Северна Корея сама може да произвежда ракетни двигатели

Северна Корея вероятно е в състояние да произвежда собствени ракетни двигатели, без да разчита на внос, твърдят американски представители на разузнаването.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея сама може да произвежда ракетни двигатели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искам да питам, значи най технологичната държава сащ не може да произвежда двигатели, и ги внася, а гладните корейци цял ден на паничка ориз могат да направят двигател, така ли ?

А ха а България може суджук да произвежда и соросодебили.

Северна Корея сама може да произвежда ракетни двигатели. Със 100% украинско участие!

Абе ясно е, че укрите са дали ракети на северно-корейците и това няма как да не е било със знанието на САЩ. Един ден ще разберем далаверата, но това което се знае засега е: "...На 16 май 1996, енергийният департамент разрешава на ABB Combustion Engineering Nuclear Systems да достави широка гама технологии и оборудване за проектирането, построяването, оперативното управление и поддръжката на 2 реактора в С. Корея. Енергийният департамент на САЩ отговаря и за ядрените оръжия и знае, че предоставените реактори и технологии могат да се използват за военна ядрена програма...", което съобщиха немалко медии, като например френският Резо Волтер на 11 януари 2016г. под заглавие "US-технология в северно-корейската бомба" ("De la technologie US dans la bombe nord-coréenne", 11 JANVIER 2016 Réseau Voltaire). Освен това, в С.Корея се печатат "фалшиви" хамерикански долари. Фалшиви, ама досущ като истински, както писа канадският Мондиализасион под заглавието "Тайната на фалшивите американски супербанкноти" ("Le secret des faux "superbillets" américains", Par Klaus W. Bender, Mondialisation.ca, 22 janvier 2007). И хартията същата, от същите материали и по същата секретна специална технология, и боята, и всичко, та да се чудим как Кимчо или баща му са се докопали до тия абсолютни тайнства на Федералния резерв?! Италианският журналист Джулието Кйеза го беше казал простичко, че третата печатарка на Fed., онази за доларите с които се плащат курабийките и в Украйна, и по цял свят, се намира в С.Корея! И като се знае, че в политиката нещата никога не са такива, каквито изглеждат, не бих се учудил ако се окаже, че не други, а САЩ са зад оръжейните програми на Ким, а и предвид гореизложеното, точно на това намирисва.

Прекрасно е как САЩ се притекоха на помощ на Украйна и едновременно с това направиха огромна услуга на Русия.

двигатели правени в северна корея по руски чертежи

Абе то всички ракетни двигатели са по немски черетжи. Основно на Вернер фон Браун - полковник от СС (или по-точно обергрупенфюрер). И руски и американски и за каквито се сетите след това. И не са само двигателите ами и системите за управление. Докато немците не са формулирали що е то управляема ракета и има ли тя почва у нас всички останали са могли да правят само ракетни снаряди. Неуправляеми, като на Катюшите - върхът на съветската технология към 1945. А немците по всяка вероятност са били изсреляли ракета с обект в околоземна орбита. Правете сметка останалите какви аборигени са били в областта на ракетната техника.

Ако не бяха посегнали на Русия, немците по всяка вероятност след десетина години може би са щели да изстрелят ракета с обект в околоземна орбита. Фау-2 обаче е била твърде маломощна - с макс. скорост само 1450 м./сек., докато за околоземна орбита са нужни 8000 м.сек., така че ракетите им са стигали само до Лондон. Другото са празни приказки, а необходимата скорост от 8км./сек. (т.нар. първа космическа) я достигнаха първи Братушките!

Доста впечатляващо за страна с размерите на България, подложена на брутални икономически санкции и управлявана в стил сталиниски соц.

Те не искат да ги клецат като нас -като са толкова ок кравите що не ги нападнат май не им държи а само лаят.

Когато са толкова бедни ядът корени пасът трева живеят в землянки а са ядрена държава как става...явно че ние сме по голям боклук и лъжите са много.

