Джакарта дава на Москва кафе и чай, получава изтребители

Индонезия ще размени палмово масло, кафе и чай срещу руски изтребители, за да се възползва от новите международни санкции срещу Русия.

Обратно в новината

Коментари - Джакарта дава на Москва кафе и чай, получава изтребители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ние си даваме задника на НАТО и получаваме само страпон...Всичко е бизнес, бате.

каква значение има дали продаваш самолети или трудовашки колички? всяко нещо си има цена и за него се договаряш да получиш друга стока на същата цена, която ти е необходима на теб. България сама ли си произвежда кафето и чая? ние с какви пари го купуваме ? какво изнасяме?

Не може ли и ния да направим същото като им предложим трапезна вода ?

Вечее са готови и за чай и кафе да си пробутват таратайките.

Това ли е най-коментираната новина? Десет коментара на ден.

abasador

алоооо, господин модератора, ти можеш ли да четеш на български? Ловя се на бас, че повече от завършено гимназиално образование нямаш, но се правиш на журналист! За съжаление в страната ни има много като теб. Кое в коментара ми не е по темата? Кое в коментара ми е спам? Лек ден.

Мнението ви е класифицирано като офтопик. Ще бъде преместено в кръглата папка.

abasador

много, моля Дежурен бот, нека мнението ми по/извън (офтопик) поставената тема.... да бъде поставено в кубичната папка, ако може. Лек ден.

Смех. Докъде го докараха.

Докараха го до изключване на долара, като разплащателно средство. И са хамерите нема да продадат долари на едните и на другите и да спечелят от това, а че пиат една студена вода.

Това си е точно връщане във времената на натуралната размяна. И си го въобразявате за някаква победа ли, какво ли? Смешници!

получават БРАКУВАНИ изтребители, справка Индия :-)

Докъде стигна сделката на века? Сринаха ли се борсите на палмово масло или само борсата за руски самолети? Другата сделка с Индонезия за руските самолети Суперджет 100 се провали. Оказа се, че 72% не били руски, ами вносни. Така и Иран остана без самолети, защото американските санкции удариха двигателите Прат енд Уитни на суперджета.

ледайте в демокрацията ко правят Шарлотсвил отваряте ютуб и пишете car crash into protesters in Charlottesville

... руската агентура в акция... пробват се, но са слабички... Бог да благослови Америка!

"11 изтребителя срещу стоки от първа необходимост" Оказа се, че било много хубаво в Русийката, ама ѝ липсвали стоки от първа необходимост :)

Стига с тия материални неща! На кой му трябват хляб и тоалетна хартия, като има изтребители и национална гордост? Дори и да мирише, всеки ще се страхува да му го каже. :)))

добре че в България си ги произвеждаме сами кафето и чая, нали ? и в Германия си го произвеждат сами и в Франция , постоянно кафе и чай произвеждат

Или чай за изтребители.. Това сигурно е подигравка с Алкашите

хвърлили са си кафето и чая на вятъра

... 1 изтребител = 2 буркана кафе...

Гле'й к'о пра'ят 'ората! Ний поне тикви да има'аме да ги трампим за некой айроплан - ма то имаме саде една и те не я щът...

Ние суджук и столове по 20 лв.

Някои не загряват ,че чрез тази сделка руснаците си осигуряват политическа сфера на влияние спрямо Индонезия ! Не бих се учудил ако след време Индонезия подпише с Русия споразумение за руска военна база на територията и !

Добре, че си ти.

Бая палмово масло ще хапнат руснаците за тия 11 Су-та. По съвсем скромни изчисления има-няма 1,5 млн. тона. Лошата новина за тях е, че пак няма да стигнат европейците, хеле пък нас по консумация на палмово масло на калпак.

женати не ти ли пуска?

И наташки срещу кокосови орехи - една наташка за 50 кокосови ореха Пичин направи от рассия една голяма смешка ;))

от тия санкции май само ползи за Русия...

дава за "стоки от първа необходимост". За сега - дървени самолети за дървено масло и чай....голяма търговия.

ха това от кой век е , натурална размяна , тези още не са измислили парите

Селяни това се нарича бартер!

на мен ми прилича на куфарна търговия

Щото ти е толкоз акъла.

щеревците как са се размножили във форума, ама то при гейовете е така.

га имаш излишък така стааа

Браво на братушките-супер сделка са направили !

Ти га спиш ва ей ? Или веке бегаш за заплащането на известния адрес ? Ми малко си постнал бе-треба повеке-инфлация се пак ...

