги от Габрово...та така!

Виждате Само Аван-'сцената' на Поредното Непродаваемо театро на 'наште', Колега... - вижте Цялото ! (тук по-преди в 15:55)

Продължавай Валери! Не спирай. Ред и трябва в тази държава. Превърнаха България в коптор. Бизнес било! Какъв ти бизнес, простотия и мафиотско печалбарство. Помня Слънчев бряг от преди скапаната "демокрация". Много зелени площи, само 100 хотела, въздух, ред и чистота. Затова идваха и богати туристи, а много от тях бяха и постоянни посетители на курорта години на ред. От алчността на така наречените "бизнесмени"/евтини печалбари/ Слънчев бряг е съсипан.

М'чи той тоз Винкеуъ - Баш'наш' я, Колега ! - ей го в на 'старта'-му виа 'бизнес' из Дебелт ! ...ей го в на И СКАТавката ! ...ей го в на И КозиятРог ! ...ей го в на И Двата апарта на Слънчака за 900 Лева ! И ! - ей го в на И Идващото 'финансиране' на 'наште' 'бизнес'незнамквиси из Слънчака чрез Умело изиграния от него Старт на Поредно 'осъждане' на 'държавата-на-наште' от 'нашта' секция в ЕСПЧ/Страсбург !

Мачкай мутрите Валери ! Имаш обществената поддръжка !

Интересно на кои туристи са изплатили? На 100% няма такива!

правят рекламации за всичко, щом са дали пари за почивката си, нормално да изискват нармални условия за тази почивка, щом ги няма - правят рекламация. От много години това се практикува в цял свят. Ама такъв примитивен кат теб, отде да знае тези елементарни неща? Нал тъй

Някога в ММЦ в Приморско имаше три дискотеки до 2-3 ч. сутринта и няколко ресторанта, които работеха до около 24 часа, но всичките бяха далече от спалните - хотели и бунгала! Не си пречеха взаимно, всички бяха доволни - който иска - спи, който иска - скача в диското и до колкото изкара ... Самият комплекс беше в гора, бетонът не беше много, нито асфалтът, много приятно и красиво място за почивка беше! Със собствен плаж - много хубав, спасители, скали, отлични условия! Принадлежеше на ЦК на комсомола, и понеже некадърните комсомолци не можеха да се разберат кой да го вземе, нито пък да го стопанисват чрез отдаване на фирми - съответно всичко беше запуснато, изоставено, зарязано да се руши! Оборудването на огромните ресторанти е разграбено, терасите и алеите са обрасли с всякаква растителност, тук-таме някое гущерче да претича по камънака на някогашните алпинеуми и отлично поддържаните (някога, сега - съсипани!) градини - и това си е! Това е най-големият порок на комуноидите - сами не могат да направят нещо, но на друг не дават! Така и го зарязаха да се скапе - и то се е скапало вече напълно, сега кой ще вземе огромен обект, в който трябва да се влагат грамадни средства за възстановяване и ремонти, оборудване ... А всяко бунгало и всяка стая в хотелите имаше баня, балкон, мебели за сън и срещи ... Пълна разруха! Та там би могло да се направи място за почивки на младежи, които идвали само за купона, ама де тоз акъл и добро желание ... Само с добра изолация на дискотеките и ресторантите отвътре - и пак всичко можеше да си функционира до ден днешен!

Плажът към ММЦ е все още на мястото си и е все така приличен. А за другого... виж поста ми по долу за ММЦ. И все пак същите комуноиди са построили това което хвалиш как е било навремето. Под секрет да ти кажа - не са виновни или герои ни комуноиди, ни демократи, като народ каквито сме - сами си го правим.

ВиеЛично ли, АврораЛично ли, азЛично ли или който-и-да-Е от Нас-Всички 'създадохме' 'наште' и 'прехода' ?!

В Слънчев бряг всичко е направено на парче и разнородно. Тюрлю гювеч от всичко и за всички. Дискотеки, плажни партита за младежите, клуб Ялта със световни диджеи. От друга страна тежки 5 звездни ол инклузив хотели за платежоспособните туристи на възраст. Това сред криви, тесни и задънени улички, без места за паркиране. Презастроено и разнородно като цигански катун. Трябвало е да се избере едното или длугото, но не и двете заедно. Всъщност нали в гората между Приморско и Китен беше Междуналодният младежки център. Там е идеално място за дискотеки на открито, рок концерти и каквото си искат. Без за пречат някому.

При комунизма имаше закон за курортните селища: 70%- зелено и 30% застрояване. Алчните либерални демократи бетонираха всичко и мислеха, че ще печелят огромни пари. Девизът на Некерманн е " Човек и природа", а не както у нас " Човек и бетон " Да ви пикая и на демокрацията и на фалшивата свобода

Задължен ! ...Днес - найТърсените дестинации ЗА почивка СА ала НавреметоКамчия и/или Срещу Тодорка (над Разлог...май Семово или Семково се казва)

Да наистина - какво Е Днес ММЦто, Колега ? (Само съм минавал последните години. Звучи ми на запустяло/запуснато.)

Само ти звучи:)

LeGrandTulup

ММЦ-то всъщност е собственост на Албена АД, това заедно с новият ол инклузив хотел Магнолии наблизо. И както всяко нещо пипнато от Албена АД, май нещата изсъхват там. Пълно е, има бунгала, хотели, но нещо на нищо не прилича.

