Осигуриха още £6060 за обучението на Марсело в Кембридж

Правителството одобри отпускане на 6060 лири за таксата за първия семестър на обучение на наш ученик в Кеймбридж.

Обратно в новината

Коментари - Осигуриха още £6060 за обучението на Марсело в Кембридж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТ ЕДНА СТРАНА Е ХУБАВО,ЧЕ ИСКА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ МИЗЕРИЯТА,КАТО СЕ ОБРАЗОВА! ОТ ДРУГА СТРАНА,ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ДА УЧИ В КОЛЕЖ В ЧУЖБИНА?! С ЧУЖДИ ПАРИ?! КАТО ИСКА ЧУЖБИНА-СТАВА СТУДЕНТ ТАМ,РАБОТИ,ПЕЧЕЛИ СТИПЕНДИЯ И СЕ ИЗДЪРЖА САМ!!!

Да е жив и здрав, ама моето дете учеше тук. И то добре учеше. Само да питам дали е редно с моите пари да учат други в чужбина. Тук вузовете свършиха ли? Чужбината е частно начинание. Да си беше намерил спонсор, щом толкова народ се бил трогнал. Или от Кеймбридж да са му дали грант, щом е такъв талант! Желая му успех, ама не спира да ме е яд, като ми харчат парите от данъците за щяло и нещяло, а за нас тук все няма!

аз издаржах сат с 1560, но никой не ми помогна.

И аз уча в Англия, но на мен МОН не ми помага......щото съм се родил бяло българче....

Нищо против момчето, но то е едно от стотици български ученици, които могат да бъдат приети в класни уверситети в Англия, но отиват в обикновени университети, които могат да си позволят и където да могат едновременно да работят и да си изкарват пари. Друго много важно е, че това момче е прието там, защото е циганче, а не защото е много умно. Таке е структуриран приемът там и в това съм абсолютно убеден от собствен опит. Така се провеждат интервютата там. Това PR тиквено мероприятие по никакъв начин няма да промени морала, мотивацията и статуса на нарастващото ман-галско население, защото надали цигането някога ще се върне в България, а държавата ще загуби едни пари.

Б.Б., АКО ОБИЧАТЕ, РАЗДАВАЙТЕ НА ЦИГАНИТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ! НИЕ НЕ РАЗРЕШАВАМЕ ДАНЪЦИТЕ НИ ДА ОТИВАТ ЗА ИЗДРЪЖКА НА НАГЛОТО ЦИГАНСКО НАСЕЛЕНИЕ! АКО МАЙКА НА БЪЛГАРЧЕ ПОИСКА ДА ПЛАТИТЕ ОБУЧЕНИЕТО В ЧУЖБИНА? А АКО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРЧЕТА? ТОГАВА??

Комисията по дискриминация няма ли да се самосезира ????!!!!

zashto se davat tolkova durjavni pari za niakuv tziganin - mi kat e tolko talantliv da specheli stipendia ili da si nameri sposor ili napravo da vzeme da raboti che tuka sme tzufnali i vurzali ta shte hvurliat pari na viaruta

Драги управленици, тези пари защо не ги използвахте да обучите 10 стругари от Монтана за нуждите на бизнеса? Така хем вълкът сит, хем агнето цяло...Иначе с тия "визуални" умения Марсело на каква длъжност ще го назначат във фабриката на Гела?

Каква е тази дискриминация на българчета, които учат в чужбина, държавата не им плаща такси, а на циганчета, които ще се изплюят, може. Трябва да се потърси сметка на чиновниците, че разхищават държавни пари, колко цигански фондации има и не плащат. Това вероятно е поредният натиск на американското посолство, в опита за реклама и циганизация на държавата ни.

От 2015 година до момента за обучението на това момче са отпуснати 12 650 лири + 8880 лири+6060 лири или общо 27 590 лири , което прави 60 хиляди български лева само за 2 години. Забележете, че това е колеж с 2 годишно обучение, тоест до сега обучението трябваше да е приключило, защото е приет 2015 година. Тоест странно защо още му се отпускат пари. И защо на други деца се отказва.

