Спираме прахосмукачките с мощност над 900 вата

От 1 септември тази година влиза в сила директива на ЕС, според която се забранява продажбата на прахосмукачки с мощност над 900 вата.

Обратно в новината

Коментари - Спираме прахосмукачките с мощност над 900 вата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, сега вече тръшнахме парниковия ефект и глобалното затопляне в земята! Хубаво е, че от Брюксел се погрижиха за кривините на краставиците, а сега очакваме и насърчението за лова на зелен хайвер!

ЕК: Гответе се 2020та с метли само да метете че да не се арчи токУ.

Тази "директива" е комунистически удар по свободата и демокрацията! Ще ползвам такава прахосмукачка, каквато си искам. Брюкселските комунистически агенти не могат да ми диктуват!

Смятам да си внеса 5 прахосмукачки по 2000 вата и....

И аз се нервирах като разбрах за ограниченията, но се оказа, че греша. Купих си Siemens VSQ8SIL66A Silence Power с 650 Watt и се убедих, че дърпа много здраво! Може да е с нисък Watt, но са много мощни, нова технология! Така че няма страшно! От един маниак чистофаѝник.

Не ми се влиза в спорове но каквато и турбина да са сложили на тая прахосмукачка с 650W не можеш нищо да дръпнеш защото няма да има тяга. 650W нямат и 1КС -745W , ефектът от толкова малка мощност ще е нищожен...

да лъжа честно. И аз такива ги говорех и се бях разпенявила, но ето че имало начин да дърпат здраво и при новите ограничения. Ако не ви се вярва идете да ви демонстрират в някоѝ магазин. Също докато правех проучване намерих видеа и в youtube, ако ви мързи да ходите из магазините.

Ще ни задължат да купуваме... някой пак си балансира положителното салдо в търговията с Китай, като кара всички други членки да купуваме принудително китайска стока... да си спомним плана 2020 и соларните панели. Кой ли е тоз огромен износител от ЕС?

моето наблюдение.. особено от наематели е, че много от българите прахосмукачка не ползват.. кочината и праха е на принципа колкото - толкова

Всяка прахосмукачка да е с винетка ! Да има годишни технически прегледи за тях, както и да им се сложат пломби на торбитчките !

Най-добре да хващаме метлите! като в доброто старо време!

Сега ще работиш два пъти по- дълго с уреда за същия резултат и пак ще изгори толкова ток плюс ще ти загуби и още време или и пари ако си наел чистачка почасово... много умно...

с това "нали искахте",защото си много непросветен/а.Никой нищо не е искал и не са се съобразявали с такива прости като теб.Никой не се съобразява -ясно ли ти е.Ако не сме им трябвали за обслужващ персонал,да ни вземат ресурсите и най вече територията за плацдарм нямаше да "искаме".Много е дълго да обяснявам и просвещавам такива заблудени и непросветени.Хайде със здраве и си тъни в невежество.

А би трябвало да мога да имам избор и ако искам, да си купя и прахосмукачка с мощност 5 000 вата.

Те и крушките с мощност над 60 W забраниха, ама дори в КауфландЪТ се продават 150 W

Продават се, ама за "специално предназначение"... Може би за парници за коноп или курници.

Нали искахте ''Евроценности'' и''Демокрация '' - Ето , милички гребете с пълни шепи !!! Почайте да ни набутат и в Шенген !!!

Знаете ли защо европедалите измислят такива неща - защото при мъжките двойки никой не чисти с прахосмукачка, те искат тишина , за да се любят по-страстно.

Не можах да измисля по-добър начин да се преброим правите и обратните. Засега правите сме 75%.

А бяхме 100%

истинският проблем е пренаселването на планетата и достигане лимита на ресурсите и. Удвояване или утрояване на населението (не знам точно) в рамките на 100 години. За това обаче мерки не се взимат, то продължава да расте главоломно, бедността в световен мащаб нараства, а ние се чудим с какви прахосумкачки и сешоари да компенсираме този дисбаланс....

Докога разни тъпоъгълни същества ще преживяват от безумните си идеи?! С мощната прахосмукачка ще мина за 20 минути и съм готов, с боклука ще се блъскам цял ден и работата няма да е свършена, и изразходената енергия ще е повече! И с останалите им глупости е така - "икономисващи" душове, "green" дискове за компютър и пр.

Много праволинейноп мислене. Искаш ли да тръгнем да чистим заедно? Ти с мощната, а аз с ефективната прахосмукачка, да видим кой ще свърши работата по-бързо?

Я кажи каква е тази твоя ефективна прахосмукачка, че ми предстои да купувам и да си взема като твоята. Някакъв нов принцип ли ползва, като статично електричество, какво ли?

