FT: Рязко увеличение на българи и румънци на Острова

Броят на гражданите на ЕС, работещи в Обединеното кралство, е рекорден заради голямото увеличение на броя на българите и румънците.

Обратно в новината

Коментари - FT: Рязко увеличение на българи и румънци на Острова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавам доста млади просперираши българи. Има и такива, които от нищото направиха бизнес. Броят на българите е една трета от румънците и не е коректно да се занимават с нас БГ циганите ходят в Германия. Англичаните да наблегнат на образованието и намалят пиенето.

От общата бройка имигранти от ЕС във Великобритания, българи и румънци са едва 14,22%, като от тях повечето са румънци, защото Румъния е по-голяма страна. Когато станат 50%, тогава може да се публикуват подобни статии.

мюслитата и черничките са в повече.

Нашите мангъзари са индийци и са част от Велика Британия, кралицата да си ги вземе всичките и да си ги интегрират с кеф.

Защо ли "циганско лято" на английски" е "Indian summer"?

Фейк! Циганите са ви много!!!

ПРИЗНАХТЕ СИ, ЛИЦЕМЕРИИИ! СТРАХ ВИ Е ОТ НАС, ЧЕ ЩЕ ВИ БИЕМ НА ВАШ ТЕРЕН! ДЕЦАТА ВИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВРЕДЯТ ОТ НАШИТЕ В СОБСТВЕНИТЕ ВИ УНУИВЕРСИТЕТИ! ВЗИМАМЕ ВИ ХЛЯБА! ЗА ТВА ИЗЛЯЗОХТЕ, КОМПЛЕКСАРИИИ! А ТАРАМБУКИТЕ, КОИТО СА 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС НЕ СА ВИ ПРОБЛЕМ, ЩОТО СА НЕГРАМОТНИ!

като се прав - прав си! Само не разбрах защо тия наши таратор и не ходят в Русия, иран или Северна Корея? там е толкоз хубаво!

дкми

И ако няма българи - кой ще им чисти къщите, кой ще им мие чиниите, кой ще им бере селскостопанслката продукция? Бежанците едва ли ще се навият на такава работа. Тя е запазена марка за българи, които за двуседмичния си престой на слънчака се правят на богати гъзари.

искаш да си роб в UK вместо свободен евро гражданин в която и да е друга страна?!? И що така ма, миме? Нали там и времето и всичко е гадно!

Европейски съюз"нерушимий"---Орел,рак и щука,по някаква си слука ,такваз им работа дошла,да теглят заедно кола....и тн и тн...

Откровено, от душа ни мразят, а ние налитаме да ги обичаме...

Ами, аз не зная някой на сила да е отишъл да работи в Англия.

Не бе, не ни изгони насила т.нар. ни държава. Хич даже!

аз съм обичал анално няколко англичанки. много им хареса.

Хаха, нали нямаше българите и румънците да се юрнат да работят в УК (ако си спомняте това беше задочният спор преди години, когато падна трудовото ограничение), хаха!

България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината. И в най-тъмни години не угасват лъчите сред будните синове на нашето племе. Все има проблясъци. Но българинът е склонен към леност. Обогатили се материално, забравя духовното. Тъй е и при другите народи. Затуй сме в недоимък. Но тази период няма да е безкраен. Кармата ни най-сетне ще свърши. Предстои да станем като Швейцария, та и повече. Слава Севрюкова

Пакистански цигани реват срещу български и румънски цигани.

Добре де, не ми стана ясно присъствието ни на острова желано ли е или не??? Пречим ли им , ако е така с какво? Българите са там за да търсят основно препитание, не е заради дебелите им задници!

Арабелите и негроидите протестират, те искат само черни и мургави да идват в ингилизията, не искат бели хора :):):)

Интересно, защо в тези статистики непрекъснато се обединяват румънци и българи?! Искам да видя конкретни цифри - колко точно българи и колко точно румънци работят на шибания остров, към момента?... А после искам да видя, за сравнение и колко точно НЕевропици и мюслита са се населили там!... Омръзна ми от тези СТЪКМИСТИКИ и дезинформация!!

