В ЕС се оплакват от български малини, били заразени

Насред лято тръгна международен скандал за български малини. Още през юли Франция е подала сигнал в Европейската система за бързо известяване за опасни храни.

Обратно в новината

Коментари - В ЕС се оплакват от български малини, били заразени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в българските села няма канализация и това се отнася за малинажите, трябва да се полива в междуредието и да не се използва метода на дъждуване това е нежен плод бере се с ръкавички

комари и насекоми носят заразата не е от това че се берат без ръкавички

Винаги намират начин да ни намерят цаката, то се видя, че западняците са баш мошеници от класа, затова най добре да си нямаме работа с тях!

Аз да си кажа не съм учуден от малините.... Съпругата ми повръща цял час ,след като хапна само малини за вечеря... ...доста се чудех от какво не и е добре,без да помисля за малинките.

Като чета форума виждам колко некомпетентни хора има.Производител съм на биомалини .Нещата не са така както си ги представяте .Фирмите коитоизкупуват за износ идват на насажденията и взимат проби от плодове и листна маса конъролът е много строг като анализите не се извършват в България и струват доста пари.относно брането разбира се че се берат ръчно от хора от малцинствата българите станахме по големи европейци от европейците никой не иска да работи на полето.машинното бране коства много пари техниката и не е рентабилна ако омаш по малко от 300-400 дка.така стоят нещата драги прятели

кажи за фосфатите,да знаят хората и за "био" колко са био

защо не ги карате да си мият ръцете биоберачките и да им осигурите екотоалетна и да поливате в редовете което е безопастно за културата и за хората отностно болести, вземете специалист за технолог и се отнасяйте уважително

у нас е хаос,спрямо зеленчуците ни,ама не се знае. пропагандира се че вносните са гадни а нашите истински. ама не се казва че на вън,следи се кога и с какво се третират и глобите са огромни. у нас има мита,че на бабата..на селото доматите са добри..сигурно има и такива.ама масата пръска с каквото им падне,без да се следят срокове и забрани. кога у нас е съобщено за заразени наши плодове или зеленчуци???

Франция винаги е водила подмолна война против БГ и нищо чудно да се събират от 10 кладенеца вода само и само да се навреди на БГ, да се унищожи бълг производство за сметка на друго и да се обеднее още повече. Преди години Франция финансира производството на филма "Граница"омаскаряващ България . Моят комшия и голям БГ актьор Шопов изигра главната роля. Голям актьор , но и парите бяха големи и той педпочете парите и игра гнусната Антибългарска роля, Ако ние се разровим в задния двор на Франция 10 пъти по-големи отврати ще покажем.

Като се просереш, ще можеш да пееш патриотични песни от кенефа. Щото е по-важно да ругаем французите, че са сигнализирали, отколкото храната да не е заразена.

Почетната легионерка Куна на върха на Френското копие затвори реакторите и нанесе милиарди загуби, за сметка на френските печалби през ръмънската АЦ. Пак ги хвалете французите. Или ще кажеш, че лица под френска диктовка не правят усукани диверсии за подбив на бълг винопроизводство?- да го няма на пзара?

време беше да се каже истината.много пъти са хванали наши плодове домати и краставици,в чужбина,пръскани с забранени пестициди.у нас няма контрол,пръска се без да се следи.турски пестициди, ментета, или други забранени от мн години..пръскат се защото са евтини и бе им пука,както на земеделците така и на службите

Няма страшно! Както малините, така и яйцата ще бъдат вкарани венозно в системата на производителите на сладкиши. Отровно, или не. В системата на глобалистите нищо не се губи.

Шилo

На мен пък ми е известно от първо лице, че малините се берат без ръкавици от представители на малцинствата, които никога не се мият след като облекчат в малинака. Таа, има откъде да дойдат вируси още в началото на веригата, доста преди Полша.

Не са виновни малцинствата, те и в Англия берат ягодите без ръкавици! Просто Свински Грип е нападнал най-после и малините!

