Експерти: Европа трябва да се готви за война

За ширещата се терористична вълна са виновни всички европейски лидери от Втората световна война насам, посочи проф. Михаил Константинов за атаката в Барселона.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Европа трябва да се готви за война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са виновни политиците от Втората световна война насам, а тези след 1990 г., и то на водещите европейски.държави воглаве със САЩ, който е основния заподозрян за тревожното положение в света.

Подават вазето с което сте ги обесиат , от алчност чефутска работа.

И тез наште професори и многознайкофци които говорят по телевизиите одма им лъсва купената диплома и незаслужената титла!Се едно,чи слушаш някой малоумник с изцъклен поглед и бели коси от една или веча няколко промоскофски теливизии

на първо място е виновна Меркел и после ейрогейовете в Брюксела!

и лизачите на Путин и самият Путин също има вина за задълбочаването на кризата в Близкият Изток и вълната от мигранти към Европа!

Виновни са краварите които създадоха идил

ИД се въоръжава и попълва с пора от ресия на путин...овньо!

Краварски тъпак.

все умници с изкривени задници в посока знае те къде !!!!!!!!!!!!1те правят гооооооооолемо нищо и чакат на заплати !!!!!!!!!!!!!ама са експерти по мъната на черниките !!!!!!!!!!!!!1камо ли някои от тях да е стрелял и ходил на учение !!!!!!!!!!!!!!!!!1!!!!!!!!!!!!!!!!!

Професор Константинов е прав , че семействата на Терористите трябва да носят отговорност за техния син-дъщеря , брат-сестра , чичо-леля и ще видите че те ще се замислят , винаги ще има такива които няма да ги спреш ! Руснаците и Израел имат правилна политика към Тероризма , съдят Родители и близки , унищожават къщите им , автомобили , бизнес на родители , банкови влогове конфискуват !

За мен има много силна пряка връзка между миграцията и терористичната заплаха за Европа. Ако някой може да ме разубеди че това не е вярно, моля нека го направи. Мигрантския поток от Близкия Изток и Северна Африка захранват терористите в Европа с нови сили. Затова политиката проведена от фрау Меркел е предателство спрямо цяла Европа.

Ти пък откри топлата вода. Естествено, че това е изкуствена миграция и виждаме последствията.

Готовността за война иска пари и морална нагласа на хората за това. Някога битуваше един виц:' Оптимистите изучават английски, песимистите изучават китайски, а реалистите - автомат "Калашников". Проблемът с тероризма е решен много успешно от Вермагта и СС през ВСВ. И не по-лошо в СССР в мирно време. Когато бъде убит войник или офицер в населено място се събират всички жители и биват помолени най-учиво за 24 часа да предадат убийците. Не да ги заловят, не да ги предадат на съда, само да ги посочат. Ако това не се случи, на другия ден на случаен принцип се избират определен брой хора и се екзекутират. За 1 немски войник - 10 човека, за младши офицер - 20. Никак не им е било лесно на хората. Ако предадат убийците ще ги обявят з апредатели и партизаните ще ги разстрелят. Ако не предадат убийците, немците ще ги обявят че съдействат на партизаните и пак ще ги разстрелят. Но ефект е имало - след няколко пъблични разстрела помощта за партизаните рязко намалява. лесно е да с ежертваш сам. Но е доста по-трудно да гледаш как измъчват твой близък. Или как разстрелват сина ти. Не че Чичко Сталин е бил по-хуманен. Същите работи ги е правил. Но докато немците са разстрелвали основно чужди, то руснаците са вършели зверства главно със своите. Ако се въведе същия принцип, аз съм сигурен че атентатите рязко ще намалеят. Разбира се в 21 век не можеш да разстрелваш хора току тъй. Но да ги експулсираш можеш. Да забраняваш достъпа им в страната можеш. Да ги поставиш под особен режим на следене - можеш. Все пак те са съдействали на убийците.

