Ще бутнат ли паметниците на робовладелците, бащи на нацията?

В изказване пред журналисти в Ню Йорк вчера, американският президент Доналд Тръмп зае категорична позиция срещу премахването на паметниците.

Обратно в новината

Коментари - Ще бутнат ли паметниците на робовладелците, бащи на нацията? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на бялата раса над черната?Много съм мислил по въпроса и според ме НЯМА.Заблуждението на расистите се базира върху твърдението,че целият технологичен и научен напредък на човечеството се дължи на бялата раса.Но се забравя, че белите съзнателно са потискали и потискат все още цветнокожите по света, негри,жълти,цигани и т.н.Гледа се на тях като на хора втора ръка.Тези догми трябва да се премахнат.Всички хора са равни.

в допълнение, ние сме дочували само най-големите изобретения, както и тези довели до тях, но последните 50год. всички изобретения и рационализации се правят от групи от учени съставени от хора от всякакви народности, като почти винаги има китаец и индиец, често има и всякакви европейци в екипа, дори и руснаци и българи .. А най-голямата пречка пред научното развитие е религията, особено м'слиманската, така че който и да е станал мохамед али, дори и американец или българин да е бил преди това - не заслужава уважение ..

Гражданската война в САЩ (1861/1865 г.) е разпалена под лозунга за освобождение на робите. Истинската причина за войната е нежеланието на режима на президента Линкълн да даде независимост на южните щати. Що се отнася до паметника на диктатора Линкълн, няма нищо по-естествено той да стане мишена на недоволни от неговото политическо наследство след започналата кампания за разрушаване на паметници на ръководители на борбата за независимост на южните щати. Това не отменя факта, че оскверняването на паметника на Линкълн не е изява на някаква арт-иновативност, а е акт на вандализъм, който отстъпва с малко на вандализма на онези, които разрушават паметници на неговите противници.

Бутането на паметници игоренето на книги е присъщо на диваци, варвари, фашисти и др. Тия черни пришълци в Америка доказаха, че в много отношения Тръмп е прав в суровото си отношение към тях, защото и те считат, че държавата трябва да им осигурява всичко, включително и правото да вършат престъпления, каквото е бутането на паметници.

Айде и тия стигнаха до паметниците. Считах, че само ние и някои нови демократи се борят с историята, а то се оказа и най демократа.

МОЧА кога ще го махнат?

Като махнат долара като резервна волута щи пикая на плешивата кратума празна!

русофилите са вече за Тръмп, той им пази Альошата и паметника на завоевателите в София ..

Всъщност основната причина за войната е премахването на преимуществото от евтината работна ръка на клановете от юга. В крайна сметка въпреки победата на така наречения север и до днес расовата дискриминация в сащ е актуална.

Ха сега де ,велики личности,бащи -основатели,написали една конституция за образец,пък робовладелци!?Това никой ли не го знаеше по-рано!?Ами индианците - най-големите еколози съществували някога на планетата!Това не се ли знае,ама се премълчава ,щото не можем да кажем ,че белите цивилизатори са унищожили народ ,който е най-големият поддръжник на екологията!Пакостите ,които са направени в Новия свят от белите цивилизатори нямат край,но човешката памет е къса - сега всички знаят само това ,колко е важен долара,компютри,айфони, таблети,дъвка,хамбургери и т-н.На кой му пука,че имаше атомни бомби ,Agent Orange,напалм,килимни бомбардировки и т.н.А на територията на САЩ-нито една война ,като изключим гражданската!?Но наистина американците имат едно изключително качество- нямат равни в това да използват отделни личности,групи хора и цели народи като маши -в свой интерес !ненадминати!!Няма значение какви -расисти ,националисти,фашисти ,комунисти-никой не успява да устои!Умеят прекрасно да използват и да залагат на човешките пороци!Но както е показала историята ,всяко предимство и недостатък един ден може да се превърне в своята противоположност!?

