Дайнов: Задават се присъди за Рила-буфер, Пирин и Странджа

Планът "Калиакра" не е в противоречие с Конституцията. Задават се присъди – и чудовищни глоби – по казуси като Рила-буфер, ски-пистите в Пирин, за Странджа.

Обратно в новината

Коментари - Дайнов: Задават се присъди за Рила-буфер, Пирин и Странджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хубаво да пазим природата, но да не се върнем обратно в пещерите?

С малко думи много казано. Дано да има и кой да го разбере.

Dainov e platen klakior i bezrodnik. Zelen aktivist a vs1shtnost prikrit komunist !

Пробвай първо кирилицата да ползваш, после давай идеи и коментари.

Много точен е Е. Дайнов. Аз обаче питам: защо екозащитници, еколози, природозащитници пр. засегнати, в т.ч. и земеделците до сега не са се обърнали към съответните органи - на местно, общинско и държавно ниво. Явно и те са се пазарували от тези безобразия!! Кой е направил някоя къщичка за земеделски сечива (на три етажа) в "земеделския" си имот, кой построил ветро паркове, кой си цепнал и спретнал някое паркингче с цени по-високи от тези в Лондон!!

Природозащитните организации са напарвили всичко възможно. Въпросните органи и общински и държавни са на хранилка от съответните инвеститори чиито интереси защитава държавата и заради чиито безобразия осъдиха България. Накрая данъкоплатците ще платят отново сметката заради безобразията в държават асътворени от управляващата върхушка.

и после се чудят що народа не иска да работи ,кой ще ти работи на прости крадливи свите олигарси,я бегайте в кочината където вие мястото !!!

Браво на зелените!!!! Мразя гнусните български олигарси които окрадоха народа и природата на тази страна!!!! Дано бял ден да не видите мизерни алчни крадци!!!!

симо

съгласно еврейските ценности ,големите ЧАСТНИ риби правят зулумите а малките цаци -плащат....Защото ,пак според тях,цацата никога не може да надхвърли ролята си на мезе.....

Поздравления професоре.Напълно те подкрепям.Дано мислещите успеят да се преборят с тъпите герберасти и тяхните приятелчета.България трябва да я има и тя е и на децата ни и внуците.

Дайте го Цеко Минев насам , бе !

Не мога да повярвам, че нормален човек независимо от политическите му пристрастия ще е против природата. Може би само пълни простаци, необразовани или платени!!! И как нормален човек може да защитава собствениците- грабители притежаващи вятърните мелници които освен вредата на природата ни нанасят страхотни финансови удари! Е има си обяснение там са приятелите на ГЕРБ и сред тях е и еврейката Цветелина- най младия кадър на ДС. А Дайнов не знам какъв е, но написаното е точно и вярно и който не го признава или не го е чел или си един долен купен продажник от тези които съсипват нашата Родина.

Голям типигьос си!

Калинке Петрова от къде го намери тоя защитаваш псевод еколозите. Скубещи държавата с безмислени проекти .Я сега да ходят да садят дървета в гората където спираха толкова години да се работи

Голяма бяла птицо явно акъл не ти достига и плещиш глупости.

Мими изв ама си мн. проста-най Култовия ми Бг.Писател е Алеко Константинов.Незн на матурата за какво си Писала,но поне виж какво е мислил по-Темата в действителност!

"митинг в защита на Делян Пеевски от ДПС "

За мен най-важно е в какво семейство сте отгледани.Ако никога ,като малки не са ви водили на Планина,Море,Село ,а сте били свидетели само на Битови скандали и са ви праскали през ръцете само да зубрите за да станете Богати ,няма как да станете Природозащитници на по-големи години.Ще си останете духовни Инвалиди-Това е!

Наистина не проумявам защо има хора против опазването на природата. Трябва да мислим и за бъдещето си, а не само за моментните печалби. Замислете се как се измени климата в БГ последните 20 години. не ми се мисли как ще е след 30 или 50 години ако не се вземат мерки.

ЕДИНТСВЕНИЯ ПРАВИЛЕН ОТГОВОР БИ БИЛ НИЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ПРИРОДАТА А НЕ ДА ТЪРСИМ НАЧИН ДА Я ПОДЧИНЯВАМЕ.НО ТОВА Е МНОГО ТРУДНО ОСОБЕНО ЗА МЛАДИТЕ ХОРА.

