Яйчният скандал в Западна Европа се разраства

Скандалът със заразените с фипронил яйца в Западна Европа продължава да набира скорост.

Обратно в новината

Коментари - Яйчният скандал в Западна Европа се разраства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българино, пази си яйцата. Защото европейските са вредни!

И още нещо! Фипронилът се съдържа в повечето противопаразитни препарати за домашни любимци. Които препарати ни ги рекламират с едни миловидни щастливи кученца и котенца. Последно вреден ли е за животните или не?

Разбира се, че е вреден за всичко дето мърда. Убива всички насекоми включително най устойчивите - хлебарките. Успокояващото е, че не ядем хлебарки. Но яйца и пилета ядем затова е забранено в тази индустрия.

Въпросът ми беше за кучетата и котките, които ръсим с фипронил, пакетиран от BASF или Bayer, например.

Аааааа, нещо сте се объркАли! Белгийска държавна агенция не може да лъже и мами. Това е хибридна война с цел разрушаване доверието между партньорите в ЕС и отслабване на защитните сили на съюза срещу азиатската агресия. Нещо дали съм пропуснал в опорната точка?

Абе, ако ям такива яйца дали ще се оправя, че оня ден имах среща с една "магистралка" и сега нещо ме сърби тук там?

В крайна сметка се разбра че производителят и дистрибуторът на дезифектанта са гушнали парите. След тях и потоп. Това много ми прилича на ситуацията в България и ме кара да бъда щастлив че България не е изключение :)

щастлив, че навсякъде из Европа са плъзнали дебили е ненормално, но пък явно е модно и повсеместно.

Полските кокошки отвръщат на удара - епизод едно

C12H4Cl2F6N4OS

това е. Инсектицид, който убива бълхите и кокошинките и кокошките са щастливи.

преди време изядохме негодното месо от австралийските резерви, след това изядохме и лудите крави на англичаните?! Та що сега да не изядем и заразените яйца на белгийците?! Да сте видели някъде по големите вериги магазини да е написано от коя държава са яйцата и кога са пакетирани?! На всякъде пише че са с български произход и имат срок на годност (който автоматично се подновява чрез препакетиране) но ката си направиш сметка какви количества яйца се продават по магазините и колко са птицекомбинатите у нас веднага ти става ясно че има шашма, защото родното ни производство е в пъти по-малко от това, което се пласира на пазара!

Много обичам яйца на очи,през вечер си пържа по 3 бр. с бучка масло от тези на промоция,вървят с чаша айрян и нищо ми няма до сега. Яжте и вие,бързо,лесно,вкусно !

Хайде народе на далаверата!Само дето не пише кога ще пуснат у нас по големите вериги по евтините пилешки мръвки и яйца.Ако си въдя на микротераската 2-3 кокошцици сигурно ще ме анатемосат а и на контролните органи ще се намери работа ...

Наде, предварително вземи се пообразовКВай малко по проблемите в новините си!

купувал съм и евтини, и скъпи яица от свободно гледани кокошки - има голяма разлика и на вкус, и на цвят, евтините са бледо жълти с вкус на пластмаса, скъпите са с оранжев жълтък и по-вкусни.

Можеш да разчиташ на качество само ако добре познаваш източника .Колкото до цвета на жълтъка това не екритерий защото им дават оцветители за да се радваме на оранжавото...

gonzales

"Това пък предизвика критики от страна на организации, занимаващи се с правата на животните. " когато у нас изтребваха хиляди пернати, крави, овце тия капути (организациите) мълчаха като бълха в гащи. сега квичат.

Когатоо нашия и бившите соц пазари преливат от фалшиви западни храни - не реват, сега като ножът опря до тяхното гърло - реват та се късат! ЕС е пропит от демагогия. Не върват на добре нещата в този съюз поне за нас. Пак сме заложили на спънат кон в надбягването. Имаме голяма колекция от катастрофи в историята си и пак политичски късогледи хора определят живота ни.

И кой е печелившият ти кон? Бриксата на путев и евразийски съюз? За каква демагогия пишеш? Демагогия има там, където има идеология. Случайно да си запознат с идеологията, която е годподстваща за ЕС? Няма и да се запознаеш. ЕС е свободен сюз и е съвсем нормално, ако някой предприемач намери слабо място в системата, да се възползва. Заради такива тарикати са създадени и многото правила в ЕС, против които така обичате да пишете! Включително и за кривите краставици! :)

Яж л.йна от свободният ти "сюз"! Те не миришат и ти се отразяват добре на мисирското ти акълче!

Въздухът в Санкт Петербург май не ти понася добре, а и затворен в тази сграда да тролваш цял ден по форумите. Я вземи едно корабче по Нева, извез във Финскиа залив, така да те подуха вятъра малко... ще се почувстваш по-добре.

Ха сега да позная кой ще изяде яйцата...

Нещастните българи, естествено

тези вече са заразили десетки милиони източноевропейци с бавно действащи отрови! тука са поне 3-4 милиона! а на здраве за последно!

dobrin

ако изнасяме попреработени от нас минибулгарчетааа8(каквито и цветове да са) мозе би няма да сме токлова източени европежци)...

Тези, с високия морал, дето ни казваха как да си ръководим държавата, били същите като нас!

европата хи е хванала за яйцата и ни стиска здраво!!! затова: да копаме рова! да вдигане стената! да пуцаме по европата!! преди да са ни затрили на съвсем!!! Да живее балканската Федерация!

Цяла Европа е заразена с вирусите на толерастията и либерастията, които я напълниха с джихадисти и всякаква мургава и черна измет - ето това е наистина проблем!

Яйцата станаха 80 стотинки....

Да беше станало у нас, веднага щеше да е фраш с коментари от типа "Само в България е възможно!"

Г-да редактори, няма как, каквото и да е, да се ЗАРАЗИ с фипронил. Да се замърси, ЗАМЪРСИ, да, но не и да се зарази. Заразява се с нещо болестотворно, а не с химическо съединение! След всяко пръскане с отрови против паразити или даване в храната против вътрешни паразити, се налага т.нар. карентен период, който е различен за различните отрови, както и за различните видове пернати. През този период птиците, както и яйцата, не стават за консумация!

Големи яйца! Тях терористите трепат като патки и не ги стряска, та едни запъртъци ли? Нищо им няма, да обръщат палачинката.

Кокошките на са били щастливи.

какви са бързи милите- ако беше за Източна Европа... щяха да ни обяснят, че ние сме си свикнали на разни отрови и не ни действат- както казват с любов за нас- "бившите комунистически държави"

В България никой не знае с какво са пълни яйцата-лапаме отровите и си траем-никой нищо не изследва, или ако се стигне до анализ на отровите, то всичко е наред

български малини забравиха. Явно беше само за да ни натопят. А Холандия - 300 хиляди кокошки. Не може да бъде. Нали са, уж, безгрешни, се ние сме виновни и не спазваме правила и хигиена.

ЗАМЪРСЕНИ, а не заразени...

Няма проблем, Ганю ще ги изпърди.

Тъй и тъй ще идват насам.....поне ги давайте докато все още не са станали на запъртък......хахахахаха

А, сега му е майката да изнасят нашенски яйца. Току-виж след няколко дни осъмнем без такива по магазини.

Ти луд ли си - ще ни докарат холандските и белгийските - с един куршум 3 заека! Ай да видим кой ще е третият ?