Борисов: Газов хъб, връзки. Всичко става по най-добрия начин

С изграждането на газовия участък Лозенец – Недялско капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Газов хъб, връзки. Всичко става по най-добрия начин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...стига сте го рекламирали ....безполезно е !!!

симо

А дали си платил по-добре за тази заварка'''Щото имам спомени от америчките ТЕЦ,където нашите заварчици /пак с по-добри шевове/ получаваха като туземци от Буркина Фасо.

Тоя пак е слънчасал. Не може да си специалист по всичко. Виж, по размотаване на щланговете в гориста местност може да е доктор на науките (Боже, прости ми), но ми идва много за заварките понеже съм инженер. Всяко нещо си има мярка ! Все пак е министър-председател , на Качестввен контрол.!!

...спрете да цитирате Borisov...не му правите услуга !...и без това нешата са "както каjaт началниците "...наи- добре само да се усмихва многозначително и това е !

Запомни едно, заварката ни, е много по-добра, от заварката Ви!

симо

Не е ли по-добре други да те хвалят????Но те май не са почувствали подобрението,за да те хвалят.

Безработицата слезе на на 6%, ....РАЗБИРА СЕ, В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА САМО БАБИ ПЕНСИОНЕРКИ...

0 инфлация добре или зле е /според учените книги/ и каква е структурата и динамиката по пера на БВП. Таз година конектори, догодина цели връзки... Щот нещо ми звучи познато Тази година завод за полупроводници догодина за цели...

Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ. Дефлацията ще вкара банките в правия път и ще спре презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата. НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.

Какво инспектира тази лоена топка? От какво разбира, че се изказва за заварки и хъбове? Пак го е ударил на джобен тенис - всяка втора снимка на това нещо е с ръка в джоба. Не стига, че не може да говори, не знае какво говири, прилича на черен цигенин, а и няма усет как да стои пред камера.

Чрез турския х... към България значи, ще постъпва не само азерски газ, който никой не го знае колко го има, ами и втечнен! От САЩ! Мъдро, за разлика от тъпите германци, които не само са се юрнали за Северен паток 2, ами и ги приказват едни, че да им се чуди човек на акъла: "Ние считаме за неприемливо един американски закон да задължава европейците да се откажат от руския газ, за да купуват американски...", заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от германския ежедневник Ханделсблат в публикация от 29 юни т.г. под заглавието "Габриел заклеймява US санкционния план" ("Gabriel prangert US-Sanktionspläne an", Datum: 29.06.2017, 17:26 Uhr, Handelsblatt). Че и не са от вчера тия германски приказки: "Няма алтернатива на руския газ (германският министър на енергетиката)" бе заглавието на публикация от 28 март 2014г. на френския финансов седмичник Ла Трибюн ("Il n'y a pas d'alternative au gaz russe" (ministre allemand de l'Énergie)", La Tribune, 28/03/2014, 15:16). Е да, ама ние нали сме умници: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). Че и слушкаме, к'вото каже новият голям брат, а на доброто за България - майната му!

Ама нали си го търпим...

Ще ма ли полза бълг. народ , едва ли ? Ще има ли полза държавата , едва ли? Резултат= 00-00. Добре ще са олигарсите , а ние ще им изплащаме хъбовете .

Плащаме и сме плащали прескъпа руска газ, мурзилке.

Без значение от къде е газта , пак ние ще я плащаме ,но облагите ще са за други ТЪП ГАЛОШ МАЛУМЕН...

В икономиката, финансите, търговията има само един добър модел - най-конкурентно способния. Това е ясно и на малкото дете, което за пръв път се е докоснало до вариантите - искам, мога и тате дава. Ние за момента само даваме, а не ТОЙ негово величество управляващия !

Газ хъб и банкянски РЪБ!!!Това е приноса на герб в икономиката ни!!!!!!!!!!!!!!

ti samo ne prestavaj da mu celuvash posranijat GUZ DA VI EBEM PICHKATA MAJCHINA I NA DVAMATA!

Едно време народа го клатеше БКП, а сега ГЕРБ.Някой може ли да каже каква е разликата.Смъкват по 10 кожи и не им пука.Крадът като за последно.

Хората са едни и същи, низки, долни, жадни за власт и пари. Когато им е угодно са комунисти, когато не - демократи.

..Пей сърце!....

Дано нещата да се променят, но др. Алиев застава мирно и казва слушам единствено на др. Путин.Поне до преди месец в Баку беше така.

Г-н По-По-Най , дето започнал житейската си кариера с кражби от комшийската джанка , през Пролетта. За всичко ти вервам , даже на себе си не вервам така , защото има разлики , съществени.