Ми защото си мислят,че природата може да търпи и понася всичко.

"А ДЕЦАТА НЕ ГИ ЛИ ОБИЧАМЕ?" СПОРЕД МЕН ГОСПОДИН ДАЙНОВ НЕПРАВИЛНО ЗАДАВА ВЪПРОСА.ПО ПРАВИЛНО Е ДА СЕ ЗАПИТАМЕ ДАЛИ ДЕЦАТА НИ НИ ОБИЧАТ.ЗАЩОТО ЧЕСТО ЧУВАМ РОПОТА НА ВЪЗРАСТНИ ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ НИ ДУШМАНИ СА СОБСТВЕНИТЕ НИ ДЕЦА.ЗАСЛУЖАВА СИ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ.

Дайнов щял да глобява и разрушава! Какво е построил стипендианта на Л. Живкова през животеца си? Гнусната креатура дали ако беше получил 500к 2007ма за"един перки" щеше ли да дудне сега? Не, няма и да получи, никога. ГЛоби ше има ама на кукуво лято, освен това малоумитето 34% Натура моментално трябва да се резивиза до 10% макс, в Германия е 7%, тук обаче Станиш си пипа оная работа кога тия зелените мутро комунки четраха и гробища и частна собственост в натурата

какъв бизнес бе,крадлива паплач !

А за Бузлуджа няма ли някой инвеститор да развие туризъма ? Да построи един небостъргач , мол и дискотека Бедруум 2 ?

Кога ще се махнат ветрогенераторите на Цветелина бивша Борисова???? Никога. На Калиакра преди няколко години - Борисов реже лентичката, през 2012 г. точно на едно от голф-игрищата - нарушители на закона, заради които ЕК глобява България. А сега същият Борисов нарежда да се правели проверки "бостан по бостан". Долен негодник и патологичен лъжец. Има ли още риби-цаци да му се хващат на въдицата? И може ли да унижава така министъра на екологията Нено Димов, който си върши културно работата по европейските изисквания. бащицата Бойко все гледа да угоди за да няма шум, а глобите ще ги плащаме ние баламите овце.

Ей, много си грамотна, Бабо! Как само се изразяваш!!! Защо не си се изразявала по същия начин при приватизацията на Костов и Нинова, при грабежа на червените бандюги! Сега Борисов е виновен за всичко! И старата кукумявка Дайнов как пространно опява всичко!

Мутрата от СИК- ББ е най-червената и най-голямата бандюга!

Защо ли другарят Дайнов някак не ми е критерий за истина от последна инстанция?!...

Колегата Дайнов трябва по-рядко да се изказва, щото и изказването му е твърде разредено и доста мирише. Винаги е в услуга на едни хора, за които България не е татковина, а през дедовия им.

Не си заслужава да чете човек интригите на този пишман "политолог"

Незнайни Дойнов сигурно и ти си от шепата ПСЕВДО ЕКОЛОЗИ щом ги защитаваш Колко са ти платили Те само пречат на държавата .Скубят от нея и европрограмите за несъществуващи проекти.

Какво да му чета лъжите на тази комунистическа подлизурка.Стипендиант на фондация Людмила Живкова и работил е като преподавател в Института по история на БКП

Ами чети тогава тезисите на твоя идол Винету Магнолиев!Те тъпанарите и простаците това предпочитат да правят!Тях истините и реалността не ги интересува!Боклук!

преподавал е и в Оксфорд....Ненавистта на простия и необразован човек към интелигенцията си е класика....

Еми алчните власт имащи от край време нарушават закона и после ние плащаме глобите! Инак ББ си е една ДОЛНА МУТРА която някой постави не без наша помощ да ни управлява!

Алчните за власт са от Тройната коалиция които определиха границите на Натура 2000.

Защо все обобщавате? Алчните са навсякъде! Нима имат цвят онези, които ни продават "зелена" енергия? Докопали се до власт - ояли се.

Ако тук имаше истински "зелени",то нямаше този да пуши където си иска,а щеше да е наврян или в къщи или в кабини,както по летищата. Зелените са там,където могат да цоцат мъни!

Вижте в сайта на "Биволъ" статията по темата за Калиакра преди няколко дни - Борисов реже лентичката през 2012 г. точно на едно от голф-игрищата - нарушители на закона, заради които ЕК глобява България. А сега същият Борисов нарежда да се правели проверки "бостан по бостан". Долен негодник и патологичен лъжец. Има ли още риби-цаци да му се хващат на въдицата?

