В 5 европейски страни се използва робски труд

Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от Европейския съюз, където най-много се използва робски труд, отчитат анализатори.

Обратно в новината

Коментари - В 5 европейски страни се използва робски труд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам каква е работата на редактора, но от този текст не става ясно за какво става дума - за ИЗПОЛЗВАНЕ на " робски труд" или за Риск ОТ ИЗПОЛЗВАНЕ. А между бегло споменатите критерии за преценка поразява това :" В тези страни имало май-голям наплив на емигранти и следователно те били използвани като роби???!!! Кой им плаща на тези идиоти за тези "проучвания"?

Поредната малоумна драсканица. Ами посочете източника ви на информация де! Няма да посочите щото няма такъв. Седнал някой надраскал нещо и айде в медийното пространство.

Това не мисля,че е вярно! Не съм чула у нас да работят мигранти!По-скоро се заробва местното население,за да се заформят социалните помощи на пришълците!Пълна лъжа е това!

Оядени робовладелци.- откачалки. Палят война след война по целия свят, след това затварят границите си и започват да насъскват срещу страните, които изнемогват от пришълците-плейбои. Тъй като сме мухльовци, се стряскаме, че господарите се сърдят и се съгласяваме на всичко. Някой още да не е разбрал коя е империята на злото?аз

На такива простотии въобще не трябва да обръщаме внимание. От време на време в западните медии се появяват такива простотии, нищо че сме иначе едно дружно равноправно уважаващо се семейство. Ако това, да ти се осигури подслон, джобни и храна за неопределено време, докато местните жители гладуват, мръзнат и мрат без медицинска помощ, е робство, здраве му кажи.

Мигрантите да са си стояли в страните си.

Да, в България има роби, но те не са емигрантите, а самите българи! Много хора тук работят за по 300 лева-не стигат дори да се нахранят. А е все едно дали ти дават пари за ядене или работиш без пари, но те хранят!

Работят по 12-16 часа, а им се отчитат 8 работни часа на ден. Нямат събота и неделя, нямат отпуски - карат хората да си пишат молби уж са били в отпуск, а те си ходят на работа. Заплатата, естествено, е минимална и няма заплащане на извънредният труд. Така е във ВСИЧКИ охранителни фирми, които са подизпълнители, поели охранителната дейност в големи търговски вериги и големи предприятия. На документи всичко им е наред. А в действителност служителите им са роби, които правят каквото им кажат шефовете и не смеят да се оплакват, защото ще останат без работа. Фирмите обикновено са регистрирани в София, а дейност развиват на територията на цялата страна. Никой нищо няма да направи, защото собствениците им са видни другари от определени структури.

Роб е всеки който работи за друг ,а не за себе си ! Господар и слуга ... било е, и така ще бъде до края! Моята борба беше да си бъда господар сам на себе си и успях със страшно много труд .

ниско заплащане на труда ,с оглед да се облагодетелствува някой или някои,обикновено съчетано с неадекватно лоши условия на труд и живот ...В тази линия на мислене ,може и работодателят или началникът да е ниско заплатен,или да остава прекалено малко за него,ако се дава на работниците или наетите прекалено много за прекалено малко и ниско качество труд..,но обикновено тук проблемът е,че има бизнесмени ,които си позволяват прекалено много ,дори най-много спрямо останалия свят ,така че ,тук има двете крайности -на най-ниско платени и на най-високо платени,в света,относително и абсолютно. ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА -ЗАПЛАЩАНЕТО Е В ЗАВИСИМОСТ ОТ КАЧЕСТВОТО И КОЛИЧЕСТВО ТРУД,а това пряко зависи от квалификациите ,образованието и обучението. НИСКО КВАЛИФИЦИРАНИЯТ ТРУД НЕ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЕН,А БАВЕН ,ДЕФЕКТЕН И НЕДОСТАТЪЧЕН . НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА НЕВЕЖИ ДА ТЪПЧАТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА,РАЗВИТИЕТО И ЖИВОТА С ТЕРОРИСТИЧНИ,СПЛАШВАЩИ,ИЗНУДВАЩИ ВЕЧНИ ИСКАНИЯ ДА ВИРЕЯТ И СЕ РАЗМНОЖАВАТ КАТО НЕО-ЕКСПЛОАТИРАТ ДРУГИ ЗА НАРАСТВАЩИТЕ СИ НУЖДИ ОТ ЕКСПЛОЗИВНО РАЗМНОЖАВАНЕ С МНОГО ДЕЦА,НО БЕЗ АДЕКВАТЕН ПОТЕНЦИАЛ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ ЖИВОТ В МИР,С ТРУД И ДАНЪЦИ ЗА ОБЩИТЕ РАЗХОДИ НА ДЪРЖАВАТА -това води до социална и екологична катасатрофа,мизерия,консумация на геноцид,епидемии,войни,смърт...