Тази работа че нашия БВП расте най бързо я чух за първи път в 1975 година Тогава бях на 11 години Учителката каза още че според нея някъде към 2000 година комунизма ще е готов и в магазините всичко ще е без пари Ама щастливо детство си беше )))

Не може да се отрече, че тази заварка е наистина е различна. При тази заварка, ще внасяме газ и ще даваме за транзитна такса. При предната заварка, щяхме да изнасяме газ и да получаваме транзитна такса.

При Южен Поток щяхме да получим транзитни такси след като се изплатят разходите по построяването му. Понеже руснаците щяха да финансират строежа и те ще определят колко са разходите. Нещо като "Цанков камък". Пари от Южен Поток след 200 години.

lu4ka

Еееее, кАжи, че и от заварки разбира. Сега и заварчик на годината!

Той не знам дали разбира от заварки, ама ние разбираме от фалити банки!

Разбира му човката на тоя тъпанар от заварки толкова, колкото свиня разбира от кладенчова вода.

значи тези тръби и хъбове са транспорт на суджуци,за да пристигат бързо при вожда и да не става като оня от добрич да ги крие самон за себе си

Да ни е жив и здрав Борисов, само той е способен да води тая страна напред.

... Борисов, само той е способен да води тая страна напред, КЪМ ПРОПАСТТА.

Много се търсят заварчици и......пожарникари.

Кого будалка бате Бойко, на турската граница няма да има руски, азерски или марсиански газ. Ще има турски и турците ще го продават като своя стока. Там няма трети енергиен пакет, свободни мощности за разни доставчици и други ала-бала.

Каквото да си говорим, Орешарски не може да заварява като Борисов. Нали вожде ВинеТу БираТу?

и от заваряване почна да разбира нашия примиер министър били са заедно с американския посланик и той цъкал цъкал с език

И да знаете гербераското лайно колкото и голямо и рядко да е мирише на парфюм!!!! Така казаха отгилдията на продажните джурналя!!!!!!!!!!!А аромата му се разпръсква със всичка сила от мощните ДУХАЧКИ на ШАЙКАТА ГЕРБ-диловската свирачка и Каратъпанчевата смукачка!!!!!!!!!!!!!!!!

Абе толкова растат доходите и намаля безработицата, че летище София се пука по шевовете на терминалите за заминаване.

Ти погледни тези които заминават после как гласуват в чужбина и ще ти станат ясни нещата!

Това от благодарност съм Простия, че ги е прокудил от България , като са видели за какво иде реч.

Всичко е прекрасно, както при предишния Тато; разликата е, че тогава българите не ги пускаха да бягат в чужбина.

Странна работа, колкото по-бързо расте нашият БВП, толкова повече съседна Румъния се отдалечава от нас.

Щото странното българско племе си избра за управител странния царски син, и вече 16 години без прекъсване ни управляват неговите крадливи слуги. Преди това ние се отдалечавахме от румънците.

Оказа се че дебелака е специалист и по заварките. Има ли нещо по което да не е специалист тоя пуяк.

По управление на държава.

Чакайте бе, червени тролове... "Южен поток" беше спрян не от Борисов, а от правителството на Орешарски (БСП+ДПС) няколко дни след посещението на американските сенатори Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън. Тогава беше решено и 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" да бъде построен от американската фирма Westinghouse. Както виждаме, строителството напредва с бесни темпове...

Едно ще ти кажа , трол ли съм , ни съм ли трол незнам , но вас гербирасти ви ненавиждал от дъното на душата си. Мразя ви гадове мръсни.

Е нали при герб Б-1 те влачеха качулките за косите в камионетката,а да те праскат мангалите в ареста !

А правителствата на тъпият банкянски комунист, спряха чуждите инвестиции, от 8 милиарда за 2007 на 0,5 милиарда за първото шестмесичие на 2017!И ОТ ПРЕД- ПОСЛЕДНИ В Европа твърдо ни закотви на ПОСЛЕДНОТО място! Простият харесва простите като теб!

Г-жа Лъжа, това вие ли сте?

Да де, айде сега обясни на слабоумните си герберски тролове-колеги, как точно бесепарите са кремълски подлоги, след като изпълняват вашингтонските заповеди? и не забравяй, че когато всички европейски лидери, там и Орешарски, се срещаха с китайците, вие цвилехте, че само в Китай пускали нашия Орешарски. А то кво се оказа след време, сега? Че Китай е сред най-големите инвеститори в Източна и Централна Европа. Без България, Щото като падна Орешарски, Бойко отказа да продължи едни преговори с китайците.

Да кажем - и всичко това се случва под твоето вещо и мъдро ръководство и да приключим , нема какво да се коментира. Не съм виждал некадърник да казва , че е некадърен и крадец да казва , че е крадец.

Простий спомням си ,че когато хвалеше Южен поток, правеше заварките на ОКСИЖЕН!Мутрю нали си издавал разрешения за заваръчни работи,А?Имаме си най -тъпият премиер!