Що се отнася до уважавания премиер, той се учи в движение. Цялото му управление е слалом от рязане на лентичка към заклеймяване и проверка на онова, което е одобрил със същата лентичка. Примерите станаха много. Лошото е, че се хвърлят на вятъра много пари, но да му мисли народът, който ги плаща.

Ами защо такива многознайковци като теб и много от тук изказалите се не създадете партии, предложете програми за управление и се кандидатирайте на следващите избори. Ако ви харесаме и сметнем, че сте много по-кадърни може и да ви изберем. Не си губете времето във форумите да плюете по избраните да управляват в момента. Действайте!!! Може някой от вас умници да заеме мястото на ББ.

Абсолютно подкрепям г-н Дайнов. Не разбирам само едно - защо присъдите се размиват в едно нещо, наречено държава, а глобите ги плащаме ние - гражданите, които нямаме отношение към посочените нарушения и сме против! Нали тези "приятели" имат конкретни имена? Нека Страсбург наказва персонално виновните, тогава може и да има ефект. Безобразията ще продължават, докато едни печелят, а губим всички.

И в този ред на мисли считам за редно глобите да се заплащат от нарушителите на разпоредбите защото никой тук не казва нищо за Виа понтика.След вдигането на ветропарковете на Калиакра няколко години през прелетния сезон , който настъпва през август, морето се изпълваше с удавени птици , които подплашени от перките летяха над морето и нямаха суша за да починат.Местните го знаят но мълчат като пу..ки!!

Най добрият китарист между политолозите и най добрият политолог между китаристите!! Толкоз!!

До морето:направете хотели-небостъргачи като китайска стена между крайните гранични точки и да се свършва вече,щото ми писнахте!!!

Evala !

Върви сега в Австрия, Швейцария, Италия, Франция. Виж как на всеки баир има лифт, удобствам ресторанти, къщи за настаняване. Сега сам си отговори защо на Банско е само един :)

Ами ходил съм. Никъде няма такива мегакичозни и огромни сгради и наблъскани един до друг хотели. А лифтовете им са във високите части където няма гори. За морето да не говорим изобщо

Шъ мЪ фанитИ , за шлифарЪ!

Интересно! Частни лица, придобили имотите по съмнителни начини, някои застроили други искат да строят в защитени територии, за да се облагодетелства те! Печелят те! После ЕС съди България и глобите ще ги плаща Българския народ, а на частните лица няма да им се търси отговорност!

Грешиш. За голяма част от Калиакра става въпрос за това,че не можеш да си засадиш домати в собствената градина ! И това е резултат точно на ей такива Дайновци. Заблуждават нон-стоп как ще осече някой всичко ще остане само трева и мушкато. Пълни глупости на търкалета.

Ти си в грешка! Забраната не обхваща земите използвани за аграрни цели!

Домати в собствения си двор със сигурност можеш да садиш и никой нищо няма да ти каже. Тук става дума за онези мегастроежи, за които се говори отдавна, но постепенно говоренето затихва точно заради споменатите "приятели".

и втория номер за търсена на шистов "демократичен" газззз май нЕма да мине . . . . . . но в България царува "демокрацията" и . . . . . . .

Защо не виждам коментара си относно грешната употреба в статията на думата КОМПРОМЕТИРАМ-Написано е компромеНтирам....НЕГРАМОТНОСТТА СЪЩО ЗАМЪРСЯВА ОКОЛНАТА СРЕДА...

За даскалите има друг форум, тук се обсъждат нещата по същество.

или по български-НЯМАМ ДУМИ!

Боже, доживях и този ден - да се съглас с Дайнов! Има си много кусури човекът, но в случая е абсолютно прав!

Идиотите правят планове според държавата, а по- умните гледат плановете на еколозите- видя се кой е по- силен. Дайнов просто констатира, че държава няма и е наивно да разчиташ на държавата при положение, че тя винаги губи и е оплескала нещо, а еколозите са прави и знаещи.

То доста се вижда с какво се занимават "зелените" - с изнудване и обслужване на нечии чужди за България интереси. Срещу съответното заплащане.

Айде дежурните плювачи се изходиха. Никой от тях няма и хабер с какво се занимават природозащитниците и как се занимават. Обаче на нито един плювач не му минава през ума, защо ЕС дава толкова много пари???? Защо бе,, плювалници - отговорете!!!

