20 лв. такса ”празен стол” в ресторант в Созопол

Ресторант в Созопол таксува клиентите си с по 20 лева за стол, който е останал незает на резервирана маса.

Обратно в новината

Коментари - 20 лв. такса ”празен стол” в ресторант в Созопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

abasador

да питам, абе тези не си ли платиха сметката за този празен стол или ще чакаме резултатите от заповедта на другаря Борисов, за да свалим новината в архив? Господа от дир.бг, ако чакате въпросното министерство, да огласи що е свършило по въпросното разпореждане ... оставете новината до Нова година със заглавието, примерно.... "Суровакат и празен стол с 20 лв., след като си го поръчал." Лек ден.

За тези сто дни ще се запомнят аферите на ГЕРБ и неспособността да управляват. Особено впечатлени ми прави и ще го помня цял живот проблема с таксата празен стол, с което се занимава и най-важното хвали ББ. Той ли е луд или аз съм луд да се занимава с такъв проблем и даже се хвали. В територията наречена България няма ли държавни органи и институции - до там ли стигнаха нещата ГЕРБ - с нищо да не могат да се похвалят, освен с корупционни сделки, та с такива неща започнаха. А тогава да им пожелая и със суджука да почнат да се хвалят

Още утре отивам с Созопол! РЕЗЕРВИРАМ, плащам и ..като си тръгна - задигам стола. Тука, бай Киро Дърводелеца ми иска по 45 каймета за един дървен стол !?

Поръчано място се плаща, както е в самолет, параход, лекар и т.н. или договорно на време се предопреждава за по малка маса.

Ей, всичките кръчмари станахте пилоти, капитани и доктори бе ...

На ви "демокрация" и свободна инициатива. Ами за клиенти колко е входа на тоалетната да си изпикаеш бирата,плащат сигурно и за салфетка 1лв. солница, не дай си боже ако поискаш нещо екстра като вилица или празна чаша. Бизнес фърст. Но пияните ингилизи не схващат тези такси защото им идва 2-3 пъти по евтино отколкото от където са дошли макар че 99% са от тези на социални помощи или живеят от далавери.

И за бога братя, не ходете в Созопол. Това не е Созопол от едно време. Сега е мърляво место със мазни и опушени заведения, неприветливи хора и персонал по заведенията....

Аз пък съветвам всеки на който му се случи нещо подобно да откажеплащане на цялата сметка и да си включи телефона на видеозапис. Ако собственика го нападне физически, тогава ще бъде осъден много бързо. Ако извика полиция, тогава ще тябва да обяснява за ''таксата''. И в двата случая потребителя има право....

Когато държавата взима такса за всеки неработещ радиатор при спряно парно е нормално, но когато частник направи и той подобно беззаконие е скандално, нали ?

Ми ние рипаме и на тая такса, аз съм се съдила с Топлофикация точно 3 пъти. Ти ко искаш да каеш, че требе да се съгласиме на очевидното беззаконие? Ти ако се съгласеваш, ас не се съгласевам и ке рипам колко си искам.

до дървения философ по-горе. Разходи се зимата във вход, в който има ТЕЦ и във вход в който няма ТЕЦ. Ще усетиш разликата на мига. Плащането не е за "свалени радиатори", а е т.нар. "такса мощност", която е за отопление на общите части. А това, че разни мизерници, селски тарикати и скотове, си откачат радиаторите и не искат да плащат, защото видиш ли "и без радиатора било топло". Топло е, защото във входа има парно. Ако няма, ще ти замръзват камбанките в банята зимата. И в западна Европа има централно парно и всички плащат, без да се циганят и затова в тези входове е най-приятно да се живее. На който не му харесва, да продава и да се маха, да си търси жилище без ТЕЦ. Друг е въпросът, че там пък има влага, мухъл и т.н., и комфортът на жилището и на сградата е доста нисък.

нашето Черноморие е мутренско на ДС тоест КГБ ,наситено с руска паплач и за това не ходя там.

