Как да се реши корейската криза

Преди два дни в Уолстрийт Джърнъл излезе материал на патриарха на американската политика Хенри Кисинджър. В него има някои любопитни моменти.

Обратно в новината

Коментари - Как да се реши корейската криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има по умни по на ти с всичко те нека решават дъра бъра за кво загуба на време

не ме засяга да се разбират

Реално трябва това квазимодо Ким трябва да се залъже още малко време. После САЩ ще използва най-съвременни над ядрени оръжия базирани на светлината и ще компроментират и унищожат атомните оръжия на место. Това е . А за сега Китай трябва да поеме отговорност защото ако изпусне трамбовката-плондер да сбърка наистина в Сев. Корея за минути всичко ще изгори и стрелковото им оръжие от 8000 еденици. Но това ще си е война.В статията Кисинджър дава не лесни дори и лоши решения,но все пак решения. Докато руснака оплаква всеки вариант. Дай решение. Та Ким да скочи на света ли. Не трябва и ще бъде СМАЧКАН нямат друг шанс САЩ,Русия и Китай. Защото иначе и те ще лапнат дръвцето във кратко време. Както се казва мъндаш не мъндаш ще те ям Кимча..... А той разбира и НИКОГА НЯМА ДА ПОСЕГНЕ. Но санкциите ще сринат окончателно гладната Сев.Корея.

Ако отговора на въпроса: ДАЛИ КИСИНДЖЪР Е ЦИОНИТ е ОТРИЦАТЕЛЕН,думите му могат да се разглежда в една или друга степен като нек'ва истина.Ако обаче отговора на въпроса е положителен то тези отговори немат ама ич нещо общо с действителноста.Аз лично залагам на втория вариант и съм доооста умно копеле.

Истината е, че единственото нещо което успява да държи Прасето в шах е присъствието на американска военна сила в Корейския залив. В момента в който понечи да нападне Южна Корея, Прасето ще бъде унищожено. И то, Прасето знае това, както и неговите подчинени подозират това. Същото беше и положението със Съветския съюз през студената война. Вече съветски съюз няма, нещата станаха отвътре , както ще станат и Северна Корея. Дотогава - американски як натиск нон-стоп и това е.

защо му е на Ким да напада Южна Корея. Ако САЩ не си бъркат носа навсякъде страните могат да си живеят много по спокойно. а и след поредния пример в Украйна за мен е ясно че САЩ въобще не се интересува от това дали украинците живеят добре или зле. те пет пари не дават за това. тях ги интересува да са по близо до Русия и да "намалят" влиянието на Русия в Европа, ЕС и света като цяло. дори сега с последните санкции срещу Русия си пролича най обкновеното желание да продава газ на ЕС вместо Русия. като ЕС има право само да протестира вечер на масата докато си пие бирата и бие жената и децата, а на другия ден да плаща 1,5-2 пъти по скъп втечнен газ. след като в ЕС няма достатъчно залежи на га е ясно че винаги ще е зависима от някой - от Русия, от Катар, от САЩ или др. но и в крайна сметка всяка една от тези страни е зависима защото това че има газ или нефт не означава нищо. ако не го продава с печалба какво от това че го има.

Питаш защо една свободна и развита страна каквато е Южна Корея е заплаха за тоталитарния режим на Ким???!!! Южно-корейците могат да излизат свободно и безпроблемно от страната си и да пътуват по света, докато северно корейците ги чака обстрел със съд и без съд , с присъда и без присъда при всяко дори неволно противопоставяне на режима.

Абе КАК това че ти си червена гнида с едноклетъчно мозъче и искаш да се самоубиeш, като нападнеш USA си е твой проблем, ние сме нормални хора и в комунистически безумия не участваме!!!

Този Хенри кесанджер игра китаиската карта,1968 година ,сега казва че китаи е враг , китаи стои зат кореиа,чефутите не са умни застото не са христиани, продават и предават фсички за пари,

Руският анализатор в едно е прав-Китай не държат 100 процента Ким. Прасчо разчита много и на руското джудже. Не съм убеден, че ще спазва санкциите. Но ако руснаци,китайци и американци твърдо се обединят, то прасчо ще клекне. Никой не иска пожар в задният си двор!

Тц!Трудно ми е да се съглася,че Дробницки е по голям стратег и анализатор от ,,ястреба"Кисинджър! Тезите му обслужват Кремъл! Демек един трол на викоко равнище който троли като опровергава някои от най примитивните твърдения на московската пропаганда и се мъчи да ни внуши други също толкова примитивни и безмислени!

Защо от както България е съюзник на САЩ , постоянно потъва , ето и резултатите: ''БЪЛГАРИЯ , НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА ''!?

България е заробена от руски финансови структури които ни източват ресурсите,усвояват голямата част от европейските дотации,печелят обществените поръчки и чрез агентурата си пречат на институциите да работят за да продължават ограбването!По тясен съюз със САЩ ще ни донесе и по голяма независимост от тези руски криминални структури! Да си припомним как ни спасиха от заробващият Южен Поток!

