“Форбс”: Защо санкциите срещу Русия не проработиха?

По улиците на Москва няма и следа като резултат от наложените ограничения. Защо санкциите срещу Русия не проработиха?

Обратно в новината

Коментари - “Форбс”: Защо санкциите срещу Русия не проработиха? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено е, че в Москва не се усещат санкциите, за разлика от провинцията! То и в Япония Токио нищо не усети когато краварите сринаха Хирошима и Нагъзаки! В батска Куба средната заплата е 30 долара, ама в братска Москва това също не се усеща! Това, че братушките сринаха със земята сирийския Алепо, също въобще не се усети в Москва!

Санкциите, естествено, не проработиха! А това, че МРЗ спадна от 250 евро на 100 въобще не се отрази на заплатите на Путин, Сечин, Мюлер, Ротенбергите! По страшно е, че Путин забрани на руснаците да ручат и нареди къде що се види нещо за папкане, веднага да се мачка с трактори и танкове!

Малко странна статия... От една страна не работел принципа "стичане на благата отгоре надолу" и царяла бедност, а обикновените хора са успели да натрупат 250 млрд. долара в банковите си сметки. Ако това е бедност, у нас какво ли е?..

толкова воини са изнесли ... и със санакциите ще се справят ! а гъзомииници като нас дето 1 национален интерес не можем да защитим ще бъдем вечните роби на някои !

Говньо, говори от 1 лице единствено число!

То в русия и със санкции и без си е мизерия. Като се има в предви, че путяга и троловете му реват целоденвно срещу санкциите, май имат някакъв ефект. Санкциите не са имали за цел да съсипят русия. Целта беше да се спре войната в Украйна и това стана. Ако американците искаха да съсипят русия, щяха да им отрежат банките от международно финансиране и тогва щеше да видят "кон боб яде ли" Иначе, щом нямат ефект да ги запазим вечно.

Ти да не си любител-музикант......флейтист? Познах,нали?!

Налагане на санкции с-у държавата с най-големи природни ресурси си е чиста форма на глупостта! На времето Хитлер напада СССР с презумцията че е "колос на глинени крака". Знаем какво се случва после....

Господинчето от Форбс е ходило само веднъж по руската провинция. Аз ходя 4 пъти ВСЯКА година за последните 12г! Паралелно с това ходя и по провинцията в България. Повярвайте ми. Нашата провинция е МНОГО по бедна (както и нашата столица и държава!) Да, обикновеният руснак не е богат като швейцарците нито селата им имат пътища! Но в един малък град от 100-200 хиляди зад Урал, има много повече пари и икономическа активност от колкото в подобен град в България! В същият този град една панелка от 60те струва 50-60 хиляди долара....горе долу колкото цената на една панелка в столицата София. От същата тази бедна провинция има директни полети до места където няма директен полет и от София...да не говорим от Кюстендил примерно :-)

Ахахахахахахаха, добре.

И като не работят санкциите Що шуткин рИве да му ги махат ;) Нали им помагали?! Нека са помогнем на терораша с още санкции!

санкции не верит, товарищ Путин отряза кранчето на Запада и олигарсите В отговор Русия успя да отстои суверенитета и правото си открито да заявява и защитава своите национални интереси. Кой е губещ ...?

Русия е губеща, естествено. Както винаги.

Форбс: Защо санкциите срещу Русия не проработиха? Прост отговор - защото не им се работеше.

Форбс и подобните нему се чудят за много неща!Ето напр.Kristen R.Ghodsee,професор от Пенсилванския университет,в статия в Ню Йорк Таймс от 20.08.2017/NYT/ се чуди защо в едно изследване на вестника в Източна Европа се установило ,че жените харесват секса от онова време повече отколкото сега!?Професорката донякъде си е отговорила на въпроса ,но това не е всичко!Подсказвам-Западът си беше съставил някакъв негов алгоритъм за живота при социализма,различен от действителността!Искало им се е да е така!И сега са объркани ,чудят се !...Ние ,които сме живели по това време знаем и слабостите и проблемите,и силните страни на това време ,но Западът не иска да чуе нашето мнение и вероятно ще си плати за това!?

Защото тъпите и нагли евангелисти винаги са се имали за превъзхождащи над другите религии! Те винаги са имали нужда от роби! Да сте чули краварите да са водили войни срещу протестантски, католически и юдейски държави?! Гарван гарвану око не вади!