Повечето заведения по морето изобщо не приемат карти, а една не малка част непрекъснато лъжат, че ПОС терминала им спрял да работи видиш ли тая заран. За сравнение - във Франция задължиха таксиджиите да приемат карти, а по принцип е НЕВЪЗМОЖНО да има търговски обект, работещ с крайни клиенти, който да не приема карти. Що се отнася до даването на бакшиш - до момента съм видял само едно заведение в София, където може да платиш и бакшиша с карта като добавка към сметката (и си пише бакшиш). За черноморието не знам - на тия никога не им оставям бакшиш, защото са нагли, а и на всичкото отгоре нелюбезни.

Е, не е баш така. Има и други държави, където плащането с карти не е толкова разпространена практика. В Англия и дъвка си купуваш с кредитна карта, но в Австрия и Германия- не непременно. Но си прав за 'развалените' терминали.

Абе в Италия в хранителен магазин се опитах да плятя 30 евро с не-италянска карта и ми поискаха паспорт. В Южна Европа картовото разплащане не е на почит заради измамите и данъците които неменуиемо трябва да платят.

Аз тоя стол ще го запълня ,ама ако сложа някое дете трябва да му сипя една "Стара Шотландия" ,за да оправдая консумацията ,защото с една г'ола в'ода ще ни изхвърлят !

Айде скоро и такса за празна маса!}:-)))

А колко е таксата "зает столллл" ?

В много държави има такса маса, такса сервиз, такса резервация. Всички тези такси са символични до към 3 евро на човек или 10-15% от сметката. Но такова, чудо за празен стол го няма никъде, още повече, че го няма в менюто като запис.

Нема такса маса, не лъжете хората. просто нема, това са тролски и мафиотски измислици. Има такса сервиз, но никой не обича тая такса която по закон не може да превишава 10%, и по правило тея ресторанти са слабо посетени, хората ги бойкотират и не ги обичет. Такса резервация също не е популярна, длъжни са да я обявят с огромни букви насекаде ПРЕДИ ЗАПЛАЩАНЕТО, законово изискване, и никога не е за частична канцелация, а за цялостна. Тоес ако канцелираш част от поръчката, това е твое законово право, и такса резервация не се начислява. Такса резервация се начислява само ако откажеш ЦЯЛАТА ПОРЪЧКА. По закон такса резервация не може да преминава 5%. Мене ме чарджат за поръчка от над 300 паунда, по 3 паунда за отказана резервация. Примерно, резервирам хотел за семейство от 3 човека, една двойна стая и една единична, в апартамент, със собствена баня и ливинг рум. Цената на една нощ е 300 паунда. такса резервация за такава поръчка съм плащала да е 3 паунда! Това е 1% от стойността на поръчката, не 15 и не 20%, и не 50%. И касае единствено резервацията, не и консумацията, не и кой ше дойде или кой не, не и какво е ползвано, не и какво правим вътре. Единственото условие е на сутринта да предадем ключовете и апартамента да не съдържа повредено оборудване. останалото е работа на камериерките и чистачките. Ресторанта се е олял, и не се учудвал, че цялата общественост е настръхнала. Тоя бибил веднага арестуван в една цивилизована страна, веднага осъден, глобен, веднага сметки запорирани, и веднага изплтено законово обезщетение на ощетените клиенти, което в цивилизована страна може да бъде спокойно 50 00 евра, до към 1-2 милиона, умножено по бройката засегнати лица.

Собственика требе да бъде веднага арестуван и разследван. Веднага насъд и глобен. Недопустимо е такиви беззаакония да се случват. Смисъла на такса резервация е при цялостно канцелиране (отказ) на поръчката. Административна такса, че си държал други клиенти далеч. Но това не нарушава никакви твои клиентски права, и всичко останало си върви по закон.

Българското Черно море става само за алкохолен и секс туризъм. Който иска да ходи.

Българското черноморие съм го отписал от 17 години.