Е то така излиза, че Русия е по-силна от Европа и САЩ, за да не могат те за откопчат малка и бедна България от ноктите и.

колко да е бедна? 550долара средна заплата ще ми кажеш ли един приятел на Русия където имат такава заплата? Белорус ли, Армения ли?

Миналата година бях в Куба. Неописуема мизерия и нищета. Всички с охота очакват Американците да ги "поробят". Предната година руския "император" ги беше посетил. Попитах ги не очакват ли помощ от него. Отговорът: "Той ни предложи да ни достави ракети".

Пешо, бил си на майка си в пу.... Руски политик не е бил в Куба, но бившия президент на САЩ, Обама беше в Куба и го отсвириха. И ако във Венецуела не е помощтта на кубински военни, до сега САЩ щяха да влязат с войска за да "донесат демокрация".

Приспаха котарака - Япония и мишките, като торбата с лайна наречена ким, започна да се взима на сериозно...нооо всяко начало си има и край, а сега си представете 170 милионна Япония и могъщата и икономика вдигнат военните си разходи от 0,1% на 2%, от БВП какво ще му се случи на лайненият червен чувал!!!

Населението на Япония е 125 милиона и намалява заради ниската раждаемост.

Бо Бо

САЩ няма място в Корейския залив за да провокира войни!

А кой ще спре КИМ да нападне Южна корея. Както вече веднъж е правил.

Ами Южна Корея например.

За съжаление духът е изпуснат от бутилката и няма как да вкарат Ким-чо обратно. Притежанието на ядрен арсенал във военизирана СК е опасно за здравето на света.

Режима на Северна Корея прави същото, което прави и режима на САЩ - тества оръжия. При първите е скандално и забранено, но при вторите е позволено и похвално - що така ?

Много просто, Уотсън ! Всички държави от планетата ''ЗЕМЯ'', нападат САЩ , и кризата е решена .Така и така всички държави по света НЕНАВИЖДАТ САЩ , защото всички войни по света са сътворени от САЩ , и най-нагло наричат тези войни , ''ХУМАННИ'' .

Ти даваш ли си сметка, че си един стар, болен, провален, мизерен, селски неудачник? Не си успял да решиш собствените си проблеми в тоя живот, тръгнал си да решаваш проблемите на Света.

Какво ще кажеш за хуманните войни на САЩ , последните са в арабският свят ? Защо САЩ разтури ЕС , с бежанци и ислям , търговски санкции от които печели само САЩ ,и редица провалени европейски проекти ? БОЛЕН СИ ТИ , ЗАЩОТО НЕ ВИЖДАШ НА ПРАКТИКА КАКВО СЕ ИЗВЪРШВА , А СЛУШАШ АМЕРИКАНСКИ ДОГМИ.

Всъщност ФАКТИТЕ и числата говорят, че откакто САЩ са взели нещата с управлението на Света в свои ръце ( след ВСВ ), Светът е станал едно доста по-мирно място. противно на очакванията, големи войни не е имало, а само регионални конфликти на някакви местни мутри. Замисли се и ще осъзнаеш, че е така.

След разпада на СССР с помощта на евреина Андропов, САЩ започнаха войните и цветните революции. Но със Северна Корея не става така. Просто в Северна Корея няма евреи. Затова плачат евреите от САЩ.

Докато има нахална страна, самообявила се за лидер, жандарм, изключителна и т.н. откровено тъпи тези, ще е така. Това, че някаква страна в момента е с икономически, научен или технологичен напредък, не я прави с нищо "изключителна" спрямо другите, жандарм, полицай или шеф на света. Там е проблема. Няма импелрия, която да не е рухвала в историята. САЩ в момента са най-мащабната и нагла империя за всички времена. Смятате ли че Нейно Величество Историята ще направи специално изключение за САЩ, поради тяхната "изключителност"?

Империите никога не свършват. що мислиш, че следващата империя ще е по-добра и с какво?

Напълно си прав, не знаем; нищо не показва, че светът ще е по-добре под водачеството на Китай. Но това не значи, че не трябва да се борим срещу сегашния диктатор - само защото може би следващия ще е по-лош! По-тази логика, робите трябва да търпят робството, защото свободният живот може и да се окаже по-тежък от предишното робство (както не веднъж се е случвало в историята)...

Ама много са лоши тези американци, гадни поробители, до каквото се докоснат и започват проблемите. Примери колкото щеш, Западна Европа, Япония, Ю. Корея, Турция и да не забравим Китай и много други. И на всички тези не им дават оръжия, а възможности за развитие и обогатяване. Конфликтите ги предизвикват съвсем други сили, създаващи все нови и нови системи за убиване на хора, маршируващи на паради и демонстриращи никому ненужно превъзходство. Жалко е, че има все още хора, увличащи се, запленени от тези безумци.

