Високо напрежение между Китай и Индия високо в Хималаите

От месец индийската и китайската армия са настръхнали една срещу друга в оспорван граничен участък от стратегическо хималайско плато.

Обратно в новината

Коментари - Високо напрежение между Китай и Индия високо в Хималаите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, както ми изглежда не мен, индийците са прекосили границата и са разположили войски на чужда територия, нарушавайки споразумение, със съдействието на Великобритания и пречейки на строеж на път на чужда територия. От далече мирише на дългите копита на краварската дипломация. Опитват се да си разиграват мръсните номера на китайците, с удари в гръб, по всякакви направления. ясно е, че зад Индия, стои Англия. Опитват се да провокират конфликт, в който Русия няма да може да се намеси и да отслабят Китай, като едновременно подгряват медийната машина за вой и рев и санкции, единственият инструмент за агресия, който имат смелост да използват срещу противник, който не е поне 20 пъти по слаб от тях.

Дайте опорни точки, че и двете държави са членки на брикс. Не знаем кои са нашите.

То и Гърция и Турция са членове на НАТО...Но щяха се избията

реално погледнато индийците имат средствата да поместят китайската армия барабар с планината под нея, ама дали имат топки за подобна глупост е друга тема.

Да де, ама след това, от Индия едва ли ще остане много.....А каквото е останало, ще бъде окупирано от Народноосвободителната Китайска Армия ........Разликата в технологиите, екипировката и въоръжението е ОГРОМНА! Индийците имат модерни руски оръжия, но са малко...А на китайците, почти цялата армия е екипирана със съвременно въоръжение..Факт.

ще следим с интерес, има голям шанс светът да олекне с 1- 2 милиарда души. Все пак това плато е наистина стратегическо.....

бежанците от арабските страни ще ти се сторят детска песен. Като тръгне едно китайско село да се спасява в Европа и те ти нова държава.

Ау били настръхнали ми то сигурно е много студено, естествено нали е високо високо в планината. Да вземем да им изпратин малко кожуси да се стоплят ямаха я.

И двете държави са богати на излишен човешки ресурс от сиамски близнаци, така че, конфликтът ще разреши само един от проблемите на двете страни.

След голямо напрежение идва и голямо изпразване....

По-скоро голямото посиране,защото горе на чистия и разреден въздух апетитът им се увеличава.

Там в снеговете Великите сили нямат интерес да пращат терористи.

Бойко, иди ги оправи тия комуняшки, че явно не могат да се оправят сами!

Един малък и локален конфликт ще им вземе милиони жертви. И двете държави са инвалиди и поради некадърност и калпав манталитет ще платят с милиони жертви. Но пак могат и да си го позволят....даже няма и да усетят липсата на 10-15 милиона.

..а аз си помислих от заглавието, че ще прекарват кабели с високо напрежение между Китай и Индия, а пък то какво излезе :D!

Кой Бутан бе,тоя до Козлодуй ли?

Е тея ако се степат, ше стане голямо мазало ... уса-та ше се намеси да 'омиротворява' , през тва време корея ще подпука уса-та ... и след три дни от хората ще е останал само малко фин прах ...

Всичките замесени в играта Индия, Китай и Пакистан разполагат с ядрено оръжие и са достатъчно луди за да го използват. Жертвите ще се са стотици милиони, а цялата планета ще се замърси с радиоактивни отпадъци!!!

Азиатци, не се карайте! Бийте се.

индия няма шанс. помнете ми думата. абсолютно никакъв, нула процента

Не забравяйте че от другата страна на Индия е настръхнал китайският съюзник Пакистан,който също е воювал с индийците и само чака удобен момент,за да си разчисти сметките с тях.

ДАЙТЕ НИ СПОРНАТА ТЕРИТОРИЯ ДА СЛОЖИМ ЕДНА БАЗА С РАКЕТИ СРЕЩУ ИРАН :)))) :)))

Ще извикам в Белия дом Цзинпин и Моди,ще им шляпна по един зад вратовете и ще се успокоят.

днес в САЩ ли си или в Сунгурларе?

Двама смели офицери казали нещо, двама-трима неизвестни "учени" споделили дълбоките си мисли а една тълпа журналисти раздухва тия приказки от един месец насам... А никой така и не попита външните министрества на двете, а като гледам са забъркали и трета, страни какво е отношението на Министерския съвет на съответните държави по този проблем, ако въобще има проблем де;)

Да изиграят една футболна среща - който победи,той е прав.

Да организират състезание по изкачване на Еверест в пълно бойно снаряжение.Който спечели,той взима спорните територии.

Леле,няма да мога да заспя заради Хималаите!Ще трябва да извикаме миротворчески контингенти от островите Фиджи и от Буркина Фасо.

Най-добре да развъдим повече хималайски мечки и да извикаме прланинския човек Йети.Ще избягат както индийците,така и китайците.

Келнер, още чипс и биричка, моля. И усили малко телевизора ;)

Двама се карат, третият печели. Кой, кой, кой може да е този трети ...

Русия продава оръжие както на Китай,така и на Индия.По същия начин им е изгоден и конфликта в Нагорни Карабах,защото Армения и Азербайджан също купуват руско оръжие.

Китайците са наши братя, а индийците - наши приятели. Русия няма да допусне война между тях, колкото и на американците да им се ще.

Е, и проблема на Индия бил че Китай строи път? Аз така разбрах поне.

Индия претендира че територията,върху която китайците строят път,е нейна.

Очаквам Китай не само да "огорчи " , но и брутално да " обиди " майка Индия за пореден път , както обикновено ! Никой не може да спре китайците , когато иде реч за оспорване на граници , освен голямата руска мечка ! А и сега света се тресе от политическа нестабилност повече от всякога , което максимално улеснява отдавна набелязаните планове на Поднебесната империя !

Китайците може да понамалят малко популацията на ман*али в Индия,ако я ударят....

Достаъчно е само една дивизия японци да им се покаже и китачетата ще напълнят гащите.....горещи спомени си имат от тях:)))

За японци да,но пък индийците имат горещи спомени от китайците...

Ама отгоре гледа дядо Иван. През 1945 г. само за три дни в Манчжурия са се предали в съветски плен 674 хиляди "самураи" :))). Пратили са ги после да събират дърва в Сибир, милинките :) И половината толкова са обидили, че замръзнали в тайгата.