Баба връзва 3-годишното си внуче с кабел

Полицията работи по сигнал за 3-годишно дете от село Брестовене, тормозено от баба си, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Обратно в новината

Коментари - Баба връзва 3-годишното си внуче с кабел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма що.

.. тука, колко вързани са се изказали!?!?! Някои даже политизират темата. Ама какви политици са ви виновни, като сте расли вързани. Гледайте доматите, децата кучета ги яли.

Семейството не беше ли основна клетка на обществото? Ами щом е тъй, обществото да си влиза, да си излиза, когато си поиска и да подрежда всичко в семейството. Какви са тези интимни тайни, затворени системи, "моят дом -моя крепост"... Ха -ама -ха! Обществото трябва да кзва, показва и наказва всеки, отклони се от въведените норми! Трябва да насочва, да дава наклон и да побутва х... (пардон) в дупката, да посочва точно дупката, броя на втъкваният и измъкванията и да налага санкции при неправилно изпълнение. Нещастници сте всички! Гениален е бил Оруел. Не вярвам в ясновидство и затова се чудя как е прозрял толкова далеч в бъдещето, но е адски прав. Няма спасение от Биг Брадър.

Че навремето баба ми точно така ме връзваше , точно на тая възраст да не изтърча пред трамвая от къщи, щото и това се е случвало, и вместо да ям дранак по добре вързан...ма ся нали е демокрацийка и виж неможе, НООО може в колата с 2 колана,при това прикован на детско столче!!! ХОЛОКОСТ! Да се сезира БХК< там Протестна Мрежа и тнт хуманни организации, всякакво връзване е недемократично и комунистическо, а утре като ме спре катаджията ше му дръпна едно слово за свободата, връзването и хуманузЪма, дано фане дикиш

пишат баба щото да не става ясно какви са от Кубрат.... такива с потури и чалми....

е проявила грижа както за градината, така и за детето! Поклон!

По същата логика трябва да се разследват майките, които оставят децата си в кошара - реално е същото, детето е огранично да се движи наоколо. Не виждам нищо лошо жената да се погрижи детето да е в безопасност, докато си върши работата. А работата на село не чака. По-добре да го върже през кръста, докато работи в градината, вместо детето да се утрепе някъде из двора.

Помисли първо, ако ти се отдава това де. Примерно теб да те вържат с кабел през кръста та да кротуваш, или да те сложат в кошарка с 2-3 играчки. Това е грижа за дете не за куче. И възпитанието започва след 5-тата годинка когато започва да се формира като характер. За бебетата е необходинма само грижа и любов.

Не, явно ти нямаш с какво да мислиш. Нали си антикомунист, а? Айде тогава ми кажи, отглеждането на деца под строй, в детските градини, внушаването на казармени правила във възпитанието -толкова ли те кефи? Защото това е решението, ако няма баби, а родителите, освен "грижа и любов", трябва да осигурят и храна, и дрешки... Тази баба, за да избере този начин, сигурно по добре от теб знае от какво го спасява това дете. Това е село. Не може хибридно растение от жълтите павета да разсъди какви са опасностите за едно малко дете на село. А какво търси това дете на село при баба си, трябва някой зеленчук от жълтите павета да ти даде обяснение. Не тази достойна жена, която първо е майка, после -баба. За разлика от твоето ялово бъдеще.

Аман от селяндури, които одобряват поведението на бабичката. Дано я осъдят и вкарат в зандана, където и нея да я връзват с кабели!

Как се добрахте до позицията да унищожите България, не зная. Явно някой налива страшни пари във вас. И определено е враг на България, щом парите му носят разруха и смърт тук, чрез вас. Но и на вас не завиждам, защото плиткоумието ви е недостижимо по естествен път. Дори и да ви каже някой, че унищожавате и себе си, вие няма как да му повярвате, защото за да го разберете се иска и малко ум и малко самоуважение, което вие не притежавате. (Местоименията, умишлено не са увенчани с главна буква -въпрос на уважение е)

Доматите, пипера в тех е истината. Децата връзвай за стълба да не създават грижи. Дедото сигурно е по цел ден у кръчмата. Младите, Пено успяха у живота у Софията се реализираха ;)

Някак ми се струва, че новината натъртва на БЪЛГАРКАТА в гърция (която всички си представяме що за българка е), а за останалите изброени случаи, не става ясно дали са българки или циганки. Чудя се кога ли господа журналячовците ще пострадат от циганьорите и ще разберат за какво става дума и на кого служат.

Не мисля, че тази е циганка. Пише, че е работила в градината. Циганите не обичат да работят :\

Лелее, как всички тук се оказаха умни и учени граждани, хора не виждали село.Ама простотията ходи по хората, и вместо да я похвалят,че е опазила детето, те се чудят как да я оплюват .Що никой не оплюва майката метнала детето си на отглеждане от бабата?

Ама що не сте по нивите, а сте се домакнале тука в големио град и сте се набутале по панелките.

