Руско оръжие блокира GPS-системи на американски кораби

Проблемите с функционирането на GPS-ите на кораби в Черно море може би са свързани с изпробването на кибероръжие от Русия.

Обратно в новината

Коментари - Руско оръжие блокира GPS-системи на американски кораби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато искам да разбера какво вълнува руската пропаганда и троловете и просто отварям раздел най-коментирани новини :D :D :D

Можело да имат комуникационни проблеми , които можело да са от руско безаналогово оръжие, което никой не е чувал- даже к Блядките Ама по важно е че има хиляда безмислени коментара

Олеле, американските "свръхчовеци" пак напълниха гащите :)

Американската глобална система за позициониране беше открита за граждански цели-GPS. Днес всеки Смарт телефон ползва GPS благодарение на САЩ. Виж Блядките освен да хакнат нещо друго не могат...

почти всеки телефон е произведен от комунистите от Китай, и благодарение на комунистически Китай ползваш GPS

освен това, отворко, всички съвременни смартфони от висок клас поддържат и GLONASS, разработена от руснаците. и именно използването и на двете системи прави позиционирането изключително точно.

Брех, да му не се види.. Аз си знаех, това... Е... GOVNASS...

Че са рушляците, че Конгресът такива санкции ще им тресне, че няма да имат даже тампони за наташките по аптеките им....мдааа

с санкциите ще им пръднат на оная работа на руснаците..... Руснаците работят с БРИКС, а те са 3 милиарда, няма кой да се опъне на БРИКС.

Освен това тампоните се произвеждат в комунистически Китай, както и всичко останало.

гледайте си ГНУСНАТА КОЧИНА НА КАКВО МЯЗА!? Хаха тръгнали да се грижат за някакви рашки, вижте си задния двор на какво прилича ! Вижте си и предния че направо вуните на мърша! Българи хахаха................

Педал рушки...чиба!

Научни вести от Русия. Англоафрикански журналист съобщава, че руснак изобретил боя за яйца, която оцветява вътрешността на яйцето, а черупката запазва естествения си цвят. Той предполага, че може би, едва ли не, вероятно, това ще доведе до фалит химическите концерни в цял свят и паника на борсите.

Великите изобретения са руски. Иван Иванович Телевизоров е пренасял картина от една стая в друга още през 15. век. Иван Иванович Рентгенов още в 14. век погледнал жена си и казал: Аз виждам в тебе курвата. И т.н. и т.н...та до 21. век.

А Америка не е открита от американците! Какъв позор!

прав си, не е ! но си е тяхна! дори купиха една седма от россията!

Не се спряха значи тия технологични варвари, използващи самолети на въглища . Сега ако US самолет взриви някое цивилно семейство, могат ли да хвърлят вината на руснаците, че им хакнали GPS-а?!

на това се вика "Асиметричен отговор". Като почне войната може да има и други "изненади" за хамерите!

тъпи, ти прочете ли статията? там пише:това предполага британският журналист.... надявам се, не си толкова тъ..неумен де, да си мислиш, че когато някой има проблем с навигацията, се обажда на този британец?? и къде в статията прочете американски кораби? всъщност заблудените са били русски гемии, щото никой друг не може се загуби в черно море, освен загубените руснаци!

И сега какво ?! Стреляш си междуконтинентални ракетки от собствения двор към двора на комшията през блатото, да ама се появява една такава системка, която ги отклонява и вместо в двора на комшията си се връщат обратно в твоя двор ! Ето това се нарича-Нерегламентирана и незаконна намеса от страна на комшията, както правилно е забелязал Английският специалист !

Точно така. Само че не е английски специалист /журналист/, а белгийски романист /пак специалист/. И не е GPS, а ГГЗ /разновидност на КАЗБЕК/, който разблокира някои дейности в руската федерация. Би могло да се получи нещо или обратно.

Бо Бо

Светът ще стане по-добро място за живеене, когато новината има заглавие от рода на: Американско оръжие блокира GPS-системи на Руски кораби в Мексиканския залив :)

Фалшива новина от фалшивите руснаци. Такива системи за заглушаване и препозициониране има от 2004 година. големи лимонади сте.

Бря!

споко найлон мъск ще им качи нови спътници на американците а най вероятно руснаците ще платят за това.... хахахах

Технологично мужикът е по-назад дори от турците. Като извадим натуралните ресурси, които продава Русия от брутния и вътрешен продукт, се получава брутен вътрешен продукт по-малък от този на два пъти по-малка Турция. Излиза, че след сто години мъдри соц вождове и путинизация на все "бурно " развитие москалите са станали два пъти по неразвити дори от разкапалата се Османска империя. Представям си , кво щеше да бъде , ако не беше бурното развитие. Ьерзайте все така мужици.

