САЩ и Китай: Северна Корея да спре провокациите

Северна Корея трябва да прекрати провокативното си поведение, заявиха в телефонен разговор Си Цзинпин и Доналд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Китай: Северна Корея да спре провокациите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Управлението за Национална Безопасност на остров Гуам е публикувало списък с препоръки към жителите на острова, как да постъпят в случай на ядрена атака. Препоръките са на две страници и се препоръчва на жителите на Гуам да запазят спокойствие и да се погрижат за членовете на семействата си. Напомня се, че не бива да гледат към ядрената гъба, защото могат да ослепеят. Да се скрият зад някакъв предмет и след взрива да си свалят дрехите и измият главата с шампоан без да използват балсам за коса..

Какви провокации, бе кравари , като постоянно се врете до путката й на Северна Корея !?.. Mи, не може вече да издържа жената...

Шило

Северна Корея е необходима на Китай. Ще спрат опитите, след като спрат ученията на САЩ и ЮК. С оглед на последните думи на Тръмп- за евентуална военна интервенция във Венецуела, може да се приеме, че САЩ са се отказали от СК.

и ко стана ся?? ако някой русолюбец може да ми каже, нали россия и китай заедно щяха да борят сша заради товаришч ким?? пък то китай и сащ ще здавят ким, а раша ще гледа жално отстрани и ще бърши сополи в ръкава на рубашката!

НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ!!!РУСИЯ И КИТАЙ ПРОДЪЛЖАВАТ УСПЕШНО ДА НАДЯВАТ НАМОРНИКА НА САЩ!!!

Ха ха ха... наричай го както си искаш... това което се вижда е че на путинофилите ви го набиха до сливиците и смислено изречение не можете да скалъпите.

Русия и Китай са ПРЕДУПРЕДИЛИ САЩ че те са длъжни да преговарят с КНДР и да прекратят провокациите на САЩ Южна Корея спрямо КНДР ,те ще поемат ангажимент да въздействат на КНДР да се извърши премахването на ядреното оръжие на полуострова заедно с това на САЩ там и спирането на провокативните военни маневри на САЩ и РК там.

Ами нека нападна ким и ще разбере тъпата ти глава

има такива идиоти те тука е пълно с тях не кимчо да кихне те да кихнат и сащ стават на желе

Ми то къде се е чуло и видяло, гейове да умеят да воюват? Не могат горките и тва си е. Нито едно спечелено сериозно сражение в мизерната им история. Умеят само да хвърлят атомни бомби и да мачкат малки и слаби държавици, и дори и с тях в повечето случаи се насират с трясък. Списъкът е дълъг: Корея, Виетнам, Ливан, Сомалия, Афганистан, Ирак, Либия, а сега и Сирия. Единствените им "успехи" са Гренада и Панама. Жалка история.

Кво стана бе руски дебили. Оказа се, че за Китай са по-важни 520 млрд ДОЛАРА стокооборот с САЩ, а не корейския Бибърчо. и кога Китай щяла да напада САЩ?

Прекалено тъпо соросоидче си да разбереш

Тъп си Пешооооо... като постовете ти. :))))

Последното комуне наистина ще пукне в България... :( Целият свят, включително Китай и Русия са шашнати, но нашите за пореден път ни обясняват как кретенът е прав... няма такива идиоти, честно...

А какъв го дирят амерканците в китайските морета и до...Корея? ..Нерде Флорида,, Нерде Аляската..- явно много ги е досърбяло ..отдолу ? !.?

...по- дебел го дирят, брат!

dobrin

след толкова мизериии,как мозаха да поискат ,разумни решения.нбе ги ли усетиха на куде вървят бработите... не мим се ще току тъж да им се размине...

Япония и Южна Корея да станат ядрена пустиня ли бе Ким-ов?

valentor

чудя се : колко ДЕНА ще са потребни на САЩ . Командирите после ще станат министри/секретари в САЩ , както сегашните , в случая с бай ви Садам

А ние се чудим какво ни хортуваш!?

valentor

вече младия , трети най-другар , може да си копае гроба или да хваща пътя за някъде

Хателас по лучше палучилас как всегда Пак ши ни натъпчат вълната в г-за

Убаво стихотворение

Китайците работят САЩ. Искат Ким без ядрено оръжие за да прилапат Северна Корея. Но и Ким не е будала. Под предлог, че се бори със САЩ, всъщност взима мерки срещу бъдеща Китайска агресия, щото му е пределно ясно, че САЩ нямат никакъв интерес от Северна Корея.

