Правят пътя Асеновград - Пловдив с габарити на магистрала

Догодина ще имаме рехабилитирана 10-километрова отсечка от пътя Асеновград – Пловдив с габарити на магистрала, заяви министър Николай Нанков.

Обратно в новината

Коментари - Правят пътя Асеновград - Пловдив с габарити на магистрала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВО ЗНАЧИ "С ГАБАРИТИ НА МАГИСТРАЛА"? КАТО ЩЕ Е МАГИСТРАЛА, ДА ОТГОВАРЯ ИЗЦЯЛО НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА МАГИСТРАЛА - ВЕДНЪЖ СЕ ПРАВИ, НЕКА НАИСТИНА ДА Е НЕЩО СВЯСТНО.

Да! Като "Тракия" около Нова Загора - все едно че плуваш някакъв автомобилен стил "Бътерфлай" ...

Ей, да не забравите мантинела по средата(може и бетонни блокове), че много често се кара като в Англия.

без мантинела..... или как ще си обръщам колата където си искам:)

А магистралата от СОФИЯ до КАЛОТИНА ? Сърбите вече е завършват своята от Калотина до Ниш !!!!!!!!!!!!!

Все зе софийските магистрали ви е думата, хайде посперте се де!!!

Струва ми се, че нашите магистрали вече имат незадоволителни габарити. Две активни ленти в посока се оказват недостатъчни за нормално движение, според мене. Не зная как е през зимата, наистина - аз зимно време съм в "транспортна летаргия". Като се вземе предвид, че много карачи са като абонирани за лявата лента, тираджиите по правило карат с над 100, а често и "залепени" един за друг, че като решат и да се изпреварват ... Магистралите ни приличат вече на градски магистрали. Три активни ленти и една аварийна? Да, но не ... Мъка.

Такава е идеята за Пловдив - София, разширение с още едно платно, но чак 2019 година

Едва ли ще стане до 2019 година, за сега е само пред проектно проучване.

Трябва и още една лента за баровците, дето профучават с 200 , иначе ще продължават да изпреварват през аварийната.

това е част от трасето за Ксанти По договора дето го подписа Ванчо Костовото фанариотите ни взеха водата на Места, а трябваше да отворят пункта в Рудозем, но за 20 години нищо не са направили от към тяхна страна. Страх ги е че трафика на българи там ще възроди българщината в северна гърция и будалите пуснаха гювеч на Ердоган. Ся в тоя район е пълно с дервиши и пингвини да учат помаците на майчин турски език и на ислям вместо на български ние да ги учиме

На снимката липсват великия "финансово пътищарски" тандем Павлова_Лазаров

Всеко шофьор който е излизал в ЕВРОПА е видял, че знаците по магистралите са на СИН фон.А на държавните пътища на зелен. Извод- в България няма МАГИСТРАЛИ. Те са в главите на селяните дето ни управляват!

В грешка си нещо.

Сиганите, простаците, манговците и карабинирите са се засели в южна България!!! Люлката на Майка България винаги е била северна част на държавата!!! Та вие от южна ще ревете, защото ще се изселим при вас и ще работим за по-ниски заплати, та да ви е гадно!!! Като направите и на север , това което е в юга ще се кротнем!!! Пък онзи, който писа, че все софиянци били виновни. То София след освобождението е била едно село!!! Пък сега всички от селата се изселиха в това голямо село, наречено столица на България!!! Построихте си магистрала до Перник, до Пловдив, до Бургас, до Гърция!!! А в Северна България кога бе???

Северна България с влашките цигани това ли е България?

А в района на Пазарджик, Пловдив, Асеновград, какви са ви циганите??? Цар Киро от къде е бе??? Пък власите са в западна част, пък и 90% от тях се изселиха в София!!!

Северна България , та Северна, като изключим Варна, Габрово , Търново и Русе другото е все цигания. Преди години и Плевен ставаше за живеене, но нещата се промениха.

Разград,Добрич и Силистра да основем Южна румънска Добруджа. Да си дойдат нещата на мястото като едно време,щом казваш че тук е цигания и не ни трябват пътища.

Едното платно го направи Бай Тошо през 1982 година, а другото ще го започва онзи който го чешеше зад ушенцето през 2017 година. :) Успех на строителите в изграждането, че терена е труден.:)

Разгеле. Много натоварен път. От коле, трябваше да се направи. Пътят за Пампорово. Добре.

много са противни тия снимки, група прости партиици чакат безплатен обяд и рушветче ааууууу как ги обичам тия сбирки на малоумни, гладни, корумпирани чиновничета!!!

