Млад мъж с кану се удави на къмпинг ”Корал”

31-годишен мъж от Ямбол се удави на къмпинг "Корал" край Лозенец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Млад мъж с кану се удави на къмпинг ”Корал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На младини плувах много в морето. Кранево централния до края на Албена и обратно ми беше обичайната дистанция. Но винаги близо до брега - гледах да няма повече от 2 метра вода под мен. Морето не е басейн ! Пример - една тлъста медуза си пусна отровата покрай тялото ми и тя -отровата,влезе в шортите. Е няма такъв филм -с писъци изкочих на брега и поне час обливах патката с сладка вода. Това ако ти се случи навътре - "чао" си отвсякъде, да не отварям дума за схващанията пък.

Мир на праха му. През уикенда имаше много силно мъртво вълнение (без почти никакъв вятър) и много силно дърпаше навътре. Добър плувец съм а плувах и стоях на едно място. На Аркутино спасителите с помощта на плажуващите извадиха 3ма давещи се близо до брега. А флага беше жълт - даже спасителите не са очаквали толкова силно течение.Особено за малки деца оставени за миг без надзор, белята става светкавично. Бъдете много внимателни.

веднага хора се нахвърлят така върху момчето. Ами на всеки се е случвало да му призлее изведнъж. Някой млади хора получават инфаркт. Живота стана много напрегнат. За момент ти причернява изгубваш контрол за секунди и ако си шофьор или във водата ето ти трагедия. И след това ... напушен дрогиран простак не може да плува. Няма милост и състрадание в БГ. На последните места сме по енпатия...

Да така е И точно в такъв случай когато ти прилошее, жилетката може да ти бъде супер полезна и да ти спаси живота. Не е панацея на 100%. Защото ако лежиш по корем пак ще се удавиш но е супер полезна.

Нормално е да се получава така. Защото ние сме перфектни. А другите - все са неперфектни.

Другото е 100 % така, за съжаление.

Мир на праха му! Няма да те забравим. Вчера морето е било доста бурно и явно нещо се е случило за да си отиде така нелепо. Жалко за момчето беше душа човек,млад и много способен в професията си.

Наистина нещо се е случило, щом е тръгнал с каяк в бурно море, и по всяка вероятност без спасителна жилетка. Явно рогатия му е пошушнал да го направи.

dimka

С морето шега не бива! Хората не го научиха това!

Който не влиза не се дави а бабаитите господ им помага.

Ма много бабаит, много нещо. Господ не може да им насмогне да им помага.

Възможни причини: 1. Не е прочел инструкцията за ползване на каяка, 2. не е прочел инструкцията за ползване на морето, 3. Не е прочел инструкцията за пиене на алкохол.

Глупост простотия не излечима.

Жалко за момчето. Нека почива в мир! Хора слагайте жилетки. Колкото и добри плувци да мислите че сте. Природата не прощава бабаитлъка. На светофара може да предредиш всички коли минавайки в насрещното, може да хитруваш и да пускаш петдедетолевки на катаджиите, може да си смениш адреса за да излъжеш системата за записване на първокласници, но ганьовщина природата не търпи и там празно няма. Така че умната, няма срамно да си със жилеткавъв водата или с каска на колелото.

Ама тоя не е бил плувец, гребец е.

..... това е част от риска на дивото къмпингуване. Човек е сам срещу природата и няма кой да му помогне при нужда.

Не е кану а каяк и този или е бил без спасителна жилетка или си ударил главата в някоя скала. От седем години карам каяк по язовири и морета и без необходимото оборудване от неопренови чепици и спасителна жилетка не влизам никъде още по-малко в Черно море.

Аз за удавен сърфист не съм чувала. Тоя с каяка как е успял идея си нямам.

Не е хубаво да се говори така, НО: Ти си ужасно тъпа и проста! Радвам се,че не те познавам! Бог да прости момчето!!

Не съм проста и тъпа а съм сърфистка. Та каяка или сърф дъската не потъват. Във всички книги за сърф пише, че каквото и да е времето дъската да не се напуска. Има сърфисти след счупване на рига. или загуба на финка да оцеляват след като премине бурята. Най-опасно е да не изстинеш. Просто се увиваш в платното и чакаш да мине нощта. На другия ден превръщаш сърфа в кану като гребеш с мачтата или гика.

Интересно как е потънал със спасителната жилетка, която е задължителна.

Аз пък не знам за каяк който да потъва, достатъчно му е даже да не пуска греблото. Тика има нещо много странно.

като останеш с главата надолу, нека не потъва...

Черно море е ужасно опасно ! Всеки сезон умират стотици ! Но рекламата е е че нещо прекрасно !

На пияния морето е до колене, а локвата до ушите. може да се каже - на глупака също. не е виновно морето, а "ползващите" го. Който не уважава природата и се мисли за голям тарикат, той си го и отнася.

Изрод

И Аз за това призовавам На всякъде да се предупреждава за смъртна опасност от Черно море ! Както цигарите !

Като гледам повечето подобни "ербапи" влизат без да са оборудвани със спасителни жилетки. Пълно безхаберие към собствената им безопасност.

Само едно нещо искам да кажа. Как може да влезеш в морето с речен плавателен съд. А и още нещо да добавя. Не гледайте рекламите. Световните морета и океани, за които може би се презентира това кану, нямат нищо общо с Черно море. Черно море е сладководно. Удавянето в сладка вода е много по-лесно от удавянето в солена вода.Самият механизъм на настъпване на смъртта е различен. Удавяне в сладка вода Хипотоничен р-р - водата преминава от алвеолите в кръвта, а електролитите във водата хемодилуция с хиперволемия хемолиза намаление на плазмените белтъци увеличаване на K и намаляване на Na, Ca, Cl Удавяне в солена вода Хипертоничен р-р -кръвта преминава в алвеолите, а електоролитите от водата в кръвтта хемоконцентрация с хиповолемия намаление на серумния K и наваление на Na, Ca, Cl

Черно море не е сладководно, а по-слабо солено. "Поради обилния приток на речни води, морската вода на Черно море е по-слабо солена (1,73 %), отколкото в Средиземно море и в световния океан, които имат соленост около 3,6 %"

Черно море е било езеро чети!!!!

Откъде си сигурен какъв е бил модела на каяка. В момента на пазара има каяци за всякакви условия. Единствената и фатална грешка на момчето е, че е бил без спасителна жилетка. Лека му пръст на човека и дано повече хора си вземат поука от случилото се.

Трябва му и неопрен. Аутопсията може да покаже че е умрял от студ.

И аз само едно нещо искам да кажа - в каквото и да се давите (освен ако не е втечнен от горещина метал или от студ газ), удавянето се причинява от невъзможността на белия дроб да функционира в такава среда и да извлича кислород от нея.

Там е работата, че не е така. Сладката вода прониква в кръвта и кръвта ти се разрежда до степен смърт. Солената водата не прониква в кръвта, но ти причинява инфаркт. В много случай водата въобще не влиза в белия дроб, а удавника умира от задушаване. Ларинкса се затваря (гърлото) и ти умираш все едно си обесен. По-точна информация има в нета.