От години не ходя вече на нашето черноморие, но наскоро синът ми ме помоли да ги закарам до Созопол. По магистралата до Бургас обезумели хашлаци със стари но 'мощтни' бангии си търсеха смъртта доста усърдно. От Бургас до разклона за Созопол, родео което не може да се опише с нормални думи и за капак от разклона за Созопол до центъра на новият град 40 мин. !!! Докато се настаняваха хлапаците в нещо като хотел, изпих едно експресо с кутийка кола за 12 лв. и след като се прибрах УСПЕШНО от това супер екшън изживяване, тотално забравих къде се намира това наше Черно море.

Римини - кафе и кола 4,50-5 евро.

Аз откога казвам ,че в балХар плащате европейски цени. Аз в лондон плащам едно кафе (зависи от кафето де, но аз си поръчвам черно дълго) по 1.50 паунда. Голямо американо, което е 400 мл, е 3 паунда по летищата. Кенче кола, 1 паунд. Това е Лондон, не Слънчак, и не Созопол.

В Лондо има толкова заведения, че свет мое да ти се извие. В дни, в които знает, че нема да имат клиенти, измислет дни на примоция - за 5 паунда влизаш и ядеш на курем. Това е ако нема наокуло хора да искат да додат, ти викаш бедните. Храниш бедните макар за нез пари, но имаш оборот поне на минимум. За 5 паунда, ясно, че не се плаща дори сървиса. Това устройва перфектно работници на минимум уейдж, и бездомни, или пенсионери, или социално слаби. Тека кръчмата се пълни, популярна е, и хората продължават да идват. Но това е за хора които не ги мързи. Но пък им прави целогодишен бизнес. И дори в Лондон, бизнеса печели, дори с текиви цени. Никой не е останал беден в Лондон. Как ше чарджиш един стол 20 лева, когато в Лондон кръчмите и пъбовете правът промоции по 5 паунда и ядене на курем, на шведска маса. Къде е Созопол, и къде е Лондон, и Лондон пак прави пари, а Созопол не правел, тека ли. И какво са 5 паунда за Лондон, когато минимум уейдж в Лондон е 7 паунда на час. Пресметнете сега цената за Созопол, на минимална работна заплата от 500 лева на месец, колко е надницата на час. Сега се опитайте да сервирате в Созопол ядене на корем, за по-малко от минималната надница. А Лондон го постига, и то с печалба. нема по-богат грат от лондон. Е те затфва сте бедни в Созопол.

В ЕДНА СТРАНА, КЪДЕТО, КАТО ОТИДЕШ ДА СИ КУПИШ ХЛЯБ И ОЩЕ ДВА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТА, КАСИЕРКАТА ЧАКА ДА И ОСТАВИШ БАКШИШ И ПОСЛЕ Я ЧИСЛЯТ ЕВР. ТЕРИТОРИЯ

Че двама души може да направят по-голяма сметка от 10. Що за наглост от страна на ресторанта? Тази година ядохме в Стария град две заведения преди това,е няма такива нелюбезни управители,бавни и неадекватни сервитьори,недоизпечена храна,високи цени. Само да кажа,че хора,които посещван редовно Созопол и съответно заведенията,точно това коментираха,че всичко е под всякаква критика. Включая и себе си в това число. За 5 дни в различни заведения,едно не беше нормално. Е как догодина да не тръгна за Гърция!?

Това е вярно, и силно ме дразнят нашите смешници собственици и управа на ресторанти. Влизаш, резервация на голяма маса, само двама - места няма. Майтап. Средна сметка 100 лв, а 10 човека по бира и картофки.

кви столове кви маси? Резервирал и не дошъл нали има капаро? Къв е проблема на клиенти и заведение-какъвто на ББ - мозък!

