Оставки, протест и преговори в ”Дунарит”

Пред граничния пункт “Дунав мост“ в Русе протестираха работниците от завод “Дунарит“ АД. За преговори с работниците пристигна министър Емил Караниколов.

Обратно в новината

Коментари - Оставки, протест и преговори в ”Дунарит” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО В България всяка държавна компания за 2016/2017 г. ще даде на държавата 60% от печалбата си, а всяка частна ще даде 15%. Привилегированото положение на частните компании по отношение на данъчната политика, упражнявана от държавата, се изразява в тези 45%. Всяка държавна компания ще трябва да даде на държавата 45% повече от своята печалба, отколкото една частна компания. Това е двоен стандарт, това е робство. Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни осигуровки, определени и наложени чрез сила от друг - общо 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20% . Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 50% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е над 70%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива - средно 10%. Общо данъците, наложени от тях върху един трета категория човек, извинете, труд в момента са над 70%. Следват още данъци, наложени върху теб чрез сила от друг: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи и т.н. Задължителни взимания, плащания, данъци в България за 2016/2017 г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива 10%) Всяко работещо физическо лице - над 70% "Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрасне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

Човек, това е много вярно дето си го написал, но повечето хора няма да го разберат. Данъците са даже по-големи от това, което си написал.

Само два въпроса. 1. Кой е РЕАЛНИЯТ собственик на ДУНАРИТ? 2. Защо синдикалната лидерка обвинява Дилян Пеевски? От начина на тези отговори, ще стане ясно, че сагата КТБ продължава.

Щом са тръгнали да унищожават завода, значи той е собственост на българския народ, но скоро няма да е, защото няма да го има.

СУДЖУЦИТЕ ОТ ГЕРБ НАПРАВИХА АБОРДАЖ НА КОРАБА "ДУНАРИТ" И ВДИГНАХА ЗНАМЕТО С ЧЕРЕПА И КОКАЛИТЕ :)))

УПРАВЛЕНИЕ НА МАСИТЕ - ДЪРЖАВИТЕ При социализма, подвид на представителната "демокрация" - открита диктатура, средствата за производство са държавна собственост, което е firewall срещу лукавите "инвеститори", "приватизатори" и "консеционери". Управлението на масите при социализма е основано на ГАРАНТИРАНЕ оцеляването на ВСИЧКИ, при запазване дистанция МЕЖДУ привилегированата прослойка в обществото и масите. Управлението на масите в съвременните "демократични" държави с капиталистическа икономика, друг подвид на представителната "демокрация", скрита зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, се ОСНОВАВА на теорията на Ейбрахам Маслоу. Според Abraham Maslow, човешките ПОТРЕБНОСТИ са пирамида. В най-широката част на пирамидата стоят физиологичните потребности: въздух, вода, храна. Следващото ниво по-нагоре в пирамидата е НУЖДАТА от топлина. Още по-нагоре - защитеност от врагове, т.е. СОБСТВЕН дом. Само когато ВСИЧКИ те са УДОВЛЕТВОРЕНИ, човек МИСЛИ за социални контакти, любов. Следва ПОТРЕБНОСТТА от социално признание, известност. Още по-нагоре ИДВАТ естетически потребности и още по-нагоре ПОТРЕБНОСТ за власт. Докато ти си гладен, гол и бос, ти НЕ мислиш за политика, нали. Единственото НЕОСПОРИМО предимство на капитализма, скрита диктатура: "свобода" и "демокрация", е СВОБОДА на СЛОВОТО. И ВИНАГИ "свободата на словото" се натъртва като аргумент, за преимуществото на капитализма, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, пред социализма - открита диктатура. Проблемът на свободата на словото, е че НЕ се вписва в нито едно стъпало, на пирамидата на Maslow. Т.е. свободата на словото НИТО може да се потребява, НИТО открива възможности за някакъв просперитет. Основавайки се на пирамидата на Маслов, първата фаза наречена - "свобода" и "демокрация" на източноевропейските страни, ЗАПОЧВА със западни "инвестиции", "приватизации" и "концесии" в сферата на: топлофикация, електрификация и пречиствателни станции за питейна вода, тази техника се нарича: "план на контролните точки" (milestone plan). Американската инвестиционна банка Goldman Sachs в нейно СПЕЦИАЛНО проучване прогнозира, че вече през 2025 година, една трета от населението на Земята ще бъде ЛИШЕНО от достъп до ЧИСТА питейна вода. За "инвеститорите", "приватизаторите" и "концесионерите" въздуха все още не е интересен, поради физическите му свойства и невъзможността да ОГРАНИЧАТ достъпа до въздух. Следва "либерализиране" цените за електроенергия, отопление и вода, СЛЕД което на голяма част от гражданите се НАЛАГА да теглят потребителски кредити, за да ИЗДЪРЖАТ чуждестранните: "инвеститори", "приватизатори" и "консеционери". По-нататък е монополизиране на комуникациите, обществен транспорт, жилищата Ви и ПРИРОДНИ ресурси: злато, газ, нефт, хора и т.н.