тъпо и смешно, като него самия

Браво на управляващите!!! Руският газ ще го купуваме от Турция! Какво стана с " Южен поток"? Нямам думи да изразя възмущението си!!!

Генерал разбира от бира суджук а сега и от заварки пази боже голям смях

Участък Лозенец Недялско е 20 км., оттам до Турската граница има още 60 км. От някъде до никъде. А кога ще стигне до Турция?

Предвижда се обектът да бъде завършен през 2018 година.

И кое от казаното от Борисов не е вярно бе, тролове нещастни? Заплатите на професионалистите вече са по 1.500-2.000 лева и нагоре. Външният ни дълг е един от най-ниските в Европа. Работа - бол, само който не иска - той не работи! На мрънкачите вечно някой и нещо им пречи...

Не искаме работа, не искаме дългове, не искаме магистрали, искаме само суджуци, не го ли разбра бе?

На секъде и на сите , или ''случайна'' подборка.И безработицата е под 6% , забравил си , по коя стъкмистика? Ей , наглеци гадни , писна ми от вас!

Ше зеем да се върнем у БГ-то, с мойто вишо ше ми дават 2000 кинта и нема да се преработим

Тоя като го слушам направо ми иде да земем да се замразим , като Луи дьо Фюнес в ''Замразеният'' , такъв благодат ни чака след има , нема 1000 години от грандиозните му начинания. Сега , за сега е мор обаче.

По добре да замразиш суджуци, че калпавите магистрали няма да изкарат много

И шаранчета в половин детска градина съм си накътал.

Ако наистина този си вярва на лъжите и глупостите, значи психиатричното му залояване много се е развило. То само като му погледнеш мутрата разбираш че има страхова невроза.

залояване - заболяване, макар първото също да става

Че остана ли кой да заварява газопроводи там.До 2003 добрите заварчици на Газстроймонтаж бяха не повече от 30ина,а там да работиш трябва да си наистина добър.

е хубаво на думи,само че на мен никой не ми дава суджуци

За тебе магистрали, за бай Х. суджуци, СУ-ДЖУ-ЦИ

Суджуците вие от БСП си ги лапате по принцип.

За разлика от вас, които си завирате суджуците някъде отзад и блеете от възторг

Стига с тия търби и хъбове бе Бате Бойко, дай суджуци, суджуци искаме!

Немой , че сега е подфанал припева за магистралите.

С тоя градинар България стана целата розова градина, откъм тръни и бодили.

На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене. Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989 г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период. Тези които се надяват властта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.

Остави червените боклуци да лъжат и крадат на спокойствие бе човек. Защо така сега правиш...

Има още един вариант на преноса през Черно море ,който е интересен ,но с малка вероятност да се случи.Вторият вариант е цялото количество газ (15.75 млрд. куб. метра) от втората тръба на Турски поток да влезе директно от Черно море в България, вместо да продължи към Турция. В потвърждение на тази версия е изявлението на премиера Борисов, че той е подписал пътна карта с Газпром за получаване на целия обем природен газ от 15.75 млрд. куб. метра след полагането на втората тръба от газопровода. За целта България ще построи газов хъб, от който ще търгува получения газ. Ако вземем предвид, че от приетите 15.75 млрд. куб. метра природен газ България ще консумира 3 млрд., то евентуално Унгария би могла да вземе 5.7 млрд. куб. метра, от Сърбия засега няма проявен интерес, така че за останалото количество ще бъде сложно да се намерят купувачи освен ако закупеният от България газ не се продава на търговската платформа в Баумгартен. Този вариант също крие много неизвестни, тъй като доставеният от България газ в Баумгартен ще трябва да се конкурира ценово с офертите на останалите доставчици и най-вече с количествата газ от Северен поток-2.Другата опасност е, че Унгария при наличието на междусистемна връзка с Австрия и със Сърбия, може да получава газ от Баумгартен и да транзитира към Сърбия, вместо да купува от България, а целият обем газ от Турски поток през Гърция да влиза в Италия. Съмнение за ефективността на този проект, помпозно наречен газов хъб Балкан, буди и фактът, че практически той дублира провалилия се проект Южен поток. Естествено, тук изискванията на Третия либерализационен пакет ще бъдат спазени, но дали този газ ще може да се търгува рентабилно е под въпрос.

Боко яко троли червените боклуци. Давай пич, веселбата е пълна.

Ето това е от много акъл , Европейските тъпанари вкараха газта за цяла Южна Европа, да минава през Турция. Милиони евро ще налеем в помощ на турската икономика. А на всичкото отгоре Ердоган е крайно непредвидим партньор, ще има да ни разиграва с таксите, та свят ще ни се извие, а и крановете му са в ръцете. "Куче, което не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата"