Борисов: Отпушваме трафика във Варна с проект за 75 млн. лв.

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Отпушваме трафика във Варна с проект за 75 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И пасажерски терминал и трябва на Варна,да не забравяме.

E,доживях да видя нещо да се размърда и около Варна. То отдавна Бургас ни задмина по инвестиции в инфраструктурни проекти. Нека никой не си мисли, че Варна може да бъде пренебрегвана и забравена-няма да станем забравена североизточна България! И това дето имаме сега е главно на инвестициите на МОРЯЦИТЕ, а не на даржавата, или чужди инвеститори . А който не ни харесва, да не ни идва през лятото. Ние сами ще се справим. Искам да видя Борисов да докара немски инвеститор във Варна ,нека не мисли само за южна България.

Братчет я кажи пак нещо за кохезията,че миналия път не разбрах ко каза.

Странно не знаех, че Винету е архитект.

Това е "Речникът" на Едно "Слънце" дето ни е Запекло Замандан години - Отпушвам, Запушвам ... като че ли става въпрос за "Дупки Някакви по асфалта". Сега очаквам да чуя и "Къртя", че да го викна да ми изкърти старата мивка. -------------- Минал е отдавна "пожарникарската си некомпетентност" и сега е нагазил в истинската си Простотия.

Скоро на теб ще ти отпушват задника в затвора заради КТБ, на теб Доган, Първанов и свинята Пеевски. Ето за това се притеснявай. И ще е цяло щастие ако въобще стигнете живи до процес!!!

К'ви са тия 75 млн лв, бе Вуте?!? Тия ги давате за ремонта на един булевард в София само! А к'ви са новините - само софийски! То златен дъжд вали там! Всеки ден узнаваме коя крива улица са изправили в шопското село, как всички булеварди са вече основно преасфалтирани и реновирани и как предстои ремонт на нова, следващата софийска улица! То не бяха тангенти - северни и южни, то не беше метро с 43 км тунели, то чисто нова централна ж.п. гара, то ново летище, то зала "Армеец", то зала "Фестивална", "Универсиада" и която още се сетиш. Шопските боклуци си направиха всички магистрали наоколо и докъдето им се ходи - особено до Гърция, че да гледаме как шопските цървули тръгват за Гърция,а после как се връщат от там! Магистрала "Хемус" - последна грижа за Вуте, нали си направи "Тракия" до квартала си Бургас! А магистрала "Черно море" - коя беше тая бе? Шибана Нане-Вутевска държавица! Ще пусне някоя троха за Варна, за да се насе*ат от завист калтаците от Пловдив и Бургас! Не ми говорете за ТИМ, мутрите са в София! Независимост за Варна! И слагаме край на спора и всякакви приказки! Друг начин няма - дървените глави разбират само от дърво!

Проблемът е, че Варна се опитва да повтори безобразията направени от София. София "засмука" населението на Северозападна България - Варна на Североизточна, София паразитира върху държавата - Варна и тя иска същото ... И какво правим с останалите населени места в държавата ни ???

Ами всичко това идва от шопското ви управление, драги, вече 72 години! 72 години!!! Унищожихте цяла държава заради шопския си комплекс за малоценност - да превърнете селото си в столица,а държавата - в провинция! И унищожихте тая древна държава с още по-древен народ! И всичко започна от малоумния правешки шут и отряда "Чавдар"! Съсипахте едно равномерно разпределено по територия трудолюбиво население, превръщайки в пустиня тая райска градина, само защото селото ви София трябва да е обезателно няколко пъти по-голямо от всеки друг град! Варна никога е нямала такива антибългарски амбиции! Напротив, Световната банка даде доклад преди няколко седмици, в който се твърди, че ако парите бяха във Варна, а не в София, то България щеше да се качи с цели 25 места нагоре в класацията за привлекателност на инвестиции! Но, както казах, нещастието и трагедията на България се казва София-столица!

Селтик, я по-добре се замисли за групата с ония три букви и ясно ще схванеш защо любимата ти Варна в момента прилича на кучи задник отвсякъде.