номер 1, ти си пипи чорапчето нали, това не беше подкрепа за благовест, а аргумент, че всеки от нас носи хомлсексуализма в себе си, даже поповете се е> ът, мила, хаиде да не си мерим клиторите

Еха сега и ние ще гледаме сейр, ще има як калабалък. Да се извинят на всички африкански народи. А после на местните индианци, ако не да ги връщат в Англия на кралицата.

Кога ще почнат да се трепят то и сега не са спрели ще има ли кърваво писмо до другите революционни центрове. Трябва да се учат от нас Българите.

г-н тръмп има право. исторята трабва да се знае и помни - кавато и да е. няма наця без черни моменти в историческото си развитие.

Ама то това са истинските неподправени класически демократи-робовладелците! Такива са били и древните елински демократи-с по 1000 роби секи един и докато робите са бачкали безплатно те демократите са бистрили демокрацията ръйш ли!

Има един сигурен начин да унищожиш дърво - като отрежеш корените му. Има един сигурен начин да унищожиш нация - като премахнеш/преиначиш историята ѝ. Не че американците някога успяват да бъдат една нация...А при липсваща нация, разпадът на държавата е само въпрос на време.

грешиш....по-зле става. следи ирак!

хаха, сещам се за два филма (и двата американски, но очевидно останали неразбрани от повечето съвременни американци): Идиокрация и Планетата на маймуните

То тия два филма си ги гледаме ежедновно тук. Не е нужно да коментираме другите.

Както е тръгнало, я бутнете всички паметници и започнете на чисто!

Столицата, носеща името на робовладелеца да се преименува на Cowtown.

Добре, че не в чест на предишния президент, че тогава щеше да е мънкитаун.

а стига! жена - расист не е красиво!

тва мъж няма как да го напише: "Моля, моля, не говори в мн. число. Няма как да имам нещо подобно с трансгендър като теб. Пък и да станеш интелигентна... сори, ама това си е дар от Бога. Не ти е даден, не се мъчи." ставаш ли???? :P

Т Ъ П А С И ! И продължаваш да ме забавляваш с тъпотата си. :)))))))))))))))))))))))))))))))))

е айде признай си!!! дори това - ТЪПА СИ е женски начин на изразяване :))) пасивно-агресивна си! гледаш за правописни грешки заяждаш се като момиче жена си признай си

номер 1 ти си жена нали!!!??? заяждаш се като жена! заклевам се! като млада жена!

всички чалгари имат плакат на азис но азис има плакат само на дупе номер 1 едни руски военни формирования са го похвалили

нали искаше да ме дразниш помиарче русофилско???! като не ти обръщам внимание си мислиш че си голяма работа??? ся кво нещастна руска курва

Не само исках(м), но и го правя. Доста успешно при това. Нещо повече, разигравам те като панаирджийска маймуна... за собствено и на публиката забавление. А това, че ти не се усещаш, само внася допълнителен колорит в представлението. :)))))))))))))))))))))))))))))

дупе 1 малко има разминаване толкова често си по казармите а да не си била войник... имаше едни такива войнички им викахме обикаляха момичетата

Войнички, обикаляли момичета. Мда... и на кой гей-парад си участвала в подобно изпълнение? :))))))))))))) Прочее, как точно ги обикаляха, по или против часовниковата стрелка и по каква траектория? :))))))))))))))))))))))))))

кво се бъркаш в неща между мъже и жени??? бягай там да ти блъскат ануса помия

никой не е истински русофил докато не мине поне две роти руски войници питайте дупе номер 1 нея разбира се никога няма да я достигнете но винаги може да опитате :)

Най-забавно става, когато започнеш да се саморезилиш, даже без моя помощ. Но, естествено първо трябва да те докарам до подобно състояние. Не че е много трудно де. :)))))))))))))))))))))))))

ооооооооооооо задник! май станахме интелектуални и примерни??? не са те научили добре руснаците те са хора на крайностите ти какво си??? добро момиче???