Български вариант: Стар суджук---за стари Ефки!:))))

При този бартер е по-логично руснаците да предоставят на Индонезия транспортни самолети, а не изтребители.

Ние ще им пратим един влак русофили и форумни тролове, плюс бонус един варел грес.Подарък, без да искаме нищо. Иначе като гледам, в раша са много напреднали щом правят бартер за храни.

Ка ши го пратиш ми е интересно а ? Ми ко са гътне по пътя кат оня с цистерните ? И имаш ли пари да го изпратиш въобще или са дуеш кат оня - на гол тумбак чифт пищови а ?

Лесно ще ви пратим. Първо ще ви изловим (има си начини), след това ви натъпкваме в конски вагони. Конските вагони следва да бъдат добре запечатани - да не се изсулите нейде преди сибир. А ако се гътне влака по пътя - пак кеф. Ще пуклясате преждевременно. То и без това полза от мурзилажи няма никаква.

аз чух, че некво джудже таковало таковата на Сорос, че не знам на кое да вярвам.

нещо мноо на сериозно се земаш бе ...чул бил той - ми първо си изчисти ушите щото тва дет мислиш че е чуване на практика е ...нали разбииш ?

На най-великия и висок император в света няква дядка на име Сорос му такова мамамата. Верно ли? Е.ати императора...

не знам маслото но самолетите е друго като почне много оръжие да се раздава тогава идва проблема

че "палмово масло, кафе и чай", не са "стоки от първа необходимост. Или руснаците са станали презадоволени, та са включили и тия стоки в кошницата от първа необходимост, или си печелят нов съюзник в региона. И в двата случая, цар Сорош е пред мат.

А, моля, за мен кафето е стока от първа необходимост. :D

Давахме домати...

товаришчи, новинкая деректива! палмовото масло очен най хубавото масло от всички масла!

Яд те е, че руский, без палмово масло, кафе и чай, не сяда на трапезата ли? Ми, ти лучец еж, водица пий и пак поглеж "Дий воле, дий!"

тъй си е! и за кашата от елда, и варенная ряпа също им завиждам! и за внедорожието, липсата на течашта вода, и кенефа в далечният край на двора също им завиждам!

a ние колко изтребители имаме,че се подиграваме

Натуралната размяна е сигурна работа. Използва се от векове. Въпросът ми е, защо на Русия разменя за изтребители за храна? Толкова ли са го закъсали?

Защо Русия разменя изтребители за храна?

БРЦК

Кафе и чай не са баш 'храни'. И би ли казал какво освен кафе и чай, които в Русия не се произвеждат могат да поискат от Джакарта?

Хич не са го закъсали. Става въпрос за влияние. Веднъж като вземеш един стандарт техника, след това ти е по-изгодно да си взимаш следващите подели от същия производител, вместо да се прехвърляш към друг производител с други стандарти.

То и на нас навремето ни ги даваха за компоти, и ние понеже сме тарикати отидохме да търсиме от американците самолети. Те обаче ги дават само срещу няколко десетки милиони долари кеш. Компоти не щат. Та сега няма ни производство на компоти, ни самолети и се молим на господ да не стане сакатлък!

НРБ и българският народ са платили с пари (тогавашните преводни рубли) всеки един самолет, хеликоптер, тамк и кораб, закупен от СССР на цени, по-високи от колкото останалите страни от ВД...

И пак са ни платени компотите с преводни рубли. Преводните рубли се използват само за отчитане на стокооборота. Напрактика си е Компоти за самолети. И компотите също не бяха взимани от руснаците на безценица, а на доста по-висока цена отколкото сега дават на производителите западните преработватели.

Пълни глупости! Един МиГ-23МЛ за Египет, "братушките" го продаваха за 3 млн. usd. За братския православен, славянски предан български народ, същия самолет струваше малко под 5 млн. usd.

А за колко милиона ни бяха купувани компотите дали се сещаш?

Да не говорим, че именно те ликвидираха самолетостроенето в България и на място на завода за самолети в Ловеч се сглабяха колелета, също ни саботираха при идеята сами да разработваме свои танкове и БМП-та и да ги продаваме в чужбина... "братушки"...

до къде водят санкциите.Да заменяш кон за кокошка или изтребители за чай,кафе и палмово масло.