Семейни туристи в ж.к. Съни Бич

Не е шумът проблема , българи. Който иска да ходи в клоаката, който не , да не ходи. Големия проблем е плажния рекет. Задължителното закупуване на сянка на обявена за общонародна собственост плажна ивица, подарена на мутра- Маджо, Маргина, Митьо очите и още много нискочели бабаити, които дерат народеца и делят с дебелосерите политици. Това е големия проблем . На времето единствения платен плаж беше на Златни пясъци- 40 ст вход - едно кафе. Сега ви искат 20 лева за чадър , който струва 15 лева и на това мутрата му вика бизнес . И тук Симеонов е абсоолютно прав.

Абсолютно ! ...ама Едно - че Винкеуъ НЕ каза И-гък отн. Това...и Второ - ДориБегъл преглед на 'собствениците' на курорт'бизнеси' по Южното Черноморие - показва Ясни 'афилиираности' (на Север от Бяла - СА ТИМ)

Слънчака - НЕ се рекламирал за БашКупонджийница ?! - ТочноОбратното, г-це Димитрова/Дир.бг ! - Баш за БашКупонджийница СЕ рекламира !, и то Йощ от ок.2001-2002ра !! ...че И от 'наште' 'бизнес'незнамквиси И по Всякакъв начин !!! (от Официални реклами до чатове) .... ха да НЕ го увъртаме, Хора ! - Туризмът-Ни (от Всякакъв тип) - Има КрещящоНеотложна Необходимост от Ревитализация ИзОснови !!!, както Всичко у Нас. - Е ли възможно Доказани Вагабонти да са 'собственици' на хотели ?! - Не !, ама Е Повсеместно. - Е ли възможно Тези 'бизнес'незнамквиси да НЕ се барват от Държавата ?! - Не !, ама Е Повсеместно. - Е ли възможно Човек да НЕ ходи в Собствената-Си Държава на море/планина, ама да Е Редовно В чужбина за Същото ?! - Не, ама Е Пивсеместно. - Е ли възможно курорт да рекламира АчикАчик и Само Наркотици+Алкохол+Тънки'забавления' ?! - Не, ама Е Повсеместно. ------- Колкото до 'наш' Винкеуъ : - Отчетете Двата-му апарта БашТам ...и Факта за 'закупуването'-им за 900 (Девет Стотин.) Лева - Отчетете НеминуемоИдващите искове за Обезщетение заради 'акциите'-му И ! - кат Се сепнем отн. ТоталнияКолапс на 'нашто' 'управление' - Хич и да НЕ се чудим КаквоТочно Бе Целта на 'акциите'-му !

В слънчака даже и мин. вода е менте-всичко се налива от чешмата

Когато направи акция шум в циганските махали тогава да се похвали! Нека да им конфискува на тях музикалните уредби та да могат хората от съседните квартали да се наспят...

Симеонов няма защо да вади доводи и заема защитна позиция, когато води борба за законност и ред. Пари ли им липсват или какво, за да се шумоизолират и спазват законовите разпоредби? И с какво право някой ще се оплаква срещу циганските сватби, ако къде по-фрапиращите нарушения на мутренски дискотеки не са санкционирани. Къде по-притеснителна е обаче изнесената информация за монополизираното владеене на плажни концесии от лица, за които МВР, ДАНС, ГДБОП, НАП не събраха доказателства за престъпления вече над 20 години.

Симеонов по принцип не го понасям, но тази акция я подкрепям. Все пак хората идват да почиват, а не да подскачат в леглата от децибелите. Тези, които протестират са служители на същите тези заведения в които дъни музиката. Един приятел работи в една от тях и собственика им е казал да протестират, иначе уволнение.

На Царево има хубав плаж и е тихо...

В царево хубав плаж? и ще го сравняваш с СБ?

Какъвто и да е Сименов, в случая го подкрепям напълно, защото искам, най-накрая, нашето Черноморие да стане нормално и светско място за почивка, а не мутренско-чалгаджийско средище, предлагащо нискокачествена дрога, високи децибели, евтин алкохол, анархия и безплатна проституция на малоумните английски млади плебеи и останала бедна работническа измет, идваща от Западна Европа да се наслади на тая свинщина! А не може ли, вместо да ходим на гости при съседите, да направим така, че ТЕ да идват у нас!.. Вместо НИЕ да им завиждаме, искам ТЕ да ни завиждат!... I HAVE A DREAM, както казва Мартин Лутър Кинг... ;-)

Като цяло-лошо обслужване и лошо отношение към клиентите и почиващите. И още мръсна вода, прекалено застрояване, силен шум. Е това почивка ли е?

Да така е затова компенсират с купона и алкохола.Просто такъв профил е зададен на този курорт,такива са и клиентите му.Ако са недоволни защо курорта пращи по шевовете години на ред.

Напишете в гугъл Изгубеният Слънчев бряг разказ в снимки По възрастните да си спомнят златните младежки години и рошавите п...и

Слънчев бряг - СПОМЕНИ ОТ НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА

Най-вече за златните младежки години, когато не им пречеше алкохола и шума.

Много лесно се решава задачата - всички купонджии да ходят до циганския квартал Комлука в Бургас - там да си правят купони до зори без да пречат на никого. Ще бъдат на същото интелектуално ниво, а кофите с фалшив алкохол марка "цар Киро" ще бъдат "произвеждани на място, а и няма да има нужда циганските джебчии да се разкарват до Слънчев бряг да преджобват чужденци... Удобства за всички...

Тоя вече нещо ми става изключително противен! От десет кладенеца пода носи за да оправдае идиотските си изпълнения! Много комплексарско!

То, всъщност, 100%-тов ИДИОТ си ТИ, но няма как да го разбереш...