жегата пречи и на без това изтрещелите милиционери да мислят,като си слабоумен не мисли че ставаш за смях на стари години,седи си на сека и играй шах с колегите доносници ако можеш и шаха де,че той се играе с мисъл,а не да чакаш помощи в кофата от козяк

Въпроса е...кой кога провокира кравите се прават на голямата работа и ще клекнат на кимчо на чепа.

valentor

обратно е. Кой провокира кимчето да се прави на пич , и то срещу НАЙ- ВЕЛИКИТЕ

Трънчо вече сваля гащи и се приготвя за пердах -тук удари на голям камък.

Първо хамериканците да спрат насилието си и заплахите си над света Стига са правили войни във всяка точка на света.Ба ги и краварите. Няма ли да им въздаде Бог за всичкото нещастие,което причиняват на човечествито. Дано се натръшкат.

Руснаците разпалват войните. САЩ в последствие е включват.

а бе не ни доказвай че си пенсиониран милиционер и като млад си клеветел комшиите че правят секс а ти не можеш,аман от дебили,били доносници а сега използвани за еФтина краварска пропаганда,затова си станал глупак за заплащане на прости фермаджии

с ненормалния ким трябва да се оправя путлер щото и двамата са кагебейско наследство а не да се крие като пут..ин

симо

Тръмп не ще да си мерипишката със Си>>...С другите/корея,венецуела/ -може.

Китай няма интерес режима на Ким да падне. Китайският интерес диктува комшиите му да са разединени и враждуващи помежду си. Корея е пример за това, както и Индия и Пакистан. Ако тези държави са обединени както се обедини Германия то на Китай ще му е много по-трудно да им налага волята си. Следователно Китай ще варди Ким до последно. Обединена и демократична Корея ще е трън в очите на китайските комунисти.

А, обединена Корея по китайски модел в чий задник ще е трън, а? И кой ще варди разделени кореите, дори с цената на ядрена война?

От мен да знаеш, че най-готини са корейките и филипинките. .като картинка ! А за секsа - може и да трябва малко обучение, ама това не вреди!?

на световно ниво. До момента не е подкрепен в налудничавата си "инициатива" от ни-кой!

след няколко дни кимчо ще каже че американците са се наакали от страх станали са на желе и той за сега нема нищо да им прави ама а гъкнат пак на желе

Кимчо каквото и да каже, всичко му е простено! Включително и да каже, че ще лапне земното кълбо, пак няма да му обърнат внимание!

китай са единствените които поддържат жалката икономика на кндр ако наистина им наложат сериозни санкции ким няма избор или ще гръмне или ще клекне само че китайците са една от най-двуличните нации от началото на историята + това не е много ясно на кого се дължи бързият скок в ядрените технологии на клоуните в кндр

на чувството им за държавност. На умението да поставят цели пред народа си и да го обединяват. Дължи се на тръдолчбието им. Дължи се на гордостта им като народ. Все липсващи "условия" в щата Кукерландия за съжаление.

А на тоя лигльо Ким няма ли кой да му хвърли един як пердах? Ега си дрислюто!

Ами няма кой. Четвърта армия в света. Подкрепяна от Китай и Русия. И ядрено оръжие. Кой да им "хвърли бой" ?

Винаги се намира кой да ти хвърли бой, когато се самозабравиш - справка, Наполеон, Хитлер!

САЩ и Китай са скачени икономически съдове. Нямат интерес от война, камо ли пък заради единствения шишко в Северна Корея.

Аве как великие амУрикански щати могат да се занимават с такъв пигмей като с.корея? Тва явно им е под достойнството}:-)))

Не мога да разбера феновете на онова корейско недоносче, чиято единствена заслуга е, че се е родил като син на предишният диктатор, който пък беше син на първият диктатор Ким Ир Сен. Нито се е доказвал, нито се е борил, даже беше обявен за маршал на 28 години, но без да ходил в казармата. Всъщност май нареди да застрелят негов чичо, който нещо му е оспорвал. Въобще, една семейна комунистическа династия, която е затънала в безвремието и единственото и основание за властта са глад, политически преследвания и заплахи от войни. То какво друго могат да предложат на своето население? Просперитет, свобода, благоденствие? Че това го има в другата Корея, която е от СЪЩИЯ народ, но е на светлини години от мракобесието, изостаналостта и идеологическото безсилие ! Държава, която е превърната в един затвор и е в пълна изолация от цивилизования свят! Държава, която е създадено изкуствено в едни други времена, от Русия и Китай, които и до днес я поддържат материално, поради империалистическите си цели.

