ООН: 800 хиляди жители на Донбас са в недоимък

До 800 хиляди жители на отцепилите се от Украйна райони изпитват недостиг на храни, сочи доклад на ООН.

Обратно в новината

Коментари - ООН: 800 хиляди жители на Донбас са в недоимък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе ти имаше преди време и един "Велик Съветски съюз", ама нещо май и той пукна отглади:)))

и при Путин голодомор

Путин настанява ракети в окупираните украински територии,които мрът от глад и недоимък!Ракетите няма да му помогнат да ги задържи дълго!

Е-е-е-е, какво са някакви си 800 000 малко гладни. Важното е НовоРусия ДА Е СИЛНА, Крым да е наш, Абхазия да е наша, Южна Осетия да е наша, Приднестровието да е наше и не на последно място Донбас да е НАШ. Гладни били, може да са гладни но си имат нови Донецки паспорти и нови Лугански паспорти. Ще взема да си изкарам и аз един Плевенски паспорт. Ей така - да си имам.

Значи така, а? ДЕНЕГ НЕТ! НО ВЫ ДЕРЖИТЕСЬ ЗДЕСЬ! ВСЕГО ДОБРОГО, ХОРОШЕГО НАСТРОЕНИЯ И ЗДОРОВЬЯ.

Дубай, Бахрейн, Кувейт и т.н. да ги поканят и да не забравят поне 2000 американски долара помощи. Да почват строеж на църкви, пивоварни и комплекси за прасета, че свинското ще се търси.

Кат Русия няма втора.... Те поданниците на Путя да не са цъфнали

Потвърждение на писаното по-горе. Русофобите се пръкнахте от никъде като отсяти от обществото отпадъци. Нещо като циганите изхвърлени от Индия като непотребни същества извън всяка каста.

Така е и в ивицата Газа. Всичко това е плод на ционисткия поход срещу човечеството. Путин е виновен. Ако си мисли, че като кротува и отстъпва ще спечели......Трябваше да удари по времето на фашисткия преврат.Вече е късно.

6-7 милиона българи са в недоимък повече от 20 години - къде гледа ООН? Геноцид над нашия народ , над почти всеки от нас - кой ще го види и кой ще го спре? Международните организации виждат само това, което устройва политиката на богатите. А тя сега е срещу Русия. Затова са видели Донбас!

Бандеровците от Украйна не могат да реализират омразата и злобата са и затова страдат Донбса и Луганск. Спрете да подкрепяте политиците на Украйна. Те унищожават народа си.

А как седи въпросът в Бг територията с местното население ...доимък и здраве в изобилие...

В България стои така "няма население, няма проблем" Отчитат голям спад на безработицата. То няма хора, как ще има безработица.

За да направи един истински коментар за Русия, човек трябва да притежава енциклопедични познания за нея. Явно е, че русофобите съвсем не са ерудити и за това коментарите са им елементарни. Путин води политика, която отговоря на интересите на руският народ. Народа вижда това и му отговаря с доверие. Ако на някого не му харесва това и не го разбира, си е негов проблем. Я да каже някой русофоб, каква според него трябва да бъде руската политика? Да хариже несметните си богатства на международни монополи, както направихме ние със българското злато ли? Или да унищожи руското производство и го замени с внос. Руснаците са хора с характер. Там балами като нас няма. И на края една хубава руска поговорка: СОБАКА ГАВКАЕТ, ВЕТЕР УНОСИТ.

Ами то Русия и Китай станаха най-капиталистическите държави, с е дни от най-големите милиардери. Стига простотии сте писали!

Калибри в Куба...И Краварника ще пълзи по корем, и ще се гърчи като червей:) Лудите крави се правят само на мъже, когато войните са на чужда територия, и далече от Говедарника..Но ако усетят огъня под гъза си..Веднага омекват като меки китки, каквито и са в действителност!