В Швеция берат боровинки, но те почти не се продават в страната. Предполагам, че отиват за производство на БАД. Продават се вносни огромни боровинки, вносни малини, вносни шампиньони - все плодове, дето растат в горите тук. Шведските ябълки са с 30% по-скъпи от италианските и испанските.

Какви "планинари" сте,от саксията ли израсли?! В планините има малини,на Витоша има местност "Малинажа", в която от много години растат ароматни малини,а някога там се срещаха и мечки.

Засега е известно само, че малините са замразени, били пакетирани в Полша ХА-ХА-ХА, каза графа и се разсмя на развален испански!

Всички сте за таковане! До един! От едната страна - производители и търговци, от другата - тъпи консуматори, гадни лизачи и слагачи, мераклии за лесен живот, същества само искащи, не знаещи и проЗти! От тази каша излизат и тези боклуци! ОТВАРТ! И това ще мине, но до тогава има доста време! Няма да стане утре! Имам предвид премахването на гадните същества от двете страни!

спомняте ли си сулчая с полските гъби дето по 2 месеца стоят на витрината и не се развалят?

Поливани са с вода от Плажа на Лайнозенец :)

Разбира се, че с фекални води ще ги поливаме, та няма да си хабим питейтата ! Я ги виж тия глезльовци !

Да ама на запад и фекалиите са им екологично чисти, и миришат на Шанел 5

А как се берат малини без ръце?

По-добре да не знаеш...

Да не ги ядат. Да си отглеждат те,а не само да лапат наготово.Те как ни пробутват фалшивите си храни. Аман от лигльовци.

Селяндур, те не лапат наготово, а си ги пащат. И изискват качество. Ти като си свинкал да ядеш всякакви помии не можеш да вденеш, че има стандарти и хората държат на тях.

нема европа има еврабия!Айде честито...

"или са брани с ръце" Във Франция орално ли ги берат?

Били брани с ръце???? Еми яжте тогава малини от тунис или нигерия, те са брани с уй дано са ви по-сладки

И защо нашите малини трябва да бъдат пакетирани в Полша?

ами до 1989г. бяхме сериозен износител на храни! Имаше цяла индустрия хранително-вкусова от института до буркана. Сега нямаме нищо след като бе унищожено земеделието. А с фекални води едва ли са поливани, щото малините не виреят лесно. Води се война между държавите в ЕС. Франсетата не казват полски малини а български обработени в Полша, като полските гъби!

Станахме източник на суровини не за Западна Европа, а за страните с които допреди 25-30 години бяхме в един кюп.

А на някой пукали му че всички хран внасяни от ЕС са 2-ро качество и то само за България? Какво направи ЕС по въпроса , след като се доказа че е така? мизерници

Сега започва внос от Русия Ха ха ха

Холандците явно са видяли зор при борбата с т.нар. ,,кокошинки" при кокошките носачки в техните ферми и са стигнали до препарати,съдържащи фипронил.Предполагам,че са обработвали помещенията заедно с птиците.За сведение- почти всичките тия препарати,които накапвате на кучета и котки против бълхи и кърлежи,съдържат фипронил.

Много са си прекрасни българските малини. Всеки уикенд си бера из планините и си хапвам с огромно удоволствие. Който не иска да не ги яде. Българските малини не са като хранителните гмо-та от западнала Европа...За малиновото вино да не говоря...

Хората едва ли имат впредвид тези от планините, а по-скоро тези които са култивирани.

Кухар, какви малини в планините бе, там са къпини, толкова и береш. Идиот

В централен Балкан има цели плантации диворастящи малини.

Ама планинарче, ти насън май само си ходил из планините. А и обидите и личните нападки не са аргумент. Само за пример под Черни връх след торфеното бранище е пълно с малини. Витоша е планина нали...Над хижа Тръстеная под връх Издремец е пълно с малини. Към седемте рилски езера пътя под лифта е пълно с малини. Е соросоиден планинар-късопишльовец ???

Трябва да намалиш малко слънцето или лекарствата. Какви малини по планините, това да не са гъби ?

