Ангелкова за такса ”празен стол”: Ще сме безкомпромисни

Недопустима е такса "празен стол". Това е неприятна и лоша практика за имиджа на българския туризъм и ние ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушение.

Обратно в новината

Коментари - Ангелкова за такса ”празен стол”: Ще сме безкомпромисни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не виждам нищо лошо в таксата "празен стол", който не го устройва да не ходи в тези ресторанти

Това било световна практика... Тоя май е забравил, че вече границите са отворени и хората пътуват. Когато имаш неприятни клиенти, викаш управителя и той ги моли учтиво да напуснат, защото смущават другите клиенти, персонала или каквато е там причината. Всичко това с учтив, но неотстъпчив тон. Не ги цакаш с топла бира и наказателни глоби, които не можеш да защитиш.

В такива случай министъра пръв си подава оставката ,а въпросното заведение спира да функционира до второто пришествие.

Проблема е системен. Всъщност няма значение дали става дума за селски тарикат или паднал клон-убил човек. Значение има факта че няма контрол и превенция - но ефективни - и че за всяко действие ще си получиш заслуженото. Безхаберие е точната дума описваща нещата. Достатъчно е да изгърмят няколкостотин души за пример на останалите и постепенно нещата ще си дойдат на мястото.

Гледам коментарите и ми става тъжно, тъжно ... Няма да стане така батки ... още 2-3 години ще лъжете бедните западняци и руснаци и накрая и те ще ви теглят една майна. Нали сте големи тарикати и "бизнесмени" бе, а всяка година се чудите кой малоумник да излъжете да ви работи без пари ... Каквито бизнесмените (батки с ниско чело) , такива и служителите, такова и обслужването ....

Значи всъщност ще си измучат от пръстите глобата. Това не е редно. Глобата не е за постъпката а по измислена формална причина- нямало в менюто такава услуга. Това е пълна щуротия.

Всеки от бранша да си знае - Туризмът е едно огромно надване! На който не му понася, да се не захваща. Това е "министерското" послание.

Миналият месец Суджукгейт, този такса Свободен стол! Уникална, пропаднала държава пълна със селски тарикати!

По-неадекватен министър не може да има. А и в интерес на истината само човек-антимафиот може да въведе ред сред мутренското и корупционно-властово завземане на българския туризъм

От поне 10 години не съм ходил на нашето море от подобни мутрафонски изцепки! Надявах се да се е подобрило нещо, но.....уви...... Докато мога да си го позволя, ще ходя в Гърция, Италия или Испания! Нито стотинка на наглеците по нашите ширини!!! Който иска да има мазохистични усещания по време на почивката си - да ходи да го правят на маймуна нашите дебело-врато-гъзници!

Какъв имидж бе другарко.Тук идват най бедните от нормалните държави + наркомани и алкохолици.Е има сигорно и изключения.Голям имидж няма що

Когато в салона, хотела или ресторанта ти идват звезди и известни личности, това е форма на реклама, нормално е да им закачиш снимките на стената с автограф, да ги настаниш на по-видно място и да ги почерпиш нещо!

Тая, Ангелкова, не е известна личност. По скоро е временно назначеният сатрап. Не ми трябват автографи от данъчни!

Рестораньор прав е.

Защото Българите живяха десетки години в затвор концлагер, после БКП структурите ги ограбиха допълнително по време на промените и много българи си останаха провинциалисти, това не страшно, лошото е че искат да премачкат всички по своя аршин, а това вече е напълно неприемливо!

Хм, хвърлих един диагонал на коментарите н апърва страница и май-май това заведение не работи в момента. Всичкото сервитьор в момента е в Дир-а и дава отпор на негатичните коментари. Ако така се защитава имидж...

бая голямо ще е, с толкова персонал, май. Вероятно се простира върху цялото българско черноморие, а може и донякъде в Румъния и Турция. И клиентелата ли му е толкова голяма? Че какво по хубаво от толкова голямо, разработено, привличащо толкова много клиенти заведение? Още повече, нашият Вожд, заяви, че то определя облика на нашия туризъм. Е, ми, хвала на таквъзи заведения, тогаз!