И тук ще ти кажа, нямам нива, никога не съм имала и село, като дете завиждах на децата, че си ходят лятото по селата , а аз седях пред къщата, на прашната улица и си мечтаех за село.

няма възможността да гледа дете и да рови в градината си, да го каже - няма да стане, мамо! Точно за това е тъпа и дива българка, защото умна и добра най-малко щеше да реши - майната им на доматите, ще ги оправя, когато детето ще заспи, сега да обърна вниманието на това сладко внуче, че не е куче, та да го връзвам към бетонен стълб

Велика си! И ти ли преподаваш на децата си как доматите и пиперът растат на сергията в мола? Не ти ли идва в простата тиква една елементарна мисъл -че тази жена създава и се грижи? Създала е дете, отгледала го е, отхранила го е, детето й е създало дете, жената и за него се грижи... Или за пример си ти, дето дори не знаеш как се прави, камо ли, как се отглежда дете? Жалко за България -беше добро място за живеене. За съжаление, само за нашето поколение.

а родителите ръгнали нанякъде. Майка ми казваше който има деца - да си ги гледа. Браво на тази възрастна жена. Има си зеленчук в градината, има си и внуче. И за двете се е погрижила.

Такива случаи ще се множат за в бъдеще. Те са пример как битието формира съзнанието. Логично е да се очаква, че докарани до оскотяване в ежедневието си хора ще се отвасят по аналогичен начин към децата и внуците си.

Аз вързах детето с каишки за детската седалка в колата. Баси к'ъф съм садист! После вързах и себе си с предпазния колан за шофьорската седалка. Излиза, че съм и мазохист.

Да, ама постоянно хвърляш по едно око от огледатото как е детето от зад, нали така. А тази улисана в копането, може да го ужили оса и какво ли не. Пък то нека си плаче, те децата така или иначе си плачат.хм!

Ооо, то пък без да е вързано, сякаш не може да го ужили оса! Ако жената е трябвало да свърши нещо, а няма кой друг да го гледа, какво да направи?! Не е редно, но все пак в живота не всичко е като в розов роман...аман от безгрешни!

да се улиса в копането, е годен и да отглежда здрави и годни деца. Баба ти (пардон, пра-прабаба ти), е копала нивите на чорбаджията (даже не своите), и вързни за каруцата е отгледала осем -девет деца, отрасли, хванали калъчките и пушките из Балкана, създали държавата, в която си израсла, гнидо! А ти след ескапеле терапията и създаването на "условия" за отглеждане на "щастливи кокошки" и "прави краставици", не можеш и едно нормално дете да родиш, камо ли да отгледаш! Това направи с вас любимият ви чичо сам!

За суджуците ни вопъл ни стон, така се отвлича вниманието от основните събития!

жената е работила на двора, не е била в кафене. По-добре ли е ако детенцето щъка навсякъде - може големи бели да станат. Дали щеше да има нещо против майката на Поптодорова, която остави 6-годишната си внучка да падне от 11 етаж точно на коледа?

Сега четем "Баба върза внуче" утре ще четем "Внуче върза баба" че не го пускала на дискотека :))))

Само дето това внуче ще бъде от ония ''отвързаните'' дето ги гледат по моловете и кафенетата а не от тези дето гледат как бабите им работят и след това ги обсипват с любов..

А можеше да го назоби с попарка с винце и детето да си спи кротко на сянка. После да стане голям мъжага и да пие по три оки и да бие коня, магарето и жена си с един и същи кол.

Внимателно с бабите. Мнооого внимателно!

Е, вие с какво искате да го връзва, с бодлива тел ли? Садисти!

Божке, с какви глупости ни занимавате брей. И това е новина.... Сериозно ли? Я кажете ако взема да падна в "кенефа" към коя медия да се обърна да отрази новината. Това ли са проблемите в държавата?

Това не са глупости, смешник. Това е сериозна тенденция за деградацията на народа ни. Кое ти е по-важно от децата, силиконът на Николетка ли? Аман от прости многознайковци.

Дядото

Мен ко питаш, конкретната деградация с връзването и боя на деца при нас българите продължава вече има-няма няколко хиляди години, та не се кахъри толкоз за баш тази тенденция. Виж другата новина дето скоропостижно изчезна - че след двайсетина години, че и по-рано, няма да има кой да изкарва пенсиите на децата ни. Тя нашата лесна.

Опитай първо с блиц. Там най-обичат подобни новини. Представи си заглавието: "Стана страшно! Ужас!!! Някой се лъзнал и цопнал у нуждникот... Очаквайте подробности!"

Миналата година на Слънчака немци бяха вързали децата си с каишки - единият край на каишката на китката на детето, другия на китката на родителя. И така се разхождаха. Никой не ги обвини в нищо. Тук най-ми прилича на междусъседска вражда.

Горе долу на същата възраст 3-4г бе и моето дете когато го оставих на майка ми (на 69г) да го загледа на улицата пред къщи за малко докато вляза да нагледам яденето вътре. Връщам се след 5 мин буквално. Ами малият хукнал и и избягал.Тя се опитала да го догони ,но и станало зле на сърцето от притеснение и уплаха. Да се чудиш на кой по напред да обърнеш внимание. След този случай категорично ми отказваше да го гледа извън дома ,а вътре заключваше вратата.

