Ще получи ли Украйна американско оръжие?

Въпросът за доставка на Украйна на летални видове оръжие стана особено актуален от няколко дни.

Обратно в новината

Коментари - Ще получи ли Украйна американско оръжие? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ползват ли Полша за изпитстелен полигон на американски оръжия??? Ще видим ! За американцитр " сто тояги на чужд гръб" са нанищо А на политиците нд им пука за пострадалите от " изпитаниата_"

САЩ,ВСЕ ПО УПОРИТО ТЪРСЯТ СВОЯТА ГИБЕЛ,КАТО НАВЛИЗАТ БРУТАЛНО НА РУСКА ПОЧВА!!!НЕ СИ ВЗИМАТ ПОУКА ОТ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ И ЩЕ ПОСЛЕДВАТ СЪДБАТА НА ПРЕДИШНИТЕ АГРЕСОРИ,ДРЪЗНАЛИ ДА ЗАВЛАДЯВАТ РУСИЯ!!!

следва руснаците да разположат нещо в куба и нещата ще се успокоят.

Украйна получава българско - от Арсенал, и то отдавна!!!

В сравнение с Джавелин, продукцията на Арсенал е аграрна..

Украйна вече получи един американски муй. Също като нас.

Прогресивното човечество и оплота на световната демокрация няма да оставят младата демокрация в страната на победилата революция на гордостта сама срещу потомците на ордата. С терористи не се преговаря. Те се унищожават до крак. Уникалното в този случай,е че терористите се обединяват в републики. Това е нечувано! В този случай обаче неоправдано се подценява основният проводник на тероризма. Това е руският език. Това е средата, която позволява вирусът на тероризма да се размножава и разпространява. Основният удар трябва да бъде точно срещу него.

Да предоставят ново въоръжение на Украйна. Как? Безвъзмездно или да си го платят. Защото второто няма как да стане.Украйна е фалирала държава, при това с тъпо ръководство. За да имат сносен жизнен стандарт,трябва да имат добри отношения с Русия. Те правят тъкмо обратното. Гледат максимално да си влошат отношенията с Русия.В момента в който в Украйна се появи ново американско оръжие, същото, обаче руско производство ще имат и опълченците в Донецк и Луганск. Тук илюзии не трябва да има. Виж, ако решат да шльопнат някоя американска база с ядрено оръжие в Украйна, тогава вече нещата са други. Ще трябва всички и най-вече американците да спим в бомбоубежищата!

Расим Яхърлиев затова ли искаше да прави черноморски обединен флот? По-лесно да прекарваме българско и американско оръжие за Украйна?

Русия си взе всичко необходимо от Украйна кротко, тихо и ВЕЖЛИВО. САЩ проспаха събитията и сега се напъват да наваксат с кредити и въоръжения. Но пламът на украинците да се сражават срещу Русия угасва

..кирливия Крим, дето и руснаците не го посещават а настрои срещу себе си цяла Украйна (в която преди 2014 никой не е говорил сериозно за членство в НАТО). Ще плащат десетилетия напред и за какво? Черно Море реално НЯМА стретегическо значение за Русия - Путин може и да са го обучили на тактика в КГБ, но точно стратегическото мислене му куца. И не е никакъв 'геополитически шахматист', а само покерджия чиито трикове са вече ясни на всички играчи.

Тия парички дето САЩ наляха в ДАЕШ и Сие, изтекоха в канала с пиявиците. Всичко което наблюдаваме сега като политика от САЩ е именно заради тази загуба. Объркаха се много сметки там. Затова и олигархията реагира вкупом с нови санкции. Спокойно, чичко Ви Путин, пак ще сюрпрезира щатите с нещо подобаващо. Току виж, предостави на Данбас отбранителна авиация.

едно е да приказваш срещу друга държава, друго е да я санкционираш, но да дадеш модерно оръжие на комшиите й е много по-различно и сериозно, още повече ако се намираш на хиляди километри от спорещите....твърде опасна игра със световния мир.

Американците да са правили някога друго освен да заплашват световния мир? 800 (осемстотин) американски военни бази по цялото земно кълбо извън САЩ. Кого търсят там - баба си ли? Провокирани над 50 агресивни войни по света от 1950-те насам, нямащи нищо общо с отбраната на САЩ. Трениране и въоръжаване не с отбранително,а с нападателно оръжие срещу добро заплащане с пари от наркотици, петрол, трафик на хора (парите за американските военни корпорации не миришат) на военизирани групировки от други държави, действащи, разбира се, извън територията на САЩ и в най-честия случай занимаващи се с тероризъм и агресия. Постоянна пропаганда и медийна манипулация на световните народи с последица разпалване на вражда между тях...