мюслитата са си с британски паспот защото са от бившите британски колонии,които са обхващали целия свят! Много ясно,че ще са повече. Но ти не можеш да вденеш, че едно паки или индиец си го водят за британски поданник по дефолт!

те за това тези "британци", ще гърмят, като пуканки по спирки и гари..........да си ги отглеждат..........

Нали ингилизите бяха първите радетели за падане на "комунизма" и даване на "свобода" на хората от Източна Европа?! Сега какво рИвЪт, че след като под активно тяхно съдействие е съсипана икономиката на България работят сигурно 200-300 хил. българи на острова им! Което е направи нищожно количество в сравнение с няколкото милиона пакистанци и индийци...

Какви 200-300 хил. българи?... В статията пише 337 000, ОБЩО българи и румънци! А, познай кои са преобладаващия брой в тая цифра...

Абе повечко са сигурно... Едва ли им водят точна статистика, защото има и нелегални, а и такива които официално се водят, че живеят в България! Аз лично познавам около 20 човека, които от години живеят и работят на острова! А самолететите до България и обратно винаги са пълни са пасажери и няма едно място!

ТАМ Е ПЪЛНО С ИНДИЙЦИ ПАКИСТАНЦИ И АРАБИ И МЮСЮЛМАНИ .ТЯХ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ГИ ВИЖДАТ А ИМ ПРЕЧАТ ХРИСТИЯНИТЕ.ОБАЧЕ СРИВА НА ПАУНДА ЩЕ НАКАРА ТЕЗИ КОЙТО ИМ ПРЕЧАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ГЕРМАНИЯ.ТАМ СА ДОБРЕ ДОШЛИ.РАБОТА ИМА И ГЕРМАНСКАТА ИКОНОМИКА ЩЕ СЕ ИЗСТРЕЛЯ ОЩЕ ПО ВИСОКО НЕДОСТИЖИМО ВИСОКО.

изпадналите германци не може нищо вече да ги спаси!

bai_peshoo

Кога последно си бил в Германия да ги видиш колко са изпаднали?

За 500 години турско робство не са избягали толкова българи колкото сега за 27 години в свободна България !! Нещо ми куца логиката и не мога да си го обясня.

Това са последиците от социализъма и сегашната демокрация по социалистически!

По-скоро, "капитализъм изграден от комунисти" !!!

В Америка е ОК.

Крайно време е да спрем да се гърчим пред чужденците. Те дори са по-жалки от нас! Ние сме стара държава с история и традиция. Няма нищо лошо човек да бъде националист без крайности, но това се отрича от всички медии. А онези подчовеците, които крадат камиони и газят хора по улиците, слагат си бомби по тялото и отиват при девиците, не са им много. Жалка островна нация. Нека ги претопяват. Това са си посяли, това ще пожънат.

Тези с тяхната манипулация... В началото на март по BBC казаха, че от септември до февруари в страната са пристигнали 74000 румънци, което е почти 15000 месечно. В България дори нямаме ресурс толкова хора да напускат. Пък и да не се притесняват толкова за нас, хора като мен вече са пътници. Още седмица и се махам от тази расистка страна след 4 години тук. Такава дискриминация спрямо нас не съм виждал никъде... Тук сме дори след черните и рязаните...

Какъв си, че се оплакваш от расизъм?

АЗ СЪМ ГОРД ПАКИСТАНЕЦ ,КМЕТ НА ЛОНДОН А ПРЕДИ МЕН БЕШЕ БОРИС ДЖОНСЪН,ГОРД ПОЛУТУРЧИН ,НАС ТУК НИ ХАРЕСВАТ НО НИКОГА НЯМА ДА ХАРЕСАТ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ

еми наемаите си муджихидини тогава,ама после не ревете като млади вдовици че ви бомбят.

Прави са англичаните.Кой ще се съгласи в хубавата му къща да се настанят навлеци и мангали, които да живеят наготово?

