Работник падна от скеле при саниране на блок и загина

Работник загина на място при саниране на блок в бургаския квартал "Славейков", съобщи "Бургас инфо".

Обратно в новината

Коментари - Работник падна от скеле при саниране на блок и загина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мислите, че се шегувам? Ето фактите, а вие преценете сами. 1. Измислена фирма с уставен капитал от един лев печели поръчки за саниране на доста блокове. Нищо лошо, само да си върши работата. От тук започват бедите. 2.Саниране на 5 етажен блок с 3 входа, вече 11- ти месец и още не е завършено. 3.Изключителен непрофесионализъм, с работници ( преди всичко цигани ), които за първи път работят такава работа. Работят без никакви предпазни средства, никакво обезопасяване, нямат осигуровки, често напускат, защото не им плащат. 4.Качествпто на работа е отвратително. 5.10 месеца блока беше опасан от скеле, а почти 11 месеца тънахме в непрекъсната мръсотия. 6.Материалите за саниране се разтоварваха непосредствено пред входа и се оставяха абсолютно безстопанствено. Да не говориме, че на 5 м. от входа имаше поставена тоалетна. Палети с лепило, вата и други материали стояха под снега и после бяха изхвърлени. Повече няма да изреждам. Ще питате защо не сме се оплакали?. Напротив, оплаквахме се и в общината, и от София идваха проверки, но резултат ,,йок,, както се казва. Премиер високо, кмет далеко. В момента на всички живущи от този нещастен блок до толкова им е писнало, че просто мечтаят да се свърши тая сага и да не виждат повече нито работник от т.н. саниращи, нито някой измислен ,,технически ръководител'', който освен да обещава и да лъже, че едва ли не плаща от джоба си ( каква наглост ) друго нищо не прави. Ако ви се случи да ви санират такива, не знам как да ги нарека, за това ще оставя ......., опитайте се да ги изгоните колкото се може по-бързо, защото ще имате чувството, че сте попаднали в някой лош филм, от който няма излизане.

Санирането бойково взема жертви и като магистралите му.

Санирането убива! скоро убитите и осакатените от санирането ще станат хиляди, което е целта на европата!

Панелките имат 50-ина години живот. Със саниране до 80 им е срока за ползване. А с всички тия наводнения дето си спретвате направо се чудя как някоя не ви е погребала!

Освен бозаджия си и идиот.

Каква безопасност, какви пет лева. В момента ремонтират покрива на 32-ро училище в София (на Ботев и Т. Александров). Поседях десетина минути да гледам - 4-ма монголи, само по гащи, разхождат си се по покрива и мъкнат дъски без никакво обезопасяване. За тези десет минути не видях свободен полет, но никога не е късно...

Трупната линейка да посъбере труповете,че тряя се санират и други'убекти' по фондове от Европа-та...а и не е нужна проверка...на нито един строеж няма нередности ...

Това мисля, че е вторият случай в Бургас! Спи зимен сън инспекцията там и в страната. Масово явление е това по всички строежи в България!

Мерки за безопасност не се спазват. Изчаквам да свърши Програмата 2020 за да се запознаем. Аз съм Кума Лиса / Свет. банка/ дала парите за санирането/, а Вие бивши собственици станали съсобственици заедно с мен. Ще седнем на една маса и ще се договорим какво ще правим с нашите апартаменти.Ще ни помагат приятелите у парламенто. Никой не реагира , че прехвърлихме Б Банка Развитие от финанасите към Министерството на икономиката, сигурен признак, че част от гражданите ще бъдат оскубани, както винаги..

Още като започна да се раздухва тая тъпотия за санирането знаех, че няма хора, които да извършат такъв огромен обем от работа. Дамо в някоя празна гербаджийска глава може да се свърти идеята за лапане точно от това. Тия самоубийци по скелетата, 95% от които на по-високо от фатмето не са се качвали, поне трябва скъпо да си продадат кожите. От утре казват под 3000 лв месечно, който ще да пада от скеле, и да се качват свинете, които искат по 500% печалба да изкарат на държавната хранилка. Скоро питах една техничка на такива за кви пари им трепери на тия мангали на скелето, познайте за колко... луди хора.

Днес един работник от скеле, някой ден всички живеещи от горяща изолация.

Не на санирането. Искам да живея в Гето блок който да е целия на кръпки.

Ами Хеопсовата пирамида не е в кръпки нито Колизеума. Блоковете строени през '80-'90 си имат изолация вътре в самия панел. Тя е 10см навътре и няма как да почне да гори. Изобщо не им трябва външна горима изолация. Обаче селяните които накупиха апартаментите през 2000г не са питали никого преди да ги осерат. Щом не ти харесват кръпките по нормално е да се свали тази грозотия и панелите да са в автентичния си вид. Който му е студено да си слага изолации от вътре каквото ще тлее и отделя газове ще е само в единия апартамент или стая. Така всичко лумва като факла особено ако града е ветровит. Един 8 или 15 етажен блок без асансьори пак ще бъде опразнен обаче саниран.

Е за ко ми е саниран блок пък да асансьора да не работи.

Нищо, Мустафата друг ще го смени. И пак от село Партизани.

Досега това неописуемо скъпо саниране е отнело живота на доста хора.

