Москва и Вашингтон си делят Балканите

Москва и Вашингтон навлизат в нова фаза на геополитическо съперничество.

Обратно в новината

Коментари - Москва и Вашингтон си делят Балканите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България ще получава винаги едно и също от външни "покровители" като САЩ и Русия. И в двата случая ще бъде защитен чужд интерес. Нещата много приличат на голи предизборни обещания - всички обичат електората и му обещават светли бъднини. Това което следва ни е също дообре известно.

Аз мисля, че в България требва да има референдум и въпросът да бъде: "Искате ли да живеете като руснаците в руска провинция?" Понеже в България НИКОЙ не иска да живее в бедна руска провинция. И Корнелия Нинова не иска. И Станишев не иска. И Волен Сидеров не иска. И Боко не иска.

Абе,добре че се откачихме!Ако не бяхме в НАТО иЕС ,СВЪРШЕНИ СМЕ!

Спаси ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!!!!! Амин.

* Превод за БТА на Андрей Шарков????? ...... Андрей робските ти статии бълват страх непрязам и невезжество за хората които живеят на балканите ???? със сигурност всяка сутрин и вечер лягаш и ставаш с тези мисли ????? все някои друг му бил виновен ??? баба дядо лубовница тъща ???....статята ти заприлича на турски серял ....англичанина ако е на нашо место никога неби си помислил такива неща ковито ти казвазш тука глупак такъв ???? ... пиши какви дивиденти , бизнес може българя да спечели а не кои какво правил

Като цъфне база наНАТО в Одеса Пичин че си изяде ...въдицата

украинският гражданин Генадий Генадиевич Лимешко, бивш старши разузнавач от армията на Киев, бил изпратен на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г., за да извърши "диверсии срещу инфраструктурни и животоподдържащи обекти". Пристигнал в Крим на 9 август, той трябвало да повреди електропровода от град Судак до курорта Новий свет, снабдяващ селища с общо население над 50 000 жители. Имал освен това задачата да унищожи чрез палежи горски масиви на полуострова и да създаде условия за свлачища, които да парализират движението по магистралата от Судак до Новий свет. Планирал също да опожари обект от комуналното стопанство в района. "На 12 август Г. Г. Лимешко бе задържан ( и пр. . .) при опит да повреди електропровод в района на трасето от Судак до Новий свет". У задържания са открити и иззети две пресовки тротил, детонатор, граната с поставена запалка, течна горивна смес, ръчен трион, с който да реже дървените стълбове на електропровода, и дигитален фотоапарат - за да документира диверсионната си дейност и после да се отчете за нея пред своите ръководители в ССУ. Те така действат мироопазващите сили.

това с ръчният трион, и дървените стълбове много ми хареса! аз дървени стълбове съм виждал само в село светулка, и много ми харесаха!

Срещата край Малта бе среща на най-високо равнище между ръководителите на Съединените щати и Съветския съюз - Джордж Буш и Михаил Горбачов(проведена на 2 3 декември 1989 година край пристанището на Марсашлок в Малта). Та на нея двете сили си поделиха Балканите. Ние попаднахме в американската зона на влияние, а сърбите - в руската(за румънците - не помня).

симо

Сороските тролове изреваха на умряло........И има защо.

Към юни 2017 в балканския рай на путинизъма - сърбия - средната работна заплата е 412 евро, безработицата е нищожните 15%, а икономиката расте в великите 1,6%... Айде 'сичкито евразиец да бягат натам...

Тоз танк какво общо има с Гео политическите сърбежи на разни бивши империи? То вярно ще излезе че ви подбират с конкурс за идиоти там.. .

Страшен танк, много пушек около него. Авангардна технология, няма що.

abasador

ами, ти да видиш как "Адмирал Кузнецов" дими .... ще ти затъмни монитора и ще останеш без думи. Лек ден.