те, затова тези отглеждани по мол- овете са като "отвързани"

А как да копае в градината за да изхранва тия дето са и трапосали детето???Жената хем работа върши хем детето наблюдава ама се намерили нехранимайковци и кусур да и намират..

Ама разбира се, градинката и зеленчуците по-важни от психиката и здравето на детето. Тя сама ли ще си лапа доматите. Въпрос на приоритети.

Ако по малко ''интелигенти'' говорят за ''психика и здраве'' на децата гледани от такива баби щеше да е по добре и в училища и в общество...Това дете е много по добре психически и здравословно от вашите лигочи агресиви ..дето ги виждаме навсякъде

с кабел ами, вие да не искате с wi-fi да го връзва!?

Можело е и да го постави в кръга на приятелите си... Или да го обвърже с обещания... А най-добре да го "закове" с някоя реплика... :)

Каквото има, такова ще яде! Капризи, аама ха...

На първо четене постъпката си изглежда антихуманна, но като се замисли човек, какво да прави жената, ако редовно и се налага сама да гледа внучето, а трябва и да върши някаква работа или да се подпомага от градината?По-добре ли е да го остави пуснато без надзор и да рискува живота му?Малко дете всичко може да направи - от нагълтване с хапчета и препарати до падане от високо...Случая намирисва повече на лоши съседи, които се чудят, как да навредят.Като са видели, че го връзва да работи и са имали време да сигнализират на институции, защо пък вместо това не са и предложили да им погостува детенцето, те да го наглеждат, а бабата да си свърши работата?

Ами,като не иска да яде,ще го връзва с кабел я... Нас ни наказваха бабите ни на кукурузени зърна на колене върху тях,по една филия намазана с мас и сол и ръцете горе,само от време на време сваляш едната ръка за да отхапеш от филията и после пак нагоре... И всичко това го нямаше в новините! А колко бой сме изяли....

Ама стана министЕр прецедател, НАЛИ?!

Да се извика на разпит веднага. Как така една пенсионерка има пари за кабел ??

Страаашна драма-колко деца са изгледани така на село,без да се намесват социалните,пък,пак са станали хора. Ми нормално,няма кошара, няма къде да го сложи това дете,докато има работа по двора,вързала го. Ако го леше пуснала и то да излази някъде да се издави из селските канали,щеше да стана още по-голяма истерия

dimka

Абе какви са тези хора, какво е това чудо!

Тя не е искала да навреди на детето какво като го е вързала през кръста то няма наранявания или травми .Вие не вързвате ли децата си с каишки в количката ,в детското столче ,в колата това е с цел безопасност по добре да е обезопасено от бабата от колкото пуснато безконтролно и нехайно от майката

Dobromir Dimitrow

Ха-ха, това не с бях сетил - нека да напишат - "Баща завърза детето си на столчето в колата, педи да подкара колата" :):):)

НЕ на черните и малумни новини ! Дирът не нищо повече от скалъпен некролог !!!!!!!

Преди 20-ина години видях по улиците на София да вървят двама очевидно луди - може би баща и син. Бащата беше вързал с въже през врата сина си и го водеше като кученце.

Т'ва е пърформанс...

че това си е било масова практика преди 100 години. Иначе как ще се изхранват, ако трябва да се гледат децата като сега..

И аз мисля, че случаят ще се преекспонира... Абе Дир.бг напоследък се превърна в "Блитц" направо и вестник "Шок" - само за глупости пишат!!! Никаква по-сериозна журналистика!!! Такива ги наричаме журналя!!!

Свекърва ми ми е разказвала, че когато съпругът ми е бил мъничък, в периода на пълзене, през зимата и се е налагало да го върже за десетина минути за крака на леглото докато тя иде за хляб, за да не допълзи до печката и да се изгори. Нямало е на кого да го остави, а не е искала да го извежда в студа. Това също ли може да се третира като "мъчение"?! Тази "история" в статията е безумна.

Маса внуци е изгледала, самичка. Но не ги е вързвала. Една бъчва, с формата на пресечен конус, всичките лели, чичовци и т.н. я знаеха, историческата забележителност на двора, в която всеки от тях беше пребивавал в детството си за неопределено време, да може баба да си свърши малко работа, без риск поредното внуче да се самоубие. Пък всичките станаха успешни хора, до един.

Глупости не говори! Никога не е било масова практика старите българи да връзват децата си като кучета. Масова практика е било да имат по 7-8, че и по 10 деца. Връзват люлката с бебето между две дървета на нивата, бебето спи, а майката жъне ли жъне... А когато проходи, го гледат по-големите деца или други роднини - баби, лели, стринки. А на 5 годинки детето вече пасе кравите, та пушек се вдига. Това е бил животът на българите преди 100 години - като пишеш нещо, бъди точен!!!