Защо Държавата ни- България ще плаща заради някой си да учи в чужбина ??? Тия цигани и турци са най- големите Измамници... Като иска да учи в чужбина, да си намери и пари преди това... Имаше един арабин- построил болница, обаче вместо сам да си търси клиенти, решил да открадне клиентите на държаните болници... И затова сега, фалират Държавните ни болници...

Защо на мангалите се отпускат помощи, а за българите не. Нали щяхме да спазваме закона за равнопоставеност. Излиза че ромите ползват привилегия пред българите.

Щом си плащаш - всеки те иска. Но пък и парите да си бяха негови, а не от държавата, Има по-важни неща - напр. лечение на болни деца, което държавата трябва да поема.

А ще връща ли този Марсело парите, които са взети от българския данъкоплатец, който съвестно си плаща данъците и са му дадени даром да се прави на "професор" в Англия?!?

На това се казва Дискриминация!!!

Досега с решения на Министерския съвет от 2015 г. и 2016 г. бяха одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири + 8880 британски лири от март 2017г...................

Докато се надпреварвате с расистките си съобщения, помислете за следното - харесва ли ви или не, след 50 години е много вероятно голяма част от младото населението на България да е от ромски произход. Ако нещата се развиват както сега и продължим да генерираме бедни и необразовани хора, които още живеят в родово-общинния строй, няма да ни сполети нищо добро. Най-добрия начин за справяне с проблема е да се субсидират млади хора от ромски произход, които имат желание да учат. Ромите трябва да имат като пример за подражание такива като Марсело, а не Цар Киро. Трябва да видят, че човек с труд може да постигне успех.

Най-добрият начин е, да им се спрат (законно) парите ("соц.помощи", "майчински", "детски"(до второ дете) "инвалидни", "първи учебен ден", "за дърва"...). Да им се спре тока и водата, докато не ги плащат, да ограничат медицинските услуги за неосигурени... Да им вземат фалшивите книжки и дипломи... Да им се разрушат незаконните къщи... И те бързо бързо, ще се изнесат сами къмту по-"толерантния" "запад". Меркел ги иска. Тя е толерантна.

Едното няма общо с другото. Нека да не им дават помощи ако не водят децата си на училище, нека да разрушават всички незаконни къщи независимо дали са на роми, арменци, българи, гурци, турци...но също и нека да не се напада едно дете, което просто иска да излезе от гетото и да учи.

Ами точно това не искаме и смятаме , че българската държава трябва да подкрепя български деца , а не роми

Респект! Дай боже всекиму такова дете!

Такива деца много, че и колко пък шампиони по олимпиадите по математика, информатика, физика... ама за тях няма стипендии. Що тъй!?

Защото не са от малцинството, а са грамотни, интелигентни, ученолюбиви БЪЛГАРСКИ деца!!! Стига с този Марсело, да работи в Англия и да се издържа както правят стотици други ученици и студенти там!!!

Храни ц''анин да те краде...

"Толерантност"/търпимост е да дадеш равни права и отговорности на малцинствата. Толерастия е да им дадеш привилегии.

Калинките в МОН така са се набутали. В Англия няма банка която да ти откаже заем за учене. Даже ми се струва, че те са теглили заема от английска банка и са ги дали на колежа. Уловката, е че ако младежа 30 г. не получи заплата над 2 000 паунда заема не се връща. Ако схемата излезе успешна до завършването му смятайте, че МОН ще прекара по тази линия и други бълъци. Вместо те сами да си теглят заеми МОН ще им бъде посредник. Английските банки ще ги опростяват обаче нашите ще ти искат парите до гроб.

"Храни куче да те лае" - поговорка.

Тази година в Ковънтри Англия сме приети 19 човека. На всички, които поискаха помощ от МОН, след унизително отношение бе ОТКАЗАНО!!!!!

Абе, като е за изродщините им по света и нас са "българи". Като е за "помощи", "стипендии", "фондации", "права"... са "роми". Пък те са си "чисти" ма.гали.