И да поддържат режима ,всяка държава си пази имиджа. Потокът е русия -мафия-китай-южна корея-северна корея. Трудно за доказване.Всички нападки от режима в северна корея са изпипани в русия. Чрез тях руснаците показват какво мислят за американците. До две години борбата ще е не само за направа на балистична ракета стигаща Америка , но и унизяване на САЩ с цел отказване на главен управител на света.Стратегически С.Корея печели играта,дори и с изтрелване на четири ракети около остров Гуам, независимо от точността.Те просто са водещи,а американците се правят на нехаещи,казано те не управляват света,което е целта на Русия.

Чия е?

Ракетите които украинците правят са по рука технология но след разпада украинците го взеха завода и си ги продават на ляво на дясно. но има и друг варянт те не случаино корейските ракети преличат. Това е физика не може хем да летят хем да падат чисто и просто са използвали подобна технология.

Северна Корея е 100% автономна Държава със 100% автономна икономика и 100% собствено военно и космическо производство ! И това явно ДРАЗНИ САЩ , щото не могат да ги контролират И ГРАБЯТ по никакъв начин ! Освен чрез военна агресия , разбира се ... Само , че този път стомничката им може да и се счупи ! Щото господ така е сътворил света , че всеки ден НЕ Е велик ден ...

СК няма кой знае какво за грабене. Там са едни планини и въблища, които те изнасят за Китай. Там играта е друга - притискане и заобикаляне на Китай и Русия. Гонене на обединение на СК и ЮК под контрола на ЮК (САЩ), което ще означава на практика бази и ракетни системи на границата на Китай, нещо, което Китай не иска да допусне и затова поддържа СК. Русия също има макар и много малка сухопътна граница с СК и не иска САЩ да си звъкнат там поредните радари и ракетни бази. Също така СК + ЮК ще е изключително силен играч на световния икономически и производствен пазар, което е заплаха за Китай. Така че, най-големия подръжник на СК е Китай, Ким го знае това и затова е ербап и не му пука за краварите, а и защо трябва? Те какво правят там? От друга страна не е луд да нападне САЩ първи, защото така ще постави Китай в безизходица и няма да го подкрепят, както и те заявиха, но пък, може да си се гаври със САЩ, колкото иска, защото, ако те го ударят първи, Китай ще се намеси в негова защита. А и нещо малко познато, но много важно, банката на СК е една от малкото останали независими от мрежата на Ротшилдови и ФЕД.

Разбира се че има за грабене, и то много. СК имат едни от най-големите залежи от минерали в света (злато, желязо, мед, магнезий, графит, т.н.). В Бизнес Инсайдър пише че залежите се оценяват на между 6 и 10 трилиона долара.

северно корейците вече са достигнали научното развитие на руснаците- велика нация! След като великият путин направи хранително ембарго на руснаците, сега вече и хранителният режим на руснаците е, като на северно корейците. Братски народи!

И явно са започнали да изпреварват научното развитие на американците - велика нация. Която бе превърната от банкерите и мултинационалните компании в стадо добитък, за което най-важни цели в живота са да няма хранителни ограничения и да няма ограничения за ненормалността. Така е и в ЕС. Братски народи.

Двигателите си ги разработват сами, но с участието на руски или китайски експерти и съответно такава технология

"Русия сега притежава от 7 до 20 ракети от този тип. Впоследствие те може да са доставили част от тях на когото искат!" Е, и баба ми си поиска и двигателите и бяха веднага доставени. Ето такива са тези руснаци. А добрите американци на никого не доставят оръжие. Те само раздават "Оскари". И всичко във филмите им е истина! Ама истинска истина. Дай пет!!!

Шило

Добре де, ще го напиша по-културно- украинците я свършиха като малко бебе след хранене, сега майките им се мъчат да ги чистят по някакъв начин. Ами продадоха документите. Издъниха се! Толкова.

Па я сам си вАрим ракията и пцуем международното положение секи ден.

Очевидно е, че КГБ е дало на корейците двигатели от Украйна, за да могат Корейците да се репчат и за да се крият зад Украйна, че двигатели не са руски. Кактото винаги подмолно типично в ситла на Империята на злото. Целта е САЩ и Китай покрай Северна Корея да се скарат. Целта е Китай да удари по долара и да предизвика криза в САЩ и ЕС или поне да се задейства и ангажира повече в Азиатската банка за развитие.

Айде, още един болен.