азис е боготворен от милиони но единственият който боготвори азис е дупе номер 1 известната русофилка върти го като руска пералня от 80те години дум дум дум дум дум

не бе има логика! добре 1во дупе сигурно няма значение между 10 000 и 15 000 поети пениса да го приемем за една вивизия и няма проблем! отиваш праска те една дивизия и си хепи! с АК47 се разбирате изпрасквате по една дивизия и после споделяте преживяното то си е един секс една дивизия за вас

Последно дЕ, Ви или дИ, трътло? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

при теб никога няма последно нали лакомнице вече мечтаеш за армии признай си анусът ти стана змей появата ти е оповестявана от фанфари и барабани русофилка номер 1 любимия задник на руската армия азис идва на частни уроци при теб

Няма да ме учуди. Марксистите вече премиват всякакви граници на нормалното със съучастието на полицията. Вместо тая паплач да бъде смазана обвиняват белите патриоти.

Е, а кажете нещо!

дупе номер едно не дели девизиите не ги дискриминира не ги и брои колко човека са за него една девизия е един сексуален акт

"дЕвизия"... и то повторено два пъти. :)))))) В колекцията. :))))))))))))))))))))))))))

да не си начална учителка??

ех ех дупе номер 1 на руската пехота вече толкова ти е свикнал ануса че за теб всички девизии са еднакви :))) все ти е тая :)))

хаха ако махнат Lincoln ще си имат сериозен проблем, всички негри и араби ще бъдат изритани най-вероятно депортирани към държавите по произход на техните предци, то бива бива ама чак толкоз наглост и злоба от демократите.

единствените които могат да победят цялата руска войска наведнъж са аналната колизия 47 цола и дупе номер 1 но само при условие че обединят усилията си :)))

Това е "страната на свободата". Премахва формално робовладелдсия строй ...2000 г- след Европа. И още държи кореннтото си население в резервати...

Никой човек няма полза от паметници.

Нима? А от какво има нужда човек?

От това , което му е необходимо за живота - прехрана, подслон, облекло, дом,семейство ,приятели, любов, вяра, радост и мир.

само аналният свинктер на 1 има собствен профил във фейсбук но го изтриха сега има блог с разшитение .ру естествено разширението става все по-голямо разбира се поради честата употреба

сВинктер... произлиза от свиня... продължавай, трътло, продължавай! :)))))))))))))))))))))))))))))))))

е ок очевидно си специалистката по аналните истории ;)

Гражданската война заменя робството,при което за робите са били полагани и грижи,със наемно робство,ако искаш да живееш,ставаш немен роб! Така се създава пролетариата!

тук имаше една диария - АК47 анална колизия 47 цола приятелката на една средно голяма танкова дивизия ся има друга звезда - 1 дупе номер едно за руската пехота по-известно дупе от това на азис

"...средно голяма дивизия" :))))))) Отива в колекцията на простестърски (мекокитковски) "бисери". :))))))))))))

виж ся може да посещаваш казармите само за разширение на халката ама пак трябваше да си научила че размера на дивизията варира също както прословутият ти свинктер

Стига с тая фалшива история! Мислите ли,че някой го е било еня за робите, че и чак гражданска война ще прави заради тях???!!! Това са пълни глупости. Истината е, че южните щати са искали да се отделят от САЩ . По конституция участието в САЩ е доброволно (което значи, че би трябвало да можеш и да напуснеш ! ), но .... явно не е така. Избухнала е война и след загубата въпросните си остават част от САЩ! Това с робите е пробутано след това, за да се замаже истината.

Комундетата сте гоуема работа, вече и американската история ще пренапишете!

