Съпрузи се удавиха при опит да спасят децата си

Невероятна трагедия разтърси вчера град Ретимно на остров Крит, след като съпрузи се удавиха при опит да спасят две от децата си.

Обратно в новината

Коментари - Съпрузи се удавиха при опит да спасят децата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бог да прости хората. сполука за сирачетата.

Така е с малки деца -малко да отклониш вниманието си и може да стане беля.Един съвсем простичък доказал се с времето съвет -две деца ,двама родители .Поделят си децата и всеки гледа и пази преди всичко своето .Най-добре е майката да пази по-малкото а бащата по-голямото Двамата -двете -винаги се появяват моменти когато децата остават без надзор.Разбира се личните удоволствия дори и най-невинните като да затвориш очи и да не мислиш за нищо са изключени .Времето обаче лети бързо и родителите ще имат достатъчно време да се наслаждават на други неща когато децата ще са достатъчно пораснали -това е разбира се в идеалния случай когато са добре възпитани .

нама рецепта.

Каква работа са имали тия деца в 21 часа да се къпят в морето? Родителите защо са влезли и двамата - да няма кой да се грижи сега за децата?

Омръзна ми от черна хроника!! Нямам нужда да узнавам за всеки удавил се, застрелян или каквото и да е по света, ама изобщо!!! Разберете !!

Няма да узнаваш! Но от рекламите на дамски превръзки, лечение на хемороиди, на уринарния тракт, на средства против диария и повръщане и други подобни и безподобни няма как да бъдеш лишен, нали разбираш? Особено по време на хранене - тогава рекламата се възприема най-стабилно, с храната и напитките. А рекламата е свещено нещо - за нея плащат на медиите ... Нали разбираш? Но и да не разбирашшш ...

Жал ми е за хората много! :(( Но се питам - не ни ли стигат българските трагедии по нашето море :((( Иначе, историята е поучителна! Децата един ден би трябвало да изпитват вина за станалото..:(

Морето, което и да е, не е шега работа. Дори да сте добри плувци, стойте на плиткото, спазвайте флаговете и не влизайте в бурно море. Няма смисъл да загубите живота си и на някой около вас. Опасно е морето и винаги ще бъде, дъното се мени, теченията се менят, а мощта му надвива и най-добрите плувци.

Това е поздрав за всички умници, които обичат да ходят в Гърция на тихи и непрепълнени плажове. Пожелавам им успех. Аз ходя в България на охранявани и платени плажове.

Гълтай отпадни води и не ни занимавай! А може да си някой алчен собственик на хотел, който не иска да харчи пари за наистина работеща пречиствателна станция!

Плувай у собствени лайна и ъкъл не давай!!!

Изцяло съм съгласен! Нашето море си е по-хубаво от гръцкото! Просто мода и опит за показване на състояние! Уу и Ку, вие явно не сте от тези, дето ги засипа гръцката кал. Може да има кал върху нас, може земята да се люлее, но поне да е гръцка кал! Дерзайте!

По-хубаво е от гръцкото, но е МРЪСНО И ПРЕЗАСТРОЕНО!!!!!!! ПРОСТАЦИТЕ БЪЛГАРИ СЪСИПАХА СОБСТВЕНИТЕ СИ КУРОРТИ! ГНЕВИ СЕ, КОЛКОТО ИСКАШ, НО ТРЯБВА ДА СИ МН. ТЪП, ЗА ДА ОТРИЧАШ ФАКТИТЕ! Е, ЯВНО ТИ СИ МНОГО ТЪП!

Тия дни четох един от малоумните българи да обяснява, че в Гърция за разлика от Мутроландия хората не се давили в морето, затова нямало спасители :)))

ох, трябва да се учат децата да плуват от малки, защото иначе трагедии стават много лесно

Децата са постъпили неразумно!Разбира се, че е по-добре да могат да плуват, но това не би гарантирало, че в определени ситуации не биха се удавили, въпреки това!

Плуващите също се давят. Децата са деца, не бива да се оставят без надзор. Жалко за семейството!

Голяма трагедия! Горките деца- вече без най-близките си хора!

Не са българи със сигурност (до колегата с поста по-долу). В БГ последните новини са за захвърлени бебета, накрая и убиха едно в Перник. Тези са загинали за да спасят децата си. Който е нормален и има деца ще ме разбере. Ужасна трагедия!

Значи проклети зли откачалки е редно да са живи на по 86 и отгоре, а млади хора неживяли си отиват еѝ така?! Само питам.

Бог ли ги е бутнал в морето? Само питам.

Бог умря за хората ,,дявола е човекоубиецът и баща на злото...