Тоя хитрец ква яка реклама си направи за без парив трайм тайма... размахва менюто с надпис - името на ресторанта пред камерата... толкова изтренирано и професионално, че сигурно цялата работа с тия столове е ала бала и нагласена, чак и винету ще идва да похапва... снимаха му заведението в сякакви планове и кадровки... а БостанТВ даже не се усетиха... БРАВО ТЪЙ СЕ ИЗ-РАБОТВАТ РАЗНИ ГАВАЗКИ... НЯМА ЛОША РЕКЛАМА

Нали се сещаш с тая реклама кой ще отиде във въпросното заведение?

си признавам, че резервирам с едно място повече, за да не ме сгъчкат на някоя маса за четирима в центъра на салона и да обикалят сервитьори с подноси над главата ми... Но пък ядем и пием за шестима! Наздраве!

ах колко си подъл срещу рестурантьорите..... направо си за разтрел ако беше гост на тази ресторант мутричка....

По-скоро ще е тикнат на някоя забутана маса до кенефа или обслужващия бар, кът

деградацията на нацията е на макс.... който е луд да ходи и да ги тъпче тия селски мутри с пари....

побоища , престрелки, мърсотия , чалга , цигания , менте алкохол , отвратителна храна, гомна в морето , кофти обслужване , "цакане с топла бира" по всички параграфи - море в Българи, никога повече. Колкото и да искам да подкрепям родния бизнес вече тотално не се търпи нашето лайноморие

Вижте -главата, главата!

А има ли издаден фиксален бон за тази "касова бележка"? Как е отбелязана в него тази такса "Празен стол"? Има ли ги осчетоводени тези пари събрани от клиента? Никой не коментира тази тема, защо? Нали ресторантьорът твърди, че заведението му е изрядно!

Това е от принтер за поръчки. Каква касова бележка бе, сезона е къс, разходите големи. Луд ли си, не чу ли човека какво казва, едва изкарват за тока и заплатите??!?!?!

Така като гледам бележката, това е предварително програмирано в касовия апарат. Или сервитьорите са страшни спецове по въвеждането на нови артикули във фискалните устройства. Ей така според случая и правиш нова група. Евала!

точно така и трябва, реално ресторантът губи 4-ма клиенти. Резервирали за 8, и като дошли казали , че са 4 :)

те пък са се изтрепали, на опашка стоят пред заведението и чакат да се освободи маса. Това да не ти е по Бай Тошово време. Сигурно са изнаглели студентите. В България, като плащаш някои си мислят че всичко им е позволено. А може и да не е така, само те си знаят как е било, ние предполагаме.

Ами нали е било натоварено време. Като не дойдат 4ма, ще има място за други 4ма, които в натовареното време би трябавло да напират. Явно кръчмата и храната са боклук като собственика и разчита на клиенти, които още не го знаят колко струва.

Нагъл е щото знае, че всичко му е изрядно... Касови бонове, регистриран корктно из държавните институции и не му пука.... защото в края на годината ще продаде на някой циганин фирмата с всички задължения към на НАП и ще прати Бойко да гони Михаля из циганските махали... А ББ ще се появи по телевизията и с изненада ще установи след 10 години във властта, че закона бил такъв, а той за първи път го разбрал... Мафия...

Занимавам се с дейност свързана с обслужване на граждани. Поради естеството на работата се налага предварително запазване на определена дата. В много случай, ако клиента не е дал капаро, просто отивам на мястото и се оказва, че събитието е отменено, а аз не съм предупреден и през това време съм върнал доста хора за тази дата. ЕТО ТОВА Е БЪЛГАРИНА. ТЕЗИ ЧАЛГАРИ ПОКАЗВАЩИ КАСОВАТА БЕЛЕЖКА Е ТРЯБВАЛО ПРЕДВАРИТЕЛТО ДА ДАДАТ КАПАРО ЗА ЗАПАЗЕНИТЕ ОТ ТЯХ МЕСТА, А НЕ ДА МИ ПОКАЗВАТ РАЗНИ БЕЛЕЖКИ. СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е КОРЕКТЕН В ОТНОШЕНИЯТА СИ С ДРУГИТЕ, ИНАЧЕ НЕ БИ ПОВДИГНАЛ ТОЗИ ВЪПРОС. ДОГОВОРКАТА Е МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАТИ, И ТАЗИ СТРАНА, КОЯТО НЕ СПАЗИ ДОГОВОРКАТА, В СЛУЧАЯ ЗАПАЗЕНАТА БРОЙКА МЕСТА, СИ ПЛАЩА......ТОВА Е ТОЛКОВА ПРОСТО И ЛОГИЧНО....