ако това е така, защо точно УСА са се нагърбили с тях

точно обратното е, не УСА а дебелака Ким се е захванал да се бори с тях. просто акъла на този дебелак не мож да побере, че УСА не са лъжица за техните уста.

Е след този добре обоснован коментар азиатският отбор (Гордия, Сибирския и т.н.) ще те почне с фекални и извратеняшки изблици. Не им обръщай внимание.

Каквото и да се договарят тези на снимката за Северна Корея, не е ли съгласен лудия Ким - все тая.

"се подчертава още, че отношенията между двамата президенти са изключително близки" А обожественият какви надежди възлагаше на братята по раса....

Драги читатели, на вашето внимание цитата от македонски ежедневник: " ... нека всички миротворчески организации - ИДИЛ, ИРА, Хамаз, Ку-клуз-клан/азия/, микрософт, бил гейт и др., обединят сили и дадат мирен нукле-отпор по суша и море на пришълците от другия континент и да преговарят наум избягвайки попържни и английско плюене директно в лицето, избягвайки попадения директно по самолетоносачите заредени с ядрени бойни глави че гръмнат ли го все едно си си срал в гащите, все едно че не ти е излетяла ракетата и ти е гръмнала в силоза, все едно че пет атомни централи едновременно са дефектирали .....да помолим господ аллах и буда да вземат спешни мерки никога повевче рижави натискачи на ядрени копчета да бъдат допускани до каруците с говна ...."

Време е СуперБойко да се намеси! ;))

А СУПЕРКОРНИ ще приватизира!?-по 48%.

САЩ ще смажат Кимчо точно за 24 часа...толкова ще трае войната...дано няма много загинали цивилни,защото те горките не знаят нищо за заобикалящия свят...комунизма им е втълпил,че те са най-добре и че друг свят не съществува...това са като нашите т.н македонци...втълпено им е от сръбската ДС,че не са БЪЛГАРИ...дано двете Кореи си се обединят..та те са си едно цяло

много хубав коментар ++++++++

е тръгнала към обединение. Ама щом американците нещо се месят, явно обединението ще е под командването на Ким

Нищо няма да смажат. Ако започнат първи, Китай ще се намеси. Китай има нужда от Севера, като буферна зона между тях и проамериканския Юг и няма да допусне обединена Корея никога!

Мислиш ли????И да рискуват отново да работят за 1 купа ориз на ден??? неее...по умни са....

stan_posta@

Русия още повече има нужда от Сев. Корея като буфер - тя също граничи със Сев. Корея. Граничният пункт между Русия и СК е гр. Хасан. До езерото Хасан. Да, същото, онова, сещате се ... И хич не и трябват на Русия нови американски бази до нейните граници и по Сев.морски път, който тръгва оттам, през Корейския пролив. И американците да си направят база на 180 км от Владивосток, от базата на руските атомни подводници !? Е, няма как да стане, изключено е. Севернокорейците го знаят и правят американците луди. А Тръмп, понеже е неопитен им се връзва.

И за Виетнам така си мислеха. Наистина прости говеда.

Е ти нали си сложно говедо...

СаЩ мое да смеже на кимчо куро!хахаха пъзливи черномази негропадали!

Ще смажат грънци - тва да не са араби бе пич. Една пиратка да гръмне на северокорейска територия, Ким ще трябва да загрее поне един два града в щатско за да охлади ентусиазма им. И той ще го направи просто защото няма друг избор. И Тръмп го знае и не може да направи нищо защото ще го изяде. Северна корея няма какво да губи. До като Америка има и то много. И затова сега корейчето се ебава със сащианците и те газ пикаят.