А бе то много знаещи специалисти имало в нашата страна ! Да се живи и здрави ! Ама защо нещата вървят от лошо към по-лошо?

какво значи всъщност малоумния ти въпрос?!? Защото отгоре са путkи и мaнгaли. Знаещите и можещите са в хомота.

А тяхната нехайност се храни от мълчанието и премълчаването на милиони, които си спестяват критики по време на контакт с 'лидерите'. Къде от тъпотия, къде от страх, къде от умисъл. Братя комуняги,моше ници,скопци,фесове

Мисля, че всички забравяте, че Европа успешно се е справяла с терористични организации без да се налага да минава към диктатура. Бавно, с грешки, но в крайна сметка успешно. Та е малко странно някой да дава акъл на европейци как трябва да се действа. Всъщност е много странно. Да сме гледали СССР, Израел, Китай. А бе вие наред ли сте? А защо не гледаме за историята с ИРА, ЕТА, Червените бригади?

Всъщност преди 30-40 г. са загинали в пъти повече европейци от атентати, отколкото в днешни дни. Прав си! Има решение и то е извън диктатурата.

ИРА и ЕТА са вътрешни проблеми, при днешните атентати си имаш работа с ограничен и агресивен ислям! Ислям с глобална жестокост, при ИРА и ЕТА проблемът беше основно етнически, а ислямистите може да са мароканци, босненци, иракчани, афганистанци ... идват от всички мюсюлмански страни.

Пролетта в арабските държави дава плод, но останаха още недемократизирани докрай. Ще има ли близкоизточна есен или зима, за да може пазара на електромобилите да бъде официално открит?

Всички приятели и роднини да бъдат връщани автоматично в по родните им места.Да видим тогава дали ще се случват атентати и колко често ще са

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ !

За война трябва да се готвим и ние, ако бъде построена съвременна ДЖАМИЯ на мястото на царските конюшни.

И Каракачанка. Та това казваше,че му трябват много пари за армията

Професор Михаил Константинов е експерт в областта на математиката но от международна политика нищо не разбира.След Втората световна война терористичните акции бяха сравнително малко.Основно в Северна Ирландия, Испания/Каталуния/, Италия и Турция. Всичко беше на религиозна и политическа основа. Но нямаше такъв масов мащаб като сега.Тая "вълна" от тероризъм е сравнително от скоро. Кога и защо се появи бежанската вълна? Когато САЩ започнаха да "демократизират" страните от арабският свят. Махнаха Кадафи и Садам Хюсеин, защото спряха да изпълняват техните заповеди. Същото искат да направят и със Садат в Сирия, но засега не се получава.Дали са знаели,че това ще предизвика бежанска вълна, която ще залее Европа? Предполагам, че да. Нали това е целта на занятието; да има слаба и послушна Европа с големи проблеми. Точно по това време, САЩ създадоха и "Ислямска държава", която в момента е главният фактор на тероризма. Отначало послушната "Ислямска държана" в един момент излезе из под контрол и американците трябваше да започнат да се борят с нея. Това е!

Ами явно е крайно време да си припомниш историята на атентатите в Европа. Олипмиадата в Мюнхен, Октобър фест в Мюнхен, Локърби, гарата в Болоня...

в пъти повече са загивали от атентати в Европа преди, отколкото днес. Още повече да ми защитаваш кадафи, който държа български заложници... тъпо парче!

За съжаление , тази война отдавна започна , но както обикновенно страдат обикновенните хора , а политиците плачат с крокодилски сълзи по телевизии и нета ...Европа е разграден двор , точно както го пожелаха и проектираха САЩ.Както винаги , в исторически план , в Европа ще се сблъскат Демокрацията и средновековния Ислям.Показателен е тоталният провал на опитите за интеграция било на Турци (вече трето ,или 4то поколение родени и иьрастнали на Запад ) Араби и всякаква паплач ,консервирала се в собствени социални кръгове , религия и общество ,милеещи за Татковината от която са избягали и сега величаят , но с тояга не можеш да ги върнеш там ... Така че мерките и отговорите на подобни прояви трябва да са екстремно бързи и адекватни ,дори реципрочни .