То не били компютри а били компоти , ако се вярва на дойче зеле, СНН и прочие разказвачи то в Русия май не бяха яли от 855 дни.Така че толкова с тая веселяшка статийка.Иначе който иска може да провери в списание "Криле"още преди 5 години когато Джакарта купи от Русия 10 броя пътнически самолети "Сухой суреджет 100" и още 15 броя бойни салмолети Су не за кафе а за общо 15 млрд.долара.

Не знам какво са яли, ама тьотите в Ижевск щяха да се избият за безплатна каша..

Най-добрите изтребители за най-доброто кафе, това е сделка!!! Kopi Luwak. В Сибир няма кафе и палмово масло, защо Ви учудва? Имат суровините и потенциала за изтребители. И едното, и другото струва пари, нали? Лошото е, че ние нямаме нито изтребители, нито кафе, нито пари!!!

Ако бяха 'най-добрите' изтребители щяха да продадат поне 300 , вместо смешните 35. Затова е правилно да кажеш 'най-добрите РУСКИ изтребители'.

Нали знаете, че Kopi Lawak е скъпо, понеже трябва да мине през храносмилателния тракт на маймуните и после да се вземе от фекалиите им?

и такъв пасквил не бях чувал.Тия медии къртят мивки .Излиза че Русия която така или иначе е пълна с чай и кафе от вякакви източници и вече е един от най големият износители въобще на на земеделски и хран.сотоки, ще разменя чай срещу самолети .БУАХАХАХАХА. Евала на дойче зеле и фондация розови гащички.Всеи така да уморяват хората от смях.

На мама умника - веднага отхвърля фактите щом са му неудобни. Руския внос от Индонезия е над $2млрд, а износа - мижави $400млн. И тази сделка в натура за 11 самальота не от добър живот - никой освен Китай не е купил Су35 (и те само 24) въпреки циркъджилъците по авиошоутата и руските хвалби че и F22 не можел да му се опре..

А ние бихме могли да направим бартер с минерална вода.През втората световна война Германия е снабдявала войските си в Северна Африка именно с наша вода.Най-богатата на минерални води страна сме.

Тогава и ние да им дадем пресен лук, липов чай и бахур и да чакаме офертата. Имаше един стар виц- бял каубой се договаря с индианския вожд във вигмана му: "Вожде, давам тебе огледалца, мъниста и люто уйски, а ти даваш мене злато, елмази и кожи". Оня достолепно отвръща :"Баба-Руба!" и каубоят доволно си излиза, мислейки, че това е съгласие, но дочува две индианчета как коментират галопиращ наблизо полугол техен батко :"Виж онзи каквъв дълъг баба-руба има!"

Е, щом става дума за натурална размяна, която не минава през банки и финансови тръстове, сто на сто ще се измислят вицове, сатира и слухове колко е неизгодно. Инче току виж най-богатите пообеднеят малко.

да продава жена си. Минава индонезиеца и руснака го пита: Сколко дайош? Индонезиеца вика-Ничево. Руснака скача и му взема ръката: ДАГАВАРИЛИС!

ОТ ПАЛМОВОТО МАСЛО РАШКИТЕ ЩЕ ПРАВЯТ САПУН PALMOLIVE И ЩЕ ГО РАЗДАВАТ НА НАТВСКИТЕ КУРВИ ДА СЕ ПОДМИВАТ ПРЕДИ ДА ГИ ОТПРАШИ РЕДНИК ИВАН ИВАНОВИЧ :))

Ще го хабят за сапун когато могат да го направят на 'сирене' за по 5$/кг. В Раша плющят повече палмово масло не само от САЩ, но дори и от Китай.

само една познаваме дето се подвизава тук, от детроит. т.е. е за теб? аре, честито

Не е истина колко кафе и чай трябва да изпращат за тези изтребители! Руснаците ще пият кафе до края на света!

Разменната търговия е пирон в ковчега на капитализма.Само ,че за да разменяш трябва и нещо да произвеждаш а у нас май само циганите и глупоста са в изобилие но такава стока никой не иска.

Интересното е как ще се събират данъци от подобни сделки. Може би заплатата на лекар или учител ще е една торба мухлясало кафе?

На липов чай кълват ли ?

Кафето от Индонезия, рибата от Путин, руснаците решиха продоволствения проблем за населението.

компютри срещу компоти, средновековен бартер, каквото качеството на кафето това и на изтребителите, идва от изтребвам хора, прости и агресивни държави

Така е, прав си. Ей ние какво качествено кафе пием от неагресивните и цивилизовани Германия, Дания и Норвегия. Все натовско кафе при това. От Германия особено кафето идва направо от плантациите около заводите на BMW.

Та започна нещо да казваш....