Е за какво му е на МОН и правителството да се набутват избирателно с такава субсидия. В Англия има един единствен сайт през който може всеки който му се учи да избере университет и заем и да си завърши без привилегии. Сайта гарантира точно това. Равни условия и финансиране при кандидатстване за всички. Добре е да видим целия процес на изучаване и реализация на този младеж.

Радвам се за момчето, но защо богатите роми не го подпомогнат ?

Защо държавата плаща на този циганин да учи ??? ... ако има пари-учи,ако няма...учи в друг колеж,където няма такси...ако плаща за него...да плаща за всички деца...но досега не съм чула държавата да отпуска пари на българи...колко деца носят медали от светоВни олимпиади и нямат материална база ???...политиците толерират само циганите,които не работят,само се плодят и източват социалната система.АЗ НЕ ИСКАМ ДА ИЗДЪРЖАМ ЦИГАНИ,ИСКАМ ОТ МОИЕ УДРЪЖКИ ДА ОТИВАТ ПАРИ ЗА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА И ПЕНСИОНЕРИ,КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОИЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА,А ТЯ СЕГА СЕ ПОДИГРАВА С ТЯХ.

Браво на това момче. Значи и този етнос може. Ама повечето ги мързи-и-и-и-и-и

И д-р Чирков, се оказа, че може. Какво променя това в поведението на всички останали от етноса? Станаха ли, ако не лекари, поне мед. сестри, ако не инженери, поне техници, ако не учени, поне работници? Не. Станаха и продължават да стават крадци, насилници, убийци, мошеници и измамници. И то -квалифицирани. Да вземе държавата ни, та и разряди да им раздава в тази дейност, че да си заслужат и пенсиите.

Одобрявам - поредното доказателство ,че на "ромите" трябва да се "помага". Кога с пари, а най-често с тояга.

Най-лесно е, да им се спрат (законно) парите ("соц.помощи", "майчински", "детски"(до второ дете) "инвалидни", "първи учебен ден", "за дърва"...). Да им се спре тока и водата, докато не ги плащат, да ограничат медицинските услуги за неосигурени... Да им вземат фалшивите книжки и дипломи... Да им се разрушат незаконните къщи... И те бързо бързо, ще се изнесат сами къмту по-"толерантния" "запад".

Просто,поредния хитър ром,който отбично се е възползвал от ситуацията. В Англия "приемат" в частен колеж всеки, който има пари да си плати.А мангалите са много добри в това,да се възползват от всички държавни привилегии-той да си поиска и,ето,получава...кой ни е виновен,че ние сме такива смотани и сме свикнали да бъхтаме сами

Можеш да си сигурен ,че идеята не е негова, а на някое НПО.

точно това повтарям и аз. държавата плаща на този да учи в частен колеж в Англия. Защото въпреки заглавието този колеж не е университета в Кеймбридж и не искат никакви особени знания и умения, а просто да си платиш таксата

Браво! Дано да запали и останалите с желание да учат!

Няма да ги запали да се учат,а да продължат с измамите,защото той не е приет със знания,а със заплащане!Честито трудолюбиви българчета,чувствайте се чужденци в така наречената ни родинаПОДКРЕПЯМ ВСЕКИ ЕДИН НАПУСНАЛ БЪЛГАРИЯ!!!!

Е Тиквата Слънце ко се ядосва, че им плащаме обучението пък после заминавали.

"Изпитва безусловен респект към науката". А аз изпитвам безусловен потрес от журналистическия словоред !

има ли някакви правила за отпускането на стипендии за обучение в чужбина или е по симпатии ? !

По етнос е.

Правила има,като в детските градини и първи клас,например и,ако си от определен етнос,веднага излизаш напред с поне 100 точки,че иначе БХК ще скокне,заради дискриминация

Не е толкова важно Марсело да се изучи в Кеймбридж, а другите му събратя да се научат поне да четат, пишат и смятат, защото една птичка пролет не прави.

В България уж нашата е хубаво да не си българин!

Че кой им пречи на другите ромчета да се научат да четат и пишат???

