Защо в Япония 1000 компании навършват 100 години

Не е само Nikon - над 1000 японски компании тази година отбелязват 100-годишен юбилей. На какво се дължи тази масова стогодишнина?

Обратно в новината

Коментари - Защо в Япония 1000 компании навършват 100 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно е. Mitsubishi са страхотни автомобили.

момчета там се работи гадна работа за какво им минава живота за да работат здраве с пари се не копува и кво имат повече нисто *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пример за лоялност към фирмата, в която работиш в Япония. А тук, в нашето родно блато, сега дискутират как да махнат добавки за дълъг стаж на едно и също работно място, защото, видите ли, тези, които работят там много години, трябва да се изравнят към новоназначените млади работници, за да имало мотивация??? А в онази Япония правят обратно, дават бонус на всички, които не са сменили фирмата и този бонус се нарича лоялност, като достига дори над 3 пъти от основната заплата! Ето пример за нашите тъпоумни ръководители, които не разбират този модел на мотивация в работата на едно и също място. Абе, жалка картина, жалка държава, жалка върхушка от полуграмотни наши лидери... И как ще ги стигнем японците???

Japan -това е друга планета, друга галактика! Господ да ги пази, те са тези които движат Света! Не знам как сте вие, но аз купувам само made in Japan...по възможност разбира се! Sony, Honda, Panasonic, Toshiba, Toyota, Yamaha, Onkyo.....

Напредък има само в държавите които не познават комунизма и социализма . При едни е сто годишен , при други петдесет годишен . . .

Вярно е. Сега се краде на воля.

Най- големите кражби ,безстопанственост ,безотговорност и далавери бяха по време на соца, където девиза беше ,мой човек ,смърдяща ситуация ,едно мислиш ,друго говориш трето вършиш ,и това ако е живот ....!!!!!Това трябва да го знаят пикльовците ,които пишат ,а червените дъртофелници да не крият от тях голата истина !!!!!

А не ти ли прави впечатление че се краде само там където соц-дружинките все още съществуват. полит-партии, съд, мвр, администрации. министерства, полу-държавни уж-фабрики. Бонусите за прослужени години се печелят! Не се дават!

Що, бе? Нашата комунистическа компания не направи ли и тя 100 години?!

Когато чичко Ленин и Димитров ти конфискуват нивата ,магазина , работилницата и те интернира ако се противиш и те направи гол пролетариат "само с окови" ще ти се изпарят всякакви мечти за бъдеще ,градивност и наследство !!! ТЕЗИ ХОРА ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС ГЛУПАЦИТЕ ,СА НАДГРАЖДАЛИ ,ЕТО ЗАТОВА СЕЛАТА НИ ПУСТЕЯТ ,заради комунистическите експериментатори и дишаме праха на другите!!!!!!!!!

Добре, че комунистите поочистиха България. Верно, изгоряха и няколко нормални хора, ама и що измет беще изметена - не е истина!!

И остана най-голямата измет- комунистите.

Напротив, комунистите завинаги промениха генетично тази нация, като изклесаха семето си...семе на шумкари и неграмотни хора, семе на хора без имот и без чест...семе на предатели, тъй като са се предавали един друг...Справки полицията по времето на Гешев. С времето тези наследници се размножиха и сега всичко е пред очите ни. Прости, необразовани хора без потекло, които всячески се стремят да скрият произхода си....

В Япония когато правителството сгафи, всички те се нареждат в редичка и се покланят публично пред народа в знак на извинение

Борисов-3 трябва 24 часа . 7 дни в седмицата да са наведени щото изправят ли правят гаф :)

А сланинова трябва да не става от леглото но......кой ще я погледне:)))))))

Това е само ако гафът е малък, ако е голям следват веднага оставки, а ако е огромен често някой министър си прави сепуку /ритуално самоубийство/, докато нашите гафаджии са свикнали на секуру /местят си го в другия крачол/!

Много можем да се поучим от Япония и много ползи можем да извлечем, но само ако искаме, ...но като гледам нямаме желание.

защото в Япония няма дума за думата кражба и демокрацията е по американски образец, Америка прави Япони велика след ВСВ, просто щастливци

може да се напишат още 50 статии на темата "Защо в Япония ..." и в края на статията пак няма да е много ясно защо това или онова се случва не като при нас или даже в Европа изцяло. Техният манталитет е съвсем друг и ние не можем да го разберем винаги... това са хора които се бият до последно, и ако видят че губят, предпочитат смъртта..

ЗАЩОТО СА НЯМАЛИ ....СОЦИАЛИЗЪМ !!!!!Ако имаха ,майката им щеше да разкара ,щастливци !

Те навършват 100, ама не са същите. Тъпа статия.

Защото си нямат партия суджук.

Причините са две. Не е ясно коя е по-важната но са важни и двете. 1) Конкуренцията я мачкат там здраво. Ясно си пише че Митцубиши дори и разделена формално, практически пак си е една фирма. Или че ако има излишни производители на фотоапарати, единия не сваля цената докато и другия се види в чудо та да фалират и двамата, ми се маха сам (или го махат принудително). 2) Чудесата от т.1 са възможни щото японските фирми са управлявани от японци и японци работят за тях.

Ами защото е Япония и кой сгази лука знае че си прави сепуко и няма мърдане..