Стратегът на Тръмп: Губим икономическата война с Китай

Главният политически стратег на Белия дом Стивън Банън допусна поражение на САЩ в икономическата война с Китай.

Обратно в новината

Коментари - Стратегът на Тръмп: Губим икономическата война с Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо война ? Нали уж глобализация, мирно съвместно състезание между народите ?

симо

За сетен път доказват, че без война не могат.....

Значи САЩ обявяват маниакална икономическа война на Китай?

То от маниаци какво друго да очакваш. Шефът на скандалния Breitbart, наричан "юмрукът на Тръпмп" е меко казано спорна личност. Всъшност, моето лично мнение е, че Тръмп е неговия юмрук или кукла на конци.

Китай и Сащ са пешки, Путин е офицер, но царицата е в Англия ..

България трябва да обяви война на Китай , за да защити САЩ .

Горещата вече я губят от СК, обаче от простотия се нахендрят на Китай и русия да ги млатят в новата студена. От три години прощавам, че САЩ и целокупния Запад нямат печеливш ход, освен да целуват пръстените на Темнейшия император в Москва и Жълтия инкасатор в Пекин. Продължат ли да упорстват, накрая руси и кинези ще ги изкупят за 1 долар. А им беше даден шанс да се освестят и да се смирят, ама нали са си тъпи горди реднеци..

Американците имат само един печеливш ход и това е, незабавно въвеждане на Безусловен Базов Доход. Въвеждане и на безплатно здравеопазване е допълнителен бонус.

Могат, крадат китайчетата! Хайде и американчетата да могат!

До Дървосекачът Разбра ли , за какво става на въпрос ???

в Щатите, някои химически производства се върнаха поради изгодната цена на газа.

ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА С КИТАЙ, БЪРЗО ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ ОТ ТАЗИ-1929 ! ДРУГА ВОЙНА Е НЕМИСЛИМО ДА МИСЛЯТ !!!

Изтеглете си фабриките обратно в САЩ! Това не могат ли да се сетят ...

Не могат да намерят достатъчно американски граждани навити да бачкат като китайци и с китайски заплати. Цените на куп стоки внасяни от Китай ще се дигнат и ще разсърдят американския потребител.

Мно-о-ого отдавна съм казал, че китайците са тези, които ще наритат яко краварските задници! Въпрос на време е!

Това едвали ще се случи. Но ако допуснем, че се случи, какво ще спечели от това България и света. Нищо, даже ще стане по-лошо. Ще дойдат по-лоши световни управници, с азиатски манталитет!!! Дано да разбираш какво означава това!

Ами ще я загубите я! Има една много проста причина, но с нея няма как да се преборите- АЛЧНОСТ. Алчността на западния свят създаде Китай такъв какъвто е в момента. И това няма как да се промени нито лесно нито бързо, а най-вероятно никога.

ще се сетят, хахахаха Какво очакваш, когато си изнесеш всичките фабрики в чужда държава и станеш зависим от нея за производството на джаджите които използваш? Реалността е такава, че еднополюсовия свят на САЩ приключи. Ако искат да водят ядрена война и с Русия и Китай, то това е равносилно на самоубийство. Очаква се масово самоубийство на американофили :D

Ма те със Северна Корея не могат да водят война, ти искаш с Рашата и Чайна!

Ама и там ли за война говорят от САЩ.

е те туи не може да бъде

Патка ли съм, п.тка ли съм, ама съм много проста.

статията е за конкуренцията между гигантите а в коментарите пълно с руски тролове?? какво общо има русия русия е по-малка икономика от калифорния или тексас! русия е колкото среден щат а и за нея е по-добре да стане такъв :)))

Айде стига сте ни занимавали с тая сбирщина алчни безродници бе!!!! Хората имат РОДИНА, тъпанарите зад океана - стъпили, не стъпили там - се пишат американци!!! Паплач, събрана от Мексико, Китай, Англия, Испания, Германия, България, Израел, Афганистан, Пакистан, Индия, цяла Африка, Полша, Русия, Украйна и МАЙНА!!!

ами тя статията е за сащ не за русия ти кво правиш тук с тая диария за русия ??? ако путлер не правеше войни никой нямаше да се интересува за русия изобщо!!!

до другарката с калифорния.Икономиката на Русия била по малка от калифорния-мит и легенди .Калифорния фалира официлно през 2016г. и е без бюджет и с режим на водата в голямата си част.Пред месец фалит обяви друг мега щат -Илинойс.Очаквам и то й да е с по-голяма икономика то тази на Русия-митове и легенди

Руснака в момента си пече задната част на Златните и Слънчака, а ти дсе дереш като бито псе за пореден път в дир-я.

