Корените на сирийските събития и ”вечните” анклави

Кървавите сирийски събития продължават вече шеста година, но корените им са с почти стогодишна история.

Обратно в новината

Коментари - Корените на сирийските събития и ”вечните” анклави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Размириците са повод да се свали ЗАКОННАТА власт, защото пречи на Главната цел - петролните тръби на уахабитски Катар и СА да стигнат Европа.

Няма никаква изненада. Всяка изкуствено създадена държава може да затъне в гражданска война. Това е просто сбор от различни етнорелигиозни групи, които се мразят от както свят светува. Те могат да бъдат мачкани и тъпкани от силните на деня, но всичко е до време.

Стана ми интересно - говориш за историята на Сирия, а не споменаваш два основни за мен момента: - Сирия е била част от Османската империя, чийто султан е носел и титлата халиф - как така се говори за БААС и фамилия Асад, а и изобщо за региона без да се спомене за Обединената Арабска Република и Арабската Федерация...

Много от коментиращите, предварително са се нагласили на про-анти- . Всъщност статията е добра в първата си част където обяснява сегментацията и анклавите и историческите причини за тях. Подобно е положението и в Северен Кавказ - има чеченци, ингуши, авари, балкарци(балгарци), черкези и какви ли още не. Но това е един микросвят , една красота един пъстър микс, който е мини модел на целия свят. Е - те това не се харесва на големите сили - не искат да има много малки - искат да има само руснаци или само американци, или само мюсюлмани. Или само корпоративни роби. Това е цялата история. А иначе кой на кого какви пари да и дали имало петрол , това е една друга история..

Каква е тази неграмотна статия, имам чувството, че е превод от Гугъл? Авторът или преводачът да се бяха понапънали малко да съгласуват род и число и да оправят словореда! Това не е български език, Дира! Докога ще ви търпим, неграмотници такива! Иначе е похвално да се гледа в корена на нещата.

Все повече се убеждавам, че религиите са голямо зло. Хората се мразят и избиват защо?! Чувствам се като в лабораторен експеримент...

хайде, остава и да не си разбрал, това е езика на парите. Както ти пишеш тролски коментари, за да повярваме на лъжите на тази статия, за което получаваш пари. Същото е със Сирия, няколко държави за пари се опитаха да я разпарчетосат. Пак става дума за пари.

какви пет лева?! Ако не сте съгласен за религиите, си е ваше право, не е нужно да обиждате. Аз мисля, че светът щеше да е по-добър и миролюбив, ако не бяха те. Не разбирам смисъла да има такива различия и такава себеотдаденост към някакъв бог. Коѝ е правилният?! Разбираемо е, че човек иска да запълни празнина, но... Що се отнася до алчността и парите, да, те убиват. Излиза, че човечеството не е добър материал в общи линии.

Твърде тъповата пропагандна статия. Не пише нищо, че това не са никакви бунтове. а външна агресия на 5-6 чужди държави. Не пиша, че ротшилд-мафията иска газопровод от Кувейт, притежаван от Ексонмобайл, Асад не се съгласява и за това няколко държави се обединяват, за да разпарчетосат Сирия. Всичко е организирано от вън. Дори т.нар. бунт на Мюсюлмански братя 1982г също е организиран във военната база Ал Мафрак Йордания и отново започва през Холмс, най-близкия удобен град. В тази статия отсъства реално описание на реално случили се събития. Обикновен, лъжлив пропаганден материал и то от нескопосано скалъпените. ДИР, защо ни го пласирате като новина. Това е промивка на мозъка и не си струва.