ти хем си тъп хем си нагъл ама то в българия едното върви за ръка с другото -естествено че е пълно с малини и в пирин и в рила и на витоша и в стара планина -аман от тъпаци глупаци тук!!!!!!

Ти с какво си запознат та така се хвалиш из дир-а ?

Никакви фекални води няма в малините! Поляците, по традиция, са се изс#али на метеното. Тук се полива само с лъчезарна хасковска-минерална вода.

Пийте Каменица и Астикаааа И тя е с такава вода

Не желаят нашите стоки и намират начин да ни ударят теслата, а бате се навежда и по корем напред слушка. Като ударим чертата накрая от слушкането и мълчането ползата е съмнителна. Не става дума да се дърляме като поляците, но някаква институционална и компетентна реакция трябва да има и то бързо, а то инак си ни припикават и ние си свикнахме.

Приведената поза му е патент на бате.

На французите не вярвам! Спомнете си АЕЦ Козлодуй, беше затворен по същия начин, за да си продават скъпата ел. енергия от Черна вода в Румъния.

Французите не си мият ръцете. Не че българите, особено мъжете, го правят след извършване на определени " нужди"

така са ги научили майките им.

Най-вероятно е "българските" малини да не са български, а полски! Конкуренцията си е конкуренция и се ползват всякакви методи (вкл. и нелоялни)!

Империята отвръща на удара 2.

"Малина и циганка не се мият. Консумират се така!" ст. н.с. д-р Лулчо Илиев Христов.

Тези малини са Канадски или от Сета, не е възможно да родните, неповторими, фермерски малини. А може украйнските фашисти да са ги заразили за да ни спасят от еврогеьовете с техните системи за контрол на храните

По- надолу някой се е възмутил " Къде в България има фекални води?" Навсякъде, господине, реките ни са станали канали, в в които селските хитреци са си изкарали канализацията на вилите. А другите хора си пиоливат градините. Затова изчезна рибата от реките и всякакъв живот в тях. А селските кметове - селяндури в най-лошия смисъл на тази дума, не си мърдат пръста да въведат някакъв ред.за да не развалят отношенията с избирателите си. Толкова прости хора управляват България на всякакво ниво, че е страшно. А гражданско общество , особено в селата - никакво.

То кой ли смее да се обади? Мутричките в селата не са по-милостиви от градските. И кметовете са с тях.

Защо не разследват защо от западна европа си чистят военните запаси от месо и ни го пробутват след като изтече срока им на годност - в техните западни супермаркети у нас. Посинялото месо от престояване се пръска с препарат за да придобие червен цвят. Добре че са поляците и чехите да докажат, че на Източна европа се пробутват по-некачествени храни и напитки, защото у нас няма контрол и лаборатории за изследване и ни имат за втора категория хора.

Кой да разследва? Няма никой.

не разследват, защото НЕ ИСКАТ. Знаете ли колко пари слагат в джобовете си от този бизнес някои хора с правомощия да го правят?

Това месо не се продава на витрината в месарницата, а се прави на суджуци.

"Приседнаха" българските малини на френските производители. Малините ни са прекрасни,и там където се предлагат-изчезват бързо и никой не купува френските оранжериини боклуци! Те там е болката... Ако правехме чудесни печки и хладилници-пак щяха да бръщолевят същото. Негодници...

Естествено че е така. Но с това управление скоро ще отглеждане само магарешки тръни.

Тръни,ама субсидирани.

Е нали ни дадоха субсидии за да изколим кравите, щото имало свръхпроизводство на мляко в ЕС...а Пършевица правят сирене и кисело мляко без да имат нито една крава - с внос на сухо мляко от ЕС.Вие какво очаквате, нали за това ни взеха в ЕСССР- да си разположат тук военните бази, да ни взимат последните левчета за техните боклуци и да грабят от тук каквото могат.

"че отровните яйца не са стигнали до нашия пазар"- казала агенцията по храните. Браво на нас и късмета ни. Нищо такова не стига до нас. Но главно май не стигат знания, умения и желание за каквато и да е било работа в агенцията по контрол на храните. Минало днес, няма го утре. Правят ли изобщо анализи , знаят ли тези хора за какво става дума. Явно не, защото шефовете не са специалисти, а доктори.