Шило

Доколкото става ясно, и производството и документите са в Хохландия, ама нейсе, драскай си!

аз пък видях доказателства че са ги произвели ескимосите от стари куки за китове!! доказано е!

Китай изкупи голяма част от американския дълг. Та въпросът ми е: за чий ще искат да ударят долара точно китайците?

Чудят се как да излязат от ситуацията - хунтата, която докараха на власт продава ракети на техните врагове... И сега американското население колкото и да е тъпо и промито като обща маса обаче това сега американската държава как да им го обясни?! Няма начин. И затова почват сега да обясняват как КНДР сама си направила двигателите. Ама тук друг проблем, след като изостанала тоталитарна държава под санкции съумява да си направи ракетни двигатели, защо великите Американци не могат и се налага да летят с двигателите на друга "тоталитарна държава под санкции" за каквато смятат Русия? Тъпия американски сериал наречен "Америка" вече взе да ми писва! Колумбе, върни се и закрий Америка!

просто трабва да се приеме реалността, че не само сащ и русия са военни сили и развиват оръжеен бизнес, ами и китаj и други държави предлагат оръжия. аз лично не виждам трагедия в това, ако нещата се контролират те дори могат да изнасат на пазара, а не да се самоунищожават в един конфликт със сащ.

Стигнаха то този "извод" след като не можаха да натопят Русия. "правилната" Украина се оказа на дъното на скандала и сега трябва да се замазва...щатските тролове са в ступор, по долу дежурнияТ пак мяцаше нещо на тема "комунисти.. комунизъм". Жалка история!

Закъсняхте с цяла седмица за да публикувате тая новина.

Американските глобалисти и луди бабички (Килъри Клинтон например) си въобразиха, че могат да контролират всичко и налагат санкации, които трети страни да изпълняват. Все повече се овъргалват и оплитат в лъжите си разпространявани от техните шорошоидни медии: Ама те корейците нямали какво да ядат, ама били мнго изостанали... ... опа корейците могат вече да пуцат с ядрени бомби, военни бази на ФАЩ и дори (о'ужас) фатерланда ! В западните щати дори инструктирали населението, като падне бомбата какво да правят ! Ох, ама корейците са комунисти ! Те не могат да правят ракети и ядрени технологии ... Значи е Путин ! Той е! Уф, ама нали и той умираше от глад ! Какво да кажем сега ? А ето - сега са укро-фашагите! От как е избухнала демокрацията хохолите са развили страшно науката и технологията и нали са "млада" демокрация са се изтървали за некой дойлер пред Ким ! Ама нали Ким умираше от глад и от 50 г. сме му спрели дойлерите ! А те и хохолите не могат да си платят сметки за парно и ток ?! Байдън може Фсичко! Маккейн може Фсичко! Те са взели украина под аренда !

абе сивушкини тролки да мразиш злото като ким и путлер не егрешно :))) в кндр убиват за неоторизиран международен разговор и гледане нафилми! това е зло! а вие сте негови агенти

Сащ разсипват държави и извършват геноцид, за притежаване на петрол.

в ирак петролът е добиван главно от китай и русия! кой петрол са взели американците???

За нас разправяха че ядем доматите с колците

Значи украински учени работят в Северна Корея.

А използва ли български ластици за изстрелване? Споко, няма да има война, дебелакът само гърми и трещи, всички ще го озаптят, даже може да стане още по-лошо за оцелелите от този нещастен народ.

"Според данните, с които разполагаме, Русия сега притежава от 7 до 20 ракети от този тип. Впоследствие те може да са доставили част от тях на когото искат, каза той." Това е истината. Всеки който има нещо може да го продаде, подари, замени с когото си иска. И на големите носове не им е работа да се врът къдети и да е.

страх ме е от престъпната американска държава, управлявана от престъпни режими. Единствено те са използвали атомно оръжие, и то срещу мирни хора. Дълго време японците са се чудили защо 4 японски града не са бомбардирани от американските престъпници. А те са били оставени, за да може да се направи точна оценка на пораженията, когато върху тях хвърлят атомни бомби. От тези 4 града "късмета" се е паднал на Хирошима и Нагасаки. Престъпна американска сган!!!