Проблемите за американците започнаха по системата " който копае гроб за другиго - сам попада в него" След като " направиха революция" в Украина - сегс техните "украински приятели" вече "капиталисти" им се отблагодафиха продавайки ракетни. двигатели и технологии на Северна корея. За американ ите : "Със собствените камани по своята глава"

Само тези от "Форбс" не разбраха, че Запада налага санкции, ембарго и други тям подобни прийоми когато трябва да прецака конкурентите си и да пробута своето свръх производство в определени региони. В случая на руския пазар по обиколни пътища.

Ма, санкции ли е имало?

Друго си e по улиците на Москаля да имаше ..ДЮНЕРДЖИЙНИЦИ !

За пореден път се убеждавам, че руските тролове по формите наистина са.. руснаци. Преди по-умело се криеха, сега вече не им пука. Ама така е по-добре де, да се знае :)

А, бе абдал, чак зад Урал и..драскат тука - да те ядосват !?

Вие най-добре си знаете от коя дупка драскате. Ама едно е хубаво - аз не знам руски, а вие знаете български. Хехе, обърнаха се нещата - държавата ви огромна, а стандарта по-нисък от българския. И български учите. И в България искате да живеете. А за обратното напоследък не съм чул. Идеално идеално :)

Хахаха булгаропитеците колко прости и евтини сороси са оказаха

Алчните жидове ша настапят мотиката като преди 60 години скоро

Време е Русия отново да ни освободи за трети път а също така и Европа, но този път цялата.

Руски троле, вие си освободете крепостните селяни от мизерията. И до там.

санкциите не работили, а защо толкова вият срещу тях? Значи и нашият президент е глупак - той против санкциите, та против санкциите. Абе спри се, ако не бяха санкциите Русия нямаше да я има - това разбирам от написаното.

Всъщност санкциите срещу Русия пречат на нас. Когато санкциите заплашиха дейностите на Германия, нали видя какъв вой надигнаха, че САЩ се месила? Не бой се, далаверите на големите си остават, малките ядем пешкира, както винаги....

Добро утро! Арогантността и заслепението за Запада винаги са имали отрицателни последствия за всички, влючително и за тях.

Хахаха, ще има да чакат краварите да им проработят санкциите.

по-добре кравар, отколкото вор

MOS-COW - Градът на Кравите

ПО- добре да си кравар и да имаш крава и да пиеш мляко, отколкото да си мужик и да имаш Пичин и да люскаш битова химия :)))

Путкин защо плаче против санкциите ,след като няма ефект?

БЯГЕЯЦА БЪРЗО СЪСТРЯПА 4 ПОСТА КАТОЧЕЛИ НАРОДА Е ПРОТИВ РУСИЯ - НЕ ПРОСТАКО ВСИЧКО В ТОЯ СВЯТ ЗАВИСИ ОТ РУСИЯ -Погледни мърле в саита кои внася в България ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ - ВРЕД ТЯХ СА И РУСИЯ - А ПРИ ТОШКО БЕШЕ ОБРАТНОТО ДЖАГАЛИНО

Санкциите на Тръмпича срещу кочината ще я разковат... Що му трябваше на простата болшевишка пръчка да помага на Тръмпи?!

Защото няма санкции срещу държавата Росия ,а срещу отделни руски граждани свързани с кражбата на Крим и пране на на пари принадлежащи на бандата на Пусин, известна като круг Озеро. Тези санкции няма как да повлияат на обикновените руснаци. Европа никога не е целяла това! От друга страна Пусин наложи санкции на руснаците , известни като " контра санкции", които бяха толкова смешни , че трябваше да бъдат тихомълком отменени ;))

Докога тази демагогия ще стои на челно място в сайта. За колко време ви плати Павел Журавльов от руския културно-информационен център - КИЦ.

как Форбс обвързва живота на обикновените хора със санкциите. Та санкциите не забраняват внос-износ на хранителни , лекарсвени и др.стоки. Те са против внасяне на високи технологии, забраняват парите които олигарсите са внесли в западни банки да се пипат, забраняват на някои олигарси свободно движение на Запад. Не вярвам това да се спазва стриктно- Но питам аз защо Радев е против санкциите - на него какво му пречат?

Като няма ефект, 'що царедворците и дворяните кралски реват на умряло европата да ги отменя ??? Па ако са по-добре сега, да вземе да ги санкционират по-строго, та да цъфнат и вържат и те ...