Ако ресторантъорът е въвел такса резервация и я е обявил, така, че клиентите да са запознати с нея е точно така, както го описвате. иначе си е злоупотреба. Вие ако взимате капаро или удържате неустойка, предполагам предварително уведомявате клиентите, че това ще се случи, ако променят условията по договорката.

Мършоо и ти си в тази мафия, заради лумпени като тебе вече 8 години не стъпвам на Българско море.

Класните ресторанти наистина предлагат групови резервации с капаро и предварително уговорено меню, с договор и условия, ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБЯВЕНИ И ДИСКУТИРАНИ. НО НЕ МОЖЕ СЛЕД!!!!!!!! КОНСУМАЦИЯ, след преглед на менюто, и след постфактум, да чарджиш за нещо, което никога неси коментирал с клиента си. НАРИЧЕ СЕ КОНСЕНТ, тоест клиента е ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!!!!! УВЕДОМЕН!!!!!!!!!!!!!!! И СЕ Е СЪЛГАСИЛ !!!!!!!!!!!!!!!! НА УСЛОВИЕТО!!!!!!!!!!!! И договора е подписан, клиента е положил писмено съгласие, и условията са ясни и за двете страни! Аз съм буквала рождени дни, сватба, секфи събития, с текиви договори, и всичко се документира! подписва! договаря! организира! и вписва в договорката, и се дава и ГРАТИСЕН ПЕРИОД ЗА ПРОМЯНА НА УСЛОВИЯТА! Това е елементарно търговско право, очевидно неизвестно на ресторантьорите в цигански балХар! Сек иадвокат е учил търговско право в първи курс, публикуван ое на сайта на лекс.бг, и езиково е опростено да нивото на малоумник! за да бъде разбрано!

Идиот, какв означи правото и закона за етебе а! мамицата ти циганска неграмотна! Иди на лекс.бг да си изчетеш валидното в момента право наречено Търговски закон! УСТНИТЕ ДОГОВОРКИ ЦАКАТ И ДВЕТЕ СТРАНИ! ЗАТОВА ИМА ЦЕЛ РАЗДЕЛ ПРАВО, НАРЕЧЕНО ДОГОВОРНИ ОТНОШЕНИЯ, ИДИОТ! НЕМАШ ПРАВО ДА ТАКСУВАШ НИКОГО, АКО НЕ СИ ПОЛУЧИШ ИНФОРМИРАНОТО МУ СУГЛАСИЕ, ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПИСМЕНО! БЕЗ ДА ИНФОРМИРАШ КЛИНЕТА ПРЕДВАРИТЕЛНО, НЕМАШ ПРАВО ДА ГО ЧАРДЖИШ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО! ако клиента не знае, че ползва некаква услуга, тогава по закон и има право да не я плаща! ясно????????? Като не си я обявил услугата публично и не си получил ПРЕДВАРИТЕЛНО съгласие от клиента ,че иска тая услуга, какво чарджиш тогава, а, мършо!

Аз на мои приятели в Русия казах в началото на лятото, че много ресторанти на нашето Черноморие са невероятни обирджии, безкрупулни селяндури и не си заслужава да си дават парите за такава почивка.