Каквито и плодове да ядеш, ако не ги измиеш предварително, нищо добро не те очаква! Западняците явно не са инструктирани ...

Западните магазини и стоки докараха рак на много бг,и никой в БГ не се оплака,тези за една диария правят проблем.

Рака го докара ЧЕРНОБИЛ

Идиот, в днешно време бебета се раждат с рак. Чернобил си е Чернобил, но отравянето на българите не е само от там, ти няма как да знаеш, защото ти е промит мозъка.

Леле, братятя французи много тежко приемат такива неща. За едното стомашно разстройство разследвания и какви ли не работи... А това, че в България ни пробутват боклуци е без значение, нали сме втора ръка хора... ъъ така де равноправни членове на ЕС...

Не зная какъв е случая с нашите малини и дали изобщо има проблем. Зная какво правят във велика Англия с малини, капини , ягоди и др. използват много силна химия, та от зелени плодове предходния ден на следващия са вече червени и годни за параза. Не ги обработвот с нищо директно на пазара. Така ,че нека да замълчим.

Къпини!

Да:)))

От 2 десетилетия българи и умънци берат с ръце (!!!) всички малини във Великобритания и проблем до сега не е имало. Тука за някакви си малини, незнайно защо обикалящи цяла Европа преди да стигнат пазара правят проблеми, че били брани с ръце. Ало,ЕС-то, това ,че вие работите само със задниците си, не значи, че така се върши работа!

Нищо ново. Обичайните номера!

Като не щат малини да ми ядат ..я

комари и насекоми носят вируса

е нали искахте да са био и "органични", сега кво се оплаквате

По-вероятно е да върви схема да ни елиминират като конкурент. Не разбрах, защо трябва да се пакетират български малини в Полша. И каква е съдбата на малините, след като са напуснали България. До Полша, пакетиране и после до клиента. Това е дълъг път и ако там са направили нещо, не виждам защо търсят отговорност от нас.

Пакетират се в Полша защото си колония,там се пакетират и поляците взимат повече кинти от колкото са платили на бг производител. Въпросът защо не се пакетират в БГ и продават после на запад ме води до отговора,че явно поляците имат пазар,който е на квоти като всичко в ЕС.

Така е за всичко и у нас. Печелят поръчки и договори фирми, дето хал-хабер си нямат за какво става дума, но имат як гръб да кажат на продавача" Или вземай от нас, или ще ти се стъжни живота и си заминеш от БГ. После имат подизпълнители и т.н. Явно че така ее и в ЕС. Поляците са голяма сила - цяла БГ е залята с техни селскостопански стоки, " второкачествената козметика" на известни западни фирми за БЪлгария се произвежда в Полша.

Какво ли щеше да стане, ако ги бяха брали с крака?

Що ? К-во става, като у наше село мачкаме гроздето с крака? Некой да е умрЕл? А сега ... народа ще плати глобата към ЕС,и ... бития-бит...

Европейските аристократи са изнежени,и не може така ние да ги тровим. На баба им хвърчилото.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, КОГАТО МАЙ ВСЕ ПОВЕЧЕ МАНГАЛИ БЕРАТ ПЛОДОВЕ, ПОРАДИ ИЗЧЕЗВАЩОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ, ТОВА ЯВЛЕНИЕ ЩЕ СЕ ЗАСИЛВА..... ХИГИЕННИ НАВИЦИ В МАНГАЛ - МАЙ ПИ.АЕ ДО ХРАСТА И ОТНОВО В БЕРИТБАТА!?

Мангал да работи?Ха-ха -ха

работят на полето,щото за префърцунения и богоизбран българин е срамно да пипне работа,камо ли полска

И аз първо за това си помислих :):):)

Берат ги старци и бабички,а мангустите събират боровинки и гъби,и гепат орехи.

Преди време имаше подобен скандал за заразени боровинки от Швеция, но обвинението беше, че са брани от български цигани, които са ги брали с немити ръце и са ги замърсили.