А по какво ще познаете реформаторските тролове ? Неадекватни съждения. Лъжи. Неграмотност. Политическа и пошла реклама на либералните ценности. Кой не скача е червен,нали ? Който е против ИДИЛ е руски трол,нали ? Който не иска бежанци е атакист,нали ? Който се пали от глад и бедност е агент на КГБ,нали ? Вижда ви се краят.....

либералните ценности ? Ами то Русия и Китай станаха най-капиталистическите държави, с е дни от най-големите милиардери. Стига простотии сте писали!

Ку-Ку, Cuckoo, کویل Nesihuluhulu, කවල නදය Kuku³ka, Neshiri yegungwa ഹപപൻഡ, ककळ Dzeguze, Gegutë Koekoek, I krisur, Կկու, Cucut

Журналистът-Изследовател Уилям Блум (бивш служител на Дължавния департамант на САЩ) има 300 страници изложение в пътеводителя си за единствената световна суперсила факти и свидетелства за огромното страдание, жертви, лишения, съсипана природа, изпепелени култури от империята САЩ чрез използване на пряка и косвена сила, открита /Пентагона/ и прикрита /ЦРУ/, Цитираната книга на Блум представя само от 1945 г до 2000 г пълен списък на: Интервенциите на империята САЩ, представящ 67 случая Бомбардировки на 25 суверенни държави. Намеса в изборите или провалени избори в 23 суверенни държави. Политически убийства /или опити/ в 35 държави. Прилагани изтезания в 11 държави. Според статистиката на Блум това прави общо 167 случая на тежко политическо насилие, извършено от империята по света, след Втората световна война. САЩ е убила между 13 и 15 милиона души. Само в арабските страни за последните 8-10 години са избити 2-3 милиона невинни... Ужасяващ световен рекорд!

Същото може да се каже и за Русия. Жалко то е, че бяха съюзници и видяха сметката на Хитлер, а сега само се плюят.

Който си играе с оръжие стои гладен. Вместо да се обединяваме в Европа се делим. Русия вече не комунистическа, да вземе да се стегне и да влезе в Европа.

Спаси ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!! Амин.

Руснаците ги изпързаляха и сега какво - гладомор.

Стотици хиляди хора в Донбас са в недоимък заради геноцида извършен от фашисткото правителство на Украйна ...къде спа досега ООН и сие ...

Хайде ООН да каже на колко жители от ДНР Украйна е платила пенсии или заплати???

може да отиде и да си я вземе. Нали Малорусия обявяваха! Да искат от Путя първи пенсии! Той им праща хуманитарни камиони пълни с оръжие, вместо храни.

може да отиде и да я вземе? Дебил, като нищо не знаеш, не пиши идотщините си. Аз имам родните си там, знам, за какво пиша.

Где е госпужъ "Майната му на ЕС"? Свърши ли Нюланд пирожките? Или изтъка платното и ритна кросното? Толкова безчувствени пънове се навъдиха по целия свят, с фобско верую.

краварите да видят колко укропи са удома и колко са избягали от големият демократ рошен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Няколко МИЛИОНА руснака са избягали от Раша и сега живеят в САЩ!

Ю. Деспотов

Та цяла Америка е съставена от бегълци и от завоеватели, или не е така? Да не би англичаните, французите, немците, испанците, негрите, китайците и т.н. да са коренни жители? Къде са истинските американци?-в резерватите.

дир аи без триене истината боли!!!!!!!!!!! 20 000 000 са на улицата от голема демокрация и не трии те истината а !!!!!!!!!!!!!!!!!1

И колко от тези милиони поискаха да заминат за Раша? По време на рашия режим в България, имаше песен: Искам да съм негър от щата Алабама!

В ЛНР и ДНР животът е труден. Властта е в ръцете на warlords, режимът е сталинистки. Стотици хиляди избягаха в Русия, и милион в Украйна, най-вече към Киев. В Киев животът е по-лесен, стандартът на живот до 2014 г. е бил по-висок от този в България, вероятно и от този в София. След "революцията" обаче стандартът им рязко пада, и в Киев вече се живее както в България, с изключение на София. Купонът в 40 милионната държава свърши, и всичко това за кефа на малката черна маймунка Обонго и най-вече на неговите господари.