Турчина ако извади продукта си от заднио ти двор, и смтай си каталясал гладен хахаха баси позора , домати и краставици да купуваш от турчина. В плодородните земи на България да не са спрели да растат, или просто на тебе ти е по кеф да робуваш на чуждата нива? Е да , тя евронивата по- равна, и по_- чиста от българската!мбухахаха

И сега ако някой реши да бомби тези кораби ще избомби летището, така ли?

НЕкои сметат, че ракетите и корабите ползват само тази система. Както е казал поетът -"Блаженни са верващите че са открили топлата вода".

Кравата на Станишев , като шеф на дира , не спира да ни занимава с руски партенки в стил соц победа. Очаква се местното соц абориген да реагира по заучения в школото висше знание : Всяка шестица - на Рейгън плесница. Докато едни създават и продават технологии, а друго почиват блаженно, родният ужик не спи и ги чумосва и бори с тайни оръжия, клетви и пропаганда на тайните технологии на най-ресурсната и техно неразвита страна- Московията. От сто години все тая зла песен , а накрая лицемерното и насрано : Хотели бьй лучше , а получилось как всегда.

Точно така, преди години на един 11 септември видяхме всичката мощ и високотехнологична сила на великие краваристански щати. Индианеца коренния жител на онези земли гледа от резервата, и се чуди- защо Бог ако го има, му е дал такова наказание, да гледа как високотехнологично го затриват в някоя мизерна дупка, а ти палячото си се разквичал за Русия. Ти дет до сега те ползват като роб, като животно което извършва най тежката и мизерна работа ми разказваш за изостанала Русия. И да не съм голословен щот де се разквичиш още по силноти давам къде среда прочетеш що за робско животно си, уж европейско!?}:-))) "Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от Европейския съюз, където най-много се използва робски труд, отчитат анализатори."

не знаех, че сп. "Ню Сайънтист" е на Станишев. Благодаря, че ме открехна!

Задача - Кой е пръв - GPS или ГЛОНАСС?

от трето поколение.

Журналистът предполага ... изчерпва темата.Нещо като иракско оръжие за масово унищожение.

Британски журналист - може би руснаци - може би блокираха системи. Ами голяма новина! Със същият успех може да напишем българи, турци, румънци ...

За българи и румънци има друга новина, или н си я чел още? "Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от Европейския съюз, където най-много се използва робски труд, отчитат анализатори."

Плавате в реки от мед и масло,нали?!

Какви руснаци, какво оръжие, какви мистерии ... Требе само 2 и 2 да се сметне: Наша Валерка, Вицепремиерин Най-Личен им е дръпнал шалтера. Момчето каза, че иска тишина по Черноморието. Американците са колатерални жертви, ама тва.

Аз в статията не прочетох за нито един американски кораб, ами вие? На когото са блокирали джипиеса?

Задача - Кой е пръв - GPS или ГЛОНАСС?

Тук е излъгал за "спуфинг атака" - в случая става дума за защитно средство, не за нападателно. Затова и не е атака. Спуфинг на български няма.

Тая тъпотия още ли е на главна страница на Дирниците? Явно са отчаяни.

в россия има иновационен център дето ще изобретяват разни неща! на дневен ред е савонавиваща се партенка! за сега само лява, но до петилетка две ще успеят да изобретят и дясна!

И у БГто има такъв центр, е зимъска как ти изобретиха най иновационната доставка на хляб, направо у дворо с каруцата!хахаха Баута у еврочирака тъпи, снега ша те затрупа и ше каталясаш като клошар у празен гюм!мбухахаха

тебе те е стегнала иновационната ушанка , изобретена в сколково и изработена пат там от алтернативни материали отечественное производство по програмата за импортозамешчениесвалия и ще ти олекне и на главата, и на изстрадалата необятна руссска душа!

Аз пък се скъсах от смях, като гледах в Тубата, как изпосталяли от глад руснаци, се борят около кофите за боклук край един супермаркет! Друга тълпа разграбваше докаран със самосвал просрочен мухлясал хляб на половин цена, докаран със самосвал! Извозваха го с колички!

Абе не знам дали има или няма такава система ,ама твърдението ,най-отдолу -незаконно да се смущава ГПС системите /При условие ,че са споменати бомби и дронове/ ме хвърля в потрес...Значи то затова у нас е незаконно да се защитиш от кражба или нападение...Бравос....Само да спомена ,за тези дето си мислят,че Русия е в каменната епоха -САЩ закупуват ракетни двигатели за космически цели...

Не забравяй, че материалът е писан все пак от англичанин (по съвременному казано - наглосакс)... а при тях човешкото състояние е по природа нравствено увредено...