Смешен си, защо мислиш, че чувството за справедливост не съществува, има честни хора, които са готови да отделят от личното си време, за да защитят една справедлива кауза в името на по-добро развитие на България! На теб такова поведение ти е непознато, за теб всичко е аванта и далавера, ограбваш се сам, но това си е за теб!

Мдааа, подозренията ми се потвърждават. На всеки негативен пост - веднага отговор с стил "Добрия и трудолюбив български бизнесмен", на който всичко му пречи и най-вече клиентите. Между другото в пикови и празнични дни столовете се гарантират с куверта.

Какви са тия приказки, че по ресторантите първо ти носят сметката, а след като платиш ти дават фискален бон. Аз досега в такъв ресторант не съм бил. Да не е някаква нова верига?

Явно си бил само в 1 ресторант!

Явно се налага данъчни, чиновници, политици, депутати, министри и прочие да бъдат водени под строй в заведения и хотели в чужбина, ама да си направят сами резервациите и да си плащат сами сметките, за да се запознаят със системата на работа, не някъда в средата на нищото "ол инклузив" хотел!

Така е. Но подобна нормализация на бизнеса не генерира допълнителните и крайно необходими на политиците черни каси и суми давани на ръка от бизнеса или поне значително ги намалява. Политикът знае, че при тази мътна вода, "бизнесменът" генерира незаконни и скрити доходи, от които дава на ръка или законно "дарява" за "политическия/административен чадър". И двете страни са на печалба, защото потърпевшите от всичко това са обикновените хора.

Какво като не са били 4-ма човека, ами 175 лв оборот си е добра сметка, може да дойдат 4-ма човека и да направят по малко, никой не може да ги задължи колко да консумират. Много алчни са нашите псевдо търгаши, затова ще духат супата.

Наричате хората търгаши, а вие какво сте?! Кой ви дава право да давате такива определения на непознати за вас хора?! Знаете ли какъв е живота им, лесен ли е, какви данъци плащат, дали не дават пари за благотворителност!?

Има една приказка давам 5 лева да се хвана на хорото, а после 10 да се пусна. Ами щом не ти изнася недей да правиш бизнес, конкуренцията е голяма и трябва да останат най читавите. Захвани се с друго работа.

Чиновниците -бюрократи, са единствено консуматори. Те не създават нищо, освен каши и затруднения за работещия човек. Консунатори са и то ненаситни. Нищо не може да напълни алчния им взор към благата на хората, които сами ги създават. Как очакваш да нарече работещия човек, кореместият кир Михалаки, чието око е обърнато към имането на другите, а в неговото, не допуска никого да погледне? А облечена във власт, тази алчност се превръща в бедствие за държава и нация. Но с СИК-аджия на върха на държавата, какво друго може да се очаква?

Министърката да си плати такса празен стол за министерското кресло...

Я ся да напомня: 1. Цената в Рестрантьорсвото е количеството пари, които се дават за определени ресторански услуги с определено качество. - клиентът заплащайки определена сума придобива материален продукт и права на собственост в/у него - клиентът посещавайки даден ресторант получава цените под формата на твърда ценова оферта, която е предварително утвърдена. Ценовата оферта се предлага в търговската зала чрез лист-менюто и картата за напитки. (Колко от вас са видели в менюто задължителното упоменаване, месото в дадена порция дали е преди или след обработката?) 2. Ценообразуване на допълнителни услуги в Ресторантьорството клиените ползват и заплащат услуги като: развлекателни, информация, санитарно-хигиенни, посреднически и др. Цената им се образува по следните методи: 1) чрез включване цената на услугата в стойността (цената на предлаганите ястия и напитки) 2) чрез въвеждане на куверт- състои се от 2 части: а) гарантирана консумация б) такса за ползваните развлекателни и др услуги. 3) чрез калкулация на себестойността на ползваната ресторанска услуга. Сумират се всички елементи на разходите, формиращи себестойността. Добавя се търговска надценка в сума или процент и ДДС. Къде виждате тук исканата цена за "празен стол", ако не е упомената в ценовата листа?)