Путлерастита пак отлоняват вниманието от най-важния въпрос. Трябва да се отървем от путлер и ватненците, а останалото само ще си дойде на мястото. Спре ли подкрепата на Асад, той ще капитолира, а бежанците вече няма да ги е страх да се върнат в Сирия. Може да оставим някои от по-интелигентите, за да попълним липсите на специалисти, а и решим проблемите с обезлюдяването на Вългария и целия ЕС.

тогава смело на изток. И като стигнеш до Русия, веднага кажи, че си техен привърженик и бягаш от ислямизираща се Европа. Може и аз да те последвам, но първо да видя дали ще ти повярват.

На тебе всичко ти е един голям въпрос , като на бебе , да съжаление с мозъчни дефекти по рождение.

Сирия, бе малоумнико? Колко от "бежанците" са сирийци и колко от терористите?

Абе третополов, ти колко деца ще родиш от арабухи да решиш проблема с обезлюдяването поне на България?

Абе ГЛУПАКО, тези джагали-терористи не се от Сирия! Прочети хронологията на атентатите, извършени в Европа в последните 2 години!

КРЕТЕНА СИ ОСТАВА КРТЕН, ДОРИ КОГАТО Е И ЗОМБИ!

Европа се ръководи от алчни гзове, които работят на принципа "пърди и се услушва". Каква война ви гони? Дадохте права на най-примитивната измет от майната си под предлога всички са равни. Вместо паради в Барселона всички да започнат да ядат свински пържоли, а роднините на атентаторите да бъдат сварени публично в свинска мас.

Твърде голяма част от проблема с ислямския тероризъм в Европа би могъл да се реши с едно европейско Гуанданамо, чиито "гости" да бъдат всички живущи в Европа бивши бойци от разните ислямски организации и всеки, дръзнал да проповядва насилие в името на исляма. Управляващите в Европа знаят това решение и трябва да се замислят сериозно за неговото незабавно реализиране.

Наречете ме руски трол, ватник, путинист, квото щете, но ще ви преразкажа една случка, описана от ветерана от "някои служби" Боб Уудуорт в книгата му "Хиджаб". През есента на 1985 г. терористи от Хизбула отвличат 4 руски дипломата в Бейрут. Единият веднага е убит, а другите са държани като заложници. Руснаците изпращат група от КГБ, която залавя роднина на лидера на Хизбула. Ето какво пише Уудуорд: "Те го кастрирали, натъпкали отрязаните полови органи в устата му, стреляли в главата му и изпратили тялото на Хизбула. Към трупа имало и писмо, обясняващо, че и други членове на Хизбула ще завършат живота си по същия начин, ако тримата дипломати не бъдат освободени." Дипломатите били освободени, а руските интереси в Ливан (както казва Уудуорт) повече никога не били под заплаха. Преди 2-3 седмици, палестинец закла възрастни евреи и едно от децата им в дома им. Убиха го, а майка му излезе пред телевизиите и заяви, че се гордее с него и постъпката му. Вчера израелците сринаха къщата им. С хаштагове и сълзи по телевизията с тероризъм не се води война, а просто се предизвикват нови атаки.

Така е. Но Израел и СССР бяха от двете страни на барикадата. Руснаците поддържаха ислямския тероризъм, докато не стигна до тях.

е само отчасти вярно и то за преди 1989 година. От тогава до сега кой ли поддържа ислямския тероризъм? Недей ми отговаря, няма нужда.

Точно този случай преди години го разказваше и журналистът Иво Инджев. Демокрацията е за нормалните хора.За изродите само смърт.