Купуват щото са евтини и не трябва да ги разработват. Ще ги купуват до време, дори може и да са спрели. А Русия колко неща купува от САЩ?

Колко неща купува Русия от САЩ? Колко?

По 2 за левче чух ,че струват от една продавачка на женския пазар. Дали да не купя и аз 50-ина?!? Пък мога и да пробвам да си ги направя сам?-може и да ми излезат тогава по 3 за левче?!?

И на Запад и на Изток има в свободна продажба уреди които пречат на подобни системи. Пречи се на ГПС проследяването.

Тука ти се казва - технологията е руско изобретение. Защото никой не е посмял да я патентова преди руснаците. А не е посмял от страх поради гнева на реднеците. Самите те са в ступор, че им откраднаха патента, иначе обикновено става обратното - патентите са у тях, ако и изобретателите да са други.

Що толкоз много коментари за едма може би и най-вероятно фейк новина? Стига с тая Русия. Не забравяйте, че сме в ЕС.

Бегом марш на прайда тогава, и с разголен дирник! Заповед от комисарите!!!

електрониката в Русия много напреднала и е станала всеобхватна,започнало е масово да се произвеждат GPS - и за битова употреба.Уредите са с минимални габарите,не струват много и са изключително ефикасни.Пришиват се в джобовете на руските пиандурници,че ако паднат и заспят някъде по пътя,уреда да ги събужда и насочва към домовете им ... по звука,ту силно,ту слабо,абе все едно ... студено,студено,студено,топло,топло,топло,като детската игра.

клетъчните телефони са руско изобретение.

Не думай. Не знаех, че Мартин Купър е руснак.

руско изобретение са валенките, махорката и дед молоз!

Рано или късно идилията на измамените камилчета рухва пред неумолимата действителност. Приказката, разказвана от американската пропаганда за технически и технологично импотентната Русия, свърши! Суровата действителност се оказва друга - жестока и отрезвяваща. Ти остави, ами един съветник на Тръмп тия дни се изтропал за огромната лъжа около американската лунна мисия. Ох, майко соросоидална... мъката на педалската част от човечеството е вече неудържима...

Друже, ИДИЛия се изписва така. А иначе, охлаждайте шампанското, говедарите и малоумните им фенове едва ли ще преживеят това...

отдавна имат такава техника - още преди 2-3г. таксиметровите шофьори се оплакваха, че в центъра на Москва навигациите им лъжат, че са на летището и не могат да се използват около Кремъл.

"Че кола е разбира се,вече 30 години все лади карам"... в България по селските пътища.Имам и цял чувал стари части за "ЛАДА"-та.Вадил съм ги от колите в моргите.Бе стават,бе..все още.Ша я правя колата 50-год.ветеран .

Русофил - комплексиран, неук и мързелив, българомразец. Необразован човек, незнаещ руски език. Мрази крави. Притежава стара западна кола на 20 години.

русофил .Моята кола е на 35 години и е фиат 125

Краварите и НАТО са кръволоци, тласкащи ни към война ! Слава России !

да одите в Харвард!

Първо във Русия е произведена електроника знаиш,още от времето на цар Петър.А кой крадваше западни технологии,а кой? Как кой - КГБ и ДС.

Сума ти съветски технологии от военната област бяха окрадени от американското ВТР и внедрени в гражданската сфера. Поради вродената техническа некадърност на американеца, същите така и не проработиха във военната им сфера. Днес американците нямат един читав ЗРК - изоставането им от руснаците е поне с 20 г., а нека припомним, че при тая техника всичко е най-високотехнологична електроника

Кое по-точно е откраднато? Че до падането на комунизма, безжични комуникации в соц блока нямаше. Тичаха с макара на гърба да опъват кабели."МНОГО" напреднали, няма що!

Кои са тези технологии? Изброи ги. Ама със съответния документален материал.

Тука един соросопедал каза най-голямата смешка: Русия не била имала електроника... Хахахаха, от краварника са ви превърнали в крави с тая пропаганда бе... и не знаете нищо друго, освен китайските ширпотребки на Технополис и Техномаркет. Невежеството е смърт, а наглостта - безкрайни разочарования от оня, който сте избрали за противник.

това е в следствие на съветското физическо и руското икономическо робство вече 65 години - избиване на интелигенцията, шуро-баджанащина, организирана и контролирана посредственост, целенасочено обезличаване на нацията и представане на азиатски ценности за подръжание (комунизъм, социализъм, православен сталинизъм и т.н.) ... така като не послушахме - Ботев, Левски, Стамболов, Вазов и още неедин патриоти, и не се отърсихме от бутуша на кремълските фашисти!