като умишлено го премълчаваш? Кувертът не включва ли определен брой места? Значи, според теб, правилното решение не е 20 лв на ангажирано място, а цената на общата кувертирана сума на порциона за това АНГАЖИРАНО, макар и незаето по вина на клиента, място? Ми добре, така да е! Вместо двадесет, клиентът дължи примерно 80 лв...

Не е точно така. Ако са си платили напр. 3 куверта, то те са платили 3 места и определени в куверта количество и качество храна и напитки. И ако вместо 3 отидат 2 човека, то те са в правото си да изискат да им бъде оставен празния стол, както и да им бъдат предоставени включените в куверта ястия и напитки, защото са били платени предварително.

Това може да означава само едно нещо, че наредбата трябва да се актуализира по световните стандарти, не може да живеем по стандартите на село "Люляково" в 2017 г.!

Жено, тъй като ти министър не можеш да бъдеш на каквото и да е. Най-вероятно и за жена не ставаш, но карай. Та, жено, ти безкомпромисна можеш да бъдеш само вкъщи спрямо хлебарките. Не се изказвай така, защото точно след такова изказване, ще се наложи да се извиняваш, обещаваш, правиш мили очи и виртуални свирки на същия мутрьо или някой друг като него. Не на главния, на него не му става, а от тебе още повече. На ония по морето, по планините, в градовете и селата, в горите и полята. Много мутра, много нещо. Не се изказвай така, след като всички знаем, че нищо няма да направиш, но виж мутрьо може да се засегне, така че за тебе зле. Само Боце може да си позволи да говори едно, след което друго, и накрая да не направи нищо. Ти не си още там.

Да клеветиш и да наричаш половин България мутри е гнусно и недостойно поведение!

Министърката наистина е сгрешила, но това си е съвсем нормално и човешко и ще се извини, защото не е права, това също е нормално! Но твоето отношение към българите не е нормално!

СамърОф69

Отговарям на този коментар, тъй като и двата са от един и същ анонимен герберски трол. Всеки е свободен да си изразява мнението, ако клеветя и обиждам някого - мога да бъда модериран, нека да бъда и съден от засегнатите. Ще чакам. Ако не се случи, значи това вашето са едни празни приказки. Второ, защо точно половината, това не го разбрах, явно все пак са доста, аз си мислех, че по-малката част са партийци, престъпници и мутри, тя работата била сериозна. Трето, гнусно и недостойно е именно това да коментираш коментиращи. Анонимно. По втората словесна плява - ще чакаме да се извини, ако не стане, кой ще се извини? За какво да се извини, нещо за сарказъм да сте чували, четете ли, проумявате ли прочетеното? Моето отношение към каквото и да било е ваша последна грижа. Когато станете официален изразител на волята на всички българи, вкл. и на мен, тогава се изхвърляйте с патетични брътвежи.

Да правиш аналогии със самолетни билети и хотелски резервации и да ги се опитваш да ги прилагаш в ресторантьорския бизнес е проява на селски тарикатлък. По тази логика в магазина за облекло като кажат "Взимам тази дреха" и после се откажат, дължат неустойка.

Твоето е селски тарикатлък! Като не можеш да си позволиш ресторант яж си в къщи! това, което е направил ресторантьора в неговият не във твоят ресторант е нормална и законна практика в цял свят!

И не си потребител: потребителите си плащат за услугата, а ти искаш да изкяриш за чужда сметка!