То пък американската е една история...има-няма 2-3 странички. :)))))))))))))))))

Соросоидите като толкова са се заинтересували от историята, ще е добре да се връщат назад малко по-постепенно и да не пропускат такива моменти като подкрепата на фашизма и нацизма от щатите, изиграли критична роля, заедно с много други западни елити, в трансформирането на разгромената, мизерстваща и хаотична Ваймарска република в най-мощната военна машина в историята дотогава, с милиони и милиони немци вече не отчаяни несретници, а нахранени, с промити мозъци, облечени в униформи, отлично въоръжени и напълно готови за изпращането на бойни полета по избор властващите. Още повече, че подобен интерес не би бил чисто исторически не само защото банки, корпорации, финансисти и съдействали на нацизма преди ВСВ, продължават да имат огромно влияние и след нея, включващо /макар и да не е най-важното за щатите/ даже и президентски кланове. А просто защото от създаването му досега Запада и по-точно неговите финансови и индустриални елити никога не са преставали да поддържат под една или друга форма фашизма. Характерен пример е Германия, където не без знанието на властите неонацизма винаги го е имало /първо във ФРГ, а след падането на Берлинската стена се разпространява и върху бившата ГДР/. Като ролята която най-често изпълнява сега въобще не бива да се подценява. Неонацизма е използван от глобалистите най-вече за мащабно и без всякакво основание, но затова пък с често повтаряне, асоцииране с гадости; за инфилтриране; за дискредитиране, оклеветяване и опозоряване на идеи, индивиди и движения, третиращи напълно реални и критични, дори жизнено важни проблеми, политики, тенденции и заплахи, отблъсквайки по този начин от включване и участие на засегнатите широки маси от населението, лишавайки ги фактически от демократично представяне, което още повече изостря апетита, развързва ръцете и усложнява психичната патология на глобалистите.

Подкрепата на хитлеристка Германия от страна на САЩ е била преди повече от 70 г. По-сериозен проблем е че днешните властимащи в САЩ (поне тези доскоро) подкрепят днешните нацисти, например тези в Украйна...т.е. това, което е останало от нея, тези в Прибалтика, както и откровените главорези от ИДИЛ и други ислямистки "неумерени" и "умерени" терористични организации.

ти си чудо на природата бе каква хитлериска германия 70 години бе пъпеш??? та хитлер умира на 56 години!!! а и форд не е цяла америка заври си лъжите в любимия на руската пехота задник

моя грешка за 70 години ама я кажи как така нацистка украйна си сменя президентите а демократична русия - не :))))))) май пу е нациста а??

Ало, марксистите по-тихо там. Вие сте напаст, която иска разруши цивилизацията налагайки мръсния си интернационализъм и болшевизъм. Съмишлениците ви и сега мъкнат в Европа неизброими орди диваци, които ще унищожат Гръко-римската християнска държавност. В Америка лявата измет непрекъснато защитава черните подхора. Но няма да успеете. Белите патриоти няма да го допуснат. Аз лично мечтая да се върнат 20-те и 30-те когато с болшевиките се избивахме по улиците. КРАЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ ИЛИ СМЪРТ!

Всички разбрахме че Путьо е сложил едно рамо при избирането ан Тръмп. И всички тези приказаки че това не е вярно само потвърждават че тоива е точно така. Но САЩ са демокрация със сериозни регулаторни механизми. Президентът, колкото и власт да има все пак подлежи на сериозен контрол. И от Сената и от Конгреса. И най-вече от тези, коуито са платили да бъде избран. Ако не спазва прав8илата ще му спретнат импийчмънт. И даже няма да се наложи да се мине през тази досадна процедура - когато усети че нещата отиват натам сам ще си подаде оставката. Справка - Президент Никсън. Но и ако това не помогне оима и един краен вариант - Смит и Уесън. Но не е задължително - може да е Колт, Ремингтън, а защо бе Глок или Хеклер и Кох. И Берета върши работа. Това американският президент го знае много добре. И избягва да си прави експерименти. Защо гражданите на САЩ избраха Тръмп? Главно да с еотърват от неприятното чуство че живеят в епизод от "Планетата на маймуните". Негри, мулати, индианци и всякаква латиноамериканска сган си помислиха че могат да си правят кавото си щат. И да бъдат господари на белия човек. Но.... на белия човек му писна. И реши че думата "негър" не е чак толква мръсна. Поне не е по-мръсна от самия негър. и е крайно време да им с еприпомни на черните маймунарници че да си негър в щата Алабама означава само едно - че си второ качество. И всякакви опити да имаш права на бял са обречени на неуспех. И не е само Алабама, във всички Южни щати е така. И е крайно време да се изпълни идеята на един американски прокурор: "Ние наказваме всички престъпници, включително и негрите". А това че 905 от престъпниците са цветнокожи доказва само колко е авангардна идеята за създаването на "Планетата на маймуните"