Това са недовършени германски. Американците са ги довършили и пуснали в действие. Хиросима е била избрана заради планините, които я обкръжават и ефектът от взрива заради това се увеличава. И още - гадовете са взривили бомбата на стотина метра над земята за да унищожат повече народ. Нали, Трите човки? И ти си на това мнение.

Не е вярно. Бомбите са си чисто американски. Може да са участвали германски учени, ама избягали много преди войната в САЩ.

Ти мислиш така а Япония и САЩ са световни технологични гиганти които са забравили за каквото и да е битки и войни по между им. Питай някой японец какво мисли за Америка !

Нагъл путлерастки лъжец. Нагазаки е бомбардиран една седмица преди това.

за малоумници и идиоти, от няколко години ти го казвам. Хващай някоя пътека към 4-ти километър, отдавна е време!

хахаха явно троловете са информирани че има атака на кремъл по въображаема ос украйна - кндр и величаенето на ким спря като по команда :)))))))))))

:)))))) русофилите вече не величаят ким карикатури

Земи се лекувай, че си мъчителна картинка.

Еми да ги продават на световния пазар и да богатеят! А не да се занимават с глупости!

А, санкции, де! Че и умиротворяване.

Бе и ние преди 30г. произвеждахме компютри, ама сега внасяме компоти.

САЩ си купуват ракетни двигатели от Русия, защото техните не стават - самовзривяват се. А Корея си ги произвеждала сама. Брех че корейци!? А защо американецът не може да разглоби двигателя и да си го препише? Или някой е тъп, или някой е опашат лъжец.

Тъпунгер, САЩ правят най-добрите ракетни двигатели. По програма от 90-те години за подпомагане на Роскосмос се колаборираха и направиха Атлас 5, който си има програма и излиза по-евтино то ползването на Делта 4, която си е с американски двигатели. Руските ракети и двигатели гърмят. Всяка година имат по поне 2 фала. РД-180 не са чисто руски, а се доправят в САЩ.

Затуй гърмят, щото се "доправят".

Тъпунгер е симпатична дума - от детството ми. От баба си ли я знаеш? :)) Но американецът пак е почнал да си купува двигатели от руснака. Направи опит да се еманципира, ама не стана.

Тъпанар нещастен. Най-добрите ракетни двигатели са Руски. фалове дават точно тези РД-180, които американците доправят и понеже са много умни немогат и да ги доправят сами ами ги подправят с Украинска помощ и те затова си и гърмят... Дори не знаеш че САЩ използват не 1 (РД-180) а 3 модела руски двигатели и не преправят РД-180 а преправят НК-33 двигатели, които са разработвани 60-те години... и дори тогава , не гърмят НК-33 а гърмят AJ-26. РД-180 в оригиналната си конфигурация-така както руснака го е създал, никога не е гърмял и не е провалял мисия.. поне не и Американска!!!!! Набий си го това в кухата кратуна!!! Американците използват оригинален РД-180 само в Атлас 5, а тази ракета има само едно провалено изтрелване и то провалено от ... цитирам " Ранно изключване на 2-рата степен", която е .... о боже мой... с двигател Кентавър -производител Боинг!!! Двигателите за които толкова се напъваш да говориш че са купени на безценица (по 1 милион парчето) са от складови наличности на НК-33 и НК-43, а за РД-180 американците си плащат по 25 милиона за всяка бройка и вече 20-та година не могат да го изкопират.. защото толкова си могат!!!! ИДИОТ!!!

Да произвеждат ги сами , След като са купили технологията и са наели специалисти ! И Ердуган иска да си произведе !

Едно е да искаш...

някой да може да ми обясни разликата между фашизма и комунизма на ким?? освен пропагандата и празните думи де а и се учудвам до вчера величаехте ким а днес отричате връзка между ким и русия мислех че това са ви любимите диктатори

Шило

Вярно си в Матрицата. Зомби, така ли не разбра, че всъщност Китай е гърба на Северна Корея? А поне виж къде ходят да говорят представители на Пентагона, че и Тръмп с кого говори за Северна Корея! А малко попрочети.