Не бе, бистришки, к'во по-ясно да ти го напише човека? К'ъв ТИМ в Плевен, Видин или Русе бе,аланкоолу! Много ви е удобен тоя ТИМ за Варна, ама пръднята не минава, капиш! Мирише откъм шопското поле, та чак смърди!

от толкова суджуци и многомилионни строителни проекти, които като качество на изпълнение са доста калпави, всички знаят - защо.

ДИЕТА Е ЧОВЕКА, СУДЖУЦИ БЕЗ ХЛЯБ И БИРА НА КОРЕМ.

Ще му става все по-трудно със мантрата "предишни правителства".Защото и децата вече схващат , че от последните 9 години, Борко управлява вече ...7 години...Така, че предишните правителства са всъщност....неговите!

работещите от защитен офис адрес се завърнаха на работа и почнаха да припечелват докато има кой да поръчва и да плаща

ти постоянно ли беше на поста си, та си забелязал кой си отива и кой се връща на работа?А овъртайм плащат ли ти?

Защото, виждам, ти си написал и офис адреса си, и името си!??

само пита само си отговаря, но ядосано горкото

Най-дългият автомобилен тунел в света Лаердал е с дължина 24.5 км в планински масив от здрава скала и струва 210 млн. лева. Какви ли строителни чудеса трябва да се направят за 75 милиона в равнинна Варна?

Ало, първо Варна не е, ама изобщо не е равнинна! И второ, я да видим колко милиона, всъщност милиарда се изсипаха в равнинна София,м?!А тунел като втора транспортна връзка освен Аспарухов мост отдавна плаче за реализация, но това не е метрото в София, нали! А 100 милиона лв бяха отдавна обещани само за пътна инфраструктура в "Аспарухово", която трябваше тая година да стане,а няма помен от някакъв напън за начало. А проектът за преместване на пристанището отлежава вече десетина години заради кефа на Бойко и другите дървета там. Поради тая причина пристанището пречи на града и града пречи на пристанището. За десетки други проекти пък изобщо да не говорим, че няма смисъл.

Боко се явява за Варна нещо като Людмила Живкова за същата тази Варна , но преди 40 години.Всичко, което е построено във Варна е със волята и нарежданията на Людмила! Това за сетен път доказва , че в България и тогава , и сега се строи и развива ( и краде) икономика по партийна повеля...! Така че, каква е разликата от тогава и сега?

Ми няма разлика! Отдавна казвам, че постепенно се превръщаме в същатат тоталитарна държава, която искахме да променим. Щом сме недоволни от управлението на БКП, пардон, на ГЕРБ, защо пак ги избираме? А ББ остава само каскет да сложи и готов Бай Тодор, даже говори като него.

Вход-Изхода за автомобили при Почивка е недостатъчен и не е изпълнен интелигентно. Задръстването при излизане от плажа започва още от "Станчовата алея" понякога и от самия бряг. По този въпрос дали е мислено.? Във Варна живее най некадърният инженер по урегулиране на движението, като инфраструктура и изпълнение. От Мол Варна нагоре към затвора всички автомобили са за лявата лента (80%) а тя е една в същото време имаме тротоар, за пешеходци (каквито почти няма) широк, колкото две платна. Отсечката бе генерално ремонтирана преди 2-3 г. , пари хвърлени без мисъл и полза, дори напротив затормозяват движението.

Чудесно... Само ако може тиквата, да ми обясни как така ги прецени тез 75 млн.... КСС ли изготви, процедура по ЗОП ли обяви, или просто каза - давам 75 милки, но искам 7.5 за "партията ...това съм АЗ "

"Мистър 10%" беше в едни минали демократични времена! Сега мизата е "60 за мен 40 за теб"...

ще делнат от тази сума?

Някой пак яхна джип, върнат на горските.

От слабоумниците в община варна ли се чака да извършат въпросното "отпушване"... та нали те са задръстили града с многобройните си безумия. По една кирка в ръцете начело с малоумния си кмет и да почват да... отпушват...

