Санкциите срещу Русия - за десетилетия напред

Според водещи руски експерти, американските санкции срещу Русия и отделни руски чиновници няма да бъдат свалени скоро и ще продължат десетилетия.

Обратно в новината

Коментари - Санкциите срещу Русия - за десетилетия напред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политбюро да се благодари на развитите технологии, иначе как щяха да общуват с отрочетата си!?

Нацистите се налагат и управляват в САЩ.

Китай и Русия започнаха никарагуанския канал от Тихия до Атлантическия океян. С него се поставя началото на изграждането на санитарен коридор около САЩ за да бъде предпазен светът от пиратските им набези ....

Санкциите за десетилетия напред - значи ефекта от санкциите ще е нулев.

Китай и Русия започнаха изграждането на санитарен коридор около САЩ за да бъде предпазен светът от пиратските им набези ....

ВЪПРОСНИТЕ САНКЦИИ САМО МОГАТ ДА НАКАРАТ РУСНАЦИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ВСИЧКО ХА ХА . МЕЖДУ ДРИГОТО В БГ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО НИКОЙ НЕ НАПИСА ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА ФИРМАТА АНТОНОВ ОТ КИТАЙ БАРАБАР С ПЕРСОНАЛА ЗА 56 МИЛИОРДА ДОЛАРЕС .

Стига бе ! Верно ли ? С персонала !? Да не върнахте крепостничеството !?

Един тук пише, че имало в Русия през 1989 - 92 г. и купонна система. И в България имало глад. Вярно. Само дето: СЕГА в Русия глад НЯМА. Но СЕГА в България ИМА ГЛАД. По разчети на НСИ , близо 78% или над 5,5 милиона българи живеят със средства под необходимите за нормалната издръжка на живот. Това е към 20 юли 2017 г. А що се отнася до купоните - там САЩ са първенци. През финансовата 2016 г. на купони (Food Stamps) за безплатна храна са били почти 45 милиона човека. При това можете да видите как се бият на опашките за тези купони - Ютюб е пълна с видеа.

Знаем ,знаем и ния понякого зачитами РИА новости .САМО ДА ТЕ ПИТАМ , ТИ ГЛАДЕН БЪЛГАРИН ЛИ СИ ИЛИ СИТ РУСНАК ?

Рублофилите, знаете ли как наричат пилешките бутчета в Русия? Наричат ги "крачката на Буш" Това е така, защото през последните години на 80-те но най-вече 1989, 90, 91, 92г в Русия имаше глад. Благодарение на социалистическата власт и нейното "мъдро" дългосрочно планиране се стигна дотам, че в мирно време да има купонна система за храните. ИМАШЕ ГЛАД - нямаше НИЩИЧКО за ядене по магазините. В България също го имаше през 1989-92г. по времето на Андрей Луканов. Толкова за икономиката на България (НРБ) и целият социалистически лагер начело със СССР. "В 1990 году ситуация с продовольствием в Советском Союзе была просто катастрофической. Продуктов становилось все меньше, а очереди все больше. Зато наша дружба с Соединенными Штатами все крепчала И вот генеральный секретарь ЦК КПСС Михаил Сергеевич Горбачев подписал торговое соглашение с тогдашним американским президентом Джорджем Бушем-старшим о поставках в СССР замороженных куриных окорочков. В эпоху тотального дефицита, вызванного плановой экономикой, ножки Буша, как их тут же окрестили советские граждане, стали настоящим спасением. Даже после того как Ельцин объявил свободный рынок и цены на товары взлетели, порой в десятки раз, куриные окорочка оставались относительно дешевым продуктом, который могли позволить себе даже люди с весьма низкими доходами." Ако не беше Горбачов да извади СССР/Русия от изолация, руснаците щяха да ядат "шоколад втора употреба".

А това е нагледен пример за пропаганда и дезинформация. Смешваш факти от различни времена и добавяш малко лъжа..

Твоето е "дрън-дрън-ярина" - направо от кремълската методичка. Ако се съмняваш, потърси в Гугъл за "ножки Буша" и виж сам, всеки глупак вече знае как да ползва търсачката. Потърси и в РУСКАТА Википедия. Там също е описано. Ако пък продължаваш с това "аз не вярвам" - върви на черква и пали свещи, там е за "вярващите".

В 1990 г. ситуациацията наистина беше катастрофична. Все пак от 1984 г. в СССР вилнееше перестройката, която си беше баш цветна революция, майдан и хибридна война на едно място в цялата им прелест. И санкции пак си имаше - COCOM, Джейсън-Веник, забрана за износ на газови тръби, бойкот на олимпиадата всичко си имаше, даже в повече от сега. И цените на нефта пак някой се беше погрижил да паднат, под $20 бяха. Оттогава минаха 27 г. Днес Русия изнася 29,2 млн тона пшеница, 5,8 млн тона царевица и 3,5 млн тона ечемик годишно. И храни Турция и Египет. Произвежда общо 150 мил. тона зърно. А температурите продължават да се покачват, все по-северни земи в Русия се включват в селскостопанското производство ...

Да ,така е ,тя и Горна Волта така , банани кокоси и какво роди земята

Че то и в БГ имаше купонна система по времето на Луканов бе пич. Само,че всичко беше умишлено инсценирано, за да потопят народа в кома и да могат на спокойствие да разграбят парчетата от баницата и валутата от хазната.

Глад викаш имало в Русия през 1989 - 92 г. И в България. Вярно. Само дето има една разлика: СЕГА в Русия глад НЯМА. Но СЕГА в България ИМА ГЛАД. По разчети на НСИ , близо 78% или над 5,5 милиона българи живеят със средства под необходимите за нормалната издръжка на живот. Това е към 20 юли 2017 г.

Ще направят Русия да излезе от летаргията си - да купува каквото й трябва. Тя ще почне да си произвежда сама. Има си пазари за такива продукти, дето ще им носят пари за усъвършенстване. Не са в състояние военно да я стигнат. Вътрешното й потребление ще се вдигне със собствена продукция и никой няма да й трябва. Да духат таратора санкциониращите. На тях им трябва Русия.

Ама наистина си ЛЬОЛЮ

Харесва ми употребата на глагола ще!

Браво бе! А да ти харесват други "глаголи", като ще, по, най, нека, да и .т.н.? Баси и неграмотника!

"едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш". Тъй е написал големия български писател Н. Хайтов в "Мъжки времена". Русия може да иска много неща. Някои работи може и да ги може, но да прави може само това, което е на ниско технологично ниво. Това е истината. Колкото и да е неприятна за червено-кратинковците дето размахват руски и съветски знамена. И кой знае защо не карат руски автомобили, а немски и японски. В краен случай френски и италиански. Защо така бе? След като сте убедени че руската и съветската техника са най-добри защо, аджеба, не си купувате руски компютри, руски телефони, руски автомобили, абе каквото там се сетите? Ето това е демагогията на руско-съветските мекерета.

stan_posta@

Не щем руски телефони. Искаме американски перални, германски телевизори, италиански обувки. Ама нещо няма. Все китайски. И корейски коли.

Тези санкции няма да навредят кой-знае колко на руската икономика. Те са срещу износа на газ и нефт. Но, според US Energy Information Agency (това е правителствена агенция), износът на нефт и газ формира 9% от БВП на Русия. Тя е на 14 място - след Норвегия, която е с 11%. Разбира се, износът на нефт и газ на руснаците не е само за ЕС, така че...

Бареков, Петното, Мишо Шамара, Пеевски и Доган и Сидеров попадат ли под антируските санкции ?

Русия е велика,Крим е руски завинаги. Путин трябва да е луд за да върне Крим на фашистите от хунтата в Киев. Но Путин, Медведев и Лавров са истински патриоти и лидери. Русия е силна със и без санкции на Западните страни.

Тази работа със "завинаги"-то много започва да ми напомня на заклинанията на Хитлер за 1000-летния Трети райх. Путьо с широки крачки е тръгнал по пътя на Хитлер. И като го гледам, това което търси ще си го намери. нека не забравяме че и Хитлер сее мислел за всемогъщ и безнаказан. А джуджето Путьо е доста по-жалък.

Санкциите и бъдещото ембарго ще я направят още по-силна!