Да, санирането е виновно, за това, че българските строителни компании с две-три изключения са пълна пародия... Чичките с голите тумбаци и джапанките работят по обектите. Решението е много просто и е приложено на запад. Всяка строителна компания се задължава да има застраховка на служителите си за трудова злополука с частен застраховател. Тогава за да може застрахователната компания да определи цена на полицата, то тя самата ще следи стриктно дали се спазват нормите за сиругност и какви превенции се правят. Тогава всички майстори ще ходят с екипировка и каски, ще се следят норми за сигурност. Вместо да се намесва държавата, бизнеса сам ще се регулира един-друг. Ние обаче в България сме все големите умници и разбирачи и за това става така.

... защо трябва да усвояват едни пари.

За застраховката си напълно прав; Не може всички проектанти да за длъжни да имат застраховки, а строителя. където е реалния риск да няма такава...

Лека му пръст на човека. С това саниране ще откача. Не е ли по-редно първо отвътре да се проверят и укрепят свръзките на панелите, да се подмени Вик и ел инсталация, асансьори и т.н. и после саниране и боядисване?! Колко ум се иска, все пак трябва да започнат да мислят за безопасността на милиони хора наѝ-накрая?!

Отвътре не се вижда, няма PR ефект.

Българския хрантутник някой трябва да го дундурка. "Не е ли по-добре първо от вътре да се проверят"? Да дойдат от програмата и чиниите вкъщи да измият? Не мога да разбера защо живеещите в панелни блокове си мислят, че някой им е длъжен да им поддържа сградите с пари на данъкопладците. Маслото на колата да дойда ли и него да ви го сменя за сметка на дургите хора? Радвайте се, че хората с къщите не сме скочили да питаме защо нашите данъци се използват за да ви санират частните имоти. Като живее човек в блок, има задължения заедно със съседите да си поддържа сградата. На мойта къща покрива комшията ли ще ми го смени? Мисленето от Соца, че някой е длъжен да обгрижва и завива с одеало българина всяка вечер не е помръднало. 28 години същите закоравели мозъци.

Говорим за отпуснати пари, които е по-добре да ги вложат в безопасност, вместо в красота.

Какво значи санкции- пари за бюджета. Тук човек и то млад мъж си е отишъл те ми говорят за санкции.Май за инспекцията им е добре дошло. Не се мърдат от бюрата за предварителен контрол, когато започва обекта, а САНКЦИИ ,МАЙНАТА ВИ .

за момчето но.....много хора отиват да санират без да имат елементарни познания как се гради скеле и т.н. Имало ли е стр.техник на обекта който да следи кое как се прави....или всичко се прави да вземем едни пари.

Откъде строителен техник? Старите измряха или се пенсионираха, техникумите ги закриха. Сега техници няма. Всички са мениджъри. Жалко за младежа ,но такава е квалификацията на кадрите в България.

лъжи и пак лъжи.

Ми те за строителен техник плащат по 1500 лева, а после нещо ако стане той опира пешкира. За да им се навие на тия смешни пари едва ли е много квалифициран.

voknid

Да бяха сложили мрежа около скелето, ама пусти икономии... от където не трябва!

Горкото момче.............Сега и да има санкции, няма да го съживят. И никакви наказания не струват колкото човешки живот.

НАСКОРО БРИГАДА МОНТАЖНИЦИ МЕ УБЕЖДАВАХА ЧЕ ЗА ТЯХ НЕ БИЛА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРИМЕРНО КАСКАТА ЗАЩОТО БИЛИ ВИСОКО А ТОЯ КОЙТО Е ДОЛУ Е ЗАСТРАШЕН ДА НЕ МУ ПАДНЕ НЕЩО НА ГЛАВАТА.СЪЩИТЕ В ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ ОТ ДЕЙНОСТТА СИ ПО ТЕХНИ ДУМИ СА РАБОТИЛИ СРЕЩУ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ---СПАЗВАЙКИ ТОЯ НАЧИН НА РАБОТА.НЕ ЧЕ КАСКАТА ЩЕ ГО СПАСИ АКО ПАДНЕ ОТ ВИСОКО НО ЯВНО ТОВА ДА НЕ СЕ ПОЛЗВАТ СРЕДСТВА ЗА БЕЗОПАСНОСТ СИ Е СТИЛ НА РАБОТА И НЕ СЕ КОНТРОЛИРА.ЯЗЪК ЗА ЗАГИНАЛИЯТ И ДРУГИТЕ

Дирът е НЕКРОЛОГ!!!! Не на черните новини !! За ден - 99 % от новините са кой къде и как умрял ..

Цялата им програма беше обречена на това. От проектиране, тръжна процедура, избор на изпълнители. Сбирщина от индо.бг. Липса на контрол и надзор.

1. Какво представлява жена със силиконови корекции? - Стара санирана панелка, без смяна на ВиК. 2. EPS (стиропора) ще държи панелите.

Стара е баба ти. Панелното строителство има живот минимум 200 години и сега е на 25% от него. Стига с това плашене на хората за собствеността им. Целта е прозрачна, да се съборят панелните блокове и да се окраде земята под тях.

Обречена е защото повечето българи не са съгласни.с това крадливо саниране.Откъде ,накъде,селянина с неговете данъци ще се дават пари за часни имоти на гражданите.А на бедните пенсионери покрива им тече и никой не го е грижа да помогне