Казват, че всеки народ си заслужава управиците. Чудя се само дали Варна си заслужава своите или те заслужават нея, защото тимаджийското излъчване е навсякъде: тъпи, селски, арогантни, парадиращи с коли и имотност пръчки навсякъде по улиците; масов дух на търгашество и морална деградация. А едно време Варна беше символ на култура, изкуство, изложби.

В общината са само покорни гербаджийски роби, събрани от селата и градчета от тия, с потурите - всичките лизачи и с нулева грамотност за длъжностите, на които са назначени, важното е да мълчат и да пълзят. Не е чудно, че града стана по-селски от Ген. Тошево, като естествено, простотията от недомислиците бият и по ъъъъ... гражданите на варна, повечето от селата наоколо, както и много откачили се от кол и въже.

Така е навсякъде! Но много скоро тая паплач ще се крие в миша дупка, поне тия, които са отървали панделата....

Абе вие от на майната си, ще се пръснете от завист към Варна бе! Щото сте едно голямо нищо. Къде общинарите не са едни и същи мишки?! Всичко зависи от шопските боклуци в София, които разпределят кинтите за цяла България. И точно тия вече 28 години задушават развитието на Варна. А не от ТИМ. Тия тимаджии вече ви излязоха на пришки навсякъде. А истината е, че всички правителства вече 28 години умъртвяват Варна, от 1990г. през Иван Костов до мутрата от Банкя. Както умъртвиха и цяла северна България! Пловдив и Бургас като наведени дупета ви позлатиха с кинти толкова години, създадоха ви предприятия, селското летище Пловдив години наред смучеше пари от печалбата на тимаджийските летища Варна и Бургас! А уникално тъпата селска пръчка свинарят Гергов се нахвърли да купува центъра на Варна! Та тази "тъпи, селски, арогантни, парадиращи с коли и имотност пръчки по улиците" на Варна са голяма част от на майната си,т.е. от вашето село, дошли да купуват имоти и земи край Варна и във Варна. Да не говорим за преселилите се селяни от 3/4 Добрич, за другите градове-села няма да говоря. Но в Пловдив и Бургас ще се пръснете от злоба и завист по Варна. Аз затова искам отделяне от Софияи да видим тогава кой как и какво ще прави. Пък опитайте и вие да се отделите от София и да видим колко ще просперирате - ще си останете един дълбоко аграрен, селски район за износ на домати и краставици. И дръжки за вратите на "Мерцедеси", може би...Нещастието на България се нарича София, а не ТИМ, майни от на майната си!

"не позволяват на града да се развива" Тя цялата държава не се развива, ББ иска само Варна да се развива ?! Този човек да не би да е кмет на Варна ?! И защо точно Варна трябва да се развива с държавна помощ - по каква логика държавата ще помага само на Варна ?!?!

Сека бурма требе да се завива, не да се развива.

Все още не е ясно, че ще се развива, не бързай. Но все пак е някакъв пробив, досега само софия и бургас се развиват, а депутатите от всеки град трябва да откопчат някакви пари към градчетата, от които са избрани. Пратили сме от варна десетина селяци в парламента, на които първата грижа е да забравят за какво са там и да се чудят как с много лизане и лазене да си купят поне по апартаментче, разбира се, в... софия.

Боко ТИМбилдинга.

Голямото лапане продължава!

Сигурен съм ,че могат да "отпушат" проблема не само със 75 млн. а дори и със 250! :-))) И все пак може и те да не стигнат!

"Трошевското дере, което минава през Максуда" - няма такова животно във Варна ама няма кой да погледне картите (не за бридж). По-вероятно е да става въпрос за Франга дере. ТИМ отдавна напират и като гледам това отговаря на градската част на намеренията им. Отказаха им финансиране от ЕС поради ниска икономическа ефективност ама Техния човек им заделя от бюджетния излишък.

Окончателно се убедих, че този когато се е родил, пъпа му е хвърлен на пътя.Поради тази причина се занимава само с магистрали, пътища и кръгови .

и при сицилианските "фирми". най-чистия начин за оправяне на парите :))) ... поради много прични неизброими в един форум...

Абе ТИМаджиите да не са закъсали за пари, че Боко да им се притичва на помощ? Всъщност, има ли из Варна нещо, което да не е в техните лапи, включая и кмета?