Я , по-леко с разделянето да не настъпите мотиката !!!! Кръстопътните древни Български земи са зеленото сърце на европа и люлка на настояшата цивилизация . Който е посегнал , все е ял дървото! Точно това ги чака и зомбита и раши , и резяци и шломци . Със здраве :)))

ще видиме кои кои е китаи е вече е първият съдържател на ценните книжа на кравите е и започва се този краварник да изплаща това което което е напечатал ама в злато а китаиците неса глупави и маи кравите ще клекнат за това че са мудри като своите създатели а дано и паметниците на тези робовладелци паднат та да се види кои са

ще видиме кои кого ???? когато луганци и донецки тръгнат към киев и тогава от краварските мечти само илюзия !!!!!!!!!!!!!!!не е далече времето на това и тръм ще е в 5 глуха !!!!!!!!!!!!!!11

Гледай само Тръм Велики да не даде американско оръжие на украинците че както са ви набрали за две седмица ще освободят рассия От Пичин... Мдаа ;)

да живее свободна Руска Украйна! Долу кръволоците предатели и хунтаджии от Киев!

Не бива путинофилските мечти да се представят като реалност.

Те да гледат накрая да не си разделят по 3-4 неутронни бомбички... Че ние уж нямаме, ама знае ли се?

Че какво омаза делене?! Всички балкански са членове на НАТО и ЕС! За рушнаците има Един гол муй само ;)

е те това си търсят и накрая ще го получат

Този път ние сме отстрани на игрите и точно от икономически точната страна. Да видим какво този път ще ни е виновно за поредното разорение? Интересното е , че властта у нас вече е фалирала и вече напада хора по улиците да им търси данъци. Вече е видно, че ГЕРБ и воеводите минаха към пладнешка гражба и трябват нови юнаци да ги бутнат. вече е очевидно, че ГЕРБ са като БСП и объркаха нещата с данъци и доносителството. Време им е да се разкарат.

Русия има рядката способност да си създава врагове. И там където ги има и там където ги няма. Това й е традиция. След като от най-върлия русофил Дядо Вазов са успяли да направят русофоб, това е сериозно постижение. В България хората традиционно са русофили. Аз самия съм русофил. Но.... съм повече патриот отколкото русофил. Нещо като Дядо Вазов. Не може някой да с еопитва да се подиграва с теб и да очаква ще ти ще си му приятел за цял живот. В един момент ще ти писне и ще му теглиш една майна. Както аз съм теглил една майна на Путьо и путьовците около него. Който ще направят така че освен да се поругават съветските паметници на Червената армия-окупаторка, ще започнат да поругават и руски паметници от освободителната война 1877/78. Което ще бъде наистина жалко, както и да се тълкува тази война. А това че Русия еприятел на Сърбия и враг на България не е нито нещо ново, нито нещо чак толкова оригинално. Проституцията е професиа като всички останали. Най-древната професия. Политическата проституция (каквато е политиката на Сърбия. За 6 самолета и 30 танка да се продадеш като най-долна ку..ва) е малко необичайно състояние, но ако питаш БСП о компания е съвсем нормално. Да се дупиш на Путьо и путьовците около него, според БСП е висш израз на доблест. Като заявяваха едни технои функционери, докато още се именуваха БКП: "Най-висш израз на патриотизъм е любовта към СССР" Ако не беше номнсенс това щеше да е висш израз на логически идиотизъм. Любовта към чужда държава да е най-висш израз на патриотизъм. Да бъде израз на национално предателство - да, но на патриотизъм и на национализъм....

Незнам Сърбия дупе ли се или не, но им правя евала. Не забравят хората не са като нас. До оня ден НАТО ги бомбардираше и избиваше децата им, а сега искат да ги присъединяват! Кой тука е курвата ? А ние си направихме паметник на пилотите, които са бомбардирали столицата ни и са избивали майките и децата ни ..... това е прецедент в световната история !!! Няма други продажници като нас !!!

Тридесет танка?! И 300 да получат, пак ще ги бием, но нашите проблеми са в некадърните политици и продажни управляваващи.

