Венецуела на прага на гражданска война

Вчера въоръжени лица нападнаха армейски склад във Венецуела. По всичко изглежда, че венецуелската криза навлиза във все по-активна фаза на противопоставяне.

Обратно в новината

Коментари - Венецуела на прага на гражданска война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги когато червените мърши са идвали на власт като са лъгали народа са довеждали Народа до национална катастрофа. Примери за това много: Венецуела, Куба, Сев. Корея, бедните изтормозени ватенки

САЩ,РАЗБИРА СЕ"НЯМАТ" ПРЪСТ В ТАЗИ АТАКА!!!ТЕ КАТО ЦИГАНИТЕ,СЕ ОПИТВАТ ДА ПРОБУТВАТ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ИЗТЪРКАНИ НОМЕРА,НА КОИТО НИКОЙ РАЗУМЕН ЧОВЕК НЕ СЕ ХВАЩА!!!

Като всеки разбеснял се диктатор, мадурката ще докара страната си до война. В нормална страна, при подобна икономическа катастрофа и недоволство, си подаваш оставката и отиваш на избори. В диктатурите това никога не се е случвало.

От извратен куманист ,властТа се взема с много кръв!

се вижда педокрация през крив макарон! Колкото има педокрация и в Краваристан..Където президента не се избира пряко от народа...А от еврейските лобита:)

Ъхъм. Ставащото е все едно гледаме чернобял филм от 20-те години на мин.век, който сега са направили цеветн в лаборатория. Коя е "лабораторията" и сами се сещате. Щото, я ся да видим, кои са тези военни, дето са вдигнали "въстание"? Шефът им е "капитан" Juan Carlos Caguaripano - в кавички, щото е бивш и е от военизираната Боливаристка национална гвардия. Това му е третият опит да свали Мадуро. След втория (през 2014 се е изнесъл - в Маями, от където се е изявявал с видеозаписи в ЮТюб... И останалите са като него - та те дори не са във военни униформи! Вижте ги в нета - с какви ходят венецуелските военни. Станалото е по-модерен вариант на "Залива на прасетата". След този "анализ", предложен ни като "статитя" (поне да й лепнат етикета -"Платена публикация), това което следва да очакваме е: - изпращане на демократичните ВМС на САЩ в близост до Венецуела - нахлуване на демократични военни сили от територията на Колумбия - овладяване на парче територия от демократичните военни сили и... Оттам вече си го знаем, виждали сме го - стоварване на десант от сили на южноамериканските държави и САЩ (в съотношение 1 южноамериканец на всеки 1 000 морски пехотинци от САЩ) и установяване на демокрацията посредством изколване на привържениците на Мадуро. Щото, той може и де а диктатор, но си има и доста привърженици...

закачат на мадурко топчетата му, като черешки на ухото му?

В статията съвсем превратно са представени резултатите от революциите в Русия и Китай. Сега тези държави са от най-могъщите в света и всяка една от тях успешно може да се противопостави във всяко отношение на цялата империалистическа общност начело със САЩ. На кубинците не им пука, че били "изолирани" - те имат най- доброто здравеопазване, например.

Я посети някой район в Русия или Китай, на 100 километра от столицата, да видиш колко е хубаво!!! Пък в Китай, като изключиш 10-тина големи града управлявани по западен модел е пълна скръб!!!

Защо в България да не е различно, а е демокрация призната ДАЖЕ от САЩ?

Не разбирам защо разсъждавате върху това какво може да се случи във Венецуела, когато веднъж то вече се е случвало. Понеже сте малки палета сте забравили преврата на ЦРУ през 2002 година завършил с разфасоването на АМЕРИКАНСКИ ТЮЛЕНИ от КУБИНСКИ СПЕЦНАЗ. Сега нещата се повторят. Това което предстои да се случи във ВЕНЕЦУЕЛА ще сложи началото на края на една империя която счита че е господар на света. САЩ ОБЯВИХА ВОЙНА НЕ САМО НА ВЕНЕЦУЕЛА , НО И НА ЦЯЛ СВЯТ.

Те строят още комунизъм, а ние отдавна му берем плодовете - морална и материална разруха.

Това са плодовете на ран ът и мангала!

Аз

САЩ продават оръжие на т. нар. "умерени" ислямски терористи в Иран, като с парите от сделката финансират Никарагуански терористи т. нар. "контри", които водят партизанска война срещу спечелилите изборите леви сандинисти. Рейгън се кълне, че хабер си няма за нищо, а няколко години по-късно признава точно обратното, а по-късно пак отрича. Междувременно огромно количество документи по случая са унищожени по погрешка в Белия дом. Има няколко осъдени по случая, като всички са помилвани по време на президентството на дъртия Буш. Дъртият Буш е вицепрезидент по времето на скандала и много от служителите в администрацията му са сред замесените, обвинените и осъдените. САЩ помагат на т. нар. "умерени" ислямски терористи в Сирия, а сега във Венецуела въоръжени контри се бунтуват срещу властта на левия Мадуро, който преди няколко дни спечели избори. Докъде ще стигнат аналогиите, предстои да видим.