Сети се, че "село" Варна съществува! Глупако прочети освен Винету и малко история, за да видиш. че Варна никога не е била село само, че с безхаберието си я направихте такава! Малоумници - гербаджии!

Не бях ходил във Варна 9 години. Пълна селяния. А едно време ми харесваше. В града масово се шофира нагло и просташки с над 80 км/ч. Никакво джентълменство или толерантност. И някаква странна селско-мутренска показност "знаеш ли кой съм аз". В София също масово се кара нагло, но там е заради ритъма на огромния град. Варна е зле управляван град: липса на места за паркиране, пълни с дупки квартални улички, масово оскотяване на улиците. Жалко! А едно време беше град за пример.

Селянията е запазена марка на шопските овчари - просто сега те управляват, а всички подражават.

Значи в София се кара нагло не от селяния, а от нещо друго?! Ей, вЕрно си куха лейка, столичанин...

стига празни приказки,тези пари са на данъкоплаците,да видим кога ще започне да работи правосъдието което също се плаща от данъкоплаците, хайде стига само си дрънкал и усвоявал пари бойко ,че на хората взе да им писва от обещаня и лозунги!!! в шибаня парламаент само се гласуват законо в полза на олигарси ,някои да е чувал да се гласува закон в шибания парламент който да е в услуга на балгарския народ???? ще трябва вече да си поръчаме някои отвън да ни сформира парламент че тука всичко живо смърди на прокиш !!!

Ами, то стана повече от ясно, че България е имала известен прогрес единствено при Кобурга

Още един глас за Добрич от мен Значи Варна ми е на 30 мин . с кола и ако искам винаги мога да отскоча ! В Добрич има прекрасни условия за отглеждане на деца , забавления има от всичко по малко Сравнително спокойно е ! Ако дадат града на Румъния , знае ли човек може да стане по-добре .

Мартини,не обиждай добричлии , учтиво те моля ! Знаеш ли че варналии ходят в Добрич на пазар за всичко ! Знаеш ли колко народ се изнесе от Варна и си купи хубави големи апартаменти в Добрич ? Добрич , не е токова смотан град колкото си мислиш , не забравяй приятелю че между двата града е пълно с роднини , така че твоите коментари са неуместни

Мъка мъка. Всички варналии сме в Добрич. Майки мила.

Не измествай темата мутро.....викам да се притесняваш повече за КТБ и договорите за Южен Поток 76 на брой!!!

Добричлии не се безпокойте. Вашите наследници ще бъдат варненци или по-точно варналии както се наричате когато си купите панелка във Варна с парите от нивите на дядо. Преди много години на около 50 км от Лос Анджелес или Лос Анджелян както го знаят арменците било градчето Мартинец. Един търговец често пътувал с конят си до Лос Анджелян. по средата на пътят имало кръчма. Спирал там да си почине. За да не се напива си поръчвал разреден джин с вермут. Свикнали с него и вече казвали едно за човека от Мартинец. На английски това звучи почти като Мартини. така се появил коктпейл и получил име. Днес Мартинец е в чертите на Бос Анджелян. Утре и Добрич ще бъде в чертите на Варна. Вие само идвайте да купувате панелки за да разширим Варна до Добрич. Град и село в единно бъдеще.

Тези пари беше уместно да се употребят за метрото от Добрич до Полковник Минково и така да се развие Добрич.

А за суджуци? Няма ли да започнат вече да си плащат суджуците? Поне на едро да ги плащат, предвид количествата.

Енциклопедичен пример за прахосване на пари. Вместо с тези пари да се построят няколко километра от магистралата София - Добрич и да могат в бъдеще "гражданите" на морската ни столица - Добрич да стигат по-бързо до дълбоката провинция - София, те щели да правят платна във Варна.

FuckTheEU

Чудесно! А заплатите във Варна кога ще се оправят? В момента разликата в средните заплати във Варна и Горна Оряховица е около 150 лева...в полза на Горна Оряховица!

