”Спаси София”: Ремонтът на ”Дондуков” е некачествен

Ремонтът на булевард „Дондуков” ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините”, сигнализират от “Спаси София“.

Обратно в новината

Коментари - ”Спаси София”: Ремонтът на ”Дондуков” е некачествен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се отклоня малко: и Цариградско в момента го правят некачествено. Нали го разкопаха откъм Орлов мост и сложиха прословутата стоманена мрежа под асфалта (който е мизерно тънък, всеки ден минавам от там и виждам). Мрежата е на едри дупки, тънка и мека - навита е на рола преди полагането. Трябваше да е дебела, от тези, които не можеш да огънеш и навиеш, а са на отделни платна. Да, ама не. В момента все едно са подложили мрежа за ограда. И това трябвало да предпази асфалта от нагъване. Смехория!

Ще стане като с Козлодуй. Малко мрън-мрън, после лееек ремонт "глоба" за под-под-под-под-изпълнителя и ние пак ще си караме по вълните. Аз чаках с нетърпение да видя как ще редят паветата. Уви неуспешно. И не мога да разбера - като няма кой да реди павета в БГ, защо не дадоха на чужда фирма да ги нареди ?!!

Оставка на Фандъкова и съд!

Едно време не е бил нужен бетон - камъните се дялат така, че пасват идеално един към друг, конец между тях не може да се прокара ... ама къде ги тия майстори?

АБЕЕЕЕ,,,,,ГЕРБЕРАСССССССССКА МУ РАБОТА :ДДД

""Ремонтът на булевард Дондуков ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините, """"Ама вие сте по наивни и от мен.Никой не е очаквал ремонта да е качествен ,не е целта булеварда да се ремонтира , а да се усвоят отпуснатите средства от фирми свързани с"правилните" политици и администратори и "правилните " политически сили , като си платят "правилната " лепта /комисионна/.Второ ,качествени работници ,които са придобили уменията през време на "тъмния и човеконенавистен" социализъм почти неостанаха.Сега има само евтинички , а те са такива защото нищо не могат.И нека не се забравя ,че разните дъго-хорди,цариградски шосета ,метро и булеварди се превръщат в една перманентна хранилка ,и пак ще кажа на "правилните "фирми чрез ежегодни ремонти

аяаяа

Като всичко направено последните 30 години...прост народ...слаба държава!

В предизборно време тротоарите около Втора градска болница бяха частично пренаредени от орди неграмотни цигани без договори, които официално наричат бригади. Всичко стана за седмица, през пръсти - отдолу заравнен пясък и отгоре нахвърляни плочки. Никакво закрепване, никакво изравняване, никакво нивелиране, стабилизиране и т.н. Предполагам сега такива хора "изработват" и тази поръчка, а заедно с нея и нас като данъкоплатци. Какво ти разбира един кметски служител от КАЧЕСТВО в работата?! Например бул. Сливница, който така солидно ремонтираха преди 2 години пак е в ремонт.

Няма работници, старите измряха, младите...не могат, не знаят, техникуми закрити, на стаж не ходят, кой да ги научи ?

Ми дайте ги на прокурор, щото само с писане тук не става.

Смей се,смей се! Скоро ще плачеш от липса на прозрение и на собствената си глупост.

софиянци свиквайте! паветата във варна ги пренареждаха няколко пъти и пак има на много места за нов ремонт!!

"Паветата" ги дължим на същите боклуци "Спаси София"-искали,моляти се, да спасят "стария облик".Когато трошите шарнири,или сменяте амортисьори си спомнете за голобрадите лекета!

И така трябва. Столичния съвет е протич павета, т.к. са много по-добра настилка и ако се направят добре, нямат нужда от толкова много ремонти, а така няма и доходи за нашите фирми. Сега нашите фирми първо дадоха 25% на съветниците и Фандъкова, за да спечелят проекта, след това като са лошо направени, то хората ще заискат да се махната паветата и пак да се сложи асфалт. Твърде много са съветниците в София. Трябва да се намалят на 21. И да се възстановят паветата навсякъде в центъра

Всички ремонти са некачествени, г-жа Фандъкова да вземе да се поразходи малко пеша по улиците

Ние сме лузърчета-педалчета.Като НПО си получаваме по 50 бона от бюджета за да съществуваме.Камък в/у камък не можем да сложиме/зщото ръцете са ни в гза/жените ни ги оправят носачи на пица/,но трябва веднъж годишно да ни видят по медиите/иначе нема пари/.Те така.......ще ни търпите,щото няма да ни преведат парите.