Ивинявам се, че се повтарям: -------------------- През 1994 г. президентът Клинтън заедно с министъра на отбраната Уйлям Пери разгледал възможността да започне война против Северна Корея. Били поискани съответните данни от председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на ВС на САЩ генерал Джон Гери Лак. На 19 май 1994 г. генералите Шиликашвили и Лак представили на президента Клинтън доклад, от който следвало, че в течение на първите 90 денонощия на войната следва да се очакват загуби в размер на 52 хиляди убити и ранени американски войници, а също така 490 хиляди убити и ранени южнокорейски военнослужащи. Стойността на тази операция по техни данни щяла да бъде 61 милиарда долара. По информация на списанието Нюузуик впоследствие генерал Лак уточнил своите разчети и стигнал до извода, че общите загуби за САЩ и Южна Корея ще достигнат почти един милион войници, в това число 100 хиляди убити американци. Общата сума на войната с КНДР била оценена на 100 милиарда долара, а размерът на икономическите загуби на Южна Корея повече от 1 трилион долара. Администрацията на Клинтън се отказала от война със Северна Корея и отишла на преговори. През 2003 година започват шестстранни преговори по ядрената програма на КНДР с участието на КНР, САЩ, Русия, Южна Корея и Япония. Преговорите са неуспешни и са прекратени през 2004. -------- 100 милиарда долара - преди 25 г. Сега би струвала поне 2 трилиона, като се има предвид че по 1 трилион струваха войните в Ирак и Афганистан. Конгресът няма да ги даде тези пари, при дълг от 11 трилиона. Просто ги нямат парите за война американците. А пък за човешките загуби - не говорим. Неизбежна е и помощта от Русия, която вече не е смазана както през 1994 г. и това още повече ще стъжни живота на агресора. Цялото ПВО на Русия ще се "командирова" на полуострова. Китай, който подкрепя Сев. Корея не е същия както преди 25 г. - вече е първа икономическа сила. Та не 24 часа, ами и 24 г. няма да им стигнат на американците да превземат Пхенян. Не се подвеждайте по дойчевелето, нито сме 1991-ва година, нито Америка е онази ...

По добре си вържете кучето да не лае и ще спре.

Sibirski

Всъщност, новина звучи така: Китайският президент Си Цзинпин в телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп призова да се избегне ескалация на ситуацията на Корейския полуостров. 'Китай и САЩ имат общи интереси в ядрено разоръжаване на Корейския полуостров и поддържането на мира и стабилността в този регион, и сега всички заинтересовани страни трябва да проявяват сдържаност и да избягват изявления и действия, които могат да доведат до ескалация на ситуацията на полуострова.' - цитира думите на Си Цзинпин агентство Синхуа.

Новината звучи така според путиноидните рубладжии, а реално звучи така, както са я написали. Сакън китайския президент да не е смъмрил Северна Корея:)) Колко сте жалки и тъпи!

Sibirski

Къв ти е проблем, влизаш в сайт на Синхуа, горе избираш анлоезична версия на сайта и четеш. Ама надали ще ти стигне акъла да го направиш.

...наи-големiя проблем идва от страната ,която е напакана до козирката с ядрено оражие !!!...нещо ги рачка от ватре да го ползват и да се репчат на всички останали ...караики ги да играят по тяхната свирка ...и това според тях било демокраця ?!?...

От ватре на ванка

Си Дзинпин,с луди, нагли и невъзпитани не се преговаря.

Кетаец, кажи му да не ме дразни бееее....

Абе, Ким прай Тръмп смешен, пък оня се пробва на Китай да се дръвчи. Абе, ей...шшш...

Когато КНДР тества балистични свои ракети е провокация. Когато това прави САЩ, е само тестове. Интересен свят...

Точно така е, слабоумни троле! Ядрените сили имат това право, другите не! Чети, образовай се!

Ами и Северна Корея е ядрена сила - има над 50 ядрени и термоядрени заряда.

...парво се дравчи на Kим....сега вика и Kитаи на помощ?!?...голям маитап !...света ще се оправи само тогава ...когато се намери някои ,които да постави американците на мястото им и им обiасни ,че в тях няма нищо изключително !!!

Китай са пуснали пудела си да се гаври със сащ - да го облайва, препикава по крачола и да му се изхожда в шапката. В същото време викат на Тръмп: "Спокойно, то не хапе."

Трумп изненадва с чисто мутренски подход: "Трай бе, Ким, иначе ще ти пратя Си да те напляска..."

Коледата ще дойде по-рано. Тръмп Велики ще сготви Прасчо. Ще се спази традицията САЩ да спасява света от диктатори... Амин!

С други думи китаецът предупреждава американеца да не приказва много и да не се изхожда неподготвен.

Според руски източници,Тръмп е поискал от конгреса да гласува удар срещу С.Корея - гласуването ще е днес или утре по обед Вашингтонско време

Сбогом Ким - имаше много хубава прическа

Да де, ама тъй като руснаците пазят корейците, то на Тръмп му остава да удари Конгреса.

Те руснаците и Садам пазиха, и Кадафи пазиха ама...де ги сега двамата

от къде го прочете

.........или ще стане беля, или няма да стане.