И пак ще същия броят на инцидентите само,че с 200.

Баси колко търтеи има по снимките...

Ааааа,в сайта сте повече и все чакате пенсийки от тия търтеи

да сигурно ти чакаш пенсия от тях затова даваш такова мнение,нормално !Моята пенсия не идва от малоумни влечуги като тия , но на такива нещастници подлизурковци като теб те са им единствената надежда в живота !!!!

Защо отписахте северна България? Като, че ли тя остава друга държава.......?

Този проект е единствения от Юна България по тази програма- първо прочетете и след това се жалвайте!Този път се ползва от над половин милион души целогодишно и не свързва села и паланки и райони със слаба икономика- поразмърдайте се малко в Северна-НЯМА кой да Ви построи ЗАВОДИТЕ (както ги наричате, познати от Соц-а!!

Това е най-натовареният път в Пловдивска област - 30 000 коли дневно, колко катастрофи станаха там, холко хора си отидоха. За това загубих тук толкова време да призовавам хората да гласуват за ГЕРБ. Да е жив и здрав Борисов и партията му да направи този път. Хората ще го оценят!!

стана нмагистрала щото биби е казал така или наистина ще има магистрала? Но като знам какви са другите "магистрали' в Бг ме съмнява някога това да стане магистрала!

Не се научиха, брей! Не е "нова лента с две платна", а "ново платно с две ленти".

Ами кой да редактира редактора? Той и толтакси пише, а не тол система, лента с две платна, а не платно с две или три ленти! Бомбите на образованието, заложени след 1990 г, падат сега!

Браво, новината ме радва, ама едно нещо пак не съвсем както трябва. Тия кръгови са потенциал за катастрофи и задръствания. Особено за задръствания, като знам какъв е трафика. На практика ще елиминират ефекта от разделянето на трафика в две платна. На тия места си трябват естакади и изходи, но по целия път трябва да може да се кара без спиране от Асеновград до Пловдив.

Чакаме го този път от 35 години. Много добра новина е, че ще го разширяват. И все пак по български да си кажем и негативното - това с кръговите кръстовища едва ли е най-удачния вариант. Ще видим какво ще се получи, но ако стават тапи трябва веднага да се мисли за изграждането за надлези, каквито са предвидени като следваща фаза.

В цяла Майорка има сигурно 10 светофара и то в селцата. Всичко е кръгови движения, а лятото трафикът е много, ама много натоварен. Задръствания няма. Кръговото е много удачен вариант, защото забавя движението, а не го спира. Освен това е много по-евтин вариант от надлез.

те тия които по цял ден храчат тук за щяло и нещяло по далеч от окръжен град не са ходили ти за Майорка им приказваш......ДЕЙ ТУЙ НЯЩО МА:)))))))

Абе, Бургас- Сл. бряг правете, че положението е критично..Какво е това "Асеновград"?

Братчед, това е най-натоварената отсечка в България след АМ Тракия. Естествено, отдавна трябваше да е готова. Ако прочетеш внимателно, тя поема трафика не само между двата града, ами и за почти цялата Смолянска област, както и за голяма част от Хасковска и Кърджалийска област. Бургас-Слънчака се ползва 3 месеца през лятото само.

Бургас -''Слънчака'' е част от Бургас- Варна..Варна, повтарям, не Асеновград...Да не говорим, че са навързани летище -Равда - Несебър..И това всичкото е далеч по-важно от Пловдив - Асеновград

А Русе-Бяла , Кога???

В шестък.

Това е хубава новина! Остава и околовръстното на Пловдив да се затвори откъм "Тракия" и да се удвои и вече съвсем ще се подобрят нещата в района!

Сега вече майните съвсем спокойно ще могат да се трепят на воля - засилват таралясника до 160 (ако издържат заварките) и прааас - на стеснението останали само задните номера. Ето, това се казва "прогресивна регионална политика"!

..те и сега не пропускат! По този път няма дърво без обелена кора от среща с безсмъртните.

къде видя дървета покрай пътя..?

Като го довършат тогава вдигайте шум,че много обекти са започнати,но малко - довършени...

Пак от асфалта, дето не се яде, а?! А народеца - да мре! Няма кой 5 лева да му даде, та едва си изплащат айфоните и назаем пари взимат за да хвърлят салфетки по кръчмите..

Ако си налееш малко мозък в лейката, ще забележиш, че големият отсъстващ от тържеството е Бай ти Суджук.

Просто по чист късмет все по негово време се случва. Късметлия...

сланинова обеща за догодина да се сдобри с гергов и на Бузлуджа да има и суджуци и луканки......ама друг път:)))))))))))))