Дори да има такса стол относно данъците в общината, нека да видим за колко стола е платено. Много добре ги знаем нашите "бизнесмени" - като плащаме данъци имаме две маси, а иначе заемаме целия тротоар и половината улица. Изобщо доживяхме да разберем за "световната" практика, щото ние в чужбина не ходим, а още по-малко на ресторанти.

Тръгваш с клеветите, "аз да кажа, че той има сестра курва", пък нека и да няма сестра!

Интересно ако го имаше в менюто! По-добре от шамар или винкелоскопия.

Спам и простотия!

Е заради ей такива простотии много рядко стъпвам на нашето черноморие. Всеки селянин си прави каквото си иска, защото клиентите се сменят през седмица две. Такова отношение и тъпотия, гонят хората да ходят по гадни дестинации, като Кипър, Гърция, Испания, че дори и Албания вече:(

Не си ходил по гадните дестинации, защото там таксата обслужване и запълване на масите си е нормална практика!

Ти, като си ходил по Кипър и Албания, дали са те посрещали там някога с думите: "А, не, тука не може! Пазим местата за други!"? Или щом се появиш, те наобикалят двама -трима сервилни сервитьори и на завален български ти свалят звезди, за да си оставиш парите при тах?

Най-накрая по родното море ще останат само празни столове и легла! Ако на мен ми бяха начислили такава такса със сигурност щях да им спретна някоя мизерийка, та да ме помнят до живот.

от тая, да ти се яви лично тиквения бос?

Българското море пращи по шевовете от туристи, всяка година стават все повече и повече!

Че душата ти е долна и не си читав човек е ясно от всичките ти постове! Ами май е добре и да те регистрират, като потенциално проблемен социопат!

Стига с тези идиотщини и сравнения как било при полет. Там предварително са оповестени условията на "договора" и всеки от нас знае за какво плаща и какво следва при неспазване. Т.е. ЗАКОННО РЕГЛАМЕНТИРАНО. А в случая има брутална проява на своеволие и БЕЗЗАКОННОСТ! Та драги ми идиоти защитници на "такса стол" питам ви: вие за спазване на закона ли сте или за беззаконието...

В случая има една нормална практика при която човек, който плаща данъци на стол си защитава правата и си изисква неустойката за неспазеният договор! Това не може да се разбере от хора, които не са направили нищо свое в живота си и са свикнали да им се дава и да прегазват тези, които работят и творят на своя риск и отговорност!

Идеята ми е нека съсловието намери начин и да си защити законно интересите, не казвам, че те не са ощетени. Законно - има начини. Иначе от повече от 20 год. практикувам престижната си професия където си пожелая по света, та разбирам негодуването срещу неинициативните. Та думата ми беше да е законно.

Ми, тогава щом има ДОГОВОР, управителят да го покаже и толкова. Има си ЗЗД.

Интересно, че тази такса "празен стол" е начислена в касовия бон?! Това означава, че е въведена в програмата на касовия апарат и не се е появила спонтанно в съответния ден при съответните клиенти...

Защо е нужно да е спонтанно!? Това си е нормална световна практика, столът струва пари, на базата на броят столове заведенията плащат данъци! Може във вашето село да не е така, но по-малките села в България има 5 клиента роднини, как да им вземеш такса стол?!

Защото собственикът обяснява, че това не му е практика, било единичен случай. Затова.

Къде го тоз касов бон нали било сметка без бон?

КАТО ДОМАШНИТЕ КУЧЕТАТА СА ГЕРБ ... КАТО ГО ХВАНЕШ ЧЕ Е ЗАХАПАЛО СУДЖУКА , ПЛЮЕ , БЯГА ПОД МАСАТА И ГЛЕДА ТЪЖНО С ВИНОВЕН ПОГЛЕД :)))

Толкова си жалък, че човек се чуди дали да те погали от съжаление или да те срита от погнуса!

Трудно ти е да определиш пола си. Колебаеш се.