ChatGPT

Аааааа сакън! Само не смейте да изкарате талибаните наши роби! Роби сме ние - средно статистическите българи, които си плащаме данъци, осигуровки и какви ли не такси, а не мачкат отвсякъде

А нещо да Германия, Англия, Испания, Франция и т.н. няма ли да напишете в статия или не е политически коретно да излагаме съевропейците....

Смята се, че робството е отживелица, нещо срамно, неетично. Но то продължава да съществува в модифицирана, осъвременена форма. По същество болшинството от българите са крепостни, дори не става дума за мигранит тук. Следният простичък въпрос е много показателен - колко от нас могат да си позволят лукса да работят за себе си, а не за друг - няколко месеца, година, колко от нас имат земя, имот и могат да го стопанисват без да се налага да работят на официална работа за пари?

" Лукса да имат имот? А лукса да си скъсаш жилите от тежък, невъзможен труд, за да го обработваш? Ти си пълен кретен, като тези , написали статията.

Робите може да са наши, но не точно България се възползва от робския им труд! Писна ми некви пикльовци да започват черните си списъци винаги с нас!Какви са тези дето внасят работна ръка (забележете, сякаш ръцете са отделно от другите части на човека,)да им берат ягоди боровинки и др. подобни за без пари, при немислими условия на труд?

Робски труд се използва в Германия, Франция, Италия, САЩ и в др. "развити" капиталистически страни.

А дават ли точки за отборното класиране? И колко точно е споменато - не какъв да е, а точно "робски"! И докато за другите споменати е нормално да ни шпорят яко като им идем там да берем фрукти, то гадното е, че си прецакваме собствения народ сами, без никой отвън да ни назорва.

нищо за рашката или там 100% са роби -крепостни и коментара е излишен

в БГ всички сме роби на труда, с изключение на полиция, военни и номенклатура, те са доброволни крадливи роби

ега ти "анализаторите"... не знаят ли, че ромляните са си наши, а не "мигранти"?

Робския труд в БГ няма нищо общо с т. нар. "мигранти", а е изцяло принос на БГ-работодателите.

Прав си, до сге не се е чуло (е)мигрант в БГ да се е хванал на работа...

Мигрантите са завоеватели. Как бихте нарекли по друг начин това масово преселение. А гейовете от Европа ги целуват, докато онези ги изнасилват и взривяват. Боклук отвсякъде.

Абе, я стига. В България бели роби са болшинството работещи българи, като се имат в предвид ниските заплати и високите сметки, и многото данъци. В България мигрантите и малцинствата не работят, те са на издръжката на нископлатените бели роби в собствената си държава - българите - и това е истинският и голям проблем у нас, другото си е еврогейщината преливаща и цинична отвсякъде. Може пак да сме роби, но още сме будни. А това е най-лошото ни робство да сега, примесено с цинизъм и подигравка към личността ни.

А какъв е "труда" в месопреработването в Германия?

Такива не ща в ЕС не стават, особено в България където КАФЯВИТЕ НЕ ЕКСПЛОАТИРАТ БЪЛГАРИТЕ.

СМРАДЛИВЦИ!!! "Причината е притокът на повече от 100 000 мигранти, много от които са изключително уязвими за експлоатация" България и Румъния колко мигранти ЕКСПЛОАТИРА? ТУКА ГЕЙБЕРАСТИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЕКСПЛОАТИРАТ БЪЛГАРИТЕ.

БЪЛГАРИНЪТ В БОЛШИНСТВОТО Е ДОСТА ОТДАВНА РОБ НА ТРУДА !! ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ТРУДОВО - ПРАВНИ НАРУШЕНИЯ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, КЪМ КОИТО ДЪРЖАВАТА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ !! ГОТОВИ СА ДА ВКАРАТ РАБОТНИЦИ И ОТ ЗАНЗИБАР - СТИГА САМО ДА ИМ Е ИЗГОДНО НА ДЖОБЕЦА ...

Приятели, не се връзвайте на всяко нещо, което Ви изклюкари някоя фирма за проучване, та дори да е цитирана от Ройтерс, Франс прес, ТАСС или Марснюз! Предлагам на информационните агенции по света едно просто, но според мен ефективно решение, с които ще си улеснят живота, а и нашия също. Ето го: 1. Има ли положителна новина в никакъв случай да не се споменава България и българин!Например новина от изследване: "Световната наука доказа изключителната сила на гръцко-турския йогурт, открит от Перикъл в съдружие със Сюлейман Великолепни. Ползотворната бактерия Lactobacillus bulgaricus е наречена така неправилно от ученик в Института Пастьор през 1905 по грешка. Но удължава живота." ЕТО ТАКА СЕ ПИШЕ ДОБРА НОВИНА! 2. С лошата новина положението е по-лесно. Винаги и във всички случаи с добавя ...и България /или българин/българка/българче, според новината и спрежението/ Например: "Малоумният режим в Северна Корея изтреля ракета в акваторията на остров Гуам. България също! Тъй като падането на българската не е потвърдено официално, все още не е ясно къде се целят пък те- По Хонолулу или Халкидики? А може и по двете места? Кой може да ги разбере тия ужасни българи? "