Нагли византийци! Един пък владетел от Поморие, заяви че за стая с 3 легла, се заплащат и трите, независимо, че в стаята може да са настанени само 2 души. Алчни мизерници . А за условията да не говорим. На двора под навеса с 2 маси, уж за гостите, за които са направени 4 стаи /значи масово население/ едната е постоянно заета от хазаина и майка му и дъщеря му... Гледат си телевизия и не им пука. Горките курортисти не могат да си сложат да хапнат вечеря, ако са решили да я карат по домашному. Хазаите са натрапчиви досадници, които не ти предлагат нищо освен легло и баня/за щастие/ но искат задължително да си приберат паричките бързооборотно.

В хотел като спиш самостоятелно в тройна стая колко плащаш, а?.... Естествено, че за стаята... Някой да ти е осигурил безплатно ползване на двор и маса....? Много претенции, беееее!

А при резервация на хотел как е? Резервираш, но до определена дата може да отмениш, след това остава %, като ти се отнема от кредитната карта. Ако искаш безплатна отмяна, стойността на престоя е по-голяма. Разликата само е, че едното е 80, а другото може и да е 580, но принципно нещата са същите.

И всичко това изненадващо, при напускане на хотела ли ти го снансят ???

За последните 9 години на Черноморието съм бил един път. Понякога се чудя дали и това не е било много и не е било по-добре да си похарча парите на друго място.

Гледах преди минути репортажа със собственика на заведението в Созопол,симпатичен човек с чуство за хумор и абсолютно прав .А коментара на тази псевдожурналистка Гавазова,под всякаква критика.Много ограничена жена с неадекватни коментари.

Въпросният трябва да обясни защо мами НАП със заетите столове като ги представя за незаети! Колко пари дължи за тоя тарикатлък?!

Преди 4 години в Созопол (името на заведението не помня) включиха 23 кебапчета, които не бяхме поръчвали!!!! Когато ги попитахме как се появиха, се опитаха да ни вдигнат скандал, че им сриваме реномето с такива въпроси.

Веднага ги плащам, ама лично на собственика. След като си ги платя - с всеки стол по един у главата му. Даже и бакшиш ще му оставя 2 лв.

шопари,тук не е софето .тук не минават номера

Малоумник, софето отдавна не стъпва в бетонния ви бърдак, аходи на чисти, красиви, нормални плажове, с прекрасно обслужване по заведенията, без цигани, мутри концесионери, менте алкохол, стара храна, ешерихия коли от лайната в мръсната вода.

Затфа стоите празни и защото нема кой да влезне, та чарджите и празните столове.... Тепърва ше търсите клиенти, тепърва ше молите секо цигане да ви доде на крака...... ке шлащате да ви додът, а те нема да искът..... Их, ке си разпечатъм тая статия и ке я връ у лицето ти, ако некога се озовем на морето, което не е ставало от 1998....и ке ти го наврем фостата..... и ке се врътнем да си идем наубратно.....и ке ти серем у ресторанто.....мърши нагли самозабравихте се! ПС: моем да те купим со гащите лекьосани.....и отгоре!

Чудя се как на нашите хотелиери и ресторантьори не им е хрумнало да поискат държавата да въведе такса/глоба за всички българи, които не им стъпват в хотелите и ресторантите! Ми така де! Ще ми ходят по Гърция и Италия, ама ха! Тука пълно с хотели, а те! Веднага по 500 кинта от всеки, който не идва в нашите хотели и не яде в нашите ресторанти!

еврейска практика ,не им се сърдете -в кръвта им е !

Това на снимката дори не е касова бележка /фискален бон. По Черноморието плащат ли данъци изобщо? Затова в България не става за почивка! И затова все повече българи почиват в чужбина.

Всеки клиент на ресторант,който се уригне или пръдне,ще бъде наказван с глоба от 20 лв.