Тиквеник, хубавата му къща е пробита от термити и...притежавана от банката, а земята под нея е на някой наследствен лорд..толкова

че най много в UK са полските панки. Но за тях нещо не реват даже пишат ,че намалявали....:-))))

че не са много не са ами са супер вълняги и много прости та където отидат се набиват на очи като въшки на челото .....индийския мангал и жълтите са супер много но хитро се спотайват и се правят на луди а наш ганя булгар булгаааар

Я научи български. Пише се Ганьо.

че за чеп ли му е този булгарски.с него и в русия неможеш да се уредиш на работа.

...намалели от малко над /т.е. от малко повече от/ 1 милион на 997 хиляди - голямо намаление, няма що.

ЗАЩОТО ТОГАВА СА ИЗНАСЯЛИ 5,6 ГОДИШНИ МОМЧЕТА ЗА ЕНИЧАРИ И ТИ МАЙ СИ ОТ ТЯХНОТО КОЛЯНО?

А ако ги няма Българите и Румънците, кой ще ви мие кенефите? Кой ще ви чисти къщите? Кой ще ви бере ягодите и ще ви вади картофите? Вие, тъпите и ограничени британци, отдавна сте забравили да вършите тези дейности - мързи ви, че две не виждате. Ами махнете всички граждани на ЕС, пък да ви видим тогава как ще се оправяте - кой ще ви бачка на ниско платените работни места, а? Но не забравяйте, че ще спрем да плащаме и да посещаваме и университетите ви - и съвсем ще я закършите икономически.

Tъпо тъпо,злобно и завистливо коментарче!!! Aбе цървул, UK владеят половината свят, че на тебе ли ще останат Mиячо на кенефи да забогатяват??? шибан селяк!!;)) хахаха

Прав си!

И какво владеят, бе смотаняк? Задника си? Англия е нищо повече от 51 щат!

Стига обижда българите там....., те си мислят че са недооценени таланти, намерили поприще във великата чужбина!

Уважаеми Ян, разбирам патоса Ти, но малко се излагаш! Първо не е голяма гордост да чистиш на някоя друга нация и да се биеш в гърдите за това :) От друга страна мераклии за чистачи винаги ще се намерят; пример: прости украйнци бол се очакват по Евро-пазарите през следващите няколко години, че и за по-малко пари от нашите. Второ - обиждаш българите на висши позиции на острова, които вършат сериозна висококвалифицирана работа и те не са малко на брой. Относно студентите - има ли мераклии да си харчат парите на острова - ингилизите винаги ще им измислят вратички. Те в това са корифеи. Давам Ти за пример Висшата им лига. Писах го и по-горе, но с извинение, излагаш себе си и нацията с подобна гледна точка!

Лекичко си се объркал - аз съм в България и няма да бърша чужди задници за мизерни пари, с които върналите се в България през отпуската работачи се правят на голяма работа - простотията им личи. А относно нашите Висши служители в Англия - кажи ми само трима - не повече. Болшинството български работачи там са чистачи, строители, таксиджии и подобни.

Тиквата ще ги върне обратно

Защо по време на турското робство не са се изнесли милиони от поробена България ?

щото са били неуки роби, без елементарни познания за света като негрите в Америка

Потурчени са били милиони, част от които по-късно са се изнесли към Анадола. Всъщност много българи са отивали на гурбет поради тежките условия тук, но за съжаление османлиите не са водили статистика.

къв гурбет преди 500 години бе тъпак, кви локуми разтегаш тука, било е бой мизерия и кръвен данак - РОБСТВО

Щото не е имало милиони в кеш и е била част от Турция, т.е. предишната Османска империя, идиот смотан! И между другото - плановете на крепостта Царевец, както и на царския дворец са в ръцете на английски колекционер, който даже отказва да позволи да се снимат - това е една от причините царския дворец да не бъде реставриран.