за да може ние розовите пеликани да папкаме ЗЕЛЕНИ пари

странно защо зелените ги гонят по целия свят като последните чифути,и зашо винаги се набутват там където има лапачка,айде тоя политолога да ми обясни тоя феномен

Лапаш фалшивите новини и си свиркаш! Зелените от никъде не са гонени!

брех мама му стара бе,от никъде не ги гонят завалишките те,айде като си научиш солфежа за зелената флейта пак свиркай

Зелените са ПАСМИНА, която се храни от рекет и европейски проекти. Интересно ми е, защо зелената ИЗМЕТ не скочи на всички ВЕЦ-ве, които унищожиха природата по р. Искър, а вместо това се занимава с развъждане на лешояди и жабки, дето не можели да минат магистрлата. Защото Те участват в МАФИЯТА за раздаване на ОВОС, защото ЛАПАТ, ей заради това! Сега крадеца вика - дръжте крадеца. Тъпия народец среди пред ТВ-то или у ФЕЙ-са и чака поредната НОВИНА, сътоврена от кликата около Мустака и Ловешкия Гном... и за това сме на това положение, да не се чудите - ПАСМИНА!

Дайнов и други стратези са заети да създават лавина от заблуждаващи новини, защото примката около КТБ и Цанков Камък се затяга. Този гнусен слуга на ДС, а после на Цв. Василев е лапал и ПРОДЪЛАЖВА да лапа пари от КТБ. Тази гнусна твар, тръгнал да ми прави анализ на Борисов. Чета тоновете глупости изписани тук и си мисля, че малоумният народ, останал в България, не заслуажва Борисов, Вас трябва да Ви управляват Първан, Доган, Цветан и Дайнов - ИДИОТИ!

г-н Дайнов! Започвам да Ви уважавам. Прав сте, много сте прав!!!

никога не съм харесвал екозащитниците. тоя не го знам какъв е, но какъвто и да е, то е прав в думите си. в това число и за екоорганизациите. всичко това нямаше да се случи, ако още имаше комунизъм. аз едно не проумявам. вече 30 години няма комунизъм и населението намалява ли намалява, а строителството цъфти ли цъфти. кой живее в тези жилища не е ясно. така си седят празни и така ще си останат празни до след 50 години, когато започнат да падат. тъпотия...

Жалний ми Дайнов,тотално си прав,уви. Тук е "Държавата"на гювеча,далаверата,на мутрите и на"правилните"хора.И преди,и сега-все ще е така.От алчност,от простотия си съсипахме милата,мъничка,така прекрасна Родина.Едни го започнаха,сегашните го доразвиват и ще го довършат.Както"мъдро"бе отсекъл Борисов 1,"ако трябва,ще бетонирам в Морето.И до Луната мога да стигна....". В красивата,някога България,не е важна Природата.Важен е "бизнесът".Особено,когато отчислява към властващата партия.

Къде, къде по-хубаво си беше без магистрали с кал, дупки и без улично осветление, нали?! Ай, у лево, бе, тролове червени!

Много си малък бе капут,затова не знаеш,че пътишата,които бяха направени преди преврата,бяха направени така,че още са здрави,а осветление си имаше и преди превратаДупките са от преди 15-20 години и се роят като мравки,защото мутрата Борисов постоянно ти набива в кухата лейка,че строи пътища и магистрали,но в действителност той почти нищо не строи,а само присвоявя средствата от тези набедени строежи-миражи!

Аз ще съм много радостен, ако има присъди над политици!!! Но кой ще плаща накрая, пак ли Българският народ ще плащаме???!!!

Тоя да нее като старшината коичев де будеше с гърмеш у казанлък ротата че гонел мишките