воят срещу тях също. Целта е тая.

Санкциите влияят на педероссия и путерастчетата много осезаемо

Туй го прочетох и все едно става дума за България.

Блядовете са свикнали на мизерия която никой нормален ум не може да побере - ще ядат трупове (правили са го!) ще къркат Боярщник к ще оцелеят без значение кой ги мскча - Ленин Сталин Хитлер или Шутин Виж ако ЕС спре визите за жените на олигарскте им със Шутин е свършено за две седмици. Ще му спретна превърнат понеже не могат да пазаруват в Милано.

епа за това нема да ги спре, оти иначе ке фалира градецо:))))))

Боли ме грездея за рассия ....

Никой не може да настигне Детройт във ФАЩ.

При нас няма санкции и "цъфтим". Онзи ден си купувам кашкавал от магазин на братска германия, печеш го , а то се разлива по филията и изтича като на цвят си остава бяло. Станахме пазар за боклуците на Западна Европа/.

купи си руски кашкавал смот..льо. нали те са ти по братя!?

Не дават ,,братята" германци, пазара бил само за техните боклуци.

ееех тия санкции! хич не работят бре! бвп на россия 2013г 2 231 трилиона $ бвп на россия за 2016г.1 283 трилиона $! няма ефект от санкциите! никакъв!

Образ, гледай БВП по ППС (паритет на покупателната способност). Това е критерият, по който се правят всички анализи на рейтинговите агенции. Според този критерий Русия е на 6-то място след Китай, САЩ, Индия, Япония и Германия. Вложи малко култура!

Санкциите не действали, та затова азиат-болшевиците системно хленчат да паднели санкциите, щото не само не тормозели рашията, ами дори действали благоприятно върху икономиката и ???

общая задолженност по зарплате в рф составила 3.46 млрд рублей. в африке лудше чем в россии. чистая прибыл газпрома за пол года упала 11 раз. очереди в обменник. трам пам пам: российский банк отключилиот swift. това са все русские заглавия! не пиши , а чети, и не спори с по умни и знаещи то тебе!

запада стои на ръбът на икономическата криза! стои си там, и гледа долу какво прави россия !

съгласен.ама май СЕДИ на 'РЪБ'-ът....на Россия;))))))

Всички тези процеси със съдействието и личната помощ точно на сп Форбс.Още в деня в който великия Рони Рейгън седна на една маса със Миша Горбачов и се РАЗБРАХА за това което отдавна знаеха споделяха и ЕКСПЕРИМЕНТИРАХА.Зайчетата както винаги БЯХМЕ НИЕ.

Бо Бо

Със "санкциите" западът се е насадил на цунг-цванг; ако ги продължи ще загуби, ако ги преустанови пак ще загуби. Нямаш полезен ход. Русия за пореден път доказа, че не случайно има най-добрите шахматисти и математици в света. Напук на всички, които са на мнение, че Русия е толкова изостанали от цивилизацията, е обвинявана за всички проблеми в световен мащаб, които се случват. Фактите са, че Русия мести пешките на шаматната дъска както си поиска и слага в мат т.н. цивилизован запад или по-точно остатъците от него. И всичко това при една толкава "слаба" Русия, която поставя запада да е винаги в партер.

да, завидна политика с минимум разходи максимални резултати, чрез пресметнати ходове. за запада е добре да отвоюва някаква политическа победа за пред масите, за да има повод да бутне санкциите които пречат и на него. но, колкото повече се бавят, то толкова повече намаляват вариантите за някаква политическа победа.

Та не разбрах какво губи Запада ? Това че е запорирала някой кметки на 20 тина олигарси ,които не могат да оперират к награбените пари ? Или че в същото време западните банки превъртат по десет пъти на ден тези пари , докато онези местят пешки ?

От доста отдавна за това, което става в Русия Западът слуша "грантолапачи" от рода на този Мовчан от материала на дир.бг. А те от години им разказват това, което на грантодателите им е приятно да чуят, а не това, което наистина става. И ето ти "сензация" - западните политици смятат едно, а става друго...както и за много други работи, като за мигрантската криза например. И къде ще му излезе края на всичко това, никой не знае.

Малко мъгляво обяснение защо не са проработили, но ако не са, руснаците какво да му мислят - да му мислят които ги наложиха.

