България ще изпрати армия за охрана на границата с Турция

България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата си с Турция, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов

Обратно в новината

Коментари - България ще изпрати армия за охрана на границата с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя комсомолски секретар има ли военно образование, за да е министър на отбраната ?!

пак натоварва българските данъкоплатци да издържат армия на турската граница за тоя що духа. Турция е наш съюзник от НАТО.

А за Динко и Перата участък предвиждате ли? Да не направим ,,някой сакатлък,, , като в ,,Белите брези,,? .....

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК ЩЕ БЪДЕ ОХРАНЯВАНА ГРАНИЦАТА НИ С ТУРЦИЯ С 600 ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И СЪС СИГУРНОСТ, С ОЩЕ 100 ЧОВЕКА ОТ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦИЯ! МАЙКО БЪЛГАРИЙО, БОГ ДА Е С ТЕБ!

това е някаква криворазбрана свобода на словото. не може да се огласява колко воиска пращаш и къде. остава да напишат и как са въоражени и от къде ще минат и кога...

Не усещаш ли , че това е активно мероприятие за заблуда на ...врага?

А дано ама...надали... Като знам, че са: хвани единия та удари другия...

600 души, по 150 на смяна, за 150 километра, по1 на километър. НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР :))))))))))))))))))

Това трябваше отдавна да се направи!

abasador

едно, необмислено решение на изтрещялата баба Меркел, опитвайки да се изявяви като добър смарянин, докара ЕС до катастрофа. На практика се оказа, че ЕС не е в състояние да защити собствените си граници срещу бедни, голи и боси мигранти. Ама съвсем няма да е по темата, ако решим в този контекст да си говорим, за другаря Путин и Русия! Дори се стигна до налудничева идея, дадена от някои управници на ЕС, да се създаде обща Евросъюзна армия, за защита на границите на ЕС.... пропускайки с размитите си от алкохол мисли, че НАТО е съставен от европейски страни, като единствените две неевропейски държави в организацията са САЩ и Канада! Е щом България трябва да пази Европа респ. ЕС, супер сме. Лек ден.

Аууу, сакън, сега дрОгарията ще скочи в защита на "партнерите" от Анадола...

Ние сме на всеееки киломеееетър... паааада другааааря..... и т.н.

глей къ гледа тоо изтъпналяк! не знае колко уши има на главата си ма армии ще ми командва!

България може да изпрати на границата само войници, но не и армия, защото няма такава.

Всичко е бизнес . Елена Йончева случайно отиде , и видя как си преминават свободно бежанците , въпреки че има и нова граница ... ПУНТА МАРА , 27г.

На Слънчака ще има ли армия?

Той не знае къде се намира .

Разполагането на български войскови поделения в близост до граничната полуса, би могло да провокира военни действия от страна на Турция.Считам, че полезен ход би бил - там да се намират военни поделения на Чехия, Полша, Германия.Така България ще е по-добре защитена и в международен аспект, а и корумпетата ще имат по-малко възможности за корупция.

полуса? и няма вече запасняци има резервисти!

специални части по границата......е тва е върхът на падението!

Накрая да чуя политик да нарече нещата с истинските им имена. Аз съм на абсолютно същото мнение - това са икономически мигранти, чули, че "номерът минава". В последствие, 99% от тези хора спират да работят и лягат на европейската социална система. И да, армията ТРЯБВА да пази европейските граници. Браво за изказването!

Кога ще нападаме?

Крайно време беше. Да е жив и здрав министъра на отбраната. Имало хляб в националистите.

Това добре като замисъл, войниците обаче от къде ще се намерят за тази мисия ?

А бе Каракачанов, как ще защитиш границите на ЕС с 600 души бе? И как очакваш ЕС и НАТО да охраняват Европа, след като целта им е точно обратното?! Верно, че медиите лъжат, но има и които пишат истини: "НАТО наводнява Европа с мигранти през Италия", писа френската Медия-прес на 28 февруари 2016г. ("L'OTAN inonde d'immigrés l'Europe", par Francesca de Villasmundo, 28 février 2016, Médias-Presse-Info). "Брюксел иска да настани в Европа 50млн. афро-мюсюлмански мигранти отсега до 2060", пише бретонският Breiz Atao /Бретан винаги/ ("Bruxelles veut installer 50 millions de migrants afro-musulmans en Europe d'ici 2060 (vidéo)", 21 MAI 2017). "Заместващата миграция: когато ООН и ЕС организират изчезването на народите" ("L'immigration de remplacement : quand l'ONU et l'UE organisent la disparition des peuples", 2 janvier 2014, Crashdebug). "Италия: затвор за онези, които се противопоставят на реквизицията на второто им жилище за да настанят мигрантите" ("Italie : prison pour ceux qui s'opposent à la réquisition de leurs maisons secondaires pour les migrants", 24.11.2016, Les Observateurs). Не ти ли е ясно, че никакво НАТО не ще ни защити от нахлуващите ислямистки джихадисти, събирани от цял свят и изпращани ни от анкарския ислямистки деребей и охотно приемани упраляващите ЕС продажници? Не виждаш ли, че ако и ние, и цяла Европа не теглим час по-скоро една майна и на ЕС, и на НАТО и не встъпим в здрав военно-политически и икономически съюз с Русия, всички сме загубени и претопени в един фактически вече установяващ се европейски ислямски халифат?!