На Тръмп доста путьовци му помогнаха.... най-вече стоящите зад и около черния путьо, който с неадекватността на президентстването си, отврати болшинството избиратели от демократите. Издигането на онова, очевидно смахнато бабе за кандидат, също отблъсна гласоподавателите. Колкото до проблемите м/у бели и черни, те не са в това, че белите искат да наложат идеята, че черните са втора ръка, а че черните искат да наложат идеята, че белите са такива. И че подобно поведение дълги години беше толерирано, като израз на комплекса за вина по отношение на негрите.

обама имаше огромен рейтинг сред демократите и сега има щяха да го изберат без проблем проблемът беше с клинтън много от хората на сандърс в щатите от синята стена не гласуваха за нея

пък си мисля, че подкрепата на Путин за избора на Тръмп е измислена от толерантните, за да оправдаят резултата от изборите. Сега вече лозунгът е "майната му на закона", т.е. "след нас и потоп". Що се отнася до безделничещите и престъпни малцинства в САЩ си прав. Същото важи и за безделничещите и престъпни малцинства в Европа и в Русия.

Няма нищо по лошо от една гражданска война, когато брат застава срещу брат или баща срещу син. Аз знаех за 500 000 жертви , във википедия се пише за 620 000, а в статията за 600 000 - 850 000. За генерал Грант се пише , че той пиел доста , но се ползувал с голям престиж, и напуснал армията по лични причини. Тъста му му дал един роб и му осигурил работа за 50 долара на месец. Той освободил роба си , макар че можел да вземе 1150 долара ( двегодишна заплата ) , ако го продаде. Но не бил аболиционист в политиката, защо държал на единството на страната си. По време на войната направил шеметна кариера и после бил два пъти президент и като такъв дал избирателни права на афроамериканците. Демократите са били за робството , а Линколн е бил републиканец за разлика от днес , когато афроамериканците гласуват повече за демократите. 50 тогавашни долара са 1400 сегашни , а 1150 са 32200. Та една война освен смърт, носи и мизерия, радикализациja и криминализация. От тази гледна точка едно постепенно премахване на робството , като робовладелците получават парична компенсация в акции в текстилна промисленост ( памука от юга се е изнасял в Лондон) и това е дразнело индустриалния Север, може би е било най - добрия изход . В 2016 година броят на милионерите в Сащ е 10.8 милиона души и те държали 66 % от националното богатство, а в 2013 35000 са милионерите афроамериканци. Дали това съотношение не се проектира в историческото наследство.

Утопичният социализъм твърди , че хората преди появата на частната собственост са живеели в хармония с природата и всички беди са дошли с появата на частна собственост. Действително преди появата на частната собственост не е имало мое и твое, но е имало една йерархия кой пръв трябва да се храни и кой последен. Нещо по лошо е било , че когато племената са ставали многобройни и земята тясна за тях е имало война между племената и убитите и пленените са били изяждани. Та с появата на частната собственост и земеделието през неолита са открили , че пленниците могат да допринесат по голяма полза , ако бъдат заставени да работят за някого , вместо да бъдат изядени. Твърдението че белият човек , търговец на роби е подмамвал с дрънкулки африканците и ги е заробвал по - скоро е тест за интелигентност. Действително по този начин е можело да мине номера веднъж или два пъти, но истината е че робство е имало в самите африкански племена и дрънкулките са получавали вождовете, които са продавали роби. Дали вождовете са мислили , че те нямат флот и не могат да "открият" Америка, но белият човек може да разсели техните роби в Новият Свят и по този начин те да станат по многобройни и да живеят при по - добри условия е трудно да се отгатне , но е факт. Идеята да се премахне робството в Новия свят е била по - морални и икономически съображения. Например във вестник Работническо дело веднъж прочетох , че след премахването на робството , афроамериканците почнали да работят 3 пъти повече. Дали тук ставаше дума за едно бъдещо дисиденство в смисъл те ни лъжат , че ни плащат , ние че работим или става дума за омаловажаване на аболиционизма и намиране на материалната причина , можем само да гадаем. Но необходимостта да се разглеждат нещата в контекста на историческата епоха изпъква на фона на факта , че освободени роби афроамериканци са се върнали в Африка и са основали собствена държава Либерия , но тази проява не се e наложила много.