Руснаците, а и путлерастките тролове са изключително тъпи същества. Русия с анексиите на територии отваря пътя на Китай за анексиране на съседни територии. Затова са санкциите, но руснаците са си тъпи и не схващат. В момента най-тъпата и гнусна част от човечеството путлерастите плюят срещу Америка, не разбирайки основният и първи пострадал ще е точно Русия.

Голям ще го ядат говедата, ама още се пече. 15% от флота им е на котва - няма пари. От гробищата за самолети вадят ф16, щото нови - няма. Заради свалянето на Ф117 говедата загубиха милиарди - никой не ще да купува боклуци. От 28 години един свестен самолет не могат да направят. Даже Китай ги изпревари. Карат по инерция точно като Титаник - с балове и оркестър на борда и без да виждат приближаващия лед!

с екстравагантните идеи на откачалката Бенън, а май тръмп го разкара, направо е шашъф дори за него ???

късно е чадА мандалото хлопнА! Да не сте се заигравали със жълтурите и немаше да са ви жълти памперсите сега!

Ако някой ден имаш деца, ще откриеш че това, дето си написал е пълна глупост. Явно със стотинки от коментари бебета не се гледат.

Не те слуша главата, а патке? За какви деца говориш при положени е,че тук става въпрос за нещо съвсем друго. Съжалявам,че си на стотинки ,аз такъв проблем нямам,но не бих помогнал на тъпанар като теб. И ако се чудиш защо те наричам така виж какъв ник ползваш!

Свърши тя. Говедата вече загубиха. И да се вайкат и да не се вайкат, са бита карта.

къде виждаш Русия в тази надпревара та се радваш ?

новината не е за Русия, а за ЗАГУБАТА на говедата

Тръмп е умен човек, практик и реалист. Ясно му е какво предстои и затова се опитва да възроди производството в САЩ, за да направи отнова държавата си конкурентноспособна. Така както го бяха подкарали соросоидите демократи с изнасяне на производства и печатане на милиарди кухи долари пропадането им беше въпрос на години. Другият момент е, че срещу Китай никой не може да спечели икономическа война. Единственият шанс е някакво приспособяване. За съжаление капитализмат на САЩ е изправен пред поражение от комунизмът на Китай.

направо не си в час, и там като в русия е най-жесток олигархичен "капитализъм". Щатите в сравнение с китай и русия са си направо социалистическа, социална държава.

Знаех си че думата комунизъм ще подейства като афродизиак за някой притаен соросоид в храстите с прави мозъчни гънки. САЩ не са социална държава. Виж за Канада това определение важи. В САЩ е див капитализъм, в който капиталиста може да те уволни за пет минути, само ако му се усмихнеш накриво. Освен това, липсата на конкурентно поризводство прави щатите най-големият длъжник в света.

Каква война го гони, Китай и САЩ са толкова срастнали, че са като една държава. Май е време да се пенсионира.

в руските сайтове: "Лучшие частные школы США, школы пансионы в Америке для детей и студентов. Список, рейтинг, описание программ, стоимость" !!!

Те ходат по целия свят. Защото имат и ум, и пари.

заплата ли ? А това са най-често срещаните обяви в руските сайтове, просто други по тематиката няма.

Руснаците с ум и пари отиват да учат, живеят, работят в ЩАТИТЕ !!!

5-10-20 години.. иска му се, много му се иска на тъпият трол. биткойн е 3600 евро и това е СЕГА. зелената шума гори.

Войната се печели с войници. Много войници. Всеки от тях работи нещо. Работи здраво. Кой в USA работи здраво? Само магистралките. Е, значи такава война могат да водят.

написа огромна глупост :)

Знаех си,че ще си най-активен по темата ;)

Ако въпросът беше в бройката, Индия трябваше да е номер две с тенденция да стане номер едно, а Нигерия щеше да е икономическия тигър на света.

Индия натам е тръгнала.