Мммммммммм, дамммммм...ЦРУ то на лудите говеда, пак спретна една цветна революцийка! Както направиха преди това в Близкия Изток....А преди това дори отровиха и Уго Чавес.....както изглежда не успяха да направят същото с Мадуро, и затова сега му спретват превратче! Старата песен на нов глас! Така ще цъфне педокрацията в Латинска Америка, че чак ще разцъфне..Както едно време в Чили, Аржентина, Хондурас, Никарагуа и т.н с черните ескадроните на смъртта, спонсорирани от Краваристан!

Чили спечелва Алиенде и повежда социална политика и демократична формана управление с която прави опит да освободи народа то ограбването му от мулнинационални компания на САЩ и Западна Европа! Убит по време на преврата от генерал Пиночет, марионетка на САЩ и ЦРУ! Куба същата история остров за развлечения на САЩ и управляван от мафията. След революцията на коменданте Кастро бързо развитие икономическо и последвала обсада от САЩ и недопускане на износ и вносо и сега съществува ембаргото. Никарагуа, разлика няма ! Венецуела 4 производител на нефт в света! Добиването на нефта е от фирми на САЩ, довело до екологични катастрофи Там където САЩ се е завъртял нищо добро не е последвало. Та в статията е добре да се каже че преди това е имало мизерия ама истинска и робство!

В материала доста удобно са ограничили времевия хоризонт така, че отвъд него да остане гражданската война в САЩ (1861/1865 г.). Разбираемо. Макар и бушувала преди гражданските войни, изброени в материала, за нея и в наши дни е доста трудно да се пише свободно.

Убийството на предишния президент на Венецуела Хуго Чавес, осъществено с участието на една голяма външна сила, разбира се, няма никакво значение за достигането до сегашната ситуация в страната.

тъпи, казва се уго, а не хуго, и умира от рак, а не е убит! къде ви намират такива неумни бе? или ви отглеждат някъде на тъмно??

Не им се сърди - това са те и толкова могат! След като успяха на щиковете на чужда армия през 1944 година да се докопат до властта, бивши свинари, разбойници от всякакъв калибър унищожиха де що има грамотно и интелигентно втая държава, за да няма кой да порицае простотията им. Щото то по радио Масква така са им казали - Уго Чавес са го убили американците. Макар, че в сферата на убийствата те са недостижими - убиха царското си семейство заедно с децата им - проклятието винаги ще тегне над тази територия!

нещата са лесно обясними: венецуела влиза в тясно сътрудничество с куба и россия. обединена социалистическа партия. чавес предава властта на мадуро. краят също е ясен, като се има предвид, че няма държава в света която да се е сближила с россия, и да е прокопсала! не е ясно само, комунягите колко народ ще изтрепят, преди и венецуела да се отърве от тях завинаги!

да сме я втасали мунче? 3 милиона българи напуснаха България, споредтеб щото сме добре ли?

бвп на България 1985г. 17 160 000 000 $. 2016г. 52 400 000 000 $.

Време е да се махне диктатора Мадуро.

Като махнеш Мадуро ти става не функционален ..уро. Това вас демократите май не ви плаши, вие си имате други органи.

Самозабравили се диктатори, владетели,престолонаселдници като Садам, Мадуро, Асад, Живков, Ким, КАдафи и сие няма как да сдадат властта освен с кървава революция. Затова да подкрепим братята във Венецуела, които се борят срещу поредния самозабравил се властелин. С помощта на най-великата страна в света - САЩ - успеха е гарантиран. Путя в Южна Америка не може да с намеси - няма ресурси, миличкия...

Самозабравили са се говедарите дето се изживяват като изключителни и смятат че целия свят е длъжен да им плаща сметката а те да се правят на мутри да обират всичко от всякъде и да серат мазни лайна!

като се махна Кадафито и Садам драги дали стана по убаво в Ирак и Либия? Иди питай там да видиш за какво става въпрос? По същия начин е във Венецуела, на САЩ им трябват нефтените кладенци за да сложат ръка за Латинска Америка на горивата!

Той много добре го знае, но се прави на утрепан.

Да нормалното разделение. Бедни срещу богати. И понеже имат нефт, ФАЩ смятат че имат спешна нужда от демократизиране, бедните да станат по-бедни и богатите по-богати

Американската икономика плаче за нефт, така че ще хвърлят колкото и каквото трябва за да има демократично избран президент и правителство

Това го описва достатъчно в цитати: Според министъра на отбраната Владимир Падрино, задържаните са признали, че били вербувани от "крайната десница" във Венецуела, която била "в контакт с чужди правителства". Падрино каза, че силите за сигурност още издирват част от групата. Генерал Хесус Суарес Чурио каза, че операцията била "финансирана от десницата и нейните сътрудници, и от северноамериканската империя". Че някакви получаващи пари от вън правят бунт е очевидно - чуждата агентура. Дори само на снимката, ако си зададеш въпроса, защо на плаката надписа е на английски (официалният е испански), ще разбереш, че тези са тамошни соросоиди. Явно се отчитат пред тези дето плащат. А не, че е насочено към народа и политиците.