е, и?

Иска да каже, че накрая няма да имаме нищо, нищо което да е наше.

Последния етап е да ни вземат телата и душите. Затова да умираме докато още можем, така поне ще си запазиме душите, а може би и телата.

В т.н. пазарна икономика /капиталистическо пазарно стопанство/основният двигател са човешките пороци- жаждата за забогатяване и лек живот ,възможността да прецакаш ближния си и да го използваш и т.н.Принципите на пазарното стопанство противоречат на Десетте Божи заповеди и това показва колко лицемерна и двулична е позицията на елитите на т-н.демократични държави -уж са много религиозни и морални,но това не им пречи да имат роби ,колонии и цели държави в колониално подчинение.Не съм нито много морален,нито религиозен,но намирам за отвратително това лицемерие и двуличие!На тези хора не може да се вярва за нищо!

Явно процедурата по закриването и на този завод е започнала. Първо са обезглавили предприятието - демек отстранили са директорите му, оттам нататък и ликвидирането на самото предприятие е въпрос на няколко месеца.

Не остана и един завод в България. Всичко унищожиха.

От думите на министъра става ясно, че ЦЕЛТА Е БИЛА ПОДМЯНА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ, явно не са били съгласни и мутрите са впрегнали държавата да ги заплаши със закриване на лиценза. Явно борда на директорите са много по-свестни и морални хора от МУТРИТЕ които ще бъдат назначени ... подадоха си оставка, за да може хората да останат на работа! Колко ще изкара завода преди да бъде разрушен с новите МУТРИ - директори, вече е друг въпрос.

Процедурата по овладяването на активите на КТБ е в ход! Целта да фалират предприятието и Пеевски да го купи!

+

какво се произвежда в дунарит

произвеждат дунарит, затова се казва така. а също така сглобяват кондорматори.

Дунарит е собственост на Цветан Василев. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение на директор, което пък било основание за отнемане на лиценза на предприятието. А за повдигането на обвинение нищо не се изисква - справка, обвинението срещу Цветан Василев!

Така е в кочината на Дебелаците.

Не, това е в кочината на Путин - КТБ. Дебелия, ДПС, БСП и прочие са само подизпълнители.

А сутрин Бойчо като стане вижда ли Дебелян в огледалото?

loyola

Тъмна работа е това. Каква точно е причината да се отнеме лиценза? Тука пише "Формалният повод за процедурата по отнемане лицензите на Дунарит е обвинение към член на съвета на директорите". Не става ясно ОБВИНЕНИЕ в какво ??? А в политически план ИДИЛ съвсем ще я закъсат ако спрем доставките... Интересно е също така Монито какво ще каже по въпроса?

Някоя американска фирма иска да го приватизира. Сега печелят много - изнасят боеприпаси за Украйна и Ирак.

ми той Дунарит е на Пеевски хора - 99% са негови и там едни кражби , едни чудеса

Само че засега Дунарит не е на Пеевски и всичките тия шашми се правят ,за да може Пеевски да го прихлебери за жълти стотинки.Поредна далавера на Б.Борисов и Пеевски.Те имат държавата за бащиния, а ние за тях сме роби.

