Засечени са заразени яйца в 15 страни от ЕС

В 15 страни от Европейския съюз са засечени яйца, заразени с умерено токсичния инсектицид фипронил. България не е сред тях.

Обратно в новината

Коментари - Засечени са заразени яйца в 15 страни от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европейска солидарност

У нас сигурно са пратили запъртъците....

Сега тия яйца се бутат в яйчен меланж. Няма яйца няма проблеми. После пускаме на евтино меланжа на тия от Източна европа и си прибираме кинтите. Няма да ги хвърляме, я!?

аз винаги сам притполагала яца фместо месни прудугти,но яцата са богати от витаминни билтачини,носа вкусни. обичам яца,но си копувам пресни от един пазар вав мüнчен. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А бе чедо, ела ще ти дам мойте безплатно, има да ги лигавиш:)

След всичко , което сме изяли и изпили в тази държава : От Чернобил - до урановата вода преди няколко седмици , и всички наши и чужди БОКЛУЦИ , едва ли тези яйчица ще ни навредят ?! За Холандци и Германци може и да са опасни , но за нас ще са като витамини ! Не знам дали сме ''първата и най-стара ''чивилизация в Европа , но със сигурност ще сме последната , тъй като нас с некачествено ядене и пиене не могат да ни уплашат !!! Размера всепак ИМА значение !!!

У нас Чуждо врабче не може да прехвръкне - та камо ли да влязат заразени яйца !

Не бой се народе аз имам две яйца който не см заразени, и винаги са пълни с белтък. Европейските минджоци да си гласят кошничките , че ще им сланам яйчиаа:))))

НЕ ти струват яйцата драги . Само белтък не е достатъчно - Трябва и жълтък !!!!

Профилактика на срамни въшки!

Засечени са в 15 страни от ЕС , а са изброени 12 страни. Сега ще ги преработят в пастички , рула, блатове ,кремчета и чрез Била , Лидл, Кауфланд айде в България и Румъния . За това им трябвахме , за да ни продават хем по-некачествена стока , хем по-скъпа отколкото при тях.

У нас няма "засечени" такива яйца. Тук своевременно са счупени и изядени. Както нямаше "засечено" преди години месо от луди крави. И това месо го изядохме навреме. Няма и "засечени" продукти, произведени от западни фирми специално за нашия пазар. Много бързо бе проверено и обявено с гордост. В другите източноевропейски страни бяха засечени такива стоки, само у нас не.

Българино, пази си яйцата! Защото опасността дебне от всякъде!

Да не се внасят яица от вън и готово. да не се препакетират като български .

Може все още да ги няма в България, но западните търговци като ни ги продадат за 1 стотинка кутията, нашите веднага ще ги глътнат и ще ги пуснат по 3.50 лв тука. И хората ще си кажат, щом са скъпи значи са Еко! Давай да купуваме :)

Пращайте, ще ги изядем

Вече сме ги изяли ;)

Европейски ценности и сътрудничество!

Щом знаят броя на заразените яйца значи отдавна знаят за тях! Защо тогава не са ги спрели от продажба?! Ами отговорът е един - бизнес! В България може да не са внасяни заразени яйца, но продукти произведени от тях определено са вносяни! И какво значи "умерено токсичен" инсектицид?! Ами един продукт е или токсичен или ни!

Късно е за проверки. Изяли сме ги. И да открият - няма да кажат.

Няма как Кукуневица да не е затворила и тази глава като влизахме в ЕС.

След като два месеца се притесняваха че оповестяването на разследването, което засяга птицеферми които през последната година са използвали химическия коктейл, ще навреди на яйчения бизнес в момента се оказва че почти никой не знае къде и колко замърсени яйца са доставени и продадени, а теста струвал само сто евро. А откакто и немците се оказаха фенове на фипронила техните учени от Германския федерален институт за оценка на риска пресметнаха че ,ако не е алергично, дете тежащо 16 килогарма може да яде , директно или вложено в други продекти, не повече от 1.7 замърсени яйца на ден, човек тежащ 65 килограма цели 7... превишите ли бройката, ако не умрете, ще си имате проблеми с черния дроб, бъбреците и щитовидната жлеза;)

у нас се плаща и нищо не излиза по медии

СУДЖУК ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА :))) ... БЛИЦ : Скандални разкрития! Ресторантът с "Такса стол" в Созопол се оказа на много богат бос от ВИС-2 ... Тузарският морски ресторант Милос в Созопол, който ядоса даже премиера СУДЖУК АГА с наглото решение на управата си да събира по 20 лева на клиентите си за всеки празен стол на масата им, се оказа собственост на митичния пловдивски СУДЖУК Румен Анастасов Козела, пише Уикенд. 53-годишният Румен Козела е сред оцелелите босове от групировката ВИС 2, а личното му богатство се оценява на над 100 милиона лева.

ЕС е един еврейски ташак.

Отровите не са заразни. Това се е знаело още от древността.

Думичката "заразен" се използва, когато се установят микроорганизми, в случая думата е "замърсен". Как не се намери един грамотен журналист...

Щастливи кокошки уж, а яйцата нещастни...