НЕ Е САМО КИТАЙ. Какво да кажем за Германия превърнала Европа в свой колониален придатък на суровини и РАБОТНА СИЛА. Да се води позиционна война срещу КИТАЙ , ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ и целия свят е не само тъпо но и самоубийствено! Първо САЩ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯТ СИСТЕМАТА СИ НА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО! Второ ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛЯТ СВОЯ СТРАТЕГИЧЕСКИ СЪЮЗНИК който разбира се стои най близко до тях и в надпревара и в сигурност. Този който не претендира нито да отнема тяхната ВОДЩА ПОЗИЦИЯ В СВЕТА не е нито КИТАЙ , нито ГЕРМАНИЯ. ЕСТЕСТВЕНИЯ СЪЮЗНИК НА САЩ В СВЕТА Е РУСИЯ с които те или ще се разберат или рискуват да се превърнат в лесна ЖЕРТВА КАКТО НА КИТАЙ, ТАКА И НА ГЕРМАНИЯ! Не Русия е тази която създава на САЩ огромния ТЪРГОВСКИ ДЕФИЦИТ!! СЪЗДАВА ГО ГЕРМАНИЯ , а след нея е КИТАЙ!! В НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ДЪРЖАВИТЕ ИЗЧЕЗВАТ И СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ТЕРИТОРИИ. АКО САЩ ИСКА ДА ОСТАНЕ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ПОКАЗНО ДА УНИЩОЖИ НОСИТЕЛИНЕ НА ТАЗИ ИДЕЯ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА. БИТКАТА НА ТРЪМП ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ АМЕРИКА И ОТ ТАМ КАТО ВЪЛНА ДА ЗАЛЕЕ ОСТАНАЛИЯ СВЯТ!!

поредният таксиджия който дава акъл на сащ...

Русия не е толкова значима че да я слагаш в една кошница с ЕС, Китай и САЩ. Те са от друга черга. Дажи малката Южна Корея има по-голяма икономика от руската.

ВАЖЕН Е ДУХА! А РУСНАЦИТЕ ГО ИМАТ. СТАВАТ ПО ЕДИННИ КОГАТО ТЪПАНАРИ КАТО ТЕЗИ КОИТО СА ОКОЛО ТРЪМП И ПОДОБИЕ НА НАШИТЕ ИМ ОБЯВЯТ ВОЙНА. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОМРАЗАТА КЪМ ТЯХ , ТЕ ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА СИ В ТОВА КОЕТО НАВРЕМЕТО ПРЕВЪРНА ХИТЛЕР ФАШИСКА ГЕРМАНИЯ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ТАКА И ЩЕ ВИДИТЕ ДОКЪДЕ ЩЕ Я ДОКАРАТА С ВАШИТЕ ПАМПЕРОСАНИ И ИЗПЕДЕРАСЧЕНИ ВОЙНИЦИ!

Джавкащите тука руски тролове като Паисий Х да се надяват САЩ да спечелят тази икономическа война, защото ако Китай стане най-мощната държава в света русия ще бъде анексирана от поднебесната империя. Или поне Сибир.

"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..." дори в русия слагат паменик за милионите жертви на комунизма в България мълчание....

симо

Офшорната икономика на стероиди,надуваща балон подир балон и творяща основно кризи,умело прехвърлени на гърба на другите ,както и безпределната алчност и непукизъм ще доведат Америка до логичен край.....край на глобалното им имперско могъщество.Дано да е без кръв,което е трудно за вярване като знаем англосаксонският манталитет опакован в неолиберална ИДЕОЛОГИЯ.....Досега в историята само една империя отстъпи доброволно и без кръв владенията си-СССР и беше жестоко измамена.

САЩ никога не са били империя. Спечелиха втората световна война и не присъединиха западна европа към териториите си, както съветската империя направи с източна.

симо

Само дето нашпиковаха светът с военни бази,посолства,фондации,и глобални договори/СТО,СБ,МВФ,ТТИП,ТАП,ТАНАП,НАТО,СЕАТО,СЕНТО,СУИФТ/....

Русия никой не я брои :D

за русия не се тревожи.Тя си има всичко и солидна военно стратегическа сигурност .Така, че тихо и бавно Русия си прибира всичко освета когато си поиска и както си поиска.Справка : последните 5 години.

Какво толкова е прибрала :D :D :D Открадна територии нищожни спрямо своята. С откраднатите земи от Грузия и Украйна руската територия се е уваличила с 0.00001 % сигурно. Това са глупости, прах в лицето на глупавия руски гласоподавател да продължи да избира ченгето от кгб.

абе дир.ру! днес в терораша откривали паметник на милионите избити от комунизма!!!! нещо да напишете?!?!?!

Щ+Щ

другарко. Путин е виновен.Путин: враг на купонната сисмема на САЩ и първи враг на клошаритев в Манхатън Чикаго и Столипиново.

