Замислено депо за ядрени отпадъци ”взриви” френски град

Сблъсъци избухнаха тази нощ при протести в град Бюр, Североизточна Франция, срещу проект за депониране на ядрени отпадъци в района

Обратно в новината

Коментари - Замислено депо за ядрени отпадъци ”взриви” френски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Град Burg e в Южна франция - близо до границата с Испания , а не в североизточна !

Фрънсетата бият ей! Тва ако бяха балгарите нямаше да си мраднат пръста ако ще посред Плофдив да им го бяха заврели депото!

Французите се надяваха че ще могат да закопаят боклука в Африка. Ама не става, защото може да се използва за оръжие. Та сега ще трябва да си го пазят няколко хиляди години във Франция. Ха да им е честито!

Ето сега е момента бате Бойко да свали за пореден път гащите и да каже "Докарайте ги тук, ние имаме достатъчно място за складиране, тук няма да има проблем защото никой няма да протестира"

Това се казва демокрация - да използващ водомете.

Пенсионери, Болен ви лъже, че токът от АЕЦ е евтин.

По-скоро го продават на ниска цена. Ако сметнем колко струва една АЕЦ и колко е печалбата на АЕЦ Козлодуй ще видим, че цената на която трябва да продава ток е два пъти по-висока. Слаба ни е математиката - това ни епроблема.

Цяла Франция е антиядрено настроена. Само у нас селяните си мислят, че ядрения ток е евтин и изгоден.

70% от електроенергията във Франция е ядрена. Да спреш да лъжеш, а!

Нали Франция беше с най-много АЕЦ в ЕС?! Ами тези отпадъци нали все някъде трябва да бъдат прибрани?! Всеки иска на баницата мекото... Нека да протестират срещу атомната енергия, ама едва ли?! По-скоро, ако могат, ще закарат опасните отпадъци на някой тихоокеански остров, по стара френска традиция...

Румънската АЕЦ е нейно дело и на Канада! Та се замислете големите радетели за демокрация и мир като чуят звънът на прати е и забравят за всичко!

така да гонят мирните демонстранти. не ги е срам. Тирания е това ! никаква демокрация !

Къде е онзи палячо Тръмп Перуката да защити демокрацията във Франция и свали от власт Мъдотодуру, грешка, гея къв беше и как се казваше и да освободи френския народ от тиранията. Американски палячоивци на всяка крачка. Палачинката е обърната. Чакайте бежанска вълна от Франция към българските села... Да питаме Тиквоча - Къде ще караме нашите ядрени отпадъци, като се дърви на Русия - Там близо, край град София, в Нови хан... май е ядрения кенеф на България. Къде са зелените педерунгели, а? - На море, на мореее. Само перки и батерии му е майката - навсякъдее.

Кога ли Бочето ще приеме тази изгодна френска инвестиция?

Прилича на празна бална зала. Да не би да е в Елисейския дворец? Тогава да потропнем едно хорце като за последно.

Отпадъците са класифицират като "опасни" по други критерии (токсичност, пожароопасност, канцерогени, мутагени и т.н), но не и по тяхната радиоактивност. Може би става въпрос за високо активни РАО?! Например, получените РАО след преработка на отработило ядрено гориво? Публикацията, вместо да дава отговори, предизвиква въпроси...

А ти си един дървен философ, който се упражнява в писането на глупости!

човека е дал мнение което дава причина да се замисли нормален човек какво ни подават жулналягите и какво правят франсетата. Иначе това че съм те нарекъл "българин" го приеми като най жестоката обида!