Ясно е че ефект от санкциите има. И все повече ще има. И от тези, които са обявени, и от онези, които са скрити. Най-голямата санкция, която и в момента действа на Русия е ниската цена на петрола и природния газ (това че ние плащаме баснословни цени не е показател за Европа). За няколко месеца след агресията на Русия в Украйна рублата се обезцени 2 пъти. С административни мерки инфлацията беше овладеяна и не се превърна в хиперинфлация, но това само ще забави процеса. Русия има неотложни разходи, които трябв ада покрива. Това са войните в Украйна и Сирия, издръжката на проруските режими в Армения, Грузия, Молдова, поддръжката на всякакви терористични режими като този на др. Мадуро и мадурковците във Венециела и Куба, поддръжката на открити терористи като палестинците и Хизбула. Русия при Путьо и путьовците от Кремъл се връща във времената на СССР. Огромни военни разходи, ниска ефективност, технологии изостанали с 25-30 години и огромни претенции. Това може да доведе само до фалит. Както фалира СССР. Да, руснаците са свикнали на мизерия. Но чевекът, който мизерсва няма да стане Нобелов лауреат, а само пияч на "Боярищник"

повърхностна логика...финансирането на военните операции идва от местата, където се водят. ти да не мислиш, че Асад няма да плати сметката накрая или че не плаща и сега?

Ами не знам. Доколкото си спомням Саддам и кадафи-то не платиха нищо на Русия. И от Афганистан нищо не взеха.... Не знам. Може пък да платят в натура - да отвъртят по една яка рязана бургия на руския експедиционен корпус. Да помнят кога са ходили в Сирия. Че то бой и е..не не се връщат.

изсъхнат ръчичките дано, за това че лъжеш подло и гадно.

докато Русия не се изтегли от независимите страни, в които нахлу с танковете, Украйна и Грузия.Всичко друго е летни дрънканици.

Когато ФАЩ се изтеглят от ,,независимите" държави, тогава и Русия.

и то да се свалят и премахнат, значи те си работят. Дори българският президент веднага след избирането му отиде в НАТО да каже да премахнат санкциите, а оттам му отговориха, че санкциите са от ЕС. Та такива ми ти работи за санкциите.

светът да покаже, че не одобрява политиката на агресия на Русия към независими държави. Целта е постигната, от едната страна е светът, а от другата Русия.

Светът не е ФАЩ и ЕС.

В България обаче работи стичането на блага отгоре надолу

Тази година е юбилейна,навършват се 100 години от ВОСР-Великата октомврийска социалистическа революция.През тези сто години положението на руския народ не се промени съществено-страх,деспотизъм,корупция,беднотия(нямам предвид елитната комунистическа върхушка).Ограничените човешки права и свободи са заглушени от пропаганден шум и гъделичкане на чувствата за патриотизъм. Това е Русия след 100 г. "Съветска власт".

Ти преди 100 години там ли беше, или ти разказаха от козяк, тъпои нещастно копеле???

а поставените минуси са от хора, непознаващи Русия. Най голямата болка на Русия е, че изгуби най светлите умове , интелигенцията, образованата Русия са от 100 години във Франция и Швейцария. Техните издънки, четвърто поколение, са руснаци само по име.

Нямало ефект хахаха БВП-то им се сринало наполовина, нямало ефект... Проколхозната измет няма да получи облекчаване на санкциите тогава! До пълен фалит на северомонголския Мордор. :)

sawo

БВП измервано с долари обаче... Само че Русия е един цял свят, живеещ по собствени правила - нещо, което не може да се каже за нас, например.

Телефоните по кои цени ги плащат? Телевизорите, пералните, компютрите, таблетите, ГПС-ите, аудио системите, автомобилите? Италианските дрехи, турските домати, немската техника, френските вина?

Над 500 хил. руснаци са подали заявление за получаване на безплатен хектар земя в Далечния изток за развитие на частен бизнес. В много области им се дават по няколко хектара повече, безплатно от местните власти/ до 20 хектара / и не само за селско стопанство, ами и туризъм, производство и т.н. Всичко това с подкрепа от държавата и В.В.Путин. Всеки който желае да забогатее в момента има карт бланш. Русия е в период на усвояване на ''Дивия изток'' подобно на периода на ''Дивия запад'' в Америка.

Доста китайци са се запътили натам...

като няма ефект защо ривът на умряло той путин си сложи сам по големи санкции