Латвийско БМВ заснето със 100 км/ч над ограничението

Шофьор на БМВ с латвийска регистрация е преминал покрай стационарна камера на 7-ми километър край Шумен със 152 км/час при ограничение 60 км/час.

Обратно в новината

Коментари - Латвийско БМВ заснето със 100 км/ч над ограничението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бързал е за мача на Лудогорец сигурно.

По пътя Русе Търново летят турски и румънски тирове покрай стацинарните камери на мидата и в с.Раданово /Радарово/, даже и изпреварват "бавнодвижещите" се български автомобили и много ми е интересно какви глоби плащат тези джигити? Това е информация въз основа на която може да се оцени работата на системата за контарола на скоростта!

Опел Омега със 151 км/ч :-))))) добре че не са събирали чаркове след опела :-)))

В Канада има красиви големи и зелени табели: скорост над ограничението с 50 км/ч .... 10 години затвор и 10000 канадски долара глоба. В САЩ полицай има право да арестува при скорост над 30 мили/ч. Което е 3-та степен на криминално престъпление.

Само питам какви са тези ограичения от 60 км/ч на 7 км. от Шумен на извънградско.

рекет, баце, рекет

TIREX

те ще наложат но не вземат ли номерата няма плащане!хеле пък чужденец те и винетки не слагат...

глупости та не пишете а ????даже укропите в германия си плащат по адреса където живеят в украина там и глобите идват !!!!!!!!!111така и този не е първият дебил шумахер !!!!1ако в бг са като европа то този е без книжка за 2 години и железото на пломба докато му изтече наказанието !!1никои него интересува на кого е колата по застраховката намират веднага дебила космунавт !!!!!!!!!!!!!!!

Баа...Яко неграмотници и олигофрени пишат тука. Абе момче...ти поне ''първо отделение'' както казват старите хора имаш ли бе ?

Върни дъгата на децата бе ... какво е това "дебил шумахер"

Прибрани ли са вече в хазната въпросните пари за извършените нарушения? Ето това е въпросът от много време насам.

БМВ е диагноза.

и кво, и кво?

Ще платят - дръжки! Хубаво е да се живее в България!

Не е ли по-логично, ЕС да ограничи, мощността/скоростта на продаваните автомобили, а не прахосмукачките?

За идиотите и малоумници български спирачка е само дърво или челен удар.

Тоя с латвийският номер, ще го хванат за дедовия да им плати нещо...графа-несъбираеми глоби...

Точно този с латвийския номер, ако информацията стигне по каналния ред в Латвия ще му съдерът и дедови.

От Латвия като питат има ли знак преди камерата има ли знак за ограничение ,каке поставена камерата .. И край с глобата :)

Най откровенно казано при превишаване с над 100 км в час =конфискуване на колата на място И глоба отговаряща на данъчната декларация.без значение чия е колата.безплатно ти викат такси.по спомен във франция отивате за 24 часа в ареста.

Във Финландия няма кръстовище извън населените места да не е без кръгово движение.Няма камери и полицаи, но пътя не ти позволява да преминеш през кръсовището с повече от 50км/ч.

Трябва да е като в Гърция- спират те, свалят ти номерата и докато не платиш няма тръгване! Ние понеже сме модерна нация, може при засичане от камера с превишена скорост, на границата да го карат да плати, ако не свалят табелите и да си ходи пеша!

не , трябва да е като в Катар. спират те , режат ти главата и те пускат да се прибереш

Носете си главите,да ви срещаме по-често.Ние ви искаме само парите!

тъста ми го бяха засекли преди години на караулката на Ботевградско с 240 при ограничение 60 или 50 (не помня колко е там). той така си кара, но му дреме, защото живее в чужбина и колата му не е с наши номера.

къде живее, в Африка ли?

Дано маймуната не блъсне някой ,че ще го убие .

Тоя таралясник с русенска регистрация как не се е разпаднал. Хубаво е да му пернат една солена глоба и друг път да не прави така!

аз сладки глоби не знам да има

Камерата, разбира се, е сложена на някоя хранилка, където вместо АПИ да си изгради подходящо кръстовище за някое село, за по-лесно са фръцнали безмислен знак. Е, тия хубостници са карали с превишена дори за магистралата, така че си заслужават глоба, но едва ли ще намерят прибалтиеца, че да му вземат пари. То и адрес, на който да му пратят фиша, няма.

И аз това мисля. Явно ограничението там е много не на място.

Ами при ограничение от 60км/ч и скорост от 152км/ч излиза че превишаването е с 92км/ч, а не 100 (както в заглавието). Сериозно си е по принцип, но според мене има доста по-шокиращи неща: увеличението на тока, увеличението на газта, скъпите винетки, постянно растящите цени (при отчетена отрицателна инфлация), непосилно високите застраховки гражданска отговорност (които искат и допълнително да вдигат) и още още ...... Интересно че не се появяват шокиращи заглавия за далеч по-належащите проблеми....

И какво?.. да ги оставим дфигитите необеспокоявани!..а цените навсякъде растат, не само в Б-я.

Глобите са малки, а и не се събират ефективно! Трябва да са в пъти повече. В Италия за 30 км/ч повече взимат 460 €!