И Израел с неговите методи успя напълно да се справи с тероризма. Или всъщност истината е, че Европа успя да се справи с левия тероризъм, успя да се справи с тероризма на ИРА, с тероризма на ЕТА? Кое всъщност действа - израелския подход или европейския?

ИРА ги продадоха ШИН ФЕН. Организащията им е била взаимствана от ВМРО и е била родословно-партизански тип. Такива организации се провалят само заради предател.

Искам бабето Меркел , Юнкер , Тукс , Могерини , оня глист от НАТО-то , на първа линия с мен.

Посяха ни вятър, сега ще жънем бури. Само дето кукловодите не се усетиха, че и в Америка се надига един ураган, дето ако се развихри, ще я унищожи.

т.е.ние ,обикновените хора ,да плащаме за неразумните постъпки на политиците ...няма да стане ...аз пък казвам ,че точно политиците предизвикали със своите действия и бездействия този терор и хаос ,трябва да бъдат изметени ,а не да им плащаме и заплатите /които са в пъти по-големи от нашите /!

Отговорете си на следните въпроси: 1.Това ли е най-важния приоритет за вас - да се води борба с ислямския тероризъм. 2.Ако това е най-важния приоритет от колко пари месечно искате да се лишите. 3. Ако това е най-важния приоритет съгласни ли сте да ви бъдат ограничени правата и да се дадат повече правомощия на полиция прокуратура , съд, разузнаване.... Българинът не е свикнал да си подрежда приоритетите. Всички призовавате ад се взимат спешни мерки, но никой не видях да иска ДА ПЛАЩА ЗА ТЯХ. Не видях и склонни да правят компромиси като примерно - съгласни сме полицията да ни привиква на разпит за всеки пост , който изразява критика срещу властта. Политиците са единствените, които правят помен с чужда пита, а останалите финансираме. Та хайде сега се успокойте и всеки за себе си да установи какви са му приоритетите. Разбирам да пишеха 5 годишни, които не знаят, че с 1 лев може само сладолед се купи, а не сладолед, дрон, таблет, смартфон и да се замине на море, ама ми приличате на по-възрастни хора.

Явно не си го осъзнал съвсем добре още, но да ти кажа - скоро оцеляването ни ще зависи от това колко насериозно се взема ислямската заплаха. И не си мисли, че ако случайно успееш да забегнеш зад океана, това ще те спаси от ножа. Тъй мисля аз, пък ти си прецени приоритетите.

Напротив - много добре съзнавам кога заплахата е преувеличена за да може някой да изкрънка повече пари за него от Обществените средства. Само дето ти не отговори от колко пари месечно ще се лишиш. Или си от тези, които мислят да се облажат. Аз искам ръст на БВП, и увеличение на разходите за сигурност , съобразно този ръст. Предпочитам да се вдигат парите за учители, а не на ШАПКАРИ.

dobrin

имаме дупки да запулваме една голяма от преди другите голямя

Аз лично давам около 517лв месечно. От тях за пенсионен фонд отиват около 20лв (според разпечатката от фонда), за здравно осигуряване около 30лв. Сигурен съм, че с останалите около 450лв се правят изключително много и изключително неприятни неща, с които изобщо не съм съгласен. - Съвсем както и 2/3 от имащите право на вот български жители. Тиквата-боклук е избран с около 40% от гласувалите. А гласуваха около 40% от имащите право на глас. А имат право на глас около 80% от жителите (другите са деца). Значи, от 7млн хора (сред тях чернилки турци и друга измет, но все пак) имат право на глас 5,25млн. От тях са гласували изобщо около 1,5млн. От тях са гласували за гнуста около 600хиляди. По една случайност точно толкова са чернилките и турците. Не знам, дали се изразих достатъчно ясно, все пак математиката е точна наука, а тук съм посочил съвсем по-свободни числа. Но, ако някой (все още) се чуди защо и какво - е, същото е и в други държави. Съвсем същото.