Какво намеси Обама в това бе? Да не би той да нападна Украйна? народа на Украйна с цената на 100 убити свали руската марионетка и сега се бие с руските фашаги.

ООН е време да прояви доблест и да посочи виновника за това, а имено Киевската хунта...

Претенциите към Кремъл моля. В Луганда и Дирландия украинска власт няма.

Грешиш, виновник не е хунтата, а собствениците на ФАЩ. И една тяхна черна кукла на конци.

До Sigorvinson, Щерев и Бегееца. Ще ви помоля да обясните следното-докато руския ботуш стоял в България-имаше производство,хора не умираха от глад,имало ред в държава. Хора може би не са виждали банани, но доматите и сирене са били прекрасни и имало в изобилие. Сега,в рамките на 5 минути-най-малко 3 пенсионера пребити от цигани и ограбени, 1 жена изнасилена, 1 шофьор пребит, 1 старица дала пари на извмамници. Да се надявам,че това не е ваши роднини. А би могло да е. Министерството на просвета вече пуска черно-бели учебници за бедни деца,къде е "европейски стандарт". През зима в български села замръзнаха 6 човека-дали е ваши роднини?. София, която при "руския ботуш" е била прекрасен град сега напомня на гето с глутници кучета,безформенно строителство,цигански каруци,мръсни улици,осрани градинки. 1/3 от българи в чужбина бършат задници на западни старци.Та би ли ме обяснили факт-къде тая "европейска" България. Защото именно българи не спазват закони,мърсят,пребиват, ограбват. Не е руснаци. И последно,все пак имате грамотност, може би ще опитате да работите някаква почтена работа,заместо да упражнявате словесна проституция? Смятам ,че ако работите към чистота - ще внушавате повече уважение.Защото тази радост,която демонстрирате при условие,че пишат за гладуващи хора,деца - достойна само на извратени педе.расти,но вероятно сте такива, ивропески обърнатите.

PS: В Донбас учебници за деца са безплатни и всички са със цветни картинки - за разлика от европейската България

Що не отидеш там да живееш? Никой не те задържа тука. Не ми разправяй глупости на търкалета!! Защо бе тъпунгери тъпи стоите тука? Вървете си при Путин, а не ми се мъкнете тука като хлебарки!!

Колко пенсионера загиваха всяка зима в Донбас от глад и измръзване? 1000-2000? Или повече?

Чекай малко, нали тука сте Ивропа. Как така ще сравняваш с "ватници" в Донбас? Но смея да те заверя,че хората в Донбас е по-човечни отколкото български тролове, радващи се на чужди проблеми. Толкова сите жалки в своя злоба,безпомощност и мизерия... Айде със здраве

Драга, за да добиеш представа къде сте съпоставени с останалия свят (Европа) разгледай например снимки от градове-побратими Кандалакша,Русия и Кемиярви, Финландия. Къде са отишли хората в отношението си към жизнената среда и къде сте вие, трупайки и тропайки с оръжие в различни места по границите си! Това е само един пример как хората в Русия се употребяват в угода на една войнствена върхушка в Кремъл и Москва. Ако половината от средствата, които давате за въоръжаване се употребят за създаване на поносими условия за живот на хората Русия щеше да е райска градина.

Снимки не сравнявам, като отида на черноморието,.почти всички млади руски семейства,до 35 годишни,са с по две и три деца,а при нас,великите западни демократи,само циганите са с толкова деца.Това е олицетворение на благосъстоянието на една нация?!

Войнствена е върхушката в сащ - запалила десетки военни конфликти и най-голям износител на оръжие. Когато един от малкото останали конкуренти - Русия, започна да се възстановява от "демократичното" разпродаване на елцин, веднага платените медии завиха...