"Ние за тях сме роби"..., защото се държим като роби. Как е възможно да търпим трети мандат телохранителя на Бай Тошо с начално образование, който пък беше търпян 35 години на власт. Значи сме си роби и си заслужаваме мутро-милиционерските управници.

с тези оръжия се избиват хора, я го махайте оръжията и правете компютри, ама сте прости и не можете

Руснаците освен оръжия друго не могат да правят. Техните подлоги тука които държат военния комплекс тука са същата работа.

суджуците са скъпи, трябват нови доходи

Всъщност, нещата са прости - Мистър КОЙ (Делян Пеевски) е хвърлил око и на това предприятие... Всичко останало е просто пушилка, провокация и инсценировка, която да отвлече вниманието от същината на нещата... Така е в "милата ни татковина"...

Свинчо е наместник на Путя бе. Не се правете на неразбрали.

...не ми се четат глупости, коУега... Намери си друг форум за папагалските постулати...

Когато държавата действа по мутренски.

Явно назначеният от Путин и подлогата му Цв. Василев директор продължава да източва предприятието, и това е начинът да го изгонят. Путлерастите сега ще ореват орталъка...

Да го дадем на Гражданина За Европейско Развитие на Българиа а.к.а. ДП?

ЯВНО си толкова прост, че дори нямаш представа, за какво става въпрос... Все пак, ще те насоча - Търси разковничето при ДПС и Дебелия...

А ДПС и Дебелия да не са някакви свободни агенти бе? Всичко се контролира от Масква. Кой беше собственик на КТБ а?

На граничните пунктове вместо надпис България да се изпише "Частна собственост на Дебелаците"

може и да добавят, че се приемат пари в брой или суджуци в натура

И дума не обелват какво е провинението на "член на съвета на директорите"- явно няма никакво провинение.

Някой лапач е хвърлил око на завода.

Пеефски също си отиде отдавна.

Да живее БКП (ГЕРБ+БСП)!! Този печеливш завод задължително трябва да е в лапите на червената олигархия, която не знам защо бедните българи много бранят. Някой говори за еврофекалии... странно!!! Доган и другите ДС агенти са продукт на СССР. Те са хората зад Пеевски и Боко!

Ще го лапна и това заводче. Търбуха ми е голям.

Алилуя!

Та какво ще кажат еврофекалските олигофрени, а?! Да живее техния любим ГРОБ ли? Преди 28 години, преди времето на педокрацията, либерастията и толерастията, България имаше истинска военна промишленост! Произвеждахме БМП та и то наши български БМП-30, МТЛБ та, самоходки САУ Гвоздика.РСЗО Град, оръдия ЗСУ-23, ПЗРК Стрела и Игла, безоткатни оръдия, миномети...и ги продавахме по целия свят...Печелехме от това към 3-4 милиарда долара, които сега с инфлацията се равняват 6-7 милиарда...A сега какво печелиме? Пръцки с лук! Ако не се броят няколкото милиона долара, които направихме от продажбата на стари боеприпаси на Джихади Джотата от ИДИЛ и Ал Кайда, с посредничеството на Краварника!

Стой си в лайната селско говедо и не си показвай носа от там-понял?

Абе еврокенеф! Стига си показва лайняната кофа, която ти минава за тиква от дупката на кенефа! Седи си долу, заедно с другите козяшки фекалии!

пропусна да споменеш и как с кораби изнасяхме фалшиви вносни марки цигари,уйски и дрехи....не че не ни ги хващаха на няколко пъти но по корекомите вървяха за тъпаците но това беше политиката на комуноидната партия а за хероина пък да не споменавам изибщо

А ти факи, забрави да споменеш, че имахме промишленост която ги произвеждаше тези стоки...А сега изнасяме само кенефи като вас-козяците! Никомо напълно ненужни дерма.

Мноого си прав!

За сега Делян Методиев Цацаров и Саламджията не успяха да смачкат завода. Ще видим по нататък какво ще се случи.