Преди два дни се появи новина в доста световни агенции, че в Сирия в склад на ДАЕШ са открити бойни химически вещества(CS и CN )заредени в мини,снаряди и дори гранати,които са производство на две фирми - Cherming Defence UK и NonLethal Technologies (САЩ). Някак това убягна на местнте редактори....

Предлагам да направим групови протести по градовете с # Бабо Меркел, спри ИДИЛ! Ще носим туби вместо мегафони и плюшени мечета!

и кавър на Дони - Не на страха! Да сме солидарни и единни пред лицето на терора! Предлагам и пан-европейски гей парад, за да покажем на ислямистите колко силни са нашите ценности!

Да направим протест - Юнкер, намали гравитацията за да ни стане по-леко.

Незабавно нашето НС, правителството,ГЕРБ,Атлантическият клуб и всички НПО трябва да приемат декларация,че трябва за се наложат нови санкции на Русия,Сирия и Северна Корея!Особено внимание да се обърне на санкциите срещу Путин , руските параолимпийци и групата Любе!

Куха лейка, де я чукаш де се пука.

Жестоко убити десетки невинни хора отново. Наистина ми е трудно да повярвам, че при целия финансов, интелектуален и оръжеен потенциал, Европа и САЩ не могат да се справят с някаква си терористична организация със средновековни разбирания...

с едно уточнение - водачите не искат, а масите не могат. И с едно изключение - това все още не важи за Вишеградската четворка, а да се надяваме и за Румъния и България.

Напълно важи и за Румъния и за България и за Албания. Просто ние тук сме по-зле от бомбардирания с години близък Изток, затова.

Едно е дали могат , а съвсем друго дали искат. Трудно е да повярваш , че ще искат да унищожат това което създадоха.

..."интелектуален и оръжеен потенциал, Европа и САЩ не могат да се справят с някаква си терористична организация със средновековни разбирания"... точно този потенциал беше насочен към създаване и подкрепа на тези терористично организации ,внушавайки ни ,че тези са добрите ,че най-големия враг на човечеството е Русия ...и всичко това не без наше участие или по-точно бездействие ...

Когато господарите им в ЕС пръднат, българските марионетки "експерти" задължително се насират! За каква война да се готви Европа, бе чичовци? Европа е във война още от 2015 г.,когато по заповед на ционистките кукловоди Меркел започна да изпълнява плана Калерги! И забележете кога се случват подобни серийни атентати, за които разбира се ЦРУ е знаело предварително (защо ли?)! Парламентарните избори във Великобритания бяха предшествани от серия атентати, които костваха на поддръжничката на Брекзит Тереза Мей чувствително свиване на доверието към нея. Сега се задава референдум за независимост на Каталуня и... о, каква изненада - серия от атентати! Мислите че това е битка на ислямисти срещу християнството? Грешка! Това е битка на ционизма и глобализма срещу бялата раса!

Най добре е Европа да се дистанцира от САЩ ,които са основните подстрекатели на всякакъв вид военни действия.Тогава няма да има никаква заплаха от война.

Има и други, по-близки подстрекатели.

Какво толкова всички се правят на много изненадани? Джихадистите удрят туристически места с голяма известност и голямо струпване на хора. На Барселона просто и предстоеше случка. На всичко отгоре тези седмици испанците бойкотират туризма и големия поток от туристи, който им пречи да живеят нормално. В Барселона, Майорка, Ибиса. Е, сега вече ще им се получи желанието. Това лято ме ръчкаха за екскурзия до Барселона или Париж. Веднага отказах като дълбоко нездравословни места. Присмяха ми се, но ето че пак излязох прав. Жалко за невинните жертви. Християни и мюсюлмани няма как да живеят заедно, Европа да изгони неканените пришълци.

да се готви Слънчака? Ти сигнализира ли съответните служби?