Пробвал лиси с гол г..... да мачкаш таралежи? Или гол охлюв да се прибори с джапанка? Хахха българиноооо разбираш ли в момента твоята държавичка е използвана за салфетка и в нея се бършат всички гнусни западняци. Скоро ще те зафърлят като станеш негодна!

Личи си че с теб е търкан нечий задник. много ги разбираш тези работи

Няма притегателна сила - даже и най върлите фенове на Пичин не искат да живеят в северната кочина. Да не говорим че децата на руските олигарси сав Европа и САЩ...

Виж ти, на какво се радвате соросите?!А децата на БГолигарси къде са?! И: ако "Рашка е говняжка",то БГ-каква е? Райска градина, или е от "великите", защото "крепи шлифера" на Нато/Сащ?! В МОМЕНТА, МИРЪТ В СВЕТА СЕ КРЕПИ ЕДИНСТВЕНО НА РУСИЯ! Ти, готов ли си при война срещу Русия, да се биеш и умреш за хамерски интереси?! Смяташ ли, че при една 3-та световна война Човечеството ще цъфне и ще върже?...МИР Е НУЖЕН НА СВЕТА, НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, А НЕ ВОЙНА, РАЗРУХА,СМЪРТ! Аман от безмозъчни сороси!

Всички балкански държави са в ЕС и НАТО или драпат да са там За рушнаците има един гол хуй на Балканите...

Оппааа продължава руската пропаганда по дирника ! Абе платени нещастници, нямате ли Родина?

н - национална а - американска т - терористична о - организация

дано ти не си най умният от родата ви!

абе руснаците ща окупират ли най-после балканите или ние да ги окупираме, а?

Русия имаше шанс да си запази влиянието си поне върху Балканите, но недалновидната и имперска политика на разделяй и владей, я подведоха. САЩ и НАТО в противовес заложиха на обединение между балканските народи и успяха. Остана една Сърбия, която беше подведена от Милошевич и обяви война на съюзните си републики. Загуби, срина се. Сега е почти сама да избира пътя и бъдещето си. Всички, около нея са ЕС и НАТО. С кого ще търгува, ако не със съседите. С кого ще воюва, като никой от Балканските страни не я заплашва ? ЕС иска мир на Балканите, както и страните членки, за да се развива икономиката и стандарта на живот. Имат шанс, но дано не го пропилеят ! Лично, аз им го желая.

Би ли пояснил, какво гарантират ЕС и НАТО на членовете си?

Сърбия е провинция на България. Когато спрат да се правят на велики, тогава Балканите, ще се оправят.

Не искаме НАТО! Искаме мир!

е мир-а на Балканите. Ако и това още не си разбрал, гледай си "Шоуто на Слави " и си мълчи !

Последната война на Балканите май НАТО я започнаха или се бъркам ???

Нищо никой не "дели" с руските дебили.И макетата и сърбежите ще им бият шута.Ще останат само родните руски мекерета на опашката за рубли. Защото др.Путьо не може да предложи абсолютно нищо на хората."Предлага" само на продажните мекерета ,но за хората остава само мизерията и лъжата.

По добре да сме с Русия, защото тя е в БРИКС - 3милиарда. Всички останали са джуджета, а аз не искам да се съюзяваме с джуджета.

Три милиарда прост народ изобщо не е равен и на 30 милиона нормални, образовани люде !

Ти си расист, а расистите много бой ядат

Абе тези руснаци един свестен ПР не могат да ни предложат. Ако вместо танк, покажат една рускиня по монокини на Слънчака, при всички случаи ще избият рибата и без стрелби - хахаххаах

Сърбите ПОЛОВИНАТА БАЛКАНИ ли заемат !!! Кой набояришкан бляд го е писал това ?

ми горе си пише владимир мухин независимая газета!! този сайт вече откровено си смърди на махорка, пъртенки и тройны!