При финансовите документи няма такова нещо като "световна практика" или "така правят навсякъде". На снимките (които разпространиха) беше показано нещо, което не беше фискален бон. Някои казват, че било сметка, а фискалният бон щели да дадат, когато платиш. Сигурно е така - на самата снимка се вижда "СМТ" (вероятно съкращение от думата сметка). За това и казвам, че на снимката не е фискален бон. Но сметката се представя въз основа на ценоразписа за извършените услуги и предоставените стоки. Т.е. в ценоразписа (менюто) на ресторанта ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да фигурира услугата "свободен стол", а също и други подобни "услуги" и предоставени "стоки" - особено ако са задължителни. Някой може да иска да се плати и стоката "цветенце на масата" или "запалена свещ". Има право, но ако е задължителна, то клиентите трябва да са уведомени ПРЕДВАРИТЕЛНО. Ако услугата я няма вписана в ценоразписа (а това е всяко меню в ресторанта), то клиентите са в правото си да претендират, че НЕ СА БИЛИ уведомени за нея и още повече - за задължителния й характер и следователно - могат да не искат да я плащат.

В заведенията първо се издава предварителна сметка и после касов бон, защото не се знае дали ще платите в брой или с карта, а това се отбелязва!

Вярно. И на снимката в долния край под общата сума пише - В брой. Но това не отменя основното. В някои заведения в менюто (т.е. - в ценоразписа) пише напр. нещо от сорта на "такса обслужване" или дори направо "Tip" и после напр. "20%" (обикновено е между 10 и 30%). Но клиентът е уведомен предварително. Иначе може и да не ги даде тези пари. Ще го погледнат накриво, но няма да настояват.

Това го писах поне два пъти по долу, а и не само аз...

Големи сте глупаци, и никоя власт няма да ви направи по умни. Такива сте й удобни, за да мачкате работещите хора с буквички, запетайки и "законови" измишльотини, които при повечко упоритост, отпадат поради неоснователност в съда, но поне сте убили времето (парите) на човека. Айде по същество: Каква услуга е "свободен стол", бре? Това е отказ от договорена услуга. Това е самоволно нарушение на сключена споготба между клиентска ГРУПА и търговец на услуги. А санкцията за такова нарушение няма как да е предмет на списъка с услуги, предлагани от заведението, защото не е услуга. Ако по вашите буквоядски закони, вмести обслужване се предлагаха нотариално заверени договори, бъди сигурен, че подобна санкция би била задължителен атрибут, съдебният спор би косвал много повече на неизправната страна (в случая -туроператора). Но, тъй като не можете да се отърсите от негативните комунистически порядки (впрочем -единствения недостатъ на чиновническия комунизъм), никога няма и хора да станете и нормално общество да създадете.

Ми, има си ЗЗД. Извън него започва беззаконието.

Удар за имижда на българския туризъм щеше да е ако българския туризъм имаше имидж. Ае, не ми се коментира повече.

В цял свят не можеш да седнеш на голяма маса след, като си с по-малка компания. Това е нормална световна практика! Как може да издевателствате над собственика на ресторанта! Значи може той да плаща данъци и такси на базата на столовете в заведението, но не може да иска да ги уплътни! Резервацията е договор, като не се спази има неустойки! Аман от провинциални недорасляци! като си направите предварителна резервация в сайт, не ви ли вземат такса неустойка ако не яспазите, а неграмотници!

ЗНАЧИ САМ НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕШ НА РЕСТОРАНТ,ЩОТО НЯМА МАСИ ЗА ЕДИН ? АВЕ ЦЪРВУЛ....АМИ ТО УТРЕ И В ТРАНСПОРТА ЩЕ ИСКАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА ПРАЗНИТЕ СИ МЕСТА !

Да ще те настанят на най-малката и лоша маса в заведението! Освен ако не си знаменитост или редовен богат клиент! Но дори и тогава ще те настанят на маса за двама!

Ако си резервирал места в транспортно средство, първо ще си платиш билетите и освен ако не си платил специална застраховка за отменено пътуване, ако не пътуваш губиш парите! А самолета, автобуса, влака си ги продава местата още веднъж, като "ласт минит офъ"!