Вярно е! Много смислен коментар! Само дето не казват в мейнстиима, че Европейските политици и едри индустриалци зад тях смятата да "спасяват" Европа с тези мигранти! Причината е проста - демографската крива и икономиката в преспектива. Коренното население на Европа изчезва с толкова бързи темпове с колкото се топят алпийските ледници. Тези идиоти са решили, че ще си докарат резервна работна армия и покрай нея ще има някои проблеми, както в Барселона. Но на кой му пука при положение, че който взима тези решения не ходи на работа с метрото и не почива нито на Слънчака, нито в Камбрилс и тн. Мислете и се пазете!

Да, да след като вчера испанците спасиха 600 марокански бежанци от удавяне, някакви се 20-30 жертви в Барселона са нищо , работната ръка за Европа все пак се е увеличила, а това е по-важно. :)

Трагедията на този свят е че експерти, учени, инжинери никой не ги слуша! Хората си говорят - решенията се взимат от политици и продавачи, които знаят само как да си проверяват сметките. Лошото е че експерите са експерти, защото отнема време да се образоваш и да мислиш, през това време ония идиоти правят избори. Трябва да им се вземе власта, за да има шанс за Човечеството!

Хайде сега по случай случая им постройте джамия в София . Янките са виновни за експанзията на мангустите. Това е война на Крваристан срещу обединена Европа.

Най-добрият лек срещу тероризма е тероризъм. За всеки теракт да се унищожава до основи по един ислямски град, докато ислямистите проплачат на умряло.

Нали почнаа с унищожението и те до къде се стигна. Унищожена Либия , унищожен Ирак , унищожен Афганистан , Сомалия ............

Е Нали унищожиха Ирак вместо Саудитска Арабия. Всичко е обратното на това което се прокламира.

В БГ всеки ден умират повече хора от нелепи инциденти,катастрофи, болести,лекарски грешки,дрога,самоубийства и др.

Продължавате да се обиждате едни други--това за вас садомазо удоволствие.Забравяте,че хора са умрели от 24 народности и никой не е застрахован.Имам позната там-Стефи ,ако четеш това знай ,че ние сме с теб и не бива да се страхуваш.

Между другото като говорим пак за тероризъм и терористични атаки, нали не забравяме какво каза Бойко Борисов, премиерът на Република България (трети мандат), че Ахмед Доган бил най-големият и най-умният и успешен политик, че той реално управлявал България от години (вторият най-успешен политик бил друг ДС доносник - Гоце), защото пръв се усетил, че може да управляваш и като трета или четвърта политическа сила АКО СИ ЗАВЛАДЯЛ СЛУЖБИТЕ И ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА - в случая чрез главния прокурор и шайката му във ВСС! Защо напомням всичко това ли? АМИ ЗАЩОТО Е ВСЕИЗВЕСТНО, ЧЕ СЪЩИЯТ АХМЕД ДОГАН Е БИЛ АКТИВЕН УЧАСТНИК В ... ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИ, В ТУРСКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИ СРЕЩУ НЕВИННИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ (помним надявам се терористичните актове в България през 80-те със загиналите невинни хора, вкл. жени и деца) и ЧЕ ДОРИ Е НАПРАВИЛ ПЪЛНИ САМОПРИЗНАНИЯ И Е ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА, но не всичките 7 години, защото ДС го е изкарала от там, явно е имал да изпълнява важни нейни задачи, а какви - мисля всички отлично вече знаем и виждаме! Та мисълта ми е, че точно този "РЕШАВАШЕ" ЕТНИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ В БЪЛГАРИЯ 3 ДЕСЕТИЛЕТИЯ С ПРОСЛЛОВУТИЯ СИ "ГЕНИАЛЕН ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ"! Разбирате ли сега какво искам да кажа? И къде точно е заровено кучето? Хайде сега се замислете кой създаде Доган и догановци с техните пеевци (и ОПГ ДПС) и кой толкова години ги крепеше! И кой и кои ЕКСПЕРТИ (като тези от статията) години наред го величаеха, че дори го изкараха най-големият патриот и вторият Левски!!!