Руска независима газета = вълк тревопас !

На мен Американската култура ми е Чужда.Във всички филми дават положителните Роли само на Негрите.

Требе ясно да се каже, че Балканите са за блаканкса федерация или за балкански Халифат около българския, руския, кирилицата и турския! и нема да ни делите! оти значи ша са ядосаме и ша набием и Вашинктоната иче москва и целото 00-нето, та и покрай тех!и ша фърлиме евопата у атлантика! и ша си украднеме Мария Захарова за президент! а на здраве за наезиситемите Балкани приятели на русията!

ти си вече на поне 3-тата ракия

Имайки предвид в момента положението в територията и това , че славяните православни сме рязко на привършване, то логично Русия спокойно ще ни остави в лапите на фашистите от НАТО.Много жалко...дано си ни приберат пак , добре си беше преди да ни внесат демокрацията

славяните са изчезнали от тия земи още преди аспарух да си върже кончето!

От кой тогава наследниците на Аспарух така хубаво са научили да говорят само на славянски език и никакъв друг език?

Българи,които плюят руснаците и се кланят на олигофрените от на майната си не са българи,а цигани.Това си личи и на последните избори,всички подлоги заедно с циганите -срещу БСП.Обаче, да знаят,че нещата ще се променят,и то сравнително скоро.

Руснакът е мръсно и противно животно

Ами рускинята? За един приятел питам..

Много далеч си от истината,просто не си виждал руснак.Попитай някой,който знае,да ти обясни.

Ха,ха,ха БСП да не са русофили? !Не са ли евроатлантици?

България и Българите много обичаме Нинова,Ерменков,Бойчев,Станишев(ама той се целува с Местан)!Искрено се радваме,че руските ни ,,братушки"източиха КТБ и ни продаваха газ на ,,братушковски"цени и им плащаме за непостроената атомна централа Белене милиарди и милиарди левове и още не са я построили!И Нинова н'ого я обичаме защото ни защитава от кръвожадният Европейски съюз и от споразумението СЕТА!За да не ядем ГМО или да се скитаме без визи в Канада,но геройски и самоотвержено оставя синът си да яде ГМО в САЩ и да учи в пропадналитя им нереновирани висши учебни заведения!

Какво ти има? Нито ред истинен не си написал! -:(

Сърбетата го закъсаха. А за Путя има една поговорка римска: който меч вади от меч умира.

Това е от библията и са думи на Христос в Гетсиманската градина.

Явно тук в ДИР-а пропагандата е основно занятие.

След като сме толкова верни съюзници на поредния ни голям брат, защо той/САЩ/ не последва примера на руснаците и не ни подари поне няколко единици от морално остаряла или подлежаща на брак военна техника. Убеден съм, че такъв жест ще бъде достойно оценен от нашите атлантици и управници:)))))))" Между другото, те го правят към много страни в света, но явно ние сме си създали образа на страна за безплатно ползване.

И кога твоите россияни са ни подарявали военна техника ве охлюв?

Първо-охлюв си ти, защото не виждаш нищо извън черупката си. Второ-руснаците не са мои. Трето-да не мислиш, че цялата военна техника, която имахме преди 1989 г., е била закупувана? И къде изчезнаха някои видове такава техника веднага след 1989 г.?? Оказва се, че през соца изостанала България е могла да си позволи поддръжката на една добре въоръжена и силна армия, а сега просперираща в ЕС и с верни съюзници зад океана България не може да си купи 6 самолета...

Защото ние сме част от ЕС, а ЕС има БВП съизмеримо със САЩ. Подаръци се правят на бедните - ние сме от богатите. Ние сме от тези, които се обясняват, че нямаме възможност да даваме 2% от БВП за отбрана. Ние сме от тези, които следва да подаряват, не тези, които получават подаръци. Това, че СССР за да може да поддържа безумната си система даваше на по-богатите от него страни не означава, че някой друг го прави.