Хората не осъзнават че благодарение на техният труд се осъществява бизнеса на богати те хора,че благодарение та техния труд богатите трупат милиони.Че ако обикновения човек спре да работи парите на богатите по банковите сметки няма да имат никаква стойност! Стойноста на парите се ражда от нашия труд.

изпускаш нещо. диг диипър

В България се използва робски труд от десетилетия - не се плащат осигуровки върху цялата заплата, не се плаща извънреден труд, не се плаща законната платена отпуска, работодателите изнудват работниците да бачкат извънредно средно 30-50% повече. И държавата знае всичко това, има всякави институции, но те всички са са абсолютно безхаберни и затова заслужават само едно - още 2 000 000 емигранти, които ще получават във всяка друга страна от ЕС повече за труда, който полагат! Каквото сте си надробили РОБО владетели, това ще си сърбате!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Абе, кретен, престани да пишеш навсякъде едно и също по метода копи-пейст. Дори една буква не сменяш.

Къде сте бе гласоподаватели, симпатизанти и обикновени лумпени?!? Къде сте бе Роби на труда?!?

Има едни митове и легенди, че от комунизма по-лошо няма, а пък търговия с хора и търговия с органи тогава нямаше. Зомбита, събудете се, капитализмът е подмяна, истинската демокрация е друго нещо.

Така е! От комунизЪма по-лошо НЯМА! Нито са митове, нито са легенди, ами си е самата истина.

не извъртай и не манипулирай!Наглец!

ТОЗИ МОДЕЛ СЕ ПОДЪРЖА ОТ АНГЛО САКСОНСКИЯ "НОВ СВЕТОВЕН РЕД"!!!

Де да бяха само мигрантите роби! В България роби са всички работещи.

Приходи отиват за Подслон и Храна, нашият Труд вече не ни дава шанс за Икономическо Развитие, а се Превръща в средство само за Собственото ни Оцеляване! В Реалния свят, това се нарича РОБСТВО"...

тогава българна през година-две си купува нов имот,и слага по някой милион в банката,да ви имам робството,безсрамници

Да не би народът да има Милиони в банки и да купува скъпи имоти в Бг, или в чужбина?! Наясно си, че в Бг само шепа новоизлюпени робовладелци имат милиони и ги влагат в банки, в офшорки и в имоти! Е, случва се и робуващи на чужди господари навън, да изпращат по нещо на роднини тук, за да купят нещо.. но дребно...случва се и някой със заробващ банков кредит да си купи неотложно нужният му подслон, но пак на дребно... ама да си сляп, или прикриваш и да се правиш на "улав" - не върви! Айде "къш"...

Работят за групата на Боко Вълка

gonzales

интересно ми е българският бизнес на какво мнение е по въпроса ? в изготвянето на този индекс за бедняци участвали ли са като анализатори членове на този БГ бизнес ?

Според "Българският бизнес" работниците са алчни, ниско квалифицирани и мързеливи. Според "Българският бизнес" щом работник получава заплата (около 600лв. която е прекалено много според работодателя), значи работника не е роб.

Когато дигахме двата пръста горе все пак трябваше да мислим да не допускаме да бъдем роби.Да в Западна Европа вярно работят по 10- 14 часа но вземат нещо.А тук в България да не би да работят по малко?Само че взимат колкото да не им запече задника.А най често имат да взимат.В бъдеще време.Като при светлия комунизъм.Всички знаят за шивашките фабрики у нас от кои се държат и са чули как се работи в тях.Момичетата ги извеждат като от концлагер навън да пушат по някоя цигара.Експлоатация има навсякъде но у нас е зверска.То и за това вече няма работници.Всичко бяга.

да кажеш,че някой българин е работил 10-14 ч.през живота си ли,може но за няколко поколения,българина не си мърда пръста,не виждаш ли,къде живееш

Хей, кой си ти да говориш от името на всички. За над 30 години стаж, реалтно съм изработил за 60 години стаж. Почти през целия период съм работил двойно и с недоспивания. Познавам много българи които за да вържат двата края и изхранят семействата си се налага да работят на 2=3 места. И всичко това заради мизерните ни заплати.

че живея в Центъра на София - ама едно робско тегло е - от сутрин - и цяла нощ по Витошка - едно место свободно няма. Труд, труд - ядене и пиене , ако нямаш тренинг не се издържа.