Добър въпрос! И все пак проявленията на висша сила не мога да ги отрека - има ги! Може би тази висша сила не винаги се намесва :((( ..или се намесва твърде избирателно..

Щом децата са пищяли, давене е нямало.

Имало е и други къмпингуващи, може да са били група деца и да са пищели тези, които не се давят.

Съжалявам за трагедията. Мир на праха на родителите. Кураж, късмет и много сили на децата и всички близки.

Плувам като риба от 8 годишна възраст ! Сам съм се учил . Спасявал съм на три пъти удавници ! Мога да стоя с часове навътре в морето . Давил съм се на три пъти , веднъж в подводна пещера , втори път във водовъртеж , а третия път не си прецених добре силите при гмуркане в голяма дълбочина . Още се чудя , че оцелях ! Едно мога да ви кажа ! Вледеняващия страх от водата е причината да се удавят повечето хора ! Затова съвет от мен ! Стойте си на плиткото !

Ми като ги е страх от водата, що я пият и се мият с нея... Както казва един образ - "Мене не ме е страх от водата, а от високото, щото изведнъж водата под мен, ако изчезне, ще падна и ще се пребия..."

Ако са били праведни, Бог ги е взел прибрал при Себе Си

Да разбираме ли, че си пожелаваш и ти подобна участ?

Навремето един мой бивш шеф в подобни случаи обичаше да казва: "Светът ще се свърши, евангелистите - не!" (или май за глупаците беше, ама в случая няма значение...)

сега са добре, викаш. А от коя страна на господ стоя, отдясно или отляво, щото това си важно.

Много "ако"-та, другарЮ :)))))) Още от почти детстка възраст, забелязах колко мн.общи неща има м-у религията и комунизма! НАПАСТ СТРАШШШШШНА! Аз пък ще помоля бог за следното: Боже, прибери час по-скоро при себе си всички малоумни религиозни фанатици, комунисти и вся остальная сволач и моля те, набутай ги, където искаш - в рая, ада, на Марс - не ми пука! КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕШ, ГОСПОДИ, само ги махни от Земята, че вече не се издържа тук от малоумници!!! :(

Дори им е зачел и любовта, три деца...

много такива случеи...все едно се заиграваш с природата..а тя има други планове ..струва си да се замисли човек

Страшна трагедия, Бог да ги прости.

"около 21 часа родителите чули писъци от БУРНОТО море и ОТКРИЛИ, че две от децата им ги няма" Съжалявам, но каквото повикало, такова се обадило.

И аз съжалявам, че се раждат индивиди като тебе. Нима смяташ, че минути невнимание заслужават такава трагедия?

"Съдници" като теб е имало винаги. Дори в библията пише за тях: "С какъвто аршин мериш, с такъв ще бъдеш премерен." А, сполай ти.

Само един скрооооомен въпрос: има ли според теб безотговорни родители? Питам по принцип. Ние не можем да знаем защо тези деца в 21ч. са се оказали в морето, затова не е редно да обвиняваме , но... факт е, че родители проявяват престъпно бездействие спрямо децата си!

Българи ли са? А иначе морето е много опасно и затова аз с деца ходя само на плажове които са плитки и в залив. Там е много по спокойно.

Кой българин си позволява, да има 3 деца?! ... и с тях да отива на курорт?!

Мир на праха на тези хора! Наистина гол. трагедия! Питам се обаче кой и за какво сложи минусите под мнението ти??? Аз също ходех с детето, като беше малко, на плажове, където водата е плитка! Който иска нека да се съобразява с това, че е с дете, който не иска, ОЧЕВИДНО, поема риск - и дали ви харесва или не - това е факт! Всеки си решава сам за себе си, НО...най-мъчно ми е било, когато чужд и непознат на децата човек се хвърля в морето да ги спасява, а той самия загива.. Е,..питам се - при 2-ма родители, как става така нито единия да не наглежда къде са децата?! Факт е, че понякога, дори и на отговорни родители се случват трагедии, но говоря тук за явно безотговорни родители, заради които загиват хора и почернят съвсем друго семейство! Къде е справедливостта?! Трябва ли да аплодирам, че нито един от двама родители не наглежда детето си?! Така че цъкайте минуси - няма проблем - но не си мислете, че вашето недоволство от истината за безотговорността ви, променя факта, че рискувате човешки животи, включит. на собствените си деца!!!!!!!!

Ооох, огромна трагедия! Господ да помага на дечицата!

Егати трагедията... :(

Бог да ги прости.

потресаваща история! и не само заради жертвоготовните родители, а и заради хората, които въпреки явно много опасното море се хвърлят и спасяват децата, които не са техни. респект!

Голяма трагедия..............Ужас !

много отчайващо