МАЛКО ФАКТИ (ОТ ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАЗДЕЛ НА ДИРА) Министърът на туризма Николина Ангелкова се похвали с рекордно добри резултати от летния сезон по Черноморието. "Нашите прогнози за ръст на туризма между 7 и 10% се оправдават, над 3,3 млн. туристи са посетили страната досега", каза тя пред bTV. Очаква се за периода май-октомври техният брой да надхвърли 5,3 млн., което означава, че този сезон ще бъде по-успешен от предишните. Ангелкова обясни, че чужденците предпочитат 5-звездните хотели по морето и местата в тях вече са резервирани и за 2018 г. А за курортът Слънчев бряг, който стана предпочитано място за почивка на млади летовници, тя коментира, че той е определен като "курорт за забавление". През миналата година той е бил посетен от 800 000 чужди туристи за юни, юли и август, а приходите от него са над 1 милион. кучетата (помярите) си лаят кервана си върви, хотелиерите и целия туристически бранш жънат

"През миналата година той е бил посетен от 800 000 чужди туристи за юни, юли и август, а приходите от него са над 1 милион." Бреййй, значи приходите са от над 1 лв на турист. Голямо постижение...

Хотелите ти дерат кожата и не предлагат нищо, ресторанти като този ти дерат кожата. На плажа Ти дерат кожата за шезлонг и чадър, ако не платиш на 50 метра отзад. Стъпват ти по главата, и за капак някой мургав от Меден Рудник вдига аларма с царевици големи колкото на Азис хоя. Такава екзотика няма никъде.

Просто ти е много тънка кожицата... Внимавай и да не изгориш. Има едно правило - ако искаш толкова евтино да ти излезе и хептен нищо да не усетиш - сделката се проваля, стой въщи и яж боб. Защото ако e толкова приятно мааалко, че ти не го усетиш като разход - как ще го "усети" като приход ответната страна? А след като отчисли всички разходи и тегли чертата?

А не е ли, все пак, по-приятно и по-изгодно в чужбина ???

Добре дошли в България - хем ги доят с 80лв., хем цените са убийствени, хем бона е служебен... Персонала е изключително любезен, въобще "завиждам" на тези, които ходят на нашето Черноморие. Гърците определено са кофти хора, но там такива тъпотии няма, а като гледам и цените не са по-високи от тези в Созопол. Не е чудно, че масово хората бягат в Гърция.

Само че, за да няма такса "празен стол" цените трябваше да са "още по-убийствени", хващаш ли връзката? Всъщност това е проблемът на българския бизнес - че се оставя простата тълпа да му диктува кое колко мечтае да струва и КЛЯКА в цените, а това е нечестно спрямо себе си. Плюс това има ценови войни и се надпреварват кой кого да прецака, ей така - хазартни натури. После като дойде време да си плаща разходите се озъбва. И вади измислени такси за срам и резил. ЗАПОМНЕТЕ - Цените в България, както и заплатите са НИСКИ! Време е да се изравним с Европа. И да се въведат техните предписания за минимално допустими цени на услуги, които ни служат, за да ни защитят от фалит заради нелоялни конкуренти.

Да, бееее...убийствени цени в ресторанта. А отзад баба Пена бърка манджи със стара мазнина и немити ръце

Проблемът на българския бизнес, е че предпочита да плати рекет на всеки - полицай, общинар, мутрафон, но да не плати нищо на тези, които му работят. А после зор да си избие за три-четири месеца парите. Само се радвам, че си спестявам подобни "почивки"

Доста тъпи аргументи, а от тъпи аргументи следват и тъпи изводи.

gonzales

за Гърция го разбрахме, но да се върнем на темата все пак :-)

А ти даваш ли си сметка, че една от причините да го раздаваш мизерник е това, че си фен на ниските цени и самият ти работиш в кофти сегмент с мижави цени. От там излизане няма, щом ви харесва, но не роптайте.

и как реши, че гърците са "кофти хора"? Колко пъти си бил в гърция и с колко гърци си контактувал извън поръчката в ресторанта и рецепцията на хотела ти? Аз прекарвам 3 до 4 месеца годишно в Гърция, имам къща там, и мога смело да ти заявя, че гърците са много по-свестни и читави от българите. Навсякъде има боклук, но у нас е свръх много!