Никакво урегулиране на кризата в Корея, окуражаване на Китай да строи острови в южнокитайско море, бой по американските храненици в Сирия, дискретно подпомагане на талибаните в Афганистан, твърда политика в Украйна, нови ракетни системи, хиперзвуково оръжие, откъсване на Турция от НАТО - това трябва да е отговорът на Русия към наглото поведение на САЩ, безумното пълзене на НАТО към границите й и организирането на профашисткия метеж в Киев.

ЗАРАДИ ДОКТРИНАТА КИСИНДЖЪР, СЛЕДВАНА ОТ ПОКОЛЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ . СЕГА ПО-БЕЗОПАСНО МЯДТО ЛИ Е СВЕТЪТ ??

А преди по-безопасно ли беше?

СЪДЪРЖА И ОТГОВОРЪТ ! (Петър І )

Германия беше разделена. Корея също е разделена! И в двата случая общото е, че едната част е била окупационна зона на САЩ! Старото правило разделяй и владей още е водещо в политиката на тези хищници!

А що ИЗТОЧНОгерманците искаха да бягат в ЗАПАДНА Германия, а не обратно?

баба ти Меркел е родена в Западна Германия, а е избягала в източна!

Разделена между САЩ и Русия!!! И сега северно-корейците искат да се обединят с южно-корейците и да отидат на юг,но Ким Чен не позволява това да се случи... Така е било и с Източна и Западна Германия!

Руснаците излязоха от ГДР, НАЛИ?!? А САЩ никога няма да напуснат колонията си в ЕС.

Масите са лишени от критерии. Тоя има благородство като на дърт язовирен сом. Да лъже и командва тъпите, неуките и посредствените има капацитет. А кликата на братовчедите му се грижи масово такива да се форматират

Дъртия еврейн е пял, пял ама на края не е допял.

Този мръсен ционист може да забрави за глобалната доминация. Кимчо е единствения за момента, който хвърля ключ в плана на империята на злото. Тя ще си намери алтернатива с Венецуела, примерно. Може и друга държава, която няма ядрено оръжие и е значително по-слаба. КОГА ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕМ И ЩЕ КАЖЕМ "НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ"?!

Викаш трябва да се разрешава на Сульо и пульо да си прави ядрени оръжия. И да шантажира всички останали.

Не знам кой кого шантажира и се прави на световен полицай, налагайки "демокрация" навсякъде по света с цел лично облагодетелстване и извличане на природни ресурси. АКО НЯКОЙ ТЕ ДЪРЖИ НА ПРИЦЕЛ В ЗАДНИЯ ТИ ДВОР, ТИ ЩЕ КРОТУВАШ ЛИ ИЛИ ЩЕ СИ КУПИШ ПУШКА?!

ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ОТДЕЛИ КИТАЙ ОТ РУСИЯ И ТОВА ДОНЕСЕ ПОБЕДАТА В СТУДЕНАТА ВОЙНА ,СЕГА МАКЕЙН,ЛИНЗИ ГРАМ,КЛИНТАНОВИ ,СОРОС И БРАТОВЧЕДИТЕ МУ ПОКФЕЛЕР И РОТШИЛТ СА НА ПЪТ ОТНОВО ДА ГИ СЪБЕРАТ И ТОВА МОЖЕ ДА Е ТРЕТАТ СВЕТОВНА

Ключето за кризата все още е в Китай. Ким е погрешния човек....

"Кисинджър твърди, че световната общност не може да позволи на Северна Корея тихомълком да се включи в ядрения клуб" А как допуснахте Израел в този клуб тихомълком?!?

Израел официално нямат ядрени оръжия. Като нищо може да е блъф.

Нямат, ама друг път.

А Мордехай Вануну?

AbuTalib

Ннякак си обидно звучи " да бъде купен".

За да се реши корейската криза, трябва да се върнем назад и да разберем как се създаде тази криза. Отговора е лесен и това е САЩ която създаде не една криза по света и не малко държави започнаха развитието си от начало. Няма да ги изброявам, всеки ги знае, а необявените войни и конфликти са около 200 срещу 0 за северна Корея. Питам къде е проблема в северна Корея която не е нападнала никой или САЩ която е нападнала повечето държави по света без ядренно оръжие?

какво значи "Северна Корея НЕ Е нападала никой"? Точно Северна Корея напада Южна в Корейската война.

Република Корея е образувана през 1948 година от американската окупационна зона на Корейския полуостров! За д аима две корее пак САЩ са виновни! А Северна Корея е искала да се обединят в едно! Много удобно пропускате всяко начало, а там винаги са замесени САЩ!

Те и сега искат да се обединят, ама батковците не даваааат!

Северна Корея е инициирала десетки конфликти с Южна след корейската война. Наскоро обстрелваха с артилерия южнокорейски остров. Единственото просто нещо са на Курнелия опорните точки.

В този забързан век където времето е кът и пари кой ще чете тези фермани ?