В този анализ има една основна грешка. Неразбиране на генезиса на ИДИЛ, създаден първо като Ислямска държава в Ирак за война срещу САЩ. Основна роля за това играят Сирия и Русия. През Сирия всички терористи инаваха в Ирак с активната помощ на сирийските власти, както и оръжията за терористите. Тогава партиите БААС на Ирак и Сирия бяха много близки. Бившите генерали на Садам от БААС бяха добре посрещнати в Сирия. Така беше създаден първообраза да ИДИЛ. Естествено той работеше с другият подкрепян от Русия терористичен субект - Ал Кайда. След като започна гражданската война нещата 2 г вървяха добре за опозицията, докато се намесиха Ал Кайда и ИДИЛ с подкрепата на КГБ. АлКайда се опита да обезглави ССА под прикритието на съвместни действия и успя. Наред с това Башар пусна от затворите хиляди фанатици стояли десетилетия затворени срещу обещания и ангажименти. Те се вляха в Идил, наред с много агенти от тайните служби на Башар. Идил обяви война на ССА, а с помощта на Алкайда разби ръководството й. И естествено се обърна към Ирак и правителство подкрепяно от САЩ. Обаче нещата се пообъркаха - затворниците искаха да отмъстят на Башар, а генералите на Садам и агентите на тайните сирийски служби да се унищожи опозицията и да се въвлече САЩ в открити бойни действия. Затова въпреки, че Садам и Руснаците не водеха бойни действия я ИДИЛ, а даже ги снабдяваха с оръжие и активно търгуваха с тях, отделни командири в ИДИЛ нападаха правителствени войски и след циркаджийски уговорки и отстъпване на някой град следваха изненадващи за Башар кланета на войници. Въпреки това добрите отношения са запазени почти и до днес. Вярно че американците избиха много ръководни кадри на ИДИЛ и в едни момент той стана съвсем неуправляем от страна на Башар и Путлер. Още повече, че САЩ успяха да включат кюрдите и да обучат иракчаните. От този момент ИДИЛ почна да отстъпва, но не и в Сирия, там Русия и Башар атакуваха разединената опозиция с активната помощ на ИДИЛ.

Ислямска държава в Ирак е основана през 2004 - много преди да започне война в Сирия и беше подкрепяна от Башар дълги години та до днес. Идил държат язовира, от който идва питейната вода на Дамаск. Там има и централа снабдяваща Дамаск с ток и разбира се тя си работи и водата си тече, само върви търговия между двете приятелски страни ИДИЛ и Башар.

Този "анализ" има една основна грешка, че го има. Това е една дебела опашата лъжа или по-скоро съвкупност от много лъжи, Както и твоите коментари, които имат за цел да замажат и разпространят тази лъжа. Описаното в статията няма много истини.

Корените са ясни - сатанистката ротшилдова и жидомасонска измет!

Ей, стига с тая смесица от "секс, лъжи и видео"! Западняците загубиха войната и продължават да лъжат! Нямаше никакъв бунт, а опит за въоръжен преврат! Нямаше никаква "демократична опозиция", а чуждестранни наемници, т.нар ИДИЛ! Между другото партията БААС /Възраждане/, която толкова мразят Щатите, е с основатели двама сирийци- единият християнин, другият- мюсюлманин!!! Това, естествено, обърква плановете на Великите сили за провеждане на политиката "Разделяй, насъсквай и владей!" в региона.

Вижда се че ти си по-големият лъжец. Идил се появи много по-късно - през 2014 г. А Размириците почнаха през 2011 г. след като Башар заповяда стрелба по мирни демонстрации. Тогава някои военни се обявиха против това, хората почнаха да се въоръжават и се започна, докато Башар не включи в играта отрочето си ИДИЛ с помоща разбира се на империята на злото начело с ботоксовото джудже.

Говориш за заснетите в Катар кадри от "метежа в Хомс"? Кажи сега за мирната сирийска опозиция, дето ядеше сърцата на убитите войници- как се връзва това с демократичните ти ценности, тъпанар?

Мирни демонстрации с коктейли Молотов и КНО? Също като на майдана у любимата ти Украйна. Какво стана с твоите герои, между другото? Онзи ден социалният ти министър Андрей Рева каза, че украинците били бедни, щото ядяли много :)

ИД са твърдото крило,,първо се почва с нежните и красивите.

войните се водят за богатства - вички войни тази се води за газа и петрола в Сирия и Катар - кой да дирижира добива и търговията с тях (и на Ирак включително, както стана с Либийските богатства)