че на столовете по заведенията на "Витошка" седят бедни хора, то ти изобщо "не си в час" с Реалностите! Преди да пишеш глупотевини, можеше лично да проучиш, разпиташ и се убедиш!Изключително са мародери: мутри, богаташи, крадци, или децата им... Същите, я са всяка седмица на пътешествие, или почивка в Гърция, Испания, на Малдивите и пр., или на "баба си Райна" някъде ...

къде са щерев и компания ??

Клеветят на България. при нас особено в София в квартал около Женския пазар и Мария Луиза тези нещастни бежанци живеят прекрасно. Кой в дюнарджийници работи, кой в месарници. Мисля, че по-добре живеят от нас аборигените. А в Западна Европа наистина българите са експлоатирани безмилостно. Карат ги да работят по 10-14 часа. И никакви човешки права няма.

Това заслужава простолюдието, което се е съгласило да го опъват от зори до здрач за ниска заплата! ДОкато има балъци, ще има и тарикати.

народа е съвкупност от личности, а личностите не са прости и глупави ,такива стават когато са заставени от страх, омраза и отчаяние. в такива моменти народа става тълпа или простолюдие, много беди е направила тълпата но и много неща е и променила в човешката история към по добро /революции,мирни и не чак толкова мирни протести са сваляли тирани и некадърници/ ,та простолюдието както казваш си е виновно, може и да си прав но то ще помете тарикатите някои ден.дали ще дойдат други тарикати ,сигурно така ще стане но и тълпата ще е там ,защото тя е като обратната страна на медала ,като ин на своя ян, като вълна след вятър .трудно и е тръгването но надигне ли се бягай

/днешните работещи/са не само утрешните бедстващите пенсионери но и утрешните малограмотни ученици,не приветливи администратори, не подготвени доктори, алчни политици тъпи работодатели и прокудени далеч млади хора , самозабравили се мутри ,продажни журналисти и други и други ... и всичкото това е защото трябва да се оцелява.

Да, използва се робски труд, ама български. Кви мигранти са ги патили?

Робовладелство у нас - най-вече в IT сферата. Бачкаш за 1000лв - шефа ти продава труда ти за 5000. Това е масово. Иначе не съм чул некви чаавета ор афганистан бимбинистан да ги товарят като нелегални и да ги мъчат. Ама със сигурност ограбването им ще е по-малко..

Днешните "бедни работещи" сме утрешните бедстващи пенсионери! Друго риалити няма, няма и да има.

много са нещата които трябва да се променят.проблема ни не е само ниските пенсии, проблема не е и лошата съдена власт , дори и калпавата власт не е проблема.според мен нашия проблем са ниските доходи.и ще ви го докажа ;1.ниските доходи водят до това че приемаме престъпното поведение за нещо нормално тоест ще крада за да оцелявам ,ще се правя на невидял когато се краде за да не ме предадат когато и аз го правя,ще крия данъци така на татък .2. малките доходи не ти дават възможност да търсиш правдата по нормален съдебен способ а те карат или да заобиколиш закона или да се примириш с ситуацията. 3. жалките доходи те правят мързелив и нехаен по отношение на работата във фирмата или въобще в държавата. 4.нищожните доходи те карат да станеш гастърбайтер в друга държава. 5 доходите от заплата карат администрацията да не ти свърши работа, а само да се оглежда за подкупи.6.много ниските доходи от заплата карат бизнеса да си прави каквото ще с условията на труд и със законите регулиращи труда.7. доходите убиват нашето земеделие и скотовъдство .средно богатия човек купува повече месо и хляб.8.същото важи и за икономиката 9. нищетата води и до изостряне на вътрешните ни взаимоотношения , прехвърляме вината за всичко на циганите и политиците. 10 нищетата е виновна и за провала в образованието , създаваме никого не нужни и бедни млади хора , без бъдеще в икономиката ни , пълни аутсайдери. може да се привеждат още много примери / погледнете само написаното от вас,всеки изтъква нещо ,но същината е в ниските доходи

Vinetou

Браво! Много добро обобщение!

Ама ние сме на всяка манджа мерудия.За добро ни няма никакви , ама по зулумите сме на първа линия

симо

Ми то демокрацията е възникнала в робовладелско общество...Сега ,просто от куртоазия не уточняват това......Но на практика ясно се вижда разликата между СВОБОДНИ и РОБИ в ,,гражданското общество,,.....

Сиганите сме особенно уязвими .... за работа!!!

Сега ли разбрахте? Та това си е от десетилетия, но вече имате смелост да назовете, че работата у нас е робия, никакви закони не защитават работника, мизерно заплащане, условия идиотски..., и т.н.

ГЛУПОСТИ.