То пък било на испански така надписа.

АМЕРИКАНСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ ИСКАТ ДА ЗАРОБЯТ СТРАНАТА ОТНОВО.НЯМАТ МИРА КОПЕЛЕТАТА НЕДНИ

Всички средства за масова информация тръбят че до момента са загинали 120 човека... обаче скромно си мълчат колко от тях са полицаи, само за загиналите по време на изборния ден се промъкна че от убитите през този ден 10 човека четирима са полицаи които са охранявали изборните секции. Накрая да не се окаже че мирната опозиция има кръвожадни последователи;)

Шпиц команди като на майдана дето наемници снайперисти стреляха по мирните граждани!

или руски интереси, нещата винаги се скапват. Дано на Мадурестия му дойде акъла. И да избяга при Пуйо москалски. Така ще спести на държавата си гражданска война.

Скапват се щото има амуриканско посолство, затова се скапват, скапват им го, ама вече никой не им вярва на празните приказки дето имат за цел да облагодетелстват петролните им компании и петродолара!

Успех на братския, венецуелски народ в отсраняването на поредния тиранин- социалист-комунист, по-точно казано - поробител и крадец, който освен с револщция няма как да си тръгне! Дано приятелите ни от САЩ, ЕС и НАТО помогнат и на тази държава да стане демократична и нормална. А един ден - и просперираща!

В коя "реалност" живееш? Моята е "мааалко" по различна. Аз минах през твоята реалност, 2010-та. След което всичките ми надежди за нашите "приятели" се изпариха...

Че да заграбят всичко както тук нали? А за народа си се загрижил, палячо!

Какво го увъртате. Кажете направо, че ФАЩ няма да оставят петрола в ръцете на венецуелския народ. Където има петрол, газ или газови потоци, там мирише на пари. Поради това ФАЩ или насаждат демокрации, или организират "пролети", или направо започват войни. Примери: Либия, Ирак, Сирия. Това не важи за България (която е важен газов коридор), тъй като тя вече е демократизирана, тоест е превърната в американска колония.

Генерал Хесус Суарес Чурио каза, че операцията била "финансирана от десницата и нейните сътрудници, и от северноамериканската империя". Колкото и високопарно да звучи е вярно. Краварите си намериха нова душица за изцеждане. Горките Венецуелци.

Само да попитам, 97-ма нас американците ли ни докараха до просешка тояга и ограбиха народа или политическата върхушка? Представете си събитията от тогава да бяха продължили с години. Щеше да си цъкате спокойно пред телевизора, докато нямате пари дори и за хляб. Комуниста е доказано тъп и крадлив, може да разбие всяка държава и никога не му пука за собствения народ. Вие си развивайте теории...

Горките венецуелци. Дали живеехе добре или зле, поне до сега живяха в относителен мир. Сега, нека погледнем демократичната революция в Сирия, която не остави тухла върху тухла. Стотици хиляди жертви и милиони прокудени. Е, нека се сетим сега как ще протече демократичната революция във Венецуела. Ами по същия начин. Горките венецуелци.

Грешиш тия не са араби тия са индианци главорези! Хич не им пука ше се изколят с ножове без да им мигне окото!

Винаги се пита: Qui bono? Там имат интереси, освен САЩ, а също така Китай, Русия и Иран. Единствената разлика е, че САЩ инвестираха в добив и преработка, а Чавез им ги открадна инвестиции под предлог, че ги национализира. А Китай, Русия и Иран искат да се наместят и да натопят човката. За сведение на следовниците на пролетарско-партийния прочит те вече отправиха предложения към правителството на Мадуро. Китай го направи още миналата година. А сега плюйте, през сиестата ми е.

Поредната държава, която ще бъде опустошена и разбита от империалистите от САЩ, ЕС и цялата циоистка сволоч. Дано великата Россия и Путин спрат и този опит за преврат, както успяха в Сирия.

Руснаците правят същото като американците, само че с обратен знак - американците подкрепят разни крайнодесни, фашизоидни лидери и техните формации, а руснаците - разни крайнолеви, комунизирани лидери и техните формации. Резултатът е все един и същ: установяване на политическо влияние и паразитно узурпиране на икономическите ресурси на съответната държава.

Има ли петрол някъде, има и ЦРУ там.

И ФСБ, и ФСБ...

Грешка,ЦРУ има и на много места където няма петрол.

хохохо терористите от цру имат опит в южна америка, но ще видим този път:)

Ама вече и ю америка има опит с терористите така че ше има яки шамари!

"ЦВЕТНА ПРОЛЕТНА , ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ"!!! ПОЧЕРКЪТ НА ЧИЧО САМ.

любим сценарий на ЦРУ-то