ПРЕЗ 1878 ,КОГАТО ТУРЦИТЕ БЯГАТ И ИСТАНБУЛ Е ЛЕСЕН ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ,АНГЛИЧАНИТЕ ЗАПЛАШВАТ АЛЕКСАНДЪР ВТОРИ ЧЕ АКО РЕШИ ДА ГО ПРЕВЗЕМЕ ,АНГЛИЙСКИ КОРАБИ ЩЕ НАПАДНАТ ПЕТРОГРАД.БГ.СОРОСОИДИТЕ НИКОГА НЕ СА ЧЕЛИ ИСТОРИЯ И ЗАТОВА СЕ ЗАХЛАСВАТ ДА БЛИЖАТ АНГЛИЙСКИ ЗАДНИЦИ

пробутваш омраза защото децата ти сигурно са в чужбина и са те оставили сам в смръдливия ти опикан апартамент

Англия е единствената велика сила застанала в защита на Съединението на България -много вражески акт,а??? А това дето си го написал е смехотвтТози Александър Втори казва на британците да оставят на мира американците и така и мдава рамо да си направят САЩ! дремело му е на к*ра за британските армии и кораби! Май на теб ти куца повече историята!

Абе, идиот!!! А кой орязва България на Берлинския конгрес??? Кой създава източна Румелия, бе келеме неграмотно!?? Ти чувал ли си за Кримската война и защо Русия я губи? Ти знаеш ли, че оръжието, което е на въоръжение и с което се бие Турция срещу Русия е английско? Неграмотник, мълчи и се скрий!

Шило

Ко речи? Нещо за Сенклер да кажеш?

Българите и румънците като бройка изобщо не могат да се сравняват с индийците, бангладешците, пакистанците и т.н. братски на британците народи.

да ама по простотия ги превъзхождат многократно

Българите на Острова не са много, просто са гнусни, като всички българи. Затова създават впечатление, че са много.

Мангали - друг път. От моите познати 5 младежи работят там и 2 майки. Едната отиде да работи там за да може да изучи синовете си, с другата за да може да изплати кредитите, които взе за да изучи своите синове. Само татковците останаха тук. Ех, какво ли не прави българката, за да успеят децата й.

Има и много цигани. Предимно от варненско, представящи се за български турци. Не знаят бъкел английски, ни знаят как да муфтят. Със сигурност са организирани и цялата работа е криминална.

Аз знам какви неща прави българката като види чужденец. Срамно е.

Мангалите , на острова! МаРш!

Това не са българи ,а мангали незнаещи английски ,работещи при турчеля.Да си стоят там,интегрирани са много добре,плодят се и никога няма да се върнат.Халал да ви са.

пакитата и негрите да ви работът. ей го, сега и лебийци, иракчани и други чернилки ше ви дойдот на крака.....капитани сте.

ти една думичка без грешка не си написал, ама пък имаш мнение по въпроса!

sps_hrsf@abv.bg

грамотниа, чекаме твойто...........ъ.................мнание по въпросъ.

А българския бизнес твърди, че хората не искат да работят. Как така искат да работят на монимална заплата (7,50 паунда /час), а отказват работа за средната заплата в България? ....

Еми да ги депортират! Какво само се оплакват от нашенците! Писна ми вече да чета британски простотии.

Шило

Да бе, българите и румънците ви са виновни. А да видим, кой ще им чисти, ако не са нашенките? И не само това.

ганьо иска да лапа на готово и го мързи да си оправи собствената държава, обикалят по света като чергарско племе, ... измекяри

Шило

Братле, отчаяние му казват. Колко пъти имахме надежда нещо да тръгне в правилна посока? Колко пъти останахме излъгани? Че то играчите са същите, какви промени очакваш?

скитащи пълчища от полтически и икономически изгнанници, ...така бяха гърците докато ги управляваха генералите, ...виж латвийците са си нормализирали държавата и вече се завръщат, ако стане чудо и се отървеме от престъпната прослойка дето управлява сега и българите ще се завърнат с радост в родината

Яд ли те е че нормалните хора работят за повече пари вместо да ти работят на теб за стотинки? Ахахахахааааа, некадърника си ти. Що ще чиниш като се разпадне тая държавица?