В Берлин са спорили дали Варна да не бъде обявен за свободен град като тези в Европа. Спорили са, защото във Варна при освобождението е нямало българи били са една шепа. Имало е турци, гърци, гагаузи, евреи и съвсем малко българи които дори си нямали махала като изброените. Варна щеше да бъде днес друго нещо ако бе станал свободен град.

Я ни кажи там от Берлин, дали всеки германец иска да си закупи апартамент в Берлин, като преди това продаде поне 2 в "провинцията" ??? Как обширни области/провинции на Германия западат и се обезлюдяват заради развитието на Берлин и Мюнхен, как федералното правителство продължава избирателно да налива пари в най населените места на Германия, защото другите райони нямали бъдеще ... и тем подобни глупости .... Така ли е в Германия ???

Не съм в Берлин.

Че какво е западнало, че нещо не разбрах :)

И Пловдив щеше да е богат град, ако не беше Съединението. А Македония щеше да е мизерна провинция като Видинско, ако бяха ни я дали. "Ако има държава, която се управлява с малко ум, това е България" - Иречек.

Отлично !!! Това е истината !!!

Да, защото се управлява от София!!!

Не ви ли е срам да говорите за развитие, когато обширни области от България западат ! Някой може ли да даде разумен отговор - защо точно Варна трябва да развиваме, а да изоставим Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Ловеч, Враца, Монтана, Лом или старата столица Видин ??? Защо ??? И най абсурдното е, че това е позиция на премиера на България, който се държи като кмет на Варна ...

И какво да му развиваме на Добрич? Пристанището, летището, курортите??? Какво?

Боклук! Ти си пьлен боклук! Чети повече история и ще разбереш!!!! Развий гьза на Судджуков, кретен !!!!

Ами те арабите знаят какво точно да развиват, само че в един момент Варна ще се окаже вреден анклав в нова "добруджанска" Сирия ...

А само София и Варна ли трябва според теб да развиваме ???

Във Варна е кмет Гербаджия Ванката Портних е и слуга на ТИМ така че цяла държава работи за ТИМ - сега ще видите ка се краде -еее то въпросният булевард е сега с 4 ленти ама нейсе

Радостно е , че се отделят пари за развитието на Варна още преди Хемус да е завършена. Представете си какво ще бъде, когато при едно от следващите си управления Борисов завърши Хемус.

Развитие на един град според тъпите бойковци означава повече коли. Разширяването на пътните платна е основната задача на учителката в София, така ще се работи и в другите градове. А според мене Варна може да се развива като добро място за живеене, като се ограничи движението на коли, като се забрани строителството вътре в града, и като се застроява покрай канала към Девня.

Морски град се развива около залива, а не към Девня. Селяците комунисти се пънаха да съединят Варна с Девня и сега се вижда ,че това е грешка. Забрана на строителство е посегателство върху собствеността и е неприложимо. За да се ограничи движението на коли трябва друг и скъп подход, който днешна Варна не може да си позволи. Проблем и на София и на Варна е, че са проектирани за каруци. Никой през предишните десетилетия не е могъл да предполага какво ще се случи.

Около залива всичко е застроено, иди и виж! А под Звездица е прекрасно място за живеене, ако в общината има кой да мисли.

Според мен единствената алтернатива за развитие на Варна е ,всички прости комунярски чукундури рубладжии ,като тебе да се издавят в морето,с по една торба рубли вързани на шията!

Дженерале Бойко Освободител, лош матриал не се чисти с ала бала! Взимай отреда качулки ,топора и дръвника в бърлогите драгалевци,сараите и позитано и ги почвай по домовата книга,като Св.Борис Покръстител- ,,Главата му искам и смърт на рода му,жената ,бабите ,дрътаците,слугите и целия му род!!,, Да не остане и помен по земята българска от костовите мародери,догановите кърджалии и червените кръвопийци!!

Предстоят избори. На тези избори ПП ГЕРБ може да посочи какво е направила за Варна когато е управлявала града, а Нинова и БСП няма какво да посочат.

Абе групи , вие нещо не рипахне ли през един от предишните му мандати , много ви къса паметта бе.Вземете си го , направете си го символ , паметник му направете , проблеми нямате.