Пак ли масонската ви псеводправда? А вие какво направихте с България и българския народ за последните 28 години? Какво стана с промишлеността, селското стопанство и най-вече демографията ни? Защо нямаме армия и флот, защо победи мутризмът? Айде мълчи, че на фона на тая супериновация вече не просто сте несъстоятелни с пропагандите си, ами даже не можете да скриете пропадането си!

Ха, Ха, Ха, кравите ще се ориентират по звездите!

да, както и руските разознавателки кораби -язък за загиналите овце в черно море

Руснаците си имат ГЛОНАС, който е много по добър от GPS

Голема победа на руските ватенки, признавам и го. Унищожиха ни, разсипаха ни, утрепаха ни от възможности. Невероятни и необятни са им откритията им. европа падна в краката им, ще потече мед и масло от гъзя на Путя с малко бело от пи6лето на медведката Повисокий от Късоръста.

А де,а де.Ще вдигна още санкциите и ще блокирам икономиката ви.Тя и без друго се задъхва.Купонна система,инфлация,санкции за внос и износ,цената на петрола падна на най-ниското ниво на световния пазар,в Сирия войната зацикли и милиардите денги текат ,государствения резерв застрашително намалява,рублата си сгромолясв и т.н.Абе що не ме хванете за GPS - системата да ме поразходите.

С тези санкции всъщност се обявява извън закона целият руски политически елит, за когото е известно, че държи своите активи в Съединените щати. На американското финансово разузнаване е възложено в рамките на 180 дни да идентифицира (най-вероятно на него отдавна са му известни) всички активи, собственост на руската управляваща класа, започвайки с Владимир Путин, след което тези данни ще бъдат оповестени. След това към всеки член на това престъпно общество ще бъде приложен действащият в САЩ закон, който се отнася до незаконно придобитите активи и имущество.

абе те твърдяха и продължават да твърдят, че ладата е кола, ама все карат японски и немски "таратайки"

Че кола е разбира се, вече 30 години все лади карам.

Не затова ли има немски заводи за коли в Русия? Мерцедес искат да са готови 2019г. със завод до Москва. Модели БМВ не се е произвеждат в Германия. Произвежда се в Калининград (Русия), САЩ и така нататък. Путин готви забрана на внос на западни коли. И тръгнаха да ги произвеждат там.

ми нормално - 15% от населението им живее много добре, също като в България - а Иванушка продължава да си живее в землянката да си яде картошки, гречка и гъбки и да гледа BMW-то на чукоя си! Нищо ново!

Калининград не е Русия - нарича се Кьонигсберг, и руският елемент в него е само символичен!

Цялата защита на ракети Пейтриът и НАТО заминава по дяволите!

И кво стана сега, американците били иноватори, с модерни оръжия, самолети Стелт...а в един момент всичко отива по дяволите, настава обърквация за краварите, за щото могат да се окажат застрашени от собствения си огън, като ракетите им се връщат в техните градове!

Американците получиха подарък БУМЕРАНГ от рашаните!

Уникално племе е българското: Поддържа Русия, която ни граби с петрол, газ и каквото и да прави в България и плюе ЕС и САЩ които вливат милиарди долари - преки и непреки инвестиции и помощи и на които дължим общо взето приличното си положение.

Направо трябва да си малоумен че да не разбереш че е точно обратното. Предполагам че и никога не си имал досег до някоя сфера където се "наливат" тези долари че да почустваш отлива след тях.

Да бе , янките не ни грабят с ТЕЦовете си. Освен това никой не е вкарал повече пари в страната ни от Руснаците във вид на покупко на недвижимости и туризъм, а като прибавим и пропуснатите възможности от ЮП ндостижимиса. А ти знаеш колко ни е вноската към ЕС, и след 2022 само ще даваме вече.

А сега шибаните американци и Запада ще ни грабят нали!

Един Стелт бе свален,от обикновена руска гаубица...но как е възможно,той е невидим...възкликна един английски журналист.

А може би американците изпробват собствени системи в близост до Русия?!

И каква е идеята да ги изпробват в близост до Русия и на собствената си техника?

Отчитат как действа и си настройват системата.

Да, изпробвали са си системите и се оказало, че действат на тяхната, а не на руската техника.

Руснаците демонстрират технологии в Черно море. Не във Мексиканския залив. В същото време американските кандидат-завоеватели са навсякъде около Русия.

Ойде коня у ряката, сега рушняците ще си ги пържат американците както си искат

До соросианците-русофоби: молим ви, по-малко повръщайте! То новината си е тотално обезоръжаваща за настроението и самочувствието ви за години напред, а навярно и за цялата вечност, ама все пак се пазете и най-вече/най-после - смирете. Такъв е животът - жежък и тежък!

О боже какво нещастие е да си русофоб тия дни!......