Да бе, ние сме богати с БВП на глава, по-малък от Куба и 6 пъти по-малък от средноевропейския. Тия ги разправяй на баба си.

Тия май зорлем искат да създадат мала Русия....

И все пак,ще кажа "Евалла" на оня български политик ,който излезе с името си на тоя форум и изкаже мнението си.Пределно ми е ясно,че ще го оплюете--но само истинските мъже застават зад мнението си,въпреки всичко.

Пропаганда и постановки от селски вечеринки стил КГБ.ДАЙТЕ НЕЩО НОВО

ВАШИНГТОН НЕ МОЖЕ ДА СИ ДЕЛИ БАЛКАНИТЕ С РУСИЯ ПОНЕЖЕ С ТЯХ НЕ ГО СВЪРЗВАТ НИТО КУЛТУРНИ , НИТО ГЕНЕТИЧЕСКИ , НИТО ИСТОРИЧЕСКИ ВРЪЗКИ .... МАЛКО ЧУДНО Е СТРАНА КЪДЕТО 50% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА НЕ-БЕЛИ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ :))

Ако ти си свързан в задните части с Раша, не прехвърляй тази участ на всички българи!

А ве детройска мидо, какви генетически връзки има България с Рассия ве? А какви са културните, освен тези, че сме им дали ЕЗИК и ПИСМЕНОСТ? Ти знаеш ли, че россияните, т.е. московитите, са разговаряли на език, нямащ нищо общо с днешния руски език? А колкото до исторически връзки, да, имаме такива. Така, както имаме и с много други държави. Дори с днешна Турция, с които смве били част от Османската империя.

Кво да го чета като е от машината за дезинформация на масква? Дир само препечатки от сАвеЦки издания пуска напоследък.

Истината е следната - Балканите са зона на влияние на ЕС, с частични успехи на САЩ и Русия. А сега останалата истина - единствената Велика сила, която си увеличава територията в последните десетилетия е ЕС. Войната в Украйна почна след като се видя, че ЕС е на прага да стъпи там. Безумието започна веднага след като представителите на ЕС бяха успели да договорят мирното решаване на проблема. Който не вярва да чете. След това дойде БРЕКЗИТ - ако четете между редовете ще видите, че нито САЩ, нито Русия хвърлиха рамо на каузата Великобритания да остане в ЕС. Няма никаква конспирация - когато се бориш да си номер едно е нормално всеки да ти е конкурент. Едни по-мека , като САЩ, други по-твърдо като Русия, трети потайно като Китай. Предполагам, че не повече от 5-10% от българите съзнават, че са част от втората в света икономика. Който не вярва, че това е така - да чете. Разберете, че единствено Европа е измислила механизъм, който да успява да действа в съвременния свят.

Верно пълни глупости. Дойчевелски.

Все престижни съюзници -Иран, Венецуела, Сърбия

Хеле пък Черна гора, Албания, Македония и България ... Е те тва е съюзник, какъв ти Иран ... :) :)

Изброените от теб са ЧАСТ от НАТО, а тези от Завиждача са ВСИЧКИ за Рассия! Сети ли се дека е тънката разлика?

Понеже виждам,че нещо не си в час с нещата -ами Иран има милионна армия съпоставима с тази на съседа си Турция! Профила на населението на Иран ако видиш и ще ти застине усмивката. Истината е,че за съжаление България е за подигравка,а не Иран. Намери съотношение на населението,например както е по света статистиката -до 14 год. ,между 14-21 г. ,от 21 до 35 год,от 35 до 65 г и над 65 год. И ще ти се доплаче-:( При нас преобладават над 65 г , в Иран тези са нищожен дял спрямо 14-21 годишните (мисля,че тези там като процент не помня,но в абсолютна стойност са над 10 млн. Т.е. в утрешния ден ,Иран ще извадят следващи още няколко милиона войници. Ти какво ще извадиш,като нямаме млади хора вече? На кой се подиграваш?