най-добре за всяко нарушение да ти взимат по една стая от апартамента, за леките мазета и тавани

А колко са им заплатите?

ще му хванат опинците...ако не са го ушили още на излизане на границата да имат много здраве и хич да не хабят тонер за принтера

Така няма ефект. Защото този латвиец, утре румънец, после унгарец или руснак, си правят кефа у нас, пробват си ускорението, после минават границата и айде... А тука у нас е врата у поле, както казват за закона шопите. Но същите тези юнаци там, в техните страни, са като писенца. Защото глобата е огромна, свалят им на мига номерата и няма адвокатски врътки. Съд и присъда!!!

ама какъв е ефектът като не ги събират? За да има ефект трябва автомобилът да се спира от движение за определен период от време 1, 2 или 3 месеца - дали на наказателен паркинг или в полицейско управление. Иначе само си пишеме и преливаме от пусто в празно, а "джигитите" вилнеят и трепят хората по пътищата. Докато себе си не претрепят, ама от това файдата идва късно.

Ще пишете на Латвиеца, ама друг път. Тука се кара с чужди номера, точно за да не те глобят. А това, че на главни междуградски пътища има 60 ограничение през километър е пълен абсурд. Толкова не се хванаха да изградят ускорителни ленти преди и след кръстовищата.

В Америка нема камери нито стационарни нито мобилни, има полицаи. И ако превишиш с 20мил. те арестуват на момента и в ареста. Като ти провалят пътуването веднъж, сигорен съм че ще се замислиш следващия път.

:) Хубаво е да се знаят факти за да се коментира така . Или защото САЩ звучи много далече и може да се пише каквото ти скимне

Точно в щатите съм карал със 140мили по I-395 от Анаполис към Вашингтон в "пакет" с още 7-8 коли и никой не е спря, не дойдоха честитки и т.н. Просто имахме късмет. Виждал съм да ги изкарват през предното стъкло за неспиране в следващите 300-400 метра след подаване на сигнал от патрулната кола.

Ако имаш кола за 100 000 какво са за теб 1000 лв глоба. Трябва конфискация на автомобила при превишаване на скоростта с над 50-60 км

Аз си мисля че 1000 е добра глоба, стига да има камери на всеки участък където е забранено а можеш да я развиеш скоростта, и да има 100% събираемост. Така от София до морето като те щракнат примерно 10 пъти, и за 200 000 лв да ти е колата, хич няма да ти е приятно.

Съвсем друг въпрос е защо е забранено. Всички камери в северната половина на страната, където аз карам са поставени на хранилка и нито едно от местата им не налага ограничението, което е сложено... Магистрали, пътища с реално налагащо се ограничение на скороостта и нека след това се снима и има солени глоби...

Бугарското говедо е диво, нагло и не обича ограниченията. Малки са тия глоби, трябва направо да им взимат колите.

няма латвийски БМВ та пак пишете без да мислите :::

И как ще го хванат? :D

В България оганиченията се слагат не където е необходимо и с оглед безопасността на движението, а на най-безумните искрити места с цел да прецакат водачите и държавата да прибира непрекъснато някакви пари. Не може да тръгнеш от София до Кулата / не по магистралата, а по Е-79/, и да има 20 знака 40, 20 знака 60, 10 знака 30, 20 населени места където си се кара с по 50 и без знак. Това прави средно по един знак на 2-3 километра, което си е безумие. Знаците трябва да са само там, където е необходимо, но за сметка на това санкциите да са сурови и да не можеш да се измъкнеш от тях. Сега му дреме на един бизнесмен, дето прави милиони на месец, че ще го глобят няколко хилядарки в годината.

Айде сега, ограниченията са криви...Всеки го дава експерт и знае къде трябва да има, къде да няма...Има си Закон за движение по пътищата. Точка.Трябва да се спазва, не да се умува

Законът за да се спазва, трябва да е смислен! Имаш ли идея колко пътни знаци има останали за ремонтни дейности, които за забравени да се приберат?!! По закон този знак трябва да се спазва - ти ще го спазваш, а аз не, защото е безсмислено.

Не мога да повярвам - само с 150 км в час. Ами това е нищо за БМВ . Явно БМВ-то е много кекаво или сигурно е било с дефорсиран двигател.

било е с ремарке

Статията ми звучи, както спортен вестник с олимпийски постижения?! Кой ще плати повече? Кой ще счупи рекорда?... Такава ли е целта на съвременното управление? Ние да си гинем във войните по пътищата, а държавата да събира пари? Пак изкривени разбирания, пак неадекватни действия? Докога?

Отговорът е: Никой няма да плати: - Чужденците отдавна са минали границата и са си по домовете. - Нашенците няма да вземат пощенската пратка от КАТ и ще изтече давността.

С тази скорост, дали вече отдавна не е извън пределите на България?

Който пътува постоянно знае много добре на колко места ограниченията са абсолютно малоумни. Нервите, които образуват те накрая избиват в подобни скорости

малоумни са, като шофьорите, които ги нарушават

Да. За това, ако спазваше всичко на 100% преди да имаше магистрала, София-Бургас се пътуваше 10 часа. Мога да ти дам десетки места, където ограниченията са твърде ниски и камерата на Шумен е едно от тях. Спокойно може да се кара там с 80-90 км/ч. Не говорим да минаваш с 200 ...