За стотен път казвам - Частната собственост е свещена и неприкосновена. На държавна територия държавата да си гледа каквито иска жаби. Ако реши да го прави в моя имот, да го отчужди и да ми го заплати по пазарна цена. Как така съседа има имот, в който може да строи и имота му струва 50 000 лв., а на 10 метра от него, понеже моят вече влиза в натура, не може да се строи и цената му става 2 000 лв. Това се и чиста конфискация. И изобщо не е ли редно българското правителство и българският народ сами да си определят защитените зони, а не европейски бюрократи, купени от зелената мафия, да пречат да се развива каквото и да е у нас. Тук една мини ВЕЦ на реката да сложиш, ореват до небето. А в Испания на всяка река има десетки такива и тока за болници, училища, детски градини в съответната общита е безплатен. Алпите целите са писти, а ние тук в Пирин и Рила ще гледаме кукумявки и усойници. Крайградските територии навсякъде се урбанизират, а у нас ще развъждаме жаби и дърдавци. Ако все пак държавата е решила - да си прави тези зани на нейна територия, не на моята собственост. Защото ако всички собственици тръгнат да съдят държавата, също ще я осъдят. Дайнов не е стъпвал на село, ама плямпа. Знае ли, че хората дори не могат да си окосят ливадите и да си приберат сеното на време, защото щели да навредят на някакви буболечки ? Имат право да го прибират тогава, когато то вече не е сено. За мен всички частни територии трябва да се извадят от тези зони, а за държавните и общинските - да се пита населението. То да реши, а не зелените рекетьори.

И хиляда пъти да го кажеш - все тая. Радвам се, че от такива като теб нищо не зависи. Ти си просто един сметкаджия. От 14 г. ходя на да почивам в Шабла, защото е недокоснато от едно време. Няма модерни хотели, казина, дискотеки. Ако сега, след като преди няколко години мястото беше закупено от евреи, разрешат строежите и го извадят от Натура 2000 - ще спра да ходя на почивка в България. И още нещо - земята може да си е твоя, но не можеш да правиш на нея каквото си поидкаш. И никой не ти е длъжен да ти я плаща по пазарни цени. Купил си я за да строиш щото е близо до голф игрище, а после като разбра, че не можеш и си се прекарал - дай да ми я отчуждават. Писна ми вече от сметкаджии като теб - толкова си елементарен. А това с косенето и буболечките си е чиста лъжа - занимавам се със земеделие и мааалко ги разбирам тези неща.

Господин отворен, а ако не си я купил тази земя, а си е твоя лична по наследство. Я някой да дойде да ти вземе апартамента и да каже че там ще развъжда прасета за държавна нужда и няма да ти го плати, да те питам тогава как ще пищиш. Идеята че държавата стои над гражданите е някакво интересно комунистическо разбиране, което като се съчетае със зелен рекет, стига до незнайни простотии. А за селяните и сеното си отвори изискванията за Натура и прочети конкретната дата, до която нямат право да косят, а ако го направят ги глобяват и санкционират, а не се прави на разбирач. Цял живот да ви обясняват нещо, все със зелени тикви ще си останете.

И стига сте пищели с това море. Много ясно, че всеки е против застрояване там. Аз лично също съм против. Но то вече е застроено. Не става въпрос за плажни ивици и др., а за това, че във всяко село и землище стотици и хиляди декари са извадени от реалната икономика на страната и тези селища още повече запустяват.

Частната собственост е на територията на ДЪРЖАВА, и затова се подчинява на държавните закони!!!

Казали са го преди повече от 2000 години философи.

Това, което казва е вярно, но такива като него, Тома Белев и сие превърнаха "опазването на природата" в личен бизнес и по-добре да млъкнат. Борба на "зелени" лайнари и други лайнари. Или по-точно, подаване от "зелен" към "пембен" лайнар. Не е ли време всички тези лайнари да бъдат изринати от сцената?

За да си играете вашата игра ли?

Чети "зелен" трол. Още на първото изречение е написано. Не съм ни "зелен" ни "пембен". Но вие не сте оторизирани дилъри да защитавате моята собствена родна земя България. Дилъри работещи за лична сметка. НЕ НЕ ВИ ИСКАМ!

Най-продажната част от обществото, платена от чужди НПО-та. На бързо навлекли по една зелена фанелка. Вашите тролове за пари обслужват всички и ГЕРБ, и БСП, и всеки който ДАВА!!!! НЕ, Не искам да ме "защитавате" за ваша полза и сметка.

"Зелените" са против! Принципна позиция! Решение на проблем не дават! Има ли проект - има проблем. Няма алтернативен проект в замяна, не, просто от сега насетне не трябва да се прокарва нов път, да се строи нова фабрика, писта и т.н. Една конструктивна критиката, следва да дава поне принципни реалистични решения, защото част от блокираните проекти (особено инфраструктурните) от "зелените", значително биха улеснили живота. А тия "зелени" също се возят по шосета, ползват електричество и т.н. или... ?