но в ЩАТИТЕ през 1997г. детето ми спечели пълна стипендия за Phd по "Статистика" в три прилични университета, като кандидатства с отлична диплома по математика от СУ"Кл.Охридски", високи резултати от TOEFL, SAT и GRE и две препоръки от учени с международна известност. Явно младежа не е кандидатствал за стипендия или не му е стигнал бала ???

Рядко дават такива стипендии като в САЩ, но пък има студентски заеми достъпни за всички граждани на ЕС, които започваш да връщаш чак след дипломирането си и след като имаш определен доход.

деца на мои колеги от БАН, които през 1990-те години спечелиха или пълни стипендии, или непълни с assistentship ???

Да върне парите чрез работа в България

Не му ща "работата", не му ща нищото. Да пуска молба до индийското посолство. Да учи в Бомбай.

Системно затриват българското образование, а сега и харчат пари за да учи сульо и пульо навън.... Вместо да вземат и да разсрелят тези, които съсипаха образователната ни система, защото виждате ли много излишни неща с еучели, а преди 10-ти ноември на Запад цъкаха с език и з аобразованието ни, и за земеделието ни, и за здравната ни помощ..... сега от цикането им остана само плюнката, с която да ни заплюят- това е!!!

Може ли от 12 коментара само един да е положителен? Има момче от ромски произход, което е успяло да си намери начин да учи в чужбина. БРАВО!!! Трябва да е за пример на всички роми в България. Писна ми от некадърни завистници, които само псуват страната и пият ракия и на които "държавата" им е виновна за всичко.

Че сте идиоти, идиоти сте. Ама не се опитвайте да ни правите и нас на такива. Момчето нищо не е намерило. Туй вече си е традиция - циганите да паразитират на гърба на българите, докато ги изнасилват, убиват, грабят, бият.

Браво, но защо Дон Цеци не му плати образованието. Ами ако има българче което иска да замине - защо и на него да не се отпуснат? Поредната "новина".

Нека да си подаде молба и да замине. Не вярвам във формуляра на молбата да има въпрос за етнически произход. Просто злобата ви пречи да мислете реално. По света има цигани както и българи, норвежци, американци и т.н., които изнасилват, обират, пребиват, убиват. Това, че човек е роден циганин не го прави по-лош от някой друг. Вместо да се дават пари на калпак за така наречена интеграция, трябва да се дават пари за насърчаване на образованието. Нека да има цигани лекари, адвокати, ИТ специалисти. Не виждам нищо лошо в това.

Хубаво е че ц.игаин иска да учи. Казвам циганин защото това не е обидно, те самите се наричат така. - това беше за тези които ще кажат че не политкоректно да се казва така. Та добре е че този иска да учи. Но питам аз: ако това беше някое обикновено българско момче от село, дали щяха да му отпуснат пари да учи? Кажете ми? Щяха ли да го дават по новините, правителството да му отпуска помощи веднага като поиска и да го пращат където поиска да учи? Супер е ч иска да учи, да си намери начин да се издържа и да учи: всички правят така.

a защо не помислите колко други деца могат да учат в престижни училища, ама на тях не им дават пари щото не се ромчета, моите деца също учат в чужбина ама за да се издържат трябва да работят, а държавата която ги изгони дава пари на ...

a защо не помислите колко други деца могат да учат в престижни училища, ама на тях не им дават пари щото не се ромчета, моите деца също учат в чужбина ама за да се издържат трябва да работят, а държавата която ги изгони дава пари на ...

То, хубаво. Все така да става. Нека държавата ни инвестира данъците ни в развиване на талантливи утрешни... какво точно? Не видях да има обвръзка на "инвестицията", с възвръщаемост. Който дал, дал моите пари. Но "специалистът" който ги е похарчил, ще ми ги върне ли по някакъв начин или по стар ромски обичай, ще ги открадне? Дори и от нашите университети (които се навъдиха като гъби след дъжд), има държавна поръчка студенти -без такса, със стипендии, да са живи и сдрави децата, нека са талантливи и пробивни, но колко са договорите с тях, че с придобитите знаия и умения, ще са полезни за онези, които са изплатили образованието им с данъците си?