гейска европа е 500 милиона и отгоре мъжкарска русия с 5 пъти по-голяма територия е 150 милиона.... реалности и страсти... на всичкото отгоре рускините масово бягат при гейовете та и при турците та и тук има много българи дето опъват рускини мен ме е гнус

Завиждаш на рускините, очевидно е. :))))))))))

момиче това скрито гейство ще те изяде отвътре

се гнусиш от нещо съвсем естествено? Рускинчетата са хубави и дашни. А в Европа не всички са с убежденията на хората с правата. тъкмо обратното е.

има хубави ама знам ли ги къде са обикаляли а и се заяждам

руските тролки навили филипа киркоров да обясни на арнолд шварценегер че е еврогей а самият филипа е мъж

тука, че Ъгъла окончателно даде фира и започна да се интересува от генетика. Тъжна история, но показателна. Тъй става накрая със симпатизиращите на онези, дето имат само права на човека.

Англичаните са го казали ... Педерасти, сър.

мадуро и ташева се скарали на кой са му по-големи карали се не се разбрали решили да питат путин

Кой да ти предположи, че цветните революции ще стигнат и до САЩ!? ;)

Ами, ефектът на бумеранга се нарича по научному. Нашият народ пък е казал: "волът като рине - пръстта на грърба му отива". Та така...

Дойде времето, когато белите започнаха да се огъват под огромната финансова и криминална тежест на тъмнозелените и сблъсъкът е неизбежен.

някой има ли информация дали експериментите за зачеване между руснак и руски трол са успешни сигурно ще е по-грозно от ташева и по-тъпо от чукалов абе мадуро и ташева да не са братя?? а путин какво мисли по въпроса ?? дали ще иска да ги целува накуп???

Трътло, ти май истерясваш. (за кой ли път) :))))))))))))

абе бездарна русалке не усещаш ли че от една година въртиш 5 думи?? аз ако бях толкова скучен за себе си щях да се гръмна да не се мъча

Скоро да очакваме ли паметник на Сюлеман паша у нас?

по-надолу как Ъгъла, този световен визионер се псува с някакъв човек, когото смята за гей и изпада в анатомични подробности. Колко жалко падение като за визионер.

На нова Гражданска война прилича това.

тука как Ъгъла се пеняви здраво и разяснява на някакви руски тролове (дето само той ги вижда), правата на човека. Всъщност съществено е докъде ще се разпрострат мераците и простотията на тези с правата. Приличат ми много на нашенските цигани. Което не е лошо - време е и САЩ за сърбат от попарата, която надробиха на целия свят.

може би наистина е добре сащ да се приберат и да оставят аятоллаха на иран - превославния де путлер издухан всичките тези имперски идиоти да видим каква ще я свършат! вие сте обикновени глупаци без никаква визия за света които последните години придобиха огромно самочувствие

Добре е, да. Както е добре, прибирайки се, да приберат и такива сбърканяци като тебе. Добре, най-вече за самите вас. Защото, както вече казах, няма да ви търпим маймунджалъците още дълго. И няма да позволим да продължавате да тровите децата с внушенията си, че хомосексуалността е нещо естествено!

не знам за нашето самочувствие, но самочувствието на тези хора с правата наистина много порасна. Винаги на тяхната да бъде, така свикнаха. Ама така е, когато шайка "бизнесмени" с виртуални пари започне да ръководи някогашни империи.

Ами разяснете я тая визия на света,че да ни образовате,де! Иначе само с приказки не става!!!