е само ти ли не разбра че доган е човек на москва??? агент на ДС миналата година получи награда от русия застана на страната на русия и каза че нато ще се разпадне застана срещу турция по повод сваления самолет

Част от ДС агентите сега обслужват и западни служби.

Виж,доколкото разбрах -ти си дама.Дай тон и пример на дискусиите с културно и уважително отношение.Стига сте се обиждали-няма те ли срам едни от други.Обръщам се към всички ви--поне веднъж се обединете около идеята,че сте българи.Уважавайте се !

далече ще стигнеш

сега - не ни изнасят новините и гледаме да ги завърнем към домашния свинарник. Няма ли да кажеш нещо и за силния долар и дългата ръка на Путин? Или ще оставиш тези глупости да ги пишат Ъгъла и Бегееца? Погледнете нещата каквито са.

Ми, бъркат тези "експерти" щото Европа вече Е във война. Но, 1. Основният враг(противник) на европейците а техните собствени лидери (с малки изключения, напр. - В4), живеещи в някаква измислен реалност, в паралелн свят. 2. За да се справят с тероризма, европейците първо трябва да се справят с техния основен противник, който е и естествен съюзник на ислямистите итерористите и им създава благодатна среда за действие.

TIREX

а колко хора загиват от бомбите на сащ в сирия ирак и другаде?

Само да попитам , аз сега на ислямистите ли трябва да търся сметка и да воювам с тях , или на бабет Меркел , примерно?

меркел ръководи общо взето най-мощната държава спрямо брой население в света! кой си ти смачкан русофилски трол да й търсиш сметка??? хората са си супер там! какво общо има меркел с испания бе тикво!?!??! ти си очевиден трол с поръчение да плюе меркел щото тя нарита путлер и сега той скимти като пребито куче изолиран сам

С теб не кореспондирам , от теб нещо смислено не може да се чуе.

...какво общо има Меркел !?!Ами Германия и Франция ,подлоги на САЩ ,командват ЕС ...А кои сме ние ,че да им търсим сметка ...скоро ще усетите народния гняв !

Ислямският тероризъм е непреодолимо зло за средносрочен период.

е непреодолимо, но може да стане и за дълъг период. Справка - Османската империя през XIV - XV век.

Така ли? Колко поколения включва този "средносрочен" период?

деер

Тероризъм в Европа няма! Всичко е цирк! 2001г. - самолетна атака, 2017 - с коли, 2030г. с каручки или кучешки впряг?! Защо няма терористичен акт с дрон???????Нали после бягат правоверните? Т.е. искат да отложат времето до 72-те девственици, а не се сещат за дрон...

Защото с МПС е най-лесно. Всеки има книжка, навсякъде е достъпно и никой не ти обръща внимание. Сравнително евтино е. Е затова. А не защото има световна конспирация.

Време е за нов кръстоносен поход!!!

света трябва да се обедини под ръководството на русия и да унищожи терористите!!

гъргарин??

