Бунт с черешово топче в Обзор срещу строеж в парк

Жителите на Обзор излязоха на протест в опит да спасят Морската градина в града от застрояване. Преди близо месец се оказа, че тя е станала частна собственост.

Обратно в новината

Коментари - Бунт с черешово топче в Обзор срещу строеж в парк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

langlima

Всяка година почивам там. Толкова красив и чист парк, рядко се вижда! Защо всичко хубаво трябва да опропастим?! Не може всичко да се продава! Трябва да има и малко въздух, простор! От Поморие до Влас, всичко развалиха! Не превръщайте всяко морско градче в жк на мегаломаните! Държавата, къде сте? Не спете!

Къде са сега зелените бе. Когато трябва да защитят някакви жаби, които да се отглеждан в ливадата на някой селянин, вдигат вой до небето. Сега, когато цяла част от плажа си отива, траят като......... Това е поредното доказателство, че изобщо не мислят за природата, а само защитават чужди интереси.

браво!

Абе какъв е тоя неграмотен кмет бе. Как така в акта за общинска собственост ще пише публична и частна едновременно. Той виждал ли е такъв акт. Там пише публична, под него частна, а вярното е оградено в правоъгълник. Не могже и едното да е вярно, и другото. Егати некадърниците избират за кметове.

Каква е тази ненормална държава - не знам. Първо държавната собственост с голям обществен интерес /плажове, езера, градинки, паркове, гори и т.н./ я направиха частна и я продадоха. После за замазване на очите и тупане в гърдите колко обичаме природата взеха частните имоти на хората / някакви си невзрачни ливади и ниви по 1 дка/ и ги вкараха в НАТУРА, като на практика елиминираха собствениците от законните им права. Просто нямам думи. А иначе за Обзор - жалко. Бил съм там и най-голямото удоволствие за туристите е вечер да излязат в тази градинка и да седнат на пейките с лице към морето. Усещането е страхотно. И сега там ще се излее поредния бетонен хотел, каквито бол и отляво и отдясно на градинката. Безумие след безумие. Като вече е частна собственост и са осрали нещата, да ги оправят - да я отчуждат от собственика с решение на Общинския съвет в Несебър за обществена полза, а собственика да го обезщетят малко по на север между Обзор и Бяла, където свободни земи около плажната ивица бол. Защо точно там, в центъра на градинката, ще се прави хотел. Идиот до идиота - няма оправия. НЯМА. НЯМА.

Смешно, жалко и до болка познато. Някога при някого нещо си. Толкова очевадно е че става въпрос за корупция и парички в джабана тогавашния кмет и неговите протежета, че коментара е излишен. Незнам как се допуска такова ограбване на нещо което е общинска т.е. народна собственост.

това не е държава ,а общински кенеф!!! докато не си платят крадците не плащайте данъци , няма да храним крадлива паплач!!!

тоя николаи трифонов е типичния общински боклук!!! в бг общинар = крадец!!!!

Днес Черешово топче, утре пълноразмерна Д-30 гаубица. Друг начин няма !

За кмета Николай Трифонов и за далаверите и золумите му още се носят легенди - и с право! Само че освен той, за затвора са и общинските съветници, барабар и със състава на БАС, одобрил далаверата, щото сделка не е подходящо. Ма що ли се чудя... като знам как на времето висши магистрати, членове на ВСС, изкупиха на безценица земи в Приморско като "социално слаби"... и един от тях сега е шеф на същия БАС...

Хе, че те ако скрият тази морска градина, никой няма да ходи на почивка в Обзор. Мутрите не могат да разберат, че хората отиват на почивка, за да се наслаждават на море, плаж и природа. Бетон и панели си имат и в градовете.

Българите хич не ги е еня за зелените площи. Виж как с удоволствие се тикат по презастроеното Южно Черноморие. Важно им е бетончето и кръчмето.

КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ? Всичко изведнъж се оказва собственост на някой. НАРОДЕН СЪД 2 Наближава и всичките тези неща вече губят смисъл. Да го проумее Мафията вече

Народния съд е избил десетки хора без съд и присъда!!!Искаш още Цола Драгойчева; Александър Обов; Адам Трънка; Димитър Ганев; Вълчо Червенков;Титко Черноколев????

Така е по цялата територия на държавата мафиоти и техните протежета купуват на безценица апетитни скъпоструващи или защитени обекти и парцели и строят, строят.Хвала на протестиращите нека повече хора ги подкрепят,аз също подкрепям протеста.

Дано успеят да си спасят морската градина и съответно града от тези алчни гадове. Хубаво място е Обзор, тихо спокойно и все още зелено.

Този кмет си е директно за затвора! За начало е добре да му обявят импиичмънт.

Като казах, че е за затвора, имах предвид лицето Николай Трифонов - бившият кмет на Несебър, осъществило далаверата. Той трябва да бъде разследван и осъден и за много други скандални заменки и продажби.

За Бонка Хинкова има много информация, която я уличава като слугиня на мафията в България. Тя прави и паметника на гроба на Илия Павлов. Слугинаж е второто и име. Синът и - известен пройдоха, освен да разхожда луксозни коли, да пие по барове и да се бие с полицаи, друго не може да прави. Крадци и слуги на мафията са в това семейство.

С две думи: ДС - мафията.

От къде на къде съд ще продава земя и градина? Това тяхна работа ли е? Никой тях не ги е избирал. Ние сме избирали общински съветници и кмет.

d4

споко! Бащицата от Банкя ще се разпореди незабавно сделката да стане нищожна. както с Натурата в Калиакра. нали това му е работата. Да казва това да, онова не!

Как така закоността се определя от престъпници които са в общинския съвет и корумпираната съдебна система.?Народа е закона.Нито сме си избирали съветници/свински черва заплетени,нито апетитен и ненаситен съд.

Интересна личност, понеже за 5 минути търсене в гугъл се намират публикации, които е свързват с ВИС 2, БСП правителство, някои величия на БКП и дори днешното котило на ДАНС танцьорите - бившия библиотекарски... За да се онагледи генезиса на съвременната мафия която разкоства държавата стига и е тясно свързан с БКП....

Браво на протестиращите.Дано това се подеме и за други по наболели проблеми.за КТБ,цанков камък,Съдебна система,за безобразията навсякъде в изстрадалата ни държава.Просто е нетърпимо вече.

Ето ги баш-мутрите,готови на всичко,за да вдигат хотели.Днес в Обзор,утре може и Морската градина на Варна или на Бургас да застроят. Лесно й беше на Ангелкова да мачка на Корал.Но тук,едва ли ще отиде.Както и на скалите на Шарлопов-тоталното безобразие на застрояване в морето. Успех на протестиращите-тези хора не са мутри,нито от Ал Кайда. Софиянци си мълчат за безобразията на Фандъкова в Борисовата градина......скоро там ще стане синя зона.

ВМЕСТО ДА СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО С ПРОТЕСТА, ИСКАЙТЕ РЕФЕРЕНДУМ МЕСТЕН С ДВА ВЪПРОСА ИСКАТЕ ЛИ ДА ПРЕКТАРИТЕ МАНДАТА НА ИЗБРАНИЯ КМЕТ И ОБИЩНИСКИ СЪВЕТ? В държавата на мафията нищо не става с протести!

Днес, с черешово топче, УТРЕ с овчарски геги и дряновици.

Браво на обзорчани! Въстани, народе!

Морската градина в Обзор е много красива!!! Трябва да се запази в този вид, никакво застрояване!!! А относно твърденията, че щом Общинският съвет се бил произнесъл и по този начин решението е законно - това са глупости!!! Не за пръв път някой Общински съвет взема незаконосъобразни решения, които биват отменяни!!! Областният управител има властта да връща такива решения, какво е мнението на държавната власт относно този случай?