Опаа, платените тролове на "Трейс" и Ф. налазиха коментарите....

Парите,които взех,ги платих на жена ти!

Малка редакция: По последни данни на Столична община, реконструкцията на "Дондуков" през 2020 трябва да приключи реконструкцията на бул. Княз Ал. Дондуков през 2017

Гарантирано от ГЕРБ. Научете се да гласувате с главите, не със задните си части.

Вижте работниците и повече нужда от коментари няма.

Ако аз така направех ремонта в къщи, жената щеше да ме изхвърли от балкона....

Естествено, лошото качество на ремонтите е заложено в ЗОП. Съчетано с корупционните нагласи, техники и практики резултатът стабилно ще е един и същ - лош. Така са го измислили хората заинтересовани парите да текат към партийните каси и фирми, сиреч към настоящи и бъдещи управляващи.

От тия павета ми отидоха шарнирите. Да не говори за велосипед, направо ми падат пломбите, особено на едрите павета. А шумът нощем като летят джигитите е нещо страшно - 100 децибела на отворен прозорец.

Решението е просто , не минаваш от там!!!

Тези анонимници големи специалисти излязоха, да направят тогава една строителна фирма и да ги видим какво могат, или ги бива само в приказките.

това какво означава: По последни данни на Столична община, реконструкцията на "Дондуков" трябва да приключи реконструкцията на бул. Княз Ал. Дондуков.

Означава че след като приключат, започват пак от началото, ще ремонтират ремонтираното.

Нали трябва след някоя друга година пак да има ремонтче за няколко милиончета! Същото като тунелите-нонстоп все някой затворени а милионите вървят! На тия ремонти им се вика хранилки за партийни каси и джобове!

Така се строят и сградите,да те е страх да си купиш жилище в бъдещата пясъчна кула в която ще живееш! Има сгради в София дето още в строеж се рушат,падат лепежи,откъртват се плочки,тухлите на стените са си чисто сирене,не можеш един пирон да забиеш в тях,защото те стават на прах... Плочите между етажите може да ги пробиваш с най обикновена дрелка,влиза,като в кашкавал бургията! И накрая ти се продава апартамент за 200 000 лв 100 квадрата,20 квадрата от които са стълбище и още 10 квадрата са стени, и те ти 70 квадрата жилище за 200 000 бона,което струва 20 000 лв,а може би и по малко заради некачественото строителство... Кой отговаря за тези строежи и следи за качеството им на изпълнение не знам...?!?!?!!?!??

Демек купуваш лукс,но получаваш кочина за 200 000 лв... Ужас!!!

Боко 4 и ще има и по лоши ремонти от този, така ще заличите този за историята :-)

"По последни данни на Столична община, реконструкцията на "Дондуков" трябва да приключи реконструкцията на бул. Княз Ал. Дондуков. Сега вече всичко ми е ясно.

moket1

Ако остане в това състояние мисля, че може да влезе наистина в учебниците. В Щатите да речем отварят глава "Куриози" и казват: А ето как са се "справили" в България.

Аз бих препоръчал на Спаси София, да не се пънат толкова по темата, че да не вземат да изчезнат внезапно (както се получава обичайно, когато се опиташ да мътиш водата на големите играчи)...

Ще ги налази гдбоб...

Само няма да се притеснявате. След 10 г., като му изтече гаранцията, ще го оправим с едни други пари.

Некачествен, защото вече няма майстори. Е, има социолози, политолози,PR и т.н. Другият вариант-майстори от чужбина.

ни отдавна сърбаме попарата на фирма "ТраЙ си".....!