Още малко прости истини: На война - като на война! Една война не може да бъде спечелена категорично САМО С ОТБРАНИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ, вкл. стени и граничен контрол (не че не са нужни) нужна е АКТИВНА ПОЗИЦИЯ И НАСТЪПАТЕЛНА АГРЕСИЯ след като имаш срещу себе си посветен да те унищожи на всяка цена последователен противник! А активна позиция в тази война без активно ангажиране на ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ не може да стане, за тази цел населението трябва ДА ВЯРВА И ПОДКРЕПЯ БЕЗРЕЗЕРВНО ПОЛИТИЦИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ СИ, НО ТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗАСЛУЖИЛИ ТОВА - ЗАЩОТО ДОСЕГА ВИНАГИ СА РАЗОЧАРОВАЛИ И УПОТРЕБЯВАЛИ БЕЗХАБЕРНО ДОВЕРИЕТО И ПОДКРЕПАТА В АВАНС, КОЯТО СА ПОЛУЧАВАЛИ ОТ ХОРАТА НА ИЗБОРИ! Разпространеното убеждение от куп политици и управници, че врагър бил навсякъде и не можел да бъде идентифициран не само че е грешно и невярно, и допринася за паниката, тоест е в полза директно на врага, НО Е И МНОГО ВРЕДНО, именно затова е много важно да се идентифицират ГЛАВАТАРИТЕ НА ТЕЗИ, много ясно и точно, публично, кои и къде са, КОИТО И ДА СА И КЪДЕТО И ДА СА, без значение колко пари и власт притежават! И ... техните "приятели" с кръговете и обръчите им! Във време на война важи принципът "Който не е с мен е срещу мен" и хората от огромната мюсюлманска общност трябва да се определят - за или против изродит ислямски терористи са И АКО СА ПРОТИВ - АКТИВНО ДА ГО ПОКАЖАТ И ДОКАЖАТ! Принципите за хуманност и толерантност по време на война са много по-различно от мирновременните, изкривени, ако мога така да се изразя! НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА!

Дървен философ!

Ей приятел, тези разсъждения са от времето до Първата Световна. Дори за Втората може да поспорим. Имаш компютър - имаш Гугъл - потърси и се поинтересувай от теория на модерна война! Чети и руски и американски сайтове! и най вече МИСЛИ!

За всеки убит от терорист европеец се депортират 10000 заподозряни лица заедно с имамите и емирите, и се сабарят 100 джамии. ....

Казвам веднъж и отрязвам--позицията на Каракачанов и българското правителство е вярна и точна.Ако ЕС не си вземат поука ,ни чака и по-лошо.Тероризмът трябва да се реже из корените.

И от кого да си взима поука - от Каракачанов? Или може би от Бойко Борисов и Корнелия Нинова, а защо не и този титан на човешката мисъл Волен Сидеров. Ама разбира, се че всеки гражданин на Европейския съюз се чуди защо не се прави това , които съветват българските политици. А пък аз да взема съвет от клошар дето бърка по кофите дали да инвестирам в недвижими имоти? Все си мислех, че лудостта от 90-те години колко сме умни и уникални и затова няма да слушаме никого е отминала. Ние си знаем най-добре. И като си знаем най-добре сигурно сме най-уредената държава с най-богатот население от бившите соц .страни.

dobrin

голяма дупка...

Казвам и не отстъпвам от мнението ,че позицията на българското правителство е неадекватна ,угодническа и най-малко национално отговорна ....

И защо нито един експерт не дава примери как бяха победени различни видове тероризъм? С левия тероризъм как се справи Европа - забрани левите партии ли? Забрани на граждани на комунистически страни достъпа ли? Бил си пионерче, значи ще взривяваш бомби. А с ИРА и ЕТА - как успя да се справи. Дали с налагането на ограничения на всеки баск и ирландки католик? Айде "експертите" да вземат да престанат да откриват топлата вода. Просперитетът е НАДГРАЖДАНЕ А НЕ РЕВОЛЮЦИОННИ ЕКСПЕРИМЕНТИ.

Тия джихадисти са адски тъпи копелета. Ако почнат да газят и взривяват само политици, хорат навсякъде с радост ще ги посрещат.

Политиците дето ни го натресоха това са се подсигурили , охрани , изолирани имения , наблюдения. Все пак всичко това ще им стигне само за това да бъдат последни.

Ами нали те са партия и играят заедно с някои от тях, по-точно главатарите им, бе, нали това точно се опитвам да обяснявам от години по сто различни начина! Много е трудно да спечелиш битка или война ако някой зад гърба ти или с тебе и до теб ужким те предава и продава! И кой точно е тъпакът в този случай?

Аз ,защото като казах тук , че това ще е война на всеки срещу всеки , някои взеха да ми плющят минуси неистово.