Ясно е че и днешната власт на ГРОБарите на България и оказалите се псевдопатриоти не планира нищо съществено, за да оправи бакиите в силовите министерства и структури. МВР е най-затлачената и несъвършена система, с почти непроменени постановки и структури от соца. Всеки ден виждам негодни служители, които се занимават с нищо, едни чиновнички в адресни служби, в паспортни, един чиновници в КАТ, полицаи карани да се занимават с купища бумажтина, без да имат време и задачи да обхождат районите си и се запознават на място с оперативната обстановка и контингента, да си набират качествени "доносници", а не долнопробни клюкари. Сбърканото образование и субординация на полицейските служби прави подбор на дебили и случайници без качества и капацитет, улични бабаити, шуробаджанашки назначения, със слухове за повсеместна корупция при тях, заплащане на назначаването си. В армията виждаме една напълно излишна структура, която лапа милиони - Военна полиция. За какво са тия дебили и гащници? От време на време да заграждат пътищата или отцепват мероприятия на армията. Че то и с редовна войска може да се прави това, като им се поставят извънредни задачи. А чиновниците и фустите в МО са безчет. Налага се изводът че ГРОБ нарочно поддържат раздута администрация, която подчиняват за свои гласоподаватели, като си осигуряват повече гласове с тази методика. Но това всичко е на гърба на народа, източва държавата, изсмуква силите и ресурсите й заради конюнктурни и продажни интереси на поставените на власт. Тези родоотстъпници, оправдавайки се със смешни клишета за атлантически и западни ценности, служат на чужди вражески и антибългарски сили, независимо от причинените щети на народ и ликвидиране на държавността. И с всяка година България е все по-смачкана и набутвана в тинята, все по-обезкръвявана и правена слаба и безпомощна пред истинските предизвикателства и международни опасности.

Униформеният на снимката със синьо-жълтото знаме на ръкава е Виктор Муженко,началник на Генералния щаб на украинската армия.След като беше назначен на този пост,настъплението на руските агресори в Донбас беше спряно и вече не са в състояние да завладяват нови територии. През 2014 г. Путин се хвалеше че за 2 седмици може да превземе Киев.Скоро след това обаче беше принуден да издаде указ за засекретяване на човешките загуби по време на военни действия.Причината е основателна - броят на ковчезите с руски военнослужещи и наемници,пътуващи от Украйна към Русия се увеличава.

Що лежете бе? Точно Муженко заяви, че руска армия в Украйна няма! Виж и го чуй в ютюб: Муженко: Российская армия не воюет на Донбассе И още: "Тръмп казва Путин не влиза в Украйна" ("Trump Says Putins Not Going Into Ukraine", July 31, 2016, New York Magazine), И на сайта на френското Народно събрание: "...Генерал Кристоф Гомар: ...НАТО бе съобщила, че Русия била нахлула в Украйна, докато според сведенията от DRM (Дирекция на военното разузнаване), нищо не потвърждава такава хипотеза..." Из аудиенцията на шефа на Дирекцията на военното разузнаване, ген. Кристоф Гомар, пред Комисията по националната отбрана и въоръжените сили към НС на Франция, чийто текст е се намира лесно, като се напише в гугл: GEN. GOMART PAS D'ARMEE RUSSE EN UKRAINE Аман от лъжливи соросоидни тролове!

Ами преди 89-та границата с Турция я пазеше целата 3-та армия в състав 3 мотострелкови дивизии с общ състав около 50 000 души. Тия 600 са едно НИЩО.

Стрина Меркел ще е против. Тя иска да се пускат всички "мигранти" до Германия, тя да си подбере тия дето реши че стават за нещо , а след това другите да ги разпредели в страните от ЕС, които требва да приемат шкартото, в знак на солидарност.

Предлагам изобщо да спрете да се преструвате, че сте новинарски сайт - и без това е очевадно, че сте рупор на блядовете...

Ами не влизай тук щом не ти харесва! Никой не те кара насила!

Сакън бе Каракачанов, немците що ручаха жабетата- нали, че са най- големите хуманисти и ти сега били икономически мигранти... е дай им шанс и време на хората да стоплят, а ти директно- твърд брекзит... Поривът е важен, хуманното отношение дет ги хвана немците, а ние нали сме балканци- измамата я хващаме на секундата и не можахме да се разчувстваме

добър ден

Добро Утро

600 военнослужещи? Смешно е. С толкова човека, които нямат и права не може да се осигури охрана на границата.

Какво са 600 войника на границата с Турция? Има няма по един на километър.

На границата не пазят - бизнес правят!!! Предатели!!!

Надявам се поделението в Болярово да стои още. Защото разбрах, че в Грудово нищо не остана, циганите го разрушиха и ограбиха.