Защо все "ромите" са жертви? Не стига, че храним цялата тази гнусна сган, а сега трябва и да плащаме за обучението на чаветата им в Англия. Като му се учи там, да се хване и да бачка. Малко ли българи има в чужбина, които учат и се самоиздържат?

Сещаш ли се, че в Англия така говорят и за такива като теб - писна ми от тази българска и румънска сган...не е много готино май а? Или в Германия, когато им ритаме жените в метрото да кажат, че всички българи са изроди. Не може да се правят генерализации за цели етноси/народи.

Сетих се - ти си братчет на Издислав, от берлинското метро. Дето цапате името "българин" в чужбина. И за награда претендирате държавата да ви плаща и курорта, освен ток, вода, здравеопазване, образование, майчински, детски, дърва, първи учебен ден, "инвалидни"...

Ами да, така говорят, защото циганското племе се представя за българско и защото в Англия е пълно с толерасти, които не могат да различат белия човек от маймуната. От стотиците истински българи в Англия и Европа, които познавам, всички са висшисти и работят на добре платени позиции.

Тази година в Ковънтри Англия сме приети 19 човека.На всички които поискаха помощ от МОН,след унизително отношение бе ОТКАЗАНО!!!!!

Бо Бо

Срамота е да се бълват змии от толкова много хора претендиращи, че са носители на една и съща националност!

Както е казал народът: Да топлиш змия в пазвата си. Храни куче да те лае....

понеже вие сте носители на народност циганин

Към тези, които пишат, че МОН е отпуснало пари само на това детенце, защото е от ромски произход: Не е вярно! Ние сме българско семейство и дъщерите ми завършиха и двете колеж в Швеция с финансиране от Министерството. Точно с такава молба! Бяха приети с изумителни резултати от събеседването (по скайп), но ние със съпругът ми не можехме да платим таксите. Тогава моя приятелка ме посъветва да се обърна към МОН и ми показа как се пише молбата. Чакахме две седмици за ободрение. Нямаше никакви проблеми.

Ти в БХК ли работиш?

"моя приятелка ме посъветва да се обърна към МОН и ми показа как се пише молбата. Чакахме две седмици за ободрение." И тая е от малцинствата - не може да напише сама една молба, а и чака "ОБОДРЕНИЕ"

Българчета кандидатстват, но разходите по обучението им обикновено ги плаща британската държава. Затова британците също се сърдят, защото де що има европейче идва да учи на разноски на британската държава, и после си земат куфарите и бегат да работът по света, и отказват да си плащат студентските заеми. Не знам как са дали пари от балхар държавата, не знам да има такова перо към Министерство на Образованието. По принцип съм съгласна, че ако цигането покаже резултати и дарби, то следва да получи и равни условия. Рдавам се за цигането, просто недоумявам, защото имаме български студнетчета тука в Британия, но не съм чула балХар държавата да им е отпускала пари. Правилото и закона са, че имаш право на студентски заем от британската държава СЛЕД КАТО ОТГОВОРИШ НА БРИТАНСКИТЕ УСЛОВИЯ. Иначе поздравления на цигането, наистина е отишъл в класен колеж, и дано се се изкедза по цигански там....а утре мене ме срещат британци и ме питат, ти защо не си черна, и кфа си изоПщо .... Те тека.....

Помощ за средно. Диплома + изпит + сигурно заплащане приемат ВСЯКО дете. А за моето кой ще даде ?

И откъде ги е взела "държавата" тези пари, дето ги е дала на ученолюбивото "ромче"?

Не от неработещите крадящи роми със сигурност.

нам-сетне добра новина! дано по-често се пише за нашите талантливи деца, които се доказват навсякъде. радвам се, че в случая държавата не е бездействала, както обикновено

Храни куче да те лае.

Както шофират с фалшиви дипломи и книжки. Сега пък ги тъкмят да ни управляват по подобен начин - с купени и фалшиви дипломи. Както каза един ам.посланик неотдавна "Циганите са бъдещето на България". Ако българите го допуснем.

Ако МОН не е финансирало 1 или 2 българчета, тогава това ще е расизъм !