От 50те насам не е имало Световна война нали, умньо? Я се представи 1та или 2та , но с ядрени оръжия! Бъди благодарен тогава на Uncle Sam и Pax Americana и 800те им бази. Малки войнички тук и там е имало и преди САЩ, през цялата човешка История, колкото и да е непонятно за предубеденото ти мозъче.

Че има ли въобще модерно оръжие дето да не е руско? Ей сега ще изпълзи таласъма АКо47 и ще ти разясни че са с 2 поколения напред пред 'краварите' и 'еврогейовете'

истаблишмънт ; летално? Не знаете български

дотам ли опряха фермерите,да подкупват хохлите да им купят скъпото оръжия,не е тъжно,смешно е вече,и сега хохълчетата ще го изпитат първо по техните си села,имат опит

Какви са тея простотии СМЪРТОНОСНО ОРЪЖИЕ , те там да не си играят на Пейнтбол !!??

Предимно ще бъдат прихванати при бойни действия, щото американските им инструктори стават. Първо укрите трябва да бъдат обучавани на бабаитлък от суперчовеците-македонци, после на лична хигиена от нас българите за баняджии и кашици и чак след това от ИД, но пак от всяка върба свирка не става.

Получат ли...Ще им е за последно на Руината Крайна..След това ще има само Новорусия, и бандероските Покрайнини.

Време е САЩ и НАТОда помогнат на Украйна с борба срещу руския тероризъм не само с оръжие ,но и с войска .Знаем кой сваля пътнически самолети и избива цивилни украинци. Прогониха и татарите от Крим за да се настанят в собствените им домове.

Леле, ама ти наистина си много прост,бе?!Как си го представяш това, бе задръстеняк, ужас, бива тъпи краварски подлоги, но по-тъп добитък от теб тук не съм срещал!!

Не разбрах сега туркса подлога ли си, амерканска ли или квото дойде от боса за деня

Ты очень большой пидираст!

2008. Грузия беше наказана!

наказана беше и руската авиация: 1 свален Ту22 бомбардировач + 3 МиГ-а; разгромена беше и щабната колона на 58 Армия.

Какавото и да правят американците, Украйна е загубена територия за тях. Милиарди долари отидоха на вятъра и още ще отидат

Каквото и да правят, Украйна е загубена територия за Русия по две причини: Украйна никога не е била територия на САЩ, че да я загуби. Украйна беше част от СССР и ОНД наследник на които претендира да е Русия- следователно Русия е тази, която загуби завинаги тази територия след войната която разпали там, не разрешавайки на украинците сами да определят пътя, по който искат да върви страната им, и след като плю върху подписа си на гарант за териториалната цялост на Украйна в замяна на ядрените и оръжия (над 1000 единици).

веселяк никой не е загубил украйна защото такава държава няма.Русия взе каквото и трябваше и блокира останалото докато си го вземе с лихвите.Украйна е бита карта и САЩ го знаяти нищо не могат да направят.

И като получи, какво от това?!Точно руснаците ще си изпробват техните върху автентични американски оръжия, ония, сепаратистите ги огрухаха с Калашници, голям праз като го получат....

Джавелин са най-модерното птотивотанково оръжие на САЩ ДИРА, да виждате тук правописна грешка?

защо не пише, че "оръжието" ще се плаща със заем от Свет.Банка? Демек укрите се набутват да стават длъжници на свет.олигархия. Ще има да плащат и внуците им. Да им е честита "Незалежността" и "Демокрацията"!

АМЕРИКАНЦИТЕ ДАВАТ , КОРУМПИРАНИТЕ УКРАИНЦИ ПРОДАВАТ, после се чудят откъде руснаците имат най новото американско оръжие.

Да ви е-а териториалната цялост на Украйна и тебе,-Чехльо!

И какво излезе, уж заради корупцията украинците свалиха Янукович, а сега корупцията там е на невиждани висоти.... Май и тоя пропаганден мит е тотално разбит!!!

Борбата с корупцията е пропаганден мотив (алиби) за хамерите да свалят неудобни правителства. Иначе не им пука за корупцията. Напротив. За тях е добре местните политици да са корумпирани ....

симо

Че бойко с какъв лозунг дойде????КРАДЦИ,КОРУМПИРАНИ ДЕРИБЕЙ-да се махат!!!Да се махат!!!С тоя МИЛИАРД ЗАЕМ загробват внуците ни...Една банка ЩЕ фалира сега!!!!!

