МФ предложи мерки за улесняване на бизнеса

МФ предлага мерки за ограничаване на административната тежест. Те са свързани с продажбата на цигари, данъците и предоставяне на информация от фирми.

Обратно в новината

Коментари - МФ предложи мерки за улесняване на бизнеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-сетне наченки на разум - да отпадне задължителното обявяване на ГФО в Агенция по вписванията за фирми без дейност.

А защо на тунеядците от банките ще трябва да даваме на 6 месеца Съдебно потвърждение че фирмата е регистрирана...?? ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ ТАЯ НЯМА, ЗАЩОТО ИМА РЕГИСТЪР НА ФИРМИТЕ И НПО И ОБСЛУЖВАЩИТЕ НИ БАНКЕРИ ДА БЪДАТ ТАКА ЛЮБЕЗНИ ДА СИ НАПРАВЯТ БЪРЗАТА ПРОВЕРКА ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ...!!!!!!

A прага за задължителна регистрация по ДДС няма ли да го вдигате? Още Дянков говори за това, ама си траете!!! Мерките са само за средни и големи предприятия, за малките никой не мисли.

Не разбрах Бизнеса ще плаща ли ток , вода и Данъци ?

ДА СЕ ОТМЕНИ ОБЯВЯВАНЕТО НА ГФО В АГ. ПО ВПИСВАНИЯ ,ЗАЩОТО ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ СИ Я ВЗЕМАТ ОТ НАП И НСИ ,НО 40 лв ......!!!!!!!!!!!!!

Едно предложение няма за улесняване на микро и малкия бизнес!!!! А трябват много!!!

По удачното и подходящо заглавие би било - МЕРКИ ЗА УЛЕСНЯВАНЕ НА КРАЖБИТЕ ОТ ЕДРИЯ БИЗНЕС

Да, добре е това общини, при търгове да не искат от фирмите участнички информация, с която те разполагат, даже ако не им бъде дадена във форма, която са написали в конкурсната документация да декласират изрядни фирми, самоцелно!

И това е добре.

Разкарайте таксите на тези измамници нотариус,адвокати и архитекти,нека да са и те на свободен пазар както е самият бизнес

Искаш да учат за да ти вършат работата без пари.

Ако отида по собствено желание а не по задължение от властващите при тях с удоволствие ще си платя масрафа..Нещо май не разграничавате как държавата ни задължава освен нейната гуша да пълним и гушите на подлогите и..

Липсва нещо много важно - декларация за имотното състояние през последните (примерно) 10 години. Така ще се пресекат мошениците да регистрират кухи фирми на името на неграморни и безимотни цигани.

И къде е логиката хем да не си осъществявал дейност хем да си задължен по някоя друга измислица да подаваш празна бланка??? И защо за някаква дейност се смята банкови такси по сметката които задължително вървят ако фирмата има банкова сметка или основния капитал дето е при регистрация на фирми и беше над 1000 лева което автоматично те задължава да подаваш празни отчети ама с тая единица на капитала...

Няма такава държава в която да се правят ежегодно по няколко промени в данъчните закони като България.. Нали вие сте ги слагали в законите и сте се перчили какви ''ползи'' ще да донесът ???

Освобождаването от подаване на Годишна декларация за фирмите без дейност не е никакво облекчение,защото тя е елементарна и всеки може да си я попълни сам.

време. Облекчението е, че отпадат едни пари за публикуване на отчети в АВ, които като държавни такси са от 20 до 35лв.Отделно на адвокат.

Ако такава информация до сега не е събирана.....значи сме били разграден двор,а законът-врата у поле.

След дъжд качулка! С методичната репресия убиха малкият и среден бизнес! Разпиляха хората из всички точки на света...сега улеснения!!! Е за кого...