има една мисъл"нищо не повишава доверието в хората така както капарото." Според мен грешката е в служителите на ресторанта.Ако им бяха взели предварително х 20лв. във вид на капаро нямаше да мрънкат.ХА отидете някъде да си резервирате например 20 места за рожден ден да речем.искат ви капаро плащате и готово

Само че капарото после се приспада от сумата. А тук взимат пари за неизвършена услуга. Нещо като обезщетение за пропуснати ползи.

Не! От ресторанта вземат пари, които са неустойка за неизпълненият от страна на клиентите ангажимент!

В Молано сядаш да пиеш кафе и такса стол е 1.5евро,записано е в менюто.

А някой забеляза ли, че касовата бележка е фалшива. Че не пише "фискален бон" на нея. Има я качена снимката по сайтовете. Тъй ли нито един държавен служител не го забеляза. Този ресторант не само събира такси, но и данъци не плаща. Може да сте сигурни, че персонала е на минимална заплата назначен, а може и на половин работен ден, за да не плаща и осигуровки. А иначе пича такса празен стол събира.

Това е предварителна сметка, като платиш ти се издава касов бон!

Ти в супера първо плащаш и тогава ли ти чукат фискален бон?

ПРАКТИКАТА Е НЕЗАКОННА ЗАЩОТО НЕ Е ОБЯВЕНА ПРЕДВАРИТЕЛНО :)))) ..... А ИНАЧЕ ЯВНО ЗАВЕДЕНИЕТО Е НА НЯКОЙ ОТ СИК СУДЖУЦИТЕ И МИНИСТЪРКАТА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ :))) .... ПОРЕДНИЯ ГЕРБЕРАСТ ХВАНАТ КАК Е ЗАХАПАЛ СУДЖУКА :)))

Не ми е въпроса кой прав кой крив, обаче така се напуших от глупостите на тази, че ако съм собственичка на ресторант и ако при резервация за 10 ми цъфнат 6, ще направя така, че да стоят чинно и да чакат за масата докато дойдат до един всичките 4 и тогава ще им дам маса. Пък нека да ходят да се оплакват ако щат на арменския поп после.

да се въведе данък "Празна глава" и всички дупетати, министри, магистрати, начело с Боко, Цацата и Гумен-грипена да започнат да плащат незабавно

Безобразие е да му правят проблеми на този ресторант. "Резервация" означава договор при който едната страна - резервиращия - обещава да осигури определния брой хора в определения час, които да КОНСУМИРАТ и оттам да осигурят някакъв оборот на заведението. А по същия този договор заведението обещава в определния час - да има съответния брой свободни места. Наличието на свободни места в резервирания час е защото заведението вече е инвестирало "липсата на оборот" от тези места за сядаде, от други потенциални желаещи. В случая има неизпълнение на обещаното от резервиращия - не е осигурил обещания брой хора, т.е. не е осигурил оборот от тези места а са му били осигурени свободните места от заведнието. Когато едната страна по даден договор не е изрядна - а в случая клиентите, то е нормално да търпят някакви санкции. Да, може формално да не го пише в менюто им, но не е нужно да се пишат неща които са ясни за дадени обществени порядки. Нали никъде не се пише, че когато влезеш някоъде казваш "добър ден". Това е общоприето поведение. Нормално е да има "минимална очаквана консумация" за всеки резервиран стол. Когато си купите билет за самолет и не се качите - не ви връщат парите. По подобен начин е положението и тук. Може да е малко неизрядно точно да се казва "празен стол". Практиката която масово съм срещал и ми се вижда нормална е: Капаро = брой столове * мин.консумация. Ако накрая общата сметка е под капарото - пари не се връщат. Това е цената на "запазването на място". Ако искате да консумирате по 1 лев за 20 места - то НЕ е нормално да очаквате това да става при "запазени места" а само ако си намерите свободни места в момента.