Така е, ама 252 км/ч между Враца и Мездра ?! Та това си е опит за убийство на невинни !

Не пишете колко е глобата, а дали е платена. Боли го х..(фара) че са му наложили глоба, нали няма да я плати.....

БМВ произвеждат коли за Идиоти! Масово се карат само от такива.

както се разрешава на такива да драскат тук

е за затвор, не е за глоба

950 лв, много бе!!??;)) друго си беше, когато потен "милиционер" те спре и те пита : Kво, прайм сега?? пъхаш му 50 кинта в ръката и го пращаш на слънцето да се пържи!! A, сега 950 лева, лошо стана с тези нови технологии!!;))

Стига сте се дърлили. Щом е BMW всичко може.

Най-популярната забележителност в Шумен с която си струва да се заснемеш! - камерата...

Абе какво става с КТБ и разследването му от държавния департамент на САЩ?

Не виждаш ли -демонстрации, бунтове, размирици... За какво мислиш че е това, ако не за КТБ?

Отминават покрай нас с 250

И най-добрите правят грешка, това се вижда в състезанията по формула 1 и рейсингите, където няма и насрещно движение. Може и 1000 състезания да направиш безупречно, но веднъж да се провалиш и катастрофата е сигурна, а всичко край пътя е застрашено. Ако някой си мисли, че е много печен и добър, е просто за психиатрията. Това са скорости при които контролът е измамен.

А ограничението 60 на пътя, поради каква причина е там?! Дали има информация? Или си плющим ограничения както ни падне.

По принцип 60 си е висока скророст. Нормално се слага знак за ремонт (нищо, че там няма никакъв ремонт) на пътя и ограничение 30-40:-)

Не разбра ли? Има камера. Затова. Ако нямаше камера, нямаше и ограничение да има. В Щвеция има едно технично решение срещу джигитите. Има знак за ограничение. Примерно, 40 км/ч. Ама пътят прав, равен, гладък... Скоростта се засича от камера, която не снима и не пише фишове. Само, ако си джиткаш с 42 км/ч, отваря една капандура през цялата лента за движение, в която първо си чупиш шенкелите, после те гърми възглавницата. От какво ли живее правителството без глобите, не знам. Но, като че ли, там няма мераклии за супер спиид!...

Това сериозно ли го казващ ?

За какво са тия камери бе, по-добре катаджиите да изкарат и те некой лев

valentor

като няма увредени хора или вещи, питам : КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ ?

Тъпаци като тебе са проблема!

Възпитаващ. Защото когато се появят "уврежданията", няма поправителен. Ясно?

valentor

щели били нИнамсиквоси, ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ нямащи общо с действителността

Явно си малоумник!

Как да няма увредени хора - ти какво си?

Ако от първия път не се застреля играчът на руска рулетка, трябва ли да продължава да играе, ако иска да живее? А ако пистолетът гръмне, но вместо това куршумът оцели невинен човек? Roxana, съвсем приятелски те каня да прочетеш една книга по статистика и теория на вероятностите. Много помага при взимане на всякакви решения. Съвсем добронамерено коментирам. Обидите ad hominem никога не са градивни. Приятен ден!

Тоя ще строши камерата, не видиш ли? А па камерата са я купиле с моите пари. И пак с моите ще купат нова. Е па, я не сам ли увреден тогива? Айде де!

ако е джип гълъбов цвят, караше с над 100 из град Варна?!

Другари милиционери, стига статистика дайте ми размера на събрани глоби!!!!

Докато на такива не им се отнемат книжките за по година и не посетят затвора за 3-4 месеца нищо няма да се промени. Щото тия 1000 лева в повечето случаи са им джобните за деня

Такава скорост не позволява контрол над МПС, което се превръща в средство за убийство срещу потенциална жертва, предвид умишлените действия на водача и информираността му за последствията, това се превръща в умишлен опит за убийство. Чудо е, че не е убил все още някой невинен човечец с това си каране. Такъв водач е потенциален убиец и няма място на пътя, би следвало да му се отнема свидетелството и автомобила за да няма и физическата възможност да стори непоправимото.

То да се отнеме книжката ОК, но проблема е че после си карат без книжки и за това подлежат само на административни санкции...

Аз съм написал какво трябва. "и автомобила за да няма и физическата възможност"

valentor

да, не можеш да управляваш автомобил при 150-200 км/ч ли ? Вярно е че различните хора имат различни прагове на УСТОЙЧИВОСТ : за някои 100, за други : 120, 150,180,200.. Различни хора при еднакви ограничения е НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.

Хората сме различни. Учудвам се, че празноглавец като теб е стигнал до толкова правилно заключение. Сега си набий в кратуната следното: Хората сме различни, но законите на физиката са ЕДНАКВИ! За всички нас.

А с тези 200 км/ч знаеш ли колко метра ти трябват за да спреш? За времето за реакция и изминалия път през това време да не питам!