Навремето пазех с калашник , а в ЗИП-а беше задължителната смазка за автомата На граничарите на тоя Путьо на снимката не им трябват калашници и оръжейна смазка , ако комшиите тръгнат. Задължителното оборудване да включва туба взелин, за да мине по-леко съпротивата.

Те /"комшиите" /ако тръгнат... много цистерни вазелин ще трябват.

Смазката не се държеше в ЗИП-а, пишман-граничарю. Бая отдавна трябва да е било, че ти се омешват нещата. ЗИП-а е едно нещо сголемината на дамско червило, за сведение.

Отворко ти май си бил готвач на границата, ако изобщо си бил войник! Нито знаеш какво е "зип" а смазката се държеше в малкото джобче отстрани на снимката.

В Бг няма армия , за каква армия се говори , не ми е ясно ! България има представители на рейнджъри , в 16 /шестнадесет/ държави , по линия на НАТО/САЩ/ и ЕС/САЩ/ .

Нали и Турция е фъф НАТО-то !? Защо премахнаха границата , нали охранявахме , а сега НОВА ГРАНИЦА И ФАЙДА НЯМА , БЕЖАНЦИТЕ СИ МИНАВАТ ПОСТОЯННО . А после , защо Елена Йончева отивала да види как преминават ???

То ... НАТО-то ще ни помогне колкото през 1973 на гърците в Кипър. Нищо ,че имаше и тяхна база там. Пази се сам ,та и Господ да те пази!

Тя и сега е там, войници с оръжие охраняват лагера в Харманли така, че цели групи имигранти успяват да избягат оттам и да стигнат чак до Добрич и границата с Румъния, за сръбската граница да не говорим.

дкми

А ще могат ли да стрелят на месо въпросните военни? Защото ако не могат да стрелят по нашественици, нелегално преминаващи границата - няма да има никакъв смисъл да стоят там.

господа Джурналистите кое изречение е вярно: "България праща армия за охрана на границата с Турция" или "България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата си с Турция, ...." Защото, драги ми г-да и дами, "праща" е в сегашно време, а "ще използва" е в бъдеще. Предлагам да даскалите Ви и преподавателите ви да им се пиш едвойка и да идат на поправителен по български. На главния ви редактор да се глоби с една заплата за неграмотност, след като е допуснал подобни словесни еквалибристики. А, вие, по-добре си намерете друго занимание ....

Достатъчно е Шмеркел да обяви публично, че не ги иск. НПО-тата да се прогонят от входовете за Европа- БГ, Гърция, Италия и Испания.

А как изглежда новината: "България праща армия на границата с Турция"? Щото в моя компютър е написано така..

Бъдеще време от доста време не се използва в статиите. Или не се познава от писачите или за привличане на внимание. Жалко за българския език

По просто е 125 000 мини складирани в с.Горни лом да се поставят по границата с Турция. Може ли накои "управляващ" да обясни защо "спасяват" мигрантите,а не ги изритват обратно в Турция от която идват. Или ни мислят за малоумни.

Това е скандално! Турция е наш партньор и съюзник от ЕС и НАТО. На север трябва да се пращат войници!

Чудесен " партньор" дето ти набутва мигранти. Защо на " партньора" не му "стискаше" да го прави преди 1989 г. Дори и " на ум' не му идваше. Обясни си !?!

При толкова опапкани милиони за ограда наречена от валери ''великата българска стена'' ми се струва че тоя иска да праща тич 600 да проверяват дали и ''сянката на великата ограда'' е толкоз голяма колкото глътнатите милиони..

Аз харесвам този човек

Ама нали уж няма навлеци вече бе???Не помните какво казвате или не се чувате какви ги приказвате..То понеже ни са малко самохвалещите се в тоя кабинет та и тоя се нареди там..

България има общо граница с Турция от 259 km, от които 126 km е речна. Като извадим речната остават 133 кm сухоземна. Сами можете да пресметнете тези 600 души, през колко метра могат да стоят, за да ни пазят, но нищо подобно няма да проработи, защото цялата тази история с така наречените "бежанци" е геополитика на САЩ. Ако Каракачанов застраши тази политика, ще изчедне във всеки един смисъл...

....... 600 души??! Сериозна армия! Кого ще спрем с тях?

ChatGPT

По принцип съм съгласен... като ги пръснат по цялата дължина ще станат по 4-5 човека на точка. Обаче не може да мобилизира примерно 2000 военни да патрулират.

Не може да се спрат ВСИЧКИ,но "запее" ли "Калашников" оная песен... много от тях ще се замислят. Па нищо ,че е сглобяван в Казанлък. :-)

Именно! Най-добрата пушка в света! Нали и руските ветерани от спец частите при войната в косово го признаха съвсем открито!

Ей, тоя каракачан е роден за генерал, бе. Кво ли ще работи, ако не е в политиката ???

Каракачанска овчарка. ..

Красимир Каракачанов е агент на Шесто управление на Държавна сигурност

армия в Бг? май генералите+ персонала на МО са повече от войниците.

Да ги праща. Нека народа вижда за какво се харчат парите от данъци.