Se taia

Пълна лъжа - нямаше изобилие, а празни рафтове по магазините. И колкото повече "напредваше" изграждането на социализЪма, толкова по-зле ставаше. Относно битовата престъпност, ами и нея я имаше, но нямаше вестници, които да я раздухат, както в момента всички медии, за да имат повече популярност, са готови да пишат какво ли не. Това производство, което коментираш беше "на кредит". Затова и след 86та, нещата взеха да се влошават - след като "братския" СССР спря доставките на почти безплатен петрол. За сметка на това взе и изкупи целия златен резерв изплатен в рубли. За тези 1/3 българи в чужбина можеш само да си мечтаеш да стигнеш техния стандарт на живот. На запад, за разлика от тук ценят ако си компетентен и е пълна лъжа, че всички работят ниско квалифициран труд. Имам доста приятели, които са високо платени инженери. Та по-добре измисли нещо по-реално, вместо да бръщолевиш врели некипели...

...оппа ...не лъжи ...

Руске!Чест ти прави,че се стремиш да пишеш и да се изразяваш на български!НО...лошото е,че се мъчиш да ни вменяваш ПУТИНОВАТА лъжлива пропаганда!70-те години и времето на дядя Льоня са безвъзвратно минало!

американските курабиики винаги излизат солени

а всичко това е 21 век И С ПОМОЩА ХАМЕРСКАТА ПОМИЯ УКРАИНСКИТЕ ВРЕННИ УБИВАТ (Командвани от правия сектор) РОДНИНИТЕ СИ ГЕНОЦИТ ПРОТИВ НАСЕНЛЕНИЕТО НА ДОНБАС КОЕТО НЕ СЕ СЪГЛАСИ С РЕВ-ТА ОТ 14 ГОДИНА !!! НА тях беше хвърлна освен армията и часни армии от правия сектор (АЗОВ като пример ) блокада като ЛЕНИНГРАД И НИКАКВИ ПЕНСИИ НЕ СЕ ДАВАТ (за да се иселят хората от донбас (както в българия нали ) и какво са виновни пенсонерите и новородените деца че техният перезидент (ако е и президент защо пак се команва и от хамерите и от правия сектор (бенднровците) които с помоща на воината станаха милионериа някои и милиардери И СЕГА ЩЩН СЕ СЕЩА КАТОЧЕЛИ - ОТДАВНА РАЙОНА БЕСТВА И ТРЯБВА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ - НО ХАМЕРЛЪКА НЕ ДАВА (за да се разазли руския народ на ПУТИН и да го свалът от власт ЗАЩОТО ИМ ВДИГА И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И СЕ ИЗНАСЯТ ВЕЧЕ И В ЮЪЛГАРИЯ (ИМА САИТ ГЛЕДАИТЕ ГО ) ДОКАДЪ СТИГНА ЦИГАНСКАТА НИ СТАНА КОЯТО НАВРЕМЕТО ХРАНЕШЕ РУСИЯ А СЕГА СТАВА ОБРАТНОТО )И ТОВА СИ Е ФАКТ ПРОСТИ МИ БЪЛГАРИ

Абе тъпчо, тоя Прав сектор дето го плямпате отдавна не е актуален!! Това е претоплена манджа от 2014! И Прав сектор са патриоти. Къде е проблема?

Нали още половин европа е била под руско влияние, а сега е добре. Ти си виновен, че само мрънкаш и лъжиш!

абе това всичко Aмерика го направи.

До това води демокрацията по американски. Само са пропуснали да уточнят, че населението на самата Укрйна е намаляло с над 10 милиона след демократичният американо-еврогейски военен преврат през 2014 г.

Se taia

Ти май си чел друга статия :) Като за теб ще обясня - в момента Донбас не е част от европа а се води окупиран от русия. Демек, където е намесена руска власт, настава мизерия...

където американец донесе демокрация все е така , справка либия , сирия , ирак ,молдова , украина , афганистан и тн.т.

Нека да гладуват тези дебили, че да си припомнят какво е, когато съветски хлебарки налазят..А след 15-20 години, Украйна ще догонва Полша, пък дебилите все така ще чакат чували с брашно и захар

Ще догони Полша ама друг път. Ако тези превратаджии останат на власт, конфликтите ще продължат и от Украйна ще се отделят и други области, които ще се присъединят към РФ.