САЩ и сега предоставят всевъзможни оръжия на Украйна с американски инструктори.. Част от тези оръжия веднага преминават на руска територия, по някакъв странен начин. Всъщност, САЩ изостават във военното дело от Русия с десетина години. Американците сами си признават ...

И кака са по напред руснаците във военното дело като нямат американските военни комуникации за първо,за второ Русия няма още пето поколение изтребител ,а американците имат два модела,за трето във всички съвременни войни съветската и руска военна техника,тактика и стратегия търпят поражение срещу обучена и въоражена по Западен образец армия!Че и срещу малка Чечня! Е!?Срещу жени и деца са велики ,,победители"

Русия винаги побеждава

Русия нямала била комуникации самолети пето поколение и бля бля.Абе веселяк те затова ли Пентагона разбраха за Крим и за Сирия от кореспондените на СНН след като руснаците вече ги бяха взели без нито един изстрел ,а на Доналд Кук му спряаха системите от 50 км и екипажа се посра.Величието на "супертехнологиите" на САЩ останаха само в холивудските филми-усмивки от старите ленти.

...амии!

Сакъв Пентагон бе?По зял свят даваха репортажи как ,,зелени човечета"без опознавателни знаци щъкат насам-натам из Крим и Путин се кълнеше,че нищо не знае,а подле награждаваше ,,освободителите" на Крим!И първото последствие беше,че Германия спря да продава снаряжение за руската армия и строителството на голям съвременен полигон за нуждите на същата армия!После пропадна сделката с Мистралите,после Путин започна война в Донбас беше свален холандският самолет и от тогава на Путин приятелите са в изолация барабар с шменията и парите им закупени в краварска Америка и Европейска гейропа,а за руската военна техника само некролози и нищо друго!

Нешо не си в ред ...

симо

По време на ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА неолибералите ограбиха всички ,,златни гърнета,,по света с най различни войни и натиск на ,,меката сила,,.Една Саудиска Арабия бе останала....Та надеждите бяха, че Тръмп ще е нещо РАЗЛИЧНО,както заявяваше в кампанията си.....Обаче първата му работа бе да бръкне в ,,гърнето,, именно на СА и да гушне 500 милиарда на едро,после по 2% от по дребните риби.....Украйна, доведена дотук точно с амерички курабиики/ съдействие,подкрепа и указания/ е поредната донорка за америчката хазна...и основна роля за геополитическата стратегия на анакондата.

dfg

Русия с колко намалява годишно?

С 5 предателя, ама те си живеят пак в Русия, щото Сибир е нейна част.

визират - ПТУР за многократно използване и противотанкови оръдия има специфично бойно приложение. Тези ситеми, при които е необходимо струпване на боекомплект на огневите позиции се изпозват при формирането на противотанков резерв за осигуряване на рубеж за контра-удар с танкове. Т.е. свързано е с позиционна отбрана и ясно изразена фронтова линия. В Украйна войната е мобилна ,а не позиционна. За какво им е това???

за отбрана на Киев

Видяхме колко струват "високотехнологичните" боклуци на говедата в Сирия. Тотално се осраха. И не е случайно, че чаршафите от Саудитска Арабия и Катар снабдяваха брадатите ненормалници с руско оръжие. Щото е десет пъти по- евтино и 100 пъти по- технологично!

какво толкова е се притеснявате, нали американското оръжие не става за нищо, няма основание за притеснение дори да доставят нали така?

На "читателя"ще кажа ,че времената на Кастро и Че Гевара отминаха и в Куба никой вече не се интересува от оръжие!Кубинците вече отвориха бардаците и казината.Така че даже и да не забогатеят поне няма да ядат котки и кучета!

Шило

Я, пак!

Шило

Укротени с руското оръжие не се справят, сега с американско.... Хващам бас, че две седмици след като го получат, половината ще е при опълченците, а останалото-кой знае накъде

Шило

Укрите

Въпросът е риторичен и има изключително пропаганден характер!В САЩ много добре знаят ,че една част от ПТУРС"Джевелин" веднага ще отидат на работните маси на руските конструкторски бюра и ще доведат до технологичен скок при производството на Руски противотанкови средства.Втора част ще се озове в ръцете на терористични групировки и съвсем малка ще остане в Украински ръце!Чиста проба блъф!Украйна има нужда от пари и технологии,но трябва и някой да ги охранява да не попаднат в неправилни те ръце!Освен това им трябват и въглища за да си произведат стомана ,а точно те са в ръцете на отцепилите се Донецки републики!Въобще Украйна е в лоша ситуация !Много скоро може да се наложи да внася газ и въглища от Евросъюза!

Той щото е пълен с тях та ше ги подарява на укрите!