Имаме у нас прахосмукачка 2800W. Това като го пусна 2-ри път на едно и също място не минавам. Отида при тъщата, прахосмукачката е 1100W, наложи ми се да я ползвам веднъж - минавай един път, втори, пети, не ще и не ще да чисти - като детска играчка ми е... какво е това сега 900W !?

Истинската цел на забраната е функциите/приложенията, за които може да се използва прахосмукачка с по-голяма мощ. Само да загатна, че е свързано с нови методи за производство на енергиq :)

Ако 900 W прахосмукачка смуче колкото 1600 W, и цената не е ЕКО-надута - съгласен.

А знаете ли колко пари вземат за да измислят тия простотии в ЕС....никой не е изчислил колко енергия се пести от това....това зависи колко често се пуска прахосмукачката и т.н. Европейски ръчни.

За прахосмукачките не знам, но ако накараш жена с дълга коса да я суши с 900-ватов сешоар, ще ти завре в г.за и сешоара и ватовете.

Няма проблем! Ще си купя 4 прахосмукачки по 900W, ще им вържа четките с верига и ще чистя паралелно с тях с мощност 3600W. ЕС да ми яде правата краставица, по нейните стандарти!

Ам завоите как ши вземаш?

Ти така и казанчето на тоалетната го пускаш 3 пъти, за да отмие...

ми да мятаме метлите, а?

Е с такава прахосмукачка колата ли ще чистя или ще си чешам т.....е.

Аз предлагам да се ограничи дишането във връзка с отделяне на со2 и засилването на парниковия ефект.Дълбоките вдишвания да са разрешени само за отговорни другари.Дерзайте!!!

TIREX

глупост след глупост някой може си бърка кафето сутрин с дрелка 1 киловат...

По светът спират от производство, заради ВРЕДЕН шум , прахосмукачки!!!На " Слънчака" според собствениците, ШУМЪТ е само полезен! за техните, бездънни джобове.

Както имаше една приказка по времето на бай Тошо: "Икономията е майка на мизерията.".

А ефективността на кое е майка? По времето на бай Тошо я нямаше никаква, затова и няма лаф за нея.

ИЗМИСЛЕНИЯТ"СЪЮЗ",НА ОРЕЛ,РАК И ЩУКА,ПРОГНОЗИРАХ,ЧЕ СКОРО ЩЕ ДИШАМЕ ПОД КОМАНДА И ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ЩАСТИЕ!Е,НЕ БЯХ ЛИ ПРАВА?!

Явно си попаднала на Оруел преди мене...

Чемодан - вокзал - Москва - где так вольно дышит человек ....

ИНДИВИДИ СА НА ПРИНЦИПА:ИЛИ- ИЛИ!!! НЕ СЕ ЛИ СЕЩАШ ЗА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА?!

задава се следния въпрос: след като не може да се съхранява еленергията,за къде се пренасочва тя?а?

Просто не се произвежда, ако на електрическия генератора му намалиш електрическия товар, тогава му спада и механичното натоварване. Иска по-малко енергиен ресурс да работи. В същото време когато изключиш уред, напрежението в мрежата се покачва, което се оползвотворява от уреди като бойлери и пчеки, които започват да консумират повече и загряват по-бързо. А ако се повиши достатъчно, тогава на някой оператор му хрумва да изключи определена мощност от системата, обикновено някой ВЕЦ, защото е по-пъргав. За разлика от електрическата, водната енергия може да се съхранява за по-късна употреба и ако се натрупа повечко вода в язовирите, да замести частично или изцялно някой ТЕЦ за известно време.

Кой ВЕЦ ще изключиш, та ВЕЦ- оете в България работят само в пик часовете , сутринта 1,5 часа и вечерта 1,5 часа, за повече вода НЯМА !!!

Това нещо като " кривите краставици са забранени " ли е ? После ще забранят и тоалетните, които ползват повече от 100гр вода за почистване, а? Щото то и водата е на привършване. Като е с по голяма мощност, ще почисти за по кратко време и това е.

Кривите краставици не са забранени, просто са друго качество.

Защо се въвеждат ограничения само за бита, а за индустрията която е най-големия потребител на енергия ограничения няма. Да ограничат мощността на локомотивите например какви са такива локомотиви по 6400 кВт , 9360 kW, да го ограничат на 500 kW , няма да се движат с 200 км/ч ще се движат с 40 км/ч.!!!

След поредната ми наложена цензура от страна на ДИР в мен се насажда убеждението че това е станало място за прокламация на антиевропейски настроения, расова омраза и подкана към преследване на инакомислещите , а иначе мераците са ви големи! Жалки руски подлоги сте!