Някой да може да ми обясни как живеят хората с толкоз много омраза в душата? Не ти ли прилошава от самия себе си, а трите човки? Пази се малко, че е вредно за черния дроб да си толкоз зъл.

Аз че ти обясним. При комунизма средствата за производство са в народни ръце , а при фашизма в частни. Понимаеш.

Продължавам да твърдя, че Северна Корея е едно уникално явление и ако се обедини с Южна, ще се превърнат в световен фактор. Интересно би било да се знае колко студенти изпраща "гладуваща" Сев. Корея ежегодно да следват математика, физика, инженерни науки и т.н. в Китай и Русия.

Шило

Има ли значение? Факт е, че разполагат с някакъв потенциал. С доста добри познания.

Шило

Сега- сериозно. Факт е, че готови двигатели много трудно могат да бъдат пренесени. Трябва да бъде под формата на внос на разрешени стоки, ама пак не е лесно. Къде ,къде е по-лесно, да бъдат предоставени документите. Вярно, за лаика те са едни рисунки, но специалисти винаги ще се намерят. И срещу заплащане да помогнат за производството им. Било то, като обучат други, било то с пряко участие.

Корейците са природно надарени в сръчното сглобяване. Не знам ген ли е, но всеки корейски уред и каквато и да било стока, която имаме в дома, е с много добро качество и функционира перфектно.

:))) да бе ок украйна :))) фактът че съвкупното русофилско малоумние е силен поддръжник на ким е достатъчен признак кой помага на идиота ;)

Шило

Хохлите.

Господа не е ясно кой е доставил технологията за производство на корейските ракети . По важно е , че след Маидана Украйна започна да продава копия на документацията на ракетите Сатана . Ако не знаете за какво става дума потърсете в Гугъл. Още по - интересно е ,че няколко държави си я купиха тази документация.

преди време искаха и нас по подобен начин да ни натопят,че изнасяме оръжие на терористите в Сирия.Това не им е за първи път на руснаците и на пак лъсналия Рогозин в поредната интрига и лъжа.

Малоумен, какво да натопят, когато беше доказан факт :)

Шило

Трай си по-добре, че ни хванаха по без гащи с това оръжие. Че и български журналист беше там.

БРЦК

Не е верно. Изнасяме оръжие за САЩ и за Саудитска Арабия и Йемен. Как се озоваха тези оръжия в ИДИЛ може да питате САЩ, СА и Йемен.

династията ким се поддържа от години от русия и китай всичко което имат корейците е от там подробностите са без значение

Шило

Имам един въпрос- защо западните съюзници на Украйна не и предоставят оръжия?

обама се възпротиви на конгреса и наложи вето иначе конгреса масово искаха а тръмп май май си е приятел на путин :)))) не искат да ескалират напрежението с фашиста в кремъл

Абе щом се включи и " Международен институт за стратегически изследвания " Работата е ясна че някой в Украйна се облажил яко ! Така наречения "Международен институт за стратегически изследвания " е на пряко подчинение на ЦРУ !

Айде стига бе, САЩ сега иска да прикрия задника на свойте изроди хохли.

Е, нали американските пудели тук във форума денонощно ни "обясняват", че Русия доставяла ракети на Северна Корея. Сега американското разузнаване ни казва, че всъщност севернокорейците си ги правели сами. В крайна сметка кое от двете е вярно? Да се разберат най-накрая за опорните точки, че става смешно вече.

Естествено, че руснаците им ги доставят, няма вариант изолирана държава като СК да измисли и произведе ракети. Ама нещо вашите опорни точки са се изхабили май. А СК ако изстреля само една ракета към Гуам, ще бъде само dust in the wind следващите няколко хилядолетия

Китайски са. Китайците всичко правят.

Разните еврейски институции са заразсъждавали от къде и как! Най-важното е, че в Северна Корея няма евреи и, че техните ракети могат да поразят както САЩ, така и Лондон. Това е сдържане на еврейската агресия. Отлично Ким.

Съвършено ясно че корейците не могат да развиват ракетостроене и да разчитат на двигатели купени на черно. Явно си ги правят. От Украйна може и да се купили един двигател за изследване и тест, но даже и това не е задължително. По-вероятно само са купили документацията нужна за производството.