Искали са да разпробиват за шистов газ точно в донбас и наоколо - на огромна територия. Дори са имали първоначален договор май с Шелл за 10 милиарда долара. И не знам точно разните с Роял Дъч Шелл (англо-холандска). Всъщност в началото част от протеста на тези от Донбас е точно срещу шистоният газ.

Чета тази статия и недоумявам - защо непрекъснато преводача използва думата "разполагане на американско оръжие В Украйна", вместо правилното "предоставянето на американско оръжие НА Украйна"? А може би не трябва да недоумявам, като се има предвид кой е авторът на подобни "умностни внушения" :) Уважаеми россомангьовци, може би все още не е достигнало до единствената ви мозъчна гънка, но Украйна е независима и суверенна страна и като такава, има право дасе снабдява с каквото оръжие счете за необходимо и откъде сметне за необходимо. С изключение на ядрено оръжие, тъй като е поела ангажимент да не притежава такова. Не, че не може да го произведе и да го притежава, ако е необходимо!

Kalin

При теб явно гънките на мозъка са изгладени до неузнаваемост.Едно оръжие трябва и да се ползва то не е за красота така че разполагане е правилния термин защото все някой трябва да го ползва и да знае как а определено това не е Киев.То и сега има достатъчно чужденци и при едните и при другите там просто сега ще дойдат още американци при едните.

Я не ми се прай на неразбрал ве плужек! Много ясно какво се опитвате да внушавате россомильовците! Ама внимавайте какво си пожелавате, защото може да се превърне в реалност! Изразът "разполагам оръжие на ХХХ" има съвсем друго значение и именно него се опитва да ни мнуши мурзилката! Споко, много скоро, щом Украйна стане член на НАТО, ще бъде разположено И американско оръжие, със обслужващ персонал, нейде източно от Харков! :)

Време е РУСИЯ да продава оръжие на КУБА.

Че те Кубинците откога се ослушват само че нямат пари милите - колко милиарда дълг им простиха руснаците точно преди затоплянето на отношенията със САЩ? ;)

Каквото и да получи Украйна, тъпите хохли или ще го продадат или ще го загубят и за 2 седмици ще се озове в ръцете на опълченците в Донбас

Поредната говежда пръдня. Говедата са наясно, че пратят ли оръжие в Украйна, същото ще направят и руснаците. И накрая ще загубят. Правят се на големи, защото отдавна не са яли бой. Но е крайно време.

'същото ще направят и руснаците' И какво по-модерно ще пратят от това което ЛНР и ДНР бандитите намират 'случайно' из разни складове?

Има доста по модерни неща. След разпада на СССР на територията на Украйна останаха огромни количетва оръжие което украинците 20 години продаваха докато успеят да го разпродатат и пак има още. Само танкове Т 72 продадоха над 1000 бройки. А за тях си оставиха Т64. Така че опълченците просто всзеха какво е изостанало по складовете. А то никак не беше малко.

Дреме им, дали ще ядат кютека в Украйна или не. Нали ще са си продали пръднята. ОК, време е да ядат хурката, но не по света, върху чуждите глави, а НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ!

Кога пък са губили аме риканците?Ами руснаците кога са печелили? Очертава се поредният як кютек по главите на руснаците!

първо да се почне с икономиката и институциите и после накрая с оръжието, че тук е чувствителен район и само това остава да има и черен пазар на оръжия...

Поредната статия за войни и оръжия на фона на статията за атомните бомби, хвърлени над Хирошима и Нагасаки.

"...американския политически и военен истаблишмънт..." - преводачът направо се е престарал. Не знам дали знае английски, но с българския определено има проблеми.

Докъде я докараха тия украинци... До 2014 бяха на 9 място в ранглиста на световните продавачи на оръжие, като продаваха танкове, ракети, самолети, леко стрелково оръжие, бронежилетки, гранати и други боеприпаси. Според базирания в Стокхолм институт СИПРИ, абе шведското разузнаване, само за миналата година Украйна е продала на Русия военно обурудване на стойност 310 милиона долара, през 2014 за 150, през 2015 за 98, през 2016 за 169 милиона. А дали украинците ще получат оръжие зависи от това дали конгресът ще приеме бюджетът такъв какъвто го иска американската администрация, за справка през Май месец на сайта на американското министерство на отбраната беше публикувано искането на военните за бюджетът им през 2018, и там за обучение и въоръжаване на украинските военни се искат 150 милиона долара;)

И като получи, с какво ще го плати ? $100,000 струва една ракета (само боеприпаса) Jаvelin. В същото време Украйна сама произвежда не лоши ПТУРС. Повече от достатъчни за старите танкове на новорусите, дето едвам намират части за разговорните си устройства, камо ли да имат активна или пасивна защита, например Штора или Арена. За какво им е Javelin ? Да не говорим че и Jаvelin e вече стара, 20 годишна. Разрешаващата способност на главата и' е 64 на 64 пиксела. В нашв време във всеки смартфон ще видите фотосензори поне 2048 на 2048 пиксела. Та американско оръжие украинците няма да видят (много), но ще видят (много) българско оръжие. Поръчено, купено и препродадено от американците на украинците. За което на украинците не им трябва никакво преобучение и което не е по-лошо за конкретните задачи.