Моля, моля - Суджуклията, ако обичаш, к'ъв е тоя прост Саламджия?!;)

Вярно е написаното, но има и друго. Не знам с какви отрови се работи, но е силно рисково за здравето. Жените особено имат много големи проблеми със бремеността. Аз лично не бих позволил на моя близка да работи там.

Оня с големия търбух - първо разтресе медийния пазар и го глътна на една хапка.После разтресе ДАНС - там обаче остана гладен.След това разтресе банковия сектор - търбуха стана още по тлъст след тази апетитна хапка.Сега тресе военното производство - иска да хапне и него ненаял се.И кой кой кой му позволява това - защото без позволение няма да излезе от дупката.

Тоя дебелия не се ли наяде бе!???? Гати лакомията,цялата държава ще изкупи!Защо Dir обаче не го споменават това,че синдиката директно обвинява Пеевски! Май и този сайт се контролира от г-н Дебелата сви.я!

колега мисле си точно същото, като видях новината че искат да отнемат лиценза на завода - сигурен съм че един мечо е решил да лапне и тази апетитна хапка щото е видял че работи искарва пари ... няма край тази помия

Кой е Емилиян Гебрев?Собственика на ЕМКО който държи акциите на Дунарит дадени му от ЦВ.Василев а иначе човечеца преди 89г. е работил в завода за самовари КИНТЕКС а след това става доверено лице на др. Командир от Драгалевци та точно той води битка за завода с дебелянчо защото и двамата са ненаситни и ако може и цялата държава ще лапнат

Тази случка може само да ни докаже, че Мафията работи. Усилено работи. За ДУНАРИТ се чу, защото хората скочиха. Колко още такива бизнеси бяха насила фалирани, през последните 10 години? За да се прилапат от НАШИТЕ ХОРА Това не е икономика. И докато това се случва, никой няма да си вложи парите в България.

Доста силно мнение, съгласен съм напълно с него! Хората виждат само на повърхността!

А защо сменят директорите след като заводът работи на печелба и работниците са доволни от заплащането си? До сега не са уволнили нито един директор от ония които не плащат с години заплати на работниците си защото предприятията им били на загуба... Изглежда никой не мисли, че си задаваме въпроси и знаем отговорите...

Ами завода е държавен... как иначе да стане прилапването на печеливш държавен актив?! Тя схемата е отдавна измислена - ако директорът е читав и си разбира от работата, значи трябва първо да го отстраним, да съсипем печелившото предприятие, че да го обявим за "нерентабилно", да го продадем на безценица на "правилния бизнесмен" и той после да си го доизсмуче с кеф - ще уволни половината работници, останалите ще изпълняват работата и на уволнените за същите пари, че да може и великия работодател да излезе на пИчалба!!!

изобщо не си в час чорапче но и не си длъжна-завода беше прилапан от ЦВ.Василев а след като го погнаха го прехвърли с разни хватки на другарчето си Емилиян Гебрев от ЕМКО и дясна ръчица на команидра (на който на два пъти са вземали лиценза за нечисти сделки) и сега дебелянчо иска да го лапне

d4

завода нямаше ли "топла" връзка с КТБ??

Прасето май иска да обезцени и после да купи завода?

Сигурно е голяма гордост да се произвеждат и продават оръжия и да се отчита печалба за унишожаване на човечеството....Всички военни заводи трябва да се затворят

Печалба има, суджук нема, после ще ми протестират...

КОЙ, кой, кой иска и Дунарит да налапа?;) То, аслъ, как се пълни тоз' търбух, я!

Вече ти отговорих в общи линии

Е, тука спор нямаме - нали за тези пусти активи и кой от двамцата да ги цоца, целокупния бг народ им платихме масрафа! Въпросът е - ако цацратурата погна Василев, Прасчо на Мама що не го пипа?!;)

Наближава времето за въоръжена съпротива и автономия .Все повече хора го осъзнават това .Инак няма спасение .

ти в твойта си кочина си си напълно автономен селски,нищо не зависи от теб и никой не те пита за нищо....ПЪЛНА АВТОНОМИЯ СИ:)))))))