Вината ВИНАГИ е у управляващите! Хората си изкарват хляба, трябва да ядат ако не знаеш.

а мюслита, чернилки и тарамбуци не им стигат!

B Greater London няма закусвалня, ресторант хотел или хостел дето да не работят българи. На места са на цели тумби. Понеже прескачам до там всяка година тенденцията се засили последните две години.

Вярно. Така е. Ама какво работят се пита в задачата? Общи работници по строежите, чистят къщи, почистват влаковете и станциите на метрото, камериерки в хотели и хостели, цехове за пакетаж, на полетата и т.н. нискоквалифицирана работа. Питам се аз, колко дори и от тяхните си, английски мангусти ще вършат такава работа? Отговор - 0. Рака, че да не реват много. Отелен е въпросът, че повечето нашенци и власи там са по-бетер от мангустите, живеят като скотове в комуни от по 10-15 човека, пенито се цепи на 150, пазаруват само в Теско, па, ако може да е и на промоция - най-добре, общо взето тотална утайка, иначе като си дойдат в България - гоУемци. Много се радвам отстрани да ги слушам колко са гоУеми, а случи ли се да им звънне мобилния от Англия, се започва един "разговор" почти крещейки на нещо подобно на англо-руско-български с произношение по-зле от на някой джамайканец или зимбабвиец, ама нали околните трябва да чуят, че въпросната личност шпреха на английски. Тотален смях. Единици са бройките, които наистина са успели и живеят като бели хора. Но явно си е от манталитета, какво да се прави.

Стига с тия налапани фрази бе! Манталитета им бил такъв. А какъв да е манталитета на хора които не им е английски родният език? Как биха се справили англичаните в България на български? И за чистачи на кенефи нямаше да стават. Даже футболиститите им, дето всичко им е тип топ в чужбина, не ходят навън щото не могат да научат езика. Цялата ситуация е ужасна и много тъжна, не е нещо с което да се подигравате. Никой българин не печели от всичко това, никой. Да ходят учени хора да чистят и да работят като слуги и то при положение че са в пъти по-умни от местните пияници и селяндури! Жалко е, много жалко!

Хората бягат, за да се спасят от управлението на ГЕРБ. Бягат не само на Острова. Пръснали са се по целия свят. 2-3 милиона. Кой бяга от добро. Дори да ги изгонят от Острова, пак няма да се върнат, а ще отидат на другаде. Толкова сме зле, че където и да отидат, все ще е по-добре от тук.

от 27 години. Управляваха различни, но числото на изселниците от България не се променя.

Някои избягаха и в Русия!!!

Това са последиците от социализъма и сегашната демокрация по социалистически!

че имат нужда от милиони работна ръка. Като си заминат европейците, ще останат индийци и пакистанци, които и без друго са достатъчно. Очевидно на Острова с малки размери е не само сушата, а и веществото за мислене.

Дир.бг, царе сте в манипулациите! Царе сте в това заглавията на статиите ви да нямат нищо общо със съдържанието им и да подвеждате читателите, карайки ги тенденциозно да си изградят определено мнение! "Файненшъл таймс" е публикувал статистически данни, които са цитирани в статията. Къде видяхте АЛАРМИРАНЕ, че БЪЛГАРИТЕ СА МНОГО?! В съдържанието на статията дори не се прави такъв намек, просто са цитирани статистически данни! Защо настройвате хората с подобно заглавие? Ето така се създават ФЕЙК НЮЗ, срещу които вие уж толкова се борите!

кофти народ са ингилизите...

тъй си е ! що се мъкнат тук да ни заемат работните места?!

Аха, заемаме им значи работните места? Какво престъпление! Да искаш да работиш! Смърт, смърт за такива нахални българи и румънци! Окрадохме им държавите, парите, храната, бизнеса, ресурсите, всичко, сега искали и да работят! Българска наглост!