В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА НАМЕРЯТ ОТ ТИЯ СУДЖУЦИ, ПОНЕЖЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ И РЕСТОРАНТИТЕ ПО МОРЕТО СА НА СУДЖУЦИТЕ :))

В БГ никой няма и да ги засече.

"Еврокомисията призова Белгия, Холандия и Германия да прекратят взаимните обвинения за скандала..." Ама разбира се! Ако техните хора нещо са сгафили, тогава не трябва да има обвинения, да не търсим виновен, а просто да ограничим щетите. Ако тези яйца обаче бяха от България или Румъния, щеше да има глоби, наказания, подигравки, хулене по медиите,... - пълна програма.

Сигурен ли си? ЕК им е казала да си затварят устите, защото тепърва предстои и ще стане ясно кой е надробил попарата, но иначе друго си е Миро Мършата да ти внесе да ядеш 20 тона 20-годишно месо, нали? Патриотично е някак като ти го направи български министър! Това също ни го натресе ЕК, нали? И ей го, ние българите така брутално го осъдихме, че още седи в затвора! Няма никакво място за подигравки и хулене по медиите!

Кстати, колко хора измряха от тоя евроатлантически боклук? Санкции??

Западналите наркомани тровят обикновените хора.

как може да са заразени с химикал? могат да са замърсени

Ако имаше съмнения, че заразата идва от България или от някоя от бившите соц. страни, нямаше да има никакво разследване...веднага забрана за изност на яйца ...минимум 2-3 годинки. А ма нали са Германия, Белгия или Холандия, ще се пошуми малко...и до там. Бития -бит, еб.ния-еб.н, ЗАРАЗЕНИЯ-ЗАРАЗЕН..

А да бе, не сме сред тях... Те нашите контролни органи докато се натутат да проверят партидите с яйца, ние вече ще сме ги изяли.

Европедалите щяха да си ядат боклуците ако третия гей не се беше оплакал, че не го "уважават".

Navremeto njamashe i 4ernobil v BG.

Абе, българчета, когато Франция се оплака от о(раните български малини, опищяхте орталъка как ЕС водел целенасочена война срещу първокачествените български хранителни стоки! Сега нещо не ви чувам да циврите, че ЕС гони всички опасни храни, а не само възлюбените ви български стоки!

или вурстове му викита и си мълчи,че станишев ще изяде и твоята :Д

В БГ всичко е кристално чисто, понеже нормите са по-различни. Пък и има отделни магазини за елита.

Няма начин да не са дошли и в България, но комисията, която си е затворила очите, не ще да си признае

Тоест - имаш късмет, че си в ЕС, че иначе българската комисия нямаше и да обърне внимание, че ядеш отровни яйца, а?

Добре , че поне в "братска Русия" няма проблеми със заразени яйца, няма и яйца. Просто и ясно е, и другаря Путин го знае: "Няма яйце-няма проблем" !!!

Грабвай центовете и бягай да се утешиш пак!

Ти откъде си наясно! А! Там ли живееш, или от еврогейския съюз ти казват какво да говориш срещу заплащане!

бе, Всезнайко-елементарен? Не само не си никакъв майор, ами си и срам за военните...Не знаеш, или не ти изнася да знаеш, че и сега в Русия живеят, работят, учат българи, наясно с Истината! Яйца в Русия има! И не само яйца! Всичко си произвежда! На теб май не ти изнася да знаеш, да приемеш и проумееш Истината! Манипулатор!

Просто идиот.

Не се тревожете яжте яйца В България няма замърсени Бат Бойко бди да не се отровите Не забравяйте че ни управлява ГЕРБ Вие вярвате ли ми ?

"Засечени са ЗАРАЗЕНИ яйца в 15 страни от ЕС" "Eggs CONTAMINATED with insecticide may have entered UK, EU warns" CONTAMINATE v замърсявам; заразявам Без много обяснения, вярната дума за нашия случай е "замърсявам", т. е.: "Засечени са ЗАМЪРСЕНИ яйца в 15 страни от ЕС". Инсектицидът ЗАМЪРСЯВА, не ЗАРАЗЯВА.

Във евросъюза са около 15 държави. Жокер: подготвят ни... Или пък то при нас си е това вещество постоянно.

белгията извърши най-големия геноцид в африката - повече от 10 милиона утрепани и осакатени! сега белгията и холандията и германията ще извършват най-големия геноцид на земята - над 100 милиона само в европа! затова долу европата! да живее балканската федерация!

Епа тя живее, Балканската федерация(Османска империя и се викаше тогава). Че и продължи да живее под артистичния псевдоним "Балканите". Все тази... Всички на "Балканите" друсат гюбеци, алкохолизма го нямат за нищо, холестерола също. Бивши поданици на Османската империя. Любители на турски сериали и чалга. Има 10 процента изключения, попадащи в категорията "тия на какви се правят". И чужденците, разбира се. Пред които се правят метани. Винаги.

В България няма от тези яйца. Всяка зараза си и ма достойнство, вес пак.

Защо не казват ясно у нас има ли от тва вещество .

Имаше такъв виц 1986. Кое е това дето го няма, но постоянно се покачва? Отговор: Чернобилската радиация. Ай, как ни убеждаваха, че само при съседите е напечено... После защо има атомно ку-ку...