Украинската корупция ще сключи договор за оръжие за без пари. Сумите по договора ще се погасяват от трансфер на оръжие. Друг е въпросът, за колко ще го договрят, а за колко ще го препродадат. Все пак, корупцията не е закрилник на интересите на държавата.

Така казват руските свине

Е с Щора и Арена бурятските танкисти ще са в пълна безопасност от 'остарелия' Джавелин ..

stan_posta@

Пълна безопасност не може да даде нито един комплекс за защита. Но 80% вероятност за поражение или отклонение на атакуващия боеприпас - това означава 5 пъти снижаване на неговата ефективност ! Ще поживеем, ще видим. "Бурятските танкисти" са доста тренирани, а Атака и Щора си действат в автоматичен режим ...

Украйна е руската Македония! Изказването на Путин за македонските земи на братята Кирил и Методий е равнозначно България да покани на 3-ти март само украинския президент и министри. Руската политика за Македония спрямо България е същата, която в момента те изпитват на гърба си спрямо Украйна!

кажеш, че аз и ти сме сиамски близнаци. Аман от тъпанарите!

ти кой си ? Ако си маке, значи сме! Ае при Груевски...

Така и не разбраха малоумните еврозомбита, че в Украйна живеят 20млн. руснаци, и Русия е длъжна да защити гражданите си от нацистите, окупирали властта с въоражен преврат. А колко хамериканци живеят в Украйна, че ФАЩ въобще имат наглостта да се мамесват в регион, който се намира на 10 хил. км от границите им????

правилно Донбас е руски Крим е руски Цяла Украйна е руска

и Балканите са руски цял свят е руски Целият космос е руски цялата Слънчева система е руска И галактиката е руска

Джавелин са най-модерното птотивотанково оръжие на САЩ Сн.: Wikimedia птотивотанково- това какао е?хахахахаха Аве голема работа са тва БГ журналята ве, същите смешници са кто дарскащия тук -майора!мбухахаха

Да, "Джавелин" е наистина най-модерен ПТУР, но той не е панацея. Трябва и хора, които да могат и да искат да победят. Казаците от източна Украйна се бият за живота и вярата си и получават всякаква подкрепа от Русия. А националистите за какво се бият.Сега обаче нямат насреща си беззащитните протестиращи от Одеса, които изгориха живи, а една добре воюваща армия. Забравиха ли Дебелцово?

за партизанска война. Това е оръжието на всички талибански войни. Стреляш-хвърляш тръбаташбягаш. Ясно е кой ще бъде опозиция там след време

stan_posta@

Javelin не е гранатомет за еднократна употреба. Има много скъп и сложен КПБ - командно пусков блок. Който не може да се хвърля, половин милион струва !

"Джавелин" е много, много скъпо оръжие. Ако след всеки изстрел захвърляш пускова установка, спонсора ти ще фалира или ще бъде принуден да се откаже от теб.

Нали Сорош им е обещал, че ще им плати. Само трябва да умрат, та да си получат центовете, ама това е бял кахър, като се има предвид, че е евреин.

На хохлузърите само такова оръжие-излязло от употреба могат да им продадат, балъка и в уКрайна си е балък! Нали ве майрче смешно и тъпоръбесто? И на тебе такива самолет ше ти продадат.хахахах "В Украйна са били доставени излезли от употреба бронетранспортьори Saxon, които са били на въоръжение в британската армия, съобщи секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Александър Турчинов"

тия сащисани африканци къртят с вицове .Те купони и осигуровки за клетите американски купонници не могат да осигурат щели да развелселяват донбас със "супероръжията" ония дето бяха при тяхната ИДИЛ /умерена опозиция/ дето руснаците ги направи на мармалад и никои вече не си смопня за тях и друга песничка пеят. Абе клетници -Русия за 5 години ви би шута и ви подряза крачетата от всички важни места по света вие надувате само балони и свирки виц след виц.

Ей как празнуват великите: Давка за бесплатной кашей на празднике Выль , Ижевск, 2 августа