Ще. ще...Който изгони комунистически-съветски бандити, ограбващи държавата му, успява да достигне другите..А дали ще има други кандидати за руска мизерия и черни пътища ? Едва ли

С тия превратаджии е целият украински народ!! Та какво казваше бе боклук? Народа ли е превратаджията? Май.

3а това пък състояниeтo на бившия министър на икономиката понастоящем президент пороженко се е увеличило няколко пъти , вече е под номер 300 на форбс за наи богатите в света .

няма държава където да е бил извършен въоръжен преврат и да се получи нещо хубаво .

Да изпратят Хуманитарен конвой на Умерената опозиция в Украйна, както пращат на Сирийската

ми напомнят на Виденовата зима, когато заплатите в България бяха по 2 долара!

защото и превратът беше подобен...

щом ще гладуват в украйна .. да си направят референдум и да влизат в русия ...е ... кво им е на кримчани ...

Нищо. Кримчаби са същите тъпснари като Донбасци. Повокаха Путин дпйде низерията и гкада. Рабита няма. Туристи няма. Круизи отдавна няма и няма и да има

dobrin

за тва пък в турция има

Ето това е прекрасният и благоденстващ руски свят,по който копнеят путинофилите,заблудени от рубладжийските медии.

"Класическите" колониални държави Англия, Испания, Португалия, Холандия и по-късно взелите участие в разпределението и преразпределението на новооткритите земи Франция, Италия и най-вече Германия и САЩ установиха режими, правителства, ред и порядък и благодарение на това се родиха такива държави като: Канада, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Мароко, Тунис, Ливан, Израел, източно азиатските икономически тигри Южна Корея, Сингапур, Тайван, Хонконг, емиратствата в Персийския залив и пр. проспериращи държави. Там където се действаше необезпокоявано от никого с огън и меч - цяла северна Азия та чак до Америка (тъпият император продаде най-богатата част от империята си Аляска на янките) резултатите са катастрофални. Северна Корея, Куба, Монголия, Афганистан, бившите соц страни от Европа и Азия, някои латино американски държави (Никарагуа, Чили - добре че Пиночет ги оправи), НАВСЯКЪДЕ където са минали руснаци с фалшивите си комунистически доктрини и про съветски продажни правителства е пълна скръб. Като научен (химия, математика, атомна физика, космонавтика и много други), културен (музика, живопис, литература и др.) и спортен ас Русия има несъмнен принос в световен мащаб. НИЩО подобно обаче не може да се каже за политическия, дипломатическия и икономическия аспект на руското присъствие където и да е по ЦЯЛ свят. Примерите са много и за жалост няма нито едно изключение!

По- голяма глупост не бях чел скоро.

Как Путин купува и налива луди пари в геополитиката и влиянието да окупира, а руснаците живеят в нищета ще видите във видеото Они простили мы заплатили

По точно дава на Венецуела 8 млрд и да задържи режима на Мадуро.

Не е за смях!!!! Украинците са си виновни, но не целия народ!!!!!! Заради шепа фашаги, сега 60-70 годишни женици берат ябълки, мият полски кенефи и проклинат, но ще дойде мигът, когато всичко ще си дойде на мястото!!!! Пак ще има много бесилки, но народът на Новорусия ще страда десетки години докато надмине Габон и поне 30 докато се върне старото положение!!!!!!!!!!!.........поне си имат по-голям брат,(РФ), който ще им помогне отново с цената на собствения си просперитет!!!!!!

Кои са тия фашаги бе идиот? Ти не знаеш какво е фашизъм, това е това което прави Путин! Напада чужда държава! Анексира територии, това е фашизъм!! Що не отидеш да живееш там бе Путкин?

Идиот е на баща ти синът!!!:) А фашагите ги описват и в немските медии и в руските, просто порови се!!! Днес има новина, как шепа фашунги от батальона Азов, открили паметник................ама много смешен паметник:)))))))))))))))

Зомбирани путиноиди от целия свят - съединявайте се! И марш към най-развитите държави в света - Донецката и Луганската "народни републики"!