Аз работя в хотел. Идват гости от различни страни, но толкова кофти хора като гърците не съм видяла.

толкова са кофти че на тиквеник като теб му дават стол

gonzales

"Установено беше, че потребителите не са заплатили изисканата такса. Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите. "

Затова е станал скандал и са ги изгонили, а тия са се обидили и отмъстили. Да им се връща :) Все така да им върви в живота, и тях така да ги лъжат и прецакват. Пожелавам искрено и добродушно.

А когато сняг забръзка...що ще чини ресторантьорът зимъска?!

С какво право двама клиенти резервират маса за шестима? Грешка на ресторанта е, че приема резервации по телефона. Резервация се прави на място, като се определи куверт и се заплати 50% от стойността му.

Тия с минусите се насраха. В друга тема щяха ожесточено да коментират какви са тия търбуси изяли толкова манджа, пък подлеци и скръндзи. Наплюскали се, напили се и ритат празното ведро. Българско говедо.

да ферну се ха... ха в... ху теб... виждал съм споменатия "м...ж" как се държи с едн* м....тра. Бяха го накарали да лиж...............

Абе, пичове, вие сте много повредени, бе! Какви куверти, какви такси, бе! Смешни сте! Това е резултат от 45-те години социализъм, нелечимо болни са цели поколения и докато не си отидат нищо няма да се промени! Ресторантьорът трябва да седи на улицата и да те моли да му влезеш в ресторанта! Така е навсякъде по белия, а даже и по не толкова белия свят! КУверти!!! Такси за незает стол! извратена държава с извратени хора!

не съм агресивен,нито побойник,макар че ръстът ми го позволява.но,на 2 3 ракии,ако някой ми поиска такса стол,не съм сигурен ,дали няма да го нокаутирам.все някога" ще си намерят майстора"

Ега си лакомията , това го няма по целия свят ! Това са наследници на бежанци от Одринска Тракия , безчовечни , агресивни ! Цар Борис 2 , по това време им дал по 6 декара земя , която днес същите продават за милион левове ! Това са най лошите хора , а над Варна също не са Българи , гагаузи и власи , мразят много Българите !

грешиш,но с малко-около 7 декара.оземлявали са ги с по 3 декара в регулация за дом, и 10 декара земеделска земя в землището.но,наистина си много прав държавата ги направи милионери

ганьо му се вдигна малко стандарта и веднага взе да пълзи извън българия да поства и да се бие в гърдите....пари да ми дават няма да ида в тая гърция, не заради страната, а заради мръсните лицемерни византийци които в всеки удобен момент ни забиват нож в гърба, а вие ги храните с капитал изкаран от тук! нащо море не е само слънчев бряг има маса кристално чисти плажове и елитни хотели има всичко! ама нали ганя трябва се прави на интересен и да избива комплекси

И ще продължавам да ги храня. Щом ме посрещат учтиво, предлагат ми качествена храна и качествена услуга, ще давам парите си нему. Ако на Вас Ви харесва да Ви псуват и да Ви вземат пари за това, моля, ще Ви оставя телефон, та да заработя някой лев :)

теб те посрещат учтиво но зад гърба ти какво е....тихо! бедна ти е фантазията, за гърците ти си един черен получовек, нищожество, шарлатанин и родоотцепник, което донякъде си е така....

Това което си написал само за Ганьо ли се отнася , важи ли и за Пешо и за LEGIONARIVS ?

Едва ли си даваш сметка колко си заблуден и прост! Или изобщо не си стъпвал в Гърция, или си бил за 5 дена някога, или пък си просто обикновен български лумпен, който псува и обижда всички народи , особено тези, които са ни съседи, но никога не вижда колко мизерен, прост и злобен е той самия и сънародниците му! Стой си на "масата кристално чисти плажове" и не бери грижа за нормалните хора...Те избягаха от нашето море не само заради алчните и безхаберни хотелиери, но и заради такива като теб, които населяват нашенските курорти.