Селянко самоковска, само почакай до изборите, ще те изхвърлим с 200 от сладкото столче. Разката и фамилията на тая столица, превърна я в село от дълбоката провинция. Кой ли не се смаза да пита къде отиват 1.5 млрд. лева бюджет и отговор няма и няма!

Недей злобей иди при Гого и той плюе по Фандъкова .Размяна на плетените обувки да направите да не рушите паветата на Дондуков като идвате в столицата на пазар с Гого (съселянина ти) .Аман от Пернишко - Радомирска селяния от време на време стържете калта от плетените обувки ,че и тя троши паветата!!!

Селянино самоковски от теб не зависят изборите за кмет на София (за радост на нормалните хора ) Търкай цървула на село и бегай от града то няма кой да те пусне ти да гласуваш ,нямаш уседналост селски !!!

Изненада?

Хахахаааа , нали искахте паваж , етооо ?!?!

Сефте.

Стига сте ревали, бе! Фандъкова и тя е жена, остарява, има нужда от пари! Не бъдете такива садисти, знаете ли колко струва да си наемеш жиголо, па за козметика, па за маркови дрехи... Ми не е лесно :(

И ти ли в София живееш бе провинционална ,,празна главичке,,нарекла се ГОГО??? Ха ,ха какво те интересува Дондуков и паветата ,бе селски .Иди да пиеш вода с кравите си от вашия двор вода от Тунджа да се свършва вече с такива като теб с плетените обувки ,ли разби паветата ??? Гого ,гого

Кмета на София - една некомпетентна учителка !

Кукла на конци.

В това, че е учителка, няма нищо лошо (както и в това да си пожарникар), проблемът е, че е гола вода като кмет...

Ааа , като учителка може и да е компетентна, досега не е доказано противното.

Това се прави за да се гушнат едни пари.

И Прага нема да е по различен. Орлов Мост, също И всички истанали места

Като гледам поръчковите ремонти с каква разнебитена древна техника и некачествени, ронливи материали се правят...И магьосници да са строителите, няма как ремонтът да се извърши качествено. Като се раздават поръчки, поне да се проверява с каква техника и доставчици на материали разполагат фирмите-отличнички!

Проверява се единствено фирмата да е на наш човек.

Някой "нехейтър",да ми посочи,качествен ремонт,без пукнатини,начупвания,хлътвания,дупки,прораднали шахти из София,само 3г. след приключването му!!!???Искам да го видя това място! Колкото преди 3-4 г.редиха паветата на"Семинарията" и се навълниха още след първите дъждове,толкова ще направят от "Трейс" "Дондуков". Живея на павирана улица.Много разкопки са ставали покрай ремонти.И всеки път,множество павета остават!И някой от"строителите",си ги прибира в камионетката.....Магьосници! Фандъкова,Фандъкова,не се накраде,скъпа.

Ама вие за без пари и качествен ремонт ли искате? В най-бедните и корумпирани държави е така! Радвайте се, че изобщо има някакъв ремонт! А и нали после трябва да се прави периодично ремонт на ремонта! Как иначе ще просъществуват фирмите, ако направят ремонт, който да изкара 10 години. Егати глезльовците!

Ей така се строи вече в България. Да направим нещо, да "усвоим" едни пари. Писна ми!

Абе вие какво искате? Ремонтите в София, а и не само там, се правят не за да стане нещо по-здраво, по-хубаво, по-ново и по-дълговечно! Ремонтите се правят, за да вземат нашите хора от ГРОБ едни здрави пари! Защото са бедни. Те затова се чудят как да свържат двата края и си вземат суджук без пари и си хващат риба без пари, с мрежи! И печелят обществени поръчки, улици, магистрали, саниране ей така, само на ползу роду, БЕЗ ПЕЧАЛБА! Дори може от джоба си да дават!

Зает съм в момента с друг обект.

Няма как правителството на ГЕРБ да допусне нещо некачествено.

Забравил си кавичките на некачествено!!!

ми схванаха иронията.

От години прелива от пусто- в празно. Ами,герберските фирми първо крадат,а с каквото остане,ремонтират. Нищо де. Догодина- отново. Колко му е..