Новороссия е 800.000 гладуващи пенсионера кпито се милейа Путин введи войска. Путин ги окупира да си ги храни. Тези мизерници са негов проблем

Ето ти един призив, от "гладуващ Донбас"!!!!!!!!!!! "Жители подконтрольных Киеву районов Луганщины в рамках Гуманитарной программы по воссоединению народа Донбасса могут получить бесплатную медицинскую помощь в Луганской Народной Республике. хааааааааааааааа

Гугъл Люди с трудом верят Путину. А многие вообще не верят.

Руснаците се оплакват директно, ама тука насрани русофили ни убеждават че тия руснаци лъжели!! Видео Гугъл: Ужасная жизнь в России Путина 2017. Нищета, холод, голод, безработица. При Путине люди вешаются, близится гражданская война. Путин: засунь себе мою пенсию куда- нибудь. Народ недоволен Путиным и его Партией. Люди с трудом верят Путину. А многие вообще не верят.

И навални се оплаква, нали за това му плащат. Тъпак, вече е 1 след полунощ. А никого не си излъгал.

То на вас идиотите плащат да лъжете, на мен никой не ми плаща бе!! Аз не съм регистриран като вас , че да ми плащат.

Скъсахме ли ти нервичките пропагандист копейкаджийски.

Блог Навални, там ще видиш цялата истина за разбойниците.

Има едни разкази за "бизнес" на украинци из полските ябълкови градини................му хаааааааааааааааааааааааааа, КАК ПАНОВЕТЕ ИМ НАБИВАЛИ МАНЕРКИТЕ ПО 12 часа бач, за да си изплатели репарациите към Полша бандерлогите!!!!!!

Сигурно в тия райни на Украйна не живеят лесно хората. Ама интересно дали в другите райони живеят по-добре. Нещо май тая есен нямаше радост на Майдана, можете да проверите в интернета, не се е събрала никаква публика за честване на годишннината. И украинските проучвания отчатат един голям песимизъм. Украинците явно са разбрали че баничките дето им беше донесля ляля Нюлянд вече са свършили. Интресно дали хората в нашите села имат повече храна, а за топлина да не говорим за изключените радиатори даже в София.

Те ООН са го казали много добре, не си измисляй!!

Тези хора си имат пенсии, работили са цял в териториите където живеят. Сега Порошенко каза, че спира пенсиите в оцепените руски територии. Порошенко в ада ще гори, както и всички негови покровители, които дават мило и драго за да видят как православни се воюват едни срещу други

Няма как да им ги изплащат, там няма банки!! И като искаха Русия , да живеят в Русия бе?? Да забравят Украйна.

Украинците тръгнаха по Европа. Ражотят правят бизнес, ходят на море у дома, в Гърция и Испания. А Донбасците го духат гладни на русский мир

ХАААААААААААААААААААА, ти си голям образ:))))))) Нали помним как правихме бизнес в Европата ние българите, хаааааааааааааааааааа бизнес в немските кенефи:)))))))))))

Отлична статия, глад и затворени мини в ДНР и ЛНР!! Тъпунгерите руски унищожиха Донбас и неговите мини и заводи!! Всичко полезно от заводите беше изкарано и изпратено в Русия. Другото го нарязаха за скрап!! Познайте кой се обалжи с парите? Мините се наводниха и край с тях!!

В ООнето да вземат да помагат на Окрайна, че вече и Габон ги изпревари:), да не се тюхкат за Новорусия!!!!!:)

Спокойно ще има кой да помогне на Украйна! Ама на ония убитаци в ДНР и ЛНР и Крим, няма кой да помогне.

Да платят пенсиите на хората от Новорусия, че Окраина ги спестява!!! ООнето да не се ослушва, а да си влезе в ролята!!! Ако им изплатят полагащите се от години пенсии, в Новоросия ще живеят като лордове, в сравнение с киевчани!!!