Горкият той, цензуриран и подтискан мултикултурен соросоид! каква загуба за световния прогресивен тролетариат!

Леле колко народ без грам мисъл! Моята прахосмукачка е 400 вата и смуче като други модели по 1500. Енергиен клас А+ могат да бъдат не само хладилници и печки. И вършат същата работа.

Казваш смуче повече от тебе.

3евзек

Нямам толкова сила да смуча колкото онзи, който не може да прецени за прахосмукачките, а в същото време търси хладилник и климатик, които харчат малко.

Моята е А+++ е толкова мощна че веднъж глътна килима и част от паркета.

Килима побра ли се в торбичката или прахосмукачката е с воден филтър. :)

А пък мойта, засмука гащите на комшийката от долния етаж, ама жената не ми повярва... Незнам защо?

Абе, мушморок това 400W е смукателната мощност, а не електрическата. Марш да чистиш

Човечеството периодично изпада в състояния на "лов на вещици" като се самозаблуждава, че така прави правилното, само така човекът ще пребъде и ще добрува во веки веков. Лошото е че заради малкото мозъчни гънки и халюцинациите на авторите на такива идеи, страда цялото човечество. Всъщност не е ли време и барбекютата да ги забранят? Я колко въглища изгарят и какви пушеци се вдигат. Още две години ако се ползват и цялата ни планета щяла да замирише на кебапчийница с ужасни последици от това.

Щом си добричлия, би трябвало да знаеш, че къмпингуването не е вече каквото беше. Гърците пък, направо го забраниха. Населението се пренасочва от политиките и политиците към консумацията на едни стоки, за сметка на други според това, кой заинтересован империалист си е набутал лобито в политиката. Така че, скоро забраните ще обхванат и питейната вода, за да пием кола и фанта. А ако помниш, точно те, бяха супер "вредни" -янките във Виетнам, ходеха пияни и надрусани с кола. Конюнктура, какво да се прави?

LeGrandTulup

Имах чудесна каравана с климатик и всички екстри, вече я продадох.

Най-добре ще бъде да забранят прахосмукачките и да задължат хората да ползват само метли. Така няма да има никакви проблеми!

Вибратори над 800 вата също да бъдат забранени.Някой еврогей да не си нарани нежното дъно.....

Големи идиоти от ЕС - убийство на тях и то веднага - утре ще решат как да правим секс и с кого - комунисти и фашисти от ЕС

Писна ми !

симо

Това е най-големият проблем на ЕС!!!!!!!!......НЕ мигрантите и америчкия слугинаж например....

...

Шило

Посочените ватове сами по себе си значат нещо, но по-важно е каква ще е всмукателната мощност на прахосмукачките. Ако ще е само да обере праха по пердетата, работата малко отива на протекцзионизъм на бизнеса на професионално занимаващите се фирми с това. Едва ли някой ще грабне метлата, но всеки иска да му е чисто. И ако не може да се справи с по-слабите, ще търси фирмите за почистване. Апартамент- 150-200 лева.

КАКВИ ЖИЗНЕНОВАЖНИ ВЪПРОСИ РЕШАВА ТОЗИ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ?!СЛЕД КАТО ОПРАВИХА КРАСТАВИЦИТЕ,ПРАХОСМУКАЧКИТЕ,КВАЧКИТЕ И ДР.ДОБИТЪК,ДАЛИ ЩЕ ИМ ОСТАНАТ СИЛИ И ВРЕМЕ И ЗА НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ?! А ДАНО АМА НАДАЛИ!!!

Шило

Нищо не решава. Освен създаване на комисиики за свои хора. Да си нав.ат по една права краставица и да кудкудякат като щастливи кокошки, това заслужават.

Направете данък като при колите да ви го натаковам. Просто заводите да спрът да ги произвеждат и толкова. Голям шум за глупости.

Ал

Да се смееш ли, да плачеш ли? Тия надхвърлиха многократно по малоумщина всите соц идиоти!

Като споменаваш думата "идиоти", да имаш и критерии за сравнение. Защото, ако едните са идиоти, значи, поне другите са нормални. Иначе, светът е лудница, без шанс за излекуване...

Ал

Логиката ти е като във вица: "Щом е кръгло, значи е оранжево"... Няма нужда от критерии и от сравняване. Идиотията се вижда от всички и няма защо да бъде поставяна на "нАучна" основа.

Навярно новите 900-ватови ще бъдат с надписи ЕКО и БИО и ще струват 2-3 пъти повече.

А не е ли по-логично да се шумоизолират по-добре?

Най-добре е да се санират с каменна вата и фибран!!!

ЩЕ ПОЧНАТ ДА ПРОДАВАТ СКЪПИ МЕТЛИ