Търси се изпълнител за дистанционното е-гласуване

Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) търси изпълнител по първата фаза от проекта за дистанционно електронно гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Търси се изпълнител за дистанционното е-гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пък работещите в агенцията ще си пият кафето,вицове, лаф и чоплене на носа!! и ще взимат огромни заплати! това ако не е държавно осигурена корупция???

Полека ,подготвят манипулиране на следващите избори. Прекрасен и лесен начин. Няма да пренасят тонове хартии,я....

Да ми го дадат и ще скалъпя нещо. ;) Иначе си е пълна ГЛУПОСТ и това бих го доказвал в съда. Че те дори сега сайта на ЦИК се отваря през Cloudflare - нещо като прокси, дето държи кеширана стараницата в САЩ. Това сигурно след предната атака на сайта. Може така да направят и с резултатите от гласуването. Първо ще мине резултата през CIA/ЦРУ и после ще го върнат някъде тук. ;) При положение, че ЦИК не може да се справи със своят сайт, интересно как ще се справи с това? Да не говорим, че електронно гласуване има само в Естония и за него се твърди, че тестово са го пробили някакви. Като и там не е май през браузер гласуването, а през програма. Никой друг не смее да се прави такива рискови експерименти. Дори държави като Франция и Германия гласуват, че няма да има електронно гласуване. То дори може да значи, край на демокрацията. Народа повече да не избира, а разни заинтересовани от САЩ, Русия, Турция или тукашни. А за проверка, че сайта на ЦИК минава през Cloudflare (реално САЩ), ако сте например с Chrome, докато сте отворили страницата на ЦИК, от менюто на Chrome (трите тирета) давате More tools - Developer Tool . После на отвореният прозорец таб Network. Рефрешвате страницата и от появяващите се линкове на най-горния с името на страницата на ЦИК кликате. Излиза в Response Headers: server: cloudflare-nginx На преброяването пък бяха сложили Google Analytics. Ни обясняваха колко е сигурно. ;)

които ще потънат джобовете на "правилните" фирми. Както стана с магистралите, както вече 2 пъти става с "Цариградско" в София, както става с куп други поръчки. Ако евентуално нещо стане (о, чудо!), това ще отвори терен да проява на всички видове и разновидности хакери. Не случайно тази система е отхвърлена в целия разумен свят.

Правителството оже да няма пари за болници, спешна помощ и достъп до здраве на бедните хора, живеещи в селата. Но има пари да осигури възможност за гласуване НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА по електронен път - на тези, дето зае,,ха България и си живеят като прасета в жито в чужбина.

Престанете да крадете като измисляте неща дето други развити не толкова корумпирани страни отдавна са ги отхвърлили..Та вие 10 години едно електронно правителство не направихте ама един куп милиони изхарчихте за софтуери и техники които не са съвместими помежду си из многобройната администрация..

Пак ли Електронните Измамници са ходили някъде ???!! Стига с тая Електронна Измама... Няма НИЩО електронно.. Просто, някаква фирма за компютърни програмки иска да си продава стоката и да СЪБИРА информация и данни за цяла България... ВЪН от България... Това са чужди ШПИОНИ... Интернет е най- голямата Измама... Тази мрежа, вероятно е направена от Американци, за да получат ДОСТЪП до Информацията( компютри) на всички държави по света... и за това ползват Операционата система- Уиндоус, Линукс, или комппютърни Вируси.

Толкова се изписа за недостатъците на електронното гласуване, за огромните възможност за шашми и фалшификации, които дава. Но нашите ненаяли се богаташи, които управляват дефакто страната СИ ИСКАТ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ПАРИ. нИЩО , ЧЕ И ТЕЗИ,държави, ДЕТО СА ГО ПРИЛАГАЛИ СЕ ОТКАЗВАТ. Ще проучваме, ще внедряваме, ще пробваме - и все пари ще получаяамв.. Какъв ли е ПРОЦЕНТЪТ , КОЙТО ЩЕ ПОЛУЧАВА СЛАВИ ТРИФНОВ ЗА ТОВА, ЧЕ ПРОБУТА ТАЗИ ТОЧКА НА РЕФЕФЕНДМА?

Сега вече ще икономисат партиите от купуване на гласове. Наместо 20-50 лв. на човек - 20 000 на някой хакер и ето ти 100 000 гласа за теб. Две неща ме притесняват - какво ще стане с препитанието на наште братя циганите и да не объркаме световната статистика, като излезем със 100 млн. гласоподаватели.

И за да се справят с необходимата за целта криптография, ще наемат за гоидна услугите на 20 000 изчислителни центъра като разположения на секретните 20 подземни етажа на Пентагона.

А да! Бях забравил криптирането - такава доходна хранилка. Абе пипната работа излезе това електронно гласуване. Профеееееесионална.

Хайде по-бързо, че чакаме новата система у нашту маала. Всичките сиган ще минем през лаптопа на бай Али и срещу 20 лева шъ гласуваме за койту кажи!

За 20 лева няма да намериш балами. Ще трябва да се бръкнеш за техническите средства за подаване на гласа и ще оставиш следи в системата. Май по-евтино и по-безопасно е с хартията?