"Когато едната страна по даден договор не е изрядна ...", ама трябва да е нотариално заверен, нали?

Иванчо -Глупака. Някъде носиш ли си автобусния билет за нотариална заверка бе, умник? А да си чувал случайно, че този билет е и договор и застрахователна полица? Ама то, нали не е важно да си научил нещо, важното е да изцвъкаш мнението си, така ще е...

Както пешеходците не са длъжни да мислят и да знаят здп, така и клиентите на са длъжни да знаят ззд а и да плащат минимални консумации, това е риска на рестьорантора, а на клиента да му яде боклуците и да му търпи кофтито обслужване...

Това е лош имидж (не е сигурно), за частника, собственик на заведението. На който не му харесва -заведения бол -да си избира качествените. Защо толкова държи на "некоректното"? Да не би качеството на обслужване да е на ниво, недостижимо от другите заведения или пък другите са ваши и на ваши ортаци от СИК? Тая държавна намеса в частния бизнес, не ти ли прилича на гоненията от ЦК на БКП срещу "частниците", а?

Не е било тази министърка да си отвори устата и да каже нещо смислено. Откъде и кой е изкопа , че я наложи да ръководи туризма? Промъкнали я там за да си затваря очите когато мафиотите си правят големите далавери, а тя да се прави на принципна и строга.

Има един филм с Катрин Зита, в който играе главна готвачка. На един лигльо така му заби пържолата, че свят му се зави.

У нас си имаме вече традиция първоначално да се впускаме и да защитаваме неправилните хора. И след време да прогледнем по добре и да се обърнем на 180 градуса. Така е сега и за тези клиенти. На всичко отгоре вече се говори за "празен стол", но не и за "резервиран празен стол". Малката подробност. Само да припомня на всички, че един ресторант представлява търговска площ за която се плаща наем. Там площ от 60x60 см има значение. Защо ли в самолетите например хората са наблъскани един до друг като скумрии в консерва? Да не би защото е скъпо струваща търговска площ? По същата причина не може в ресторант някой си да резервира 10 места, да заеме 2 и накрая докато плаща сметка от 9,40 лв да каже "ми другите не дойдоха, кво да напрая". И другият случай за който споменах: ритнатата от швед камериерка. Първо голяма защита за клетата бедна женица, ритната от злобния швед-фашист. После излязоха и други подробности. Как изрусената лелка дето щяла да иска "много пари от този престъпник" си клечала на земята като насадена квачка и му викала "Кво!?" След това и там се обърнаха коментарите. И тук ще стане така.

Не ми пука за празния стол и шибания ви туризъм на море отдавна не ходя! Нооооо циганските издевателства пряко ме засягат обраха ми апартамента на полицаите не им дреме дойдоха отчетоха дейност и въпреки че има пръстови отпечатъци - крадеца неизвестен измиха си ръцете работа никаква не вършат само пари искат. Ако съм младА ден няма да седя в тая територия. Грабежи убийства изнасилвания цигански терор ! Плюийте си на петите млади хора и бягайте тука ще останем само пенсионери политици и мангасари а да ви видим кво ще правите тогава безмозъчни политици??????

Ей, простакесо. ! Стига се натягай на Тиквата и не използвай случая в. едно кръчме за те показват за ПР. Атина и Рим живеят от паметници, Хвърлете малко пари за реставрация и облагородяване на хиляди паметници от историята на нашите земи,а не само за селски стадиони. градинки велоалеи, Хондрокефали ( Чукундури)

Интересна ситуация. Правят резервация, например за 6 души. Отиват 5 души, седят 1 час, консумират и си тръгват - искат им още 20 лв за 1 празен стол. А ако въобще не бяха отишли щяха да им пазят масата 1 час след което ще настанят други гости. От кого ще вземат по 20 лв за 6 празни стола?

Що се лигавиш сега? Наистина ли не разбираш за какво става яъпрос,?