Изнесоха американците производството на стоки по светът ? Големи потоци от пари се стичат към тях НО ! във всеки един момент, тези пари могат да се превърнат в купища на никого ненужна хартия? А производството да остане по светът . Затова Тръмп, иска да създаде, няколко милиона работни места в САЩ за да върни производството.А дали не е късно.......?

КЪСНО Е. МАЧА ПРИКЛЮЧИ. ОТ АЛЧНОСТ СЕ СТИГА ДОТУК.

американската кобила вече е направена на луканка от китайците, а те американците тепърва си мислят, че е отишла в реката!

Това е ясно отдавна. Първата и втората икономика ще се сблъскат в конфликт за световно лидерство. Неминуемо ще има и друга война - неикономическа, с армии. Това е исторически принцип. Ще я наричат ТРЕТА СВЕТОВНА. Всъщност тя вече е започнала като икономическа, пропагандна и хибридна. Войната на САЩ с Русия е част от нея.

САЩ е "втора икономика" само на книга. Не може страна с такъв огромен дълг и без ключови производства да е втора икономика, това впрочем се отнася и за още десетина техни васали от Западна Европа.

Знаеш ли разликата между иконом и икономист? Това което си написал е пълна глупост!

Оядените янки се усетиха! Ама е късно вече, китайския скакалец ви е налазил и ще ви згризка /опоска/ набързичко! Пък и какво да се кахърим толкова- само 100 години назад в щатско нещастни бедняци бягаха по поляните да търсят нива- забиват коловете, ограждат и стават горди собственици. След това напалякаха млечно-белите и държавата стана цветуща. Охраниха се- сега е време да отслабнат! Еволюция братчет........! То и свинята като стане много дебела я колят.........

Путин и още 5-6 държавни глави от Изтока знаят как ще свърши кьорфишека Северна Америка. Затова и се подсмихват (особено Путин) тайнствено винаги, когато някой започне да паникира о т.нар. санкции на Запада.

Като си представим колко много фиктивни пари и активи на американската страна в частност и на целия Запад се осчетоводяват през борсите им, представям си какъв ужас ще настане един ден в сравнително скорошна перспектива, когато Китай започне да сваля козовете си един след друг. Ще оцелеят само няколко реални икономики и трябва да бъдете сигурни, че САЩ няма да са сред тях. Същото се отнася и за ЕС, с изключение на Германия. Тогава ще схванете козяшките ятачета колко дълбоко сте били заблудени, ама ще е късно. Първите искрици в мрака обаче вече разкриват Голямата Лъжа за корпоративна Америка. Най-голямата лъжа в историята!!!

Единствено бъркаш за Германия - прочети на колко процента икономиката и е зависима от суровините и горивата на Русия и ще си завъртиш мнението за нея... Германия няма свой ресурс, има резерви за около 3 месеца, а после? Истината е, че победителите във ВСВ инвестираха в нея, защото тя произвежда най-качествено. Едните вложиха пари по плана Маршал, другите я осигуряват със всички суровини и енергоносители и икономиката и работи. Те са работните коне на Европа.

Американците и сега нямат икономика. Ако не крадат от такива като нас, ще измрат от глад. То не са американски ТЕЦове, американски фотоволтаици, бракувани самолети и военна техника.

а ако не са патоци, аеци, цанков камък, скъпа газ и други ахмет доган и руснаците да са умрели от глад

Този, който иска да спечели война за надмощие в света - било военно или икономическо, трябва да разполага с ресурса на Сибир. Щото ако не, си зарива главата в пясъка и вдига пушилка. Та истината е зад кого ще застане Кремъл за в бъдеще. Засега все още крепи долара, както е според действащата двуполярна система, с която се управлява света. Но едни хора в Щатите много методично си режат клона, който не е много дебел и се подпира на машината, дето печати доларите. Ако юана вземе мястото на долара, няма да е без война, това е лошото. Но явно трябва да изберем по-малката злина.

Биполярна е главата ти, не света.

как пък няма ни един коментар, грантоваците явно не са им спуснали опорните точки, пък и да им ги спуснат ще са доста слаби. Американеца казва че Китай ги бие в собсвената им игра. А да видим нещастните соросни троляци какви лъжи ще измислят.

Добре, че китайчетата нямат сметка иначе отдавна да са сринали несъществуващата икономика на САЩ...

Мда, ама не е питал Тръмпчо. Защото, "Никой не е по-добър в стратегията от него самия", както вероятно ще каже. А на главния стратег може да изпее песничката "Hit the road, Jack".