Рипаха сбърканите комунисти. Те обичат да се потят и да огладняват. Умора нямат.

Черногледците ще се пръснат от злоба, че още 75 милиона ще влязат във Варна. И това няма да бъдат пари от Нинова и БСП, няма да бъдат и подарени руски пари, а ще бъдат пари осигурени от бюджета при управлението на ПП ГЕРБ и Борисов и пари от Европа. Продължавайте нещастници, но знайте, че омразата разрушава личността. Знайте, че Варна ще гласува за ПП ГЕРБ и Борисов, защото не Нинова и Гуцанов преобразяват Варна, а ПП ГЕРБ и Борисов, въпреки Нинова и Гуцанов.

Абе направо си го вземайте Простото, аз и без това във Варна не ходя.

Що ,бе? Да ни ба да ти миришат краката? С д-р Скол опита ли?

Това ми звучи като ''Ще си направим клизма , преди да опапаме 75 млн.''.

Предпочитам Варна да спре да се развива защото ще се дотърчат още селяндури от ТХ, Н, РР,Т, Р, СН, СА, СВ, ВТ, СС,

Те вече много станаха приятел. Промениха облика на града. Няма как да се развива вече.

Забравил онези с регистрация А и У.

Ники

СА и СВ са предимно лизингови автомобили взети от варненски фирми.

аз съм от велико търново и ние си имаме целогодишен туризъм така че не виждам защо някой би отишъл във варна след като растоянието до софия е същото

Пълни глупости ! СА, СВ, Р и ВТ са сериозна алтернатива на Варна като населено място, като икономика и като място за живот. Ти явно си голобрадо хюмне с бръснати крака и бръснати подмишници и поради това не ти е известна тази проста истина !

А нещо, разбивка на тия разходи?

Chefo77

Ти какво сега, доверие ли им нямаш? :)

И как точно ще отпушите трафика? Варна стана един западнал град. Нищо не остана от предишната му красота. Сега сме едно голямо бетонно гето. Няма и работа за хората, няма поминък. Варна вече не е морската столица на България. Сега Бургас стана морската столица. Бизнесът разруши Варна вместо да подобри нещата. Дано Бургас избегне нашата съдба.

И защо Бургас е пред Варна. И за какъв поминък говориш. Я кажи ти какъв специалист си че си без работа. Цял ден тука 2-3 души драскате глупости. Варна западнал,Варна няма работа, Варна засмукал България. Аре спрете се с глупостите си.

Ами така е ... да не се опитваш да ни убедиш, че от 220 хил. град в последните години на социализма, Варна мина 300 хил. само с помощта и раждаемостта на варненките ??? Къде е населението на Добрич и на Шумен ??? Къде са жителите на Силистра и на Разград ???

А ти какъв специалист си слепецо. Не виждаш ли празните улици и магазини. Бедно и грозно облечените озлобени хора навсякъде в града. Или само себе си виждаш нещастнико. Неразбираш че скоро и ти ще си един от "невидимите".

Ти кажи. Напротив! Не съм без работа. С работа съм. На 12 часови смени в приватизирана голяма държавна фирма, която преди 1989 г е имала над 5 000 души персонал, а сега едва ли има и 500. И не само работя ами и вземам по 200 ЛЕВА НА МЕСЕЦ. Тоест получавам само половината си заплата. Останалите след няколко месеца в неизвестно време. Някои колеги имат да вземат пари за август 2016 г. Нещо да коментираш. крадлив бизнесмен? Само знаете да крадете и ни ограбвате. Не плащате на служителите си, а постоянно вдигате цените в магазините ви. Крадлива сган, мръсна сволоч сте новоизлюпените бизнесмени. Бургазлии имат поне Лукойл. Тук не остана нищо. А какво стана с БМФ-то? 100 години имахме търговски флот. Ноо, "човек дори добре да живее, накрая идва демокрацията с крадливия бизнес! И разрушава всичко!"

Гушандрите на черноморските лоясали гарги се напълниха,като на пеликани!

Тоя само за пари говори! Но за комисионната си мълчи! Както и за качеството!