защо нашият президент е толкова против Русия, верно американски възпитаник е, натовски генерал, но все пак БСП-то го издигна и предложи. Защо иска да се свалят санкциите от Русия - нали и слепият вижда че те само помагат и то неимоверно на Русия?

Наритаха ви в Афганистан, последно в Ичкерия, там в момента управлява вярно куче на джуджи, което е въвело ислямски закони, християните се изселиха!!! Сага са на път да ви наритат и от Сирия!!! Гледахте как смазаха вашите верни кучета Ирак, Либия, СФРЮ!!! Това е Русия и това се случва с нейните кученца!!!

А това е нагледен пример за пропаганда и дезинформация.

Със санкции или без, втори такъв гратис за Запада и САЩ, като тандема Горби-Елцин пияндето няма да има! Това се случва само 1 път!

минали сме много воини ... последно забихме знамето на раихстага ! и с тази ще се оправим ... а какво и колко ще ядем и пием това е наш проблем !

И по третия ти въпрос прозира липса на мисъл. Коя е най-богатата на суровини държава в света? Предполагам, че знаеш. Трябва да си най-големия идиот на света, за да не търгуваш с това, което имаш в изобилие за десетки и стотици години напред. То ти е дар от природата и късмет, че е на твоя територия,какво по-хубаво от това. В същото време, куп държави нямат нищо в недрата си и се нуждаят от съответните суровини. Те какво да правят? Чушки ли да садят? Не става. Те търсят алтернативи, за да оцелеят и да се развиват в една или друга степен. Едни се насочват към индустриализация, други към туризъм, трети към селско стопанство, всеки според условията в които се намира. Но за всичко са необходими суровини. И когато ги имаш в изобилие, нямаш особени стимули за търсене на алтернативи в развитието на страната си, освен това как да я опазиш от желаещи да прилапат ресурсите й. Русия точно това прави и това е съвсем естествен ход на развитие при дадените обстоятелства. Пак съзирам липса на информираност относно това, че Русия не призвежда стоки за масово потребление. Произвежда, и то много. Това, че ти не знаеш, не означава, че не произвежда. Има Интернет, отдели пет минути време и се информирай. А дали оръжията, които продава, са стари и раздрънкани, трябва да попиташ командването на НАТО, което явно знае малко повече от теб по тази тема, за да бързат с разполагането и разширяването на бази и системи за ПРО в държавите граничещи с Русия. Едва ли е от факта, че оръжието на руснаците е старо и раздрънкано.

Сиреч суровинен придатък, бананова република!!!

Хайде прочети отново, но този път по-бавно!

Правилно си отбелязал, че Русия е мощна и безаналогова. Това е безспорно. Мощна е, защото ако не беше такава, нямаше да е най-голямата държава в света. Това със слабост и немощ не се постига. И други държави са мощни, за съжаление нашата не е, поне аз не бих я определил като такава. Нека все пак бъдем реалисти! Безаналогова е, и това е вярно. Кое определя една държава каква е? Народа й и нищо друго. Не производството на тенджери и компютри, хладилници и печки, а хората живеещи на територията й. Всяка държава е безаналогова, България също. Дали Запада е проклет? По този въпрос може да поспорим, но това сега не е по темата. Отговор ще намериш сред населението на всички колонизирани от Запада страни по планетата през изминалите няколко века.

Колко е мощна се вижда. Погледни картата на Русия от 1901 и я сравни тази от 2017!!! Липсват Полша, Финландия , Литва, Латвия , Естония, Беларус, Украйна, Молдова, Грузия, Армения, Азърбейджан, Казахстан, Киргистан и т.н. Много е мощна, изгубила е над 1/3 от територията си инад 50% от населението!!!

Русия е нещо много по-различно от бившия СССР.Полша и Финландия никога не са били част от Русия или СССР, нещо си скаран с историята и географията.

Ще се опитам накратко да дам отговори на твоите въпроси, защото очевидно си се поддал повече от необходимото, на вилнеещата в медиите антируска пропаганда. Ти не си виновен, целта на пропагандата е точно това. Вината ти е само в това, че й се поддаваш и не търсиш алтернативна /реална/ информация и не мислиш достатъчно. Та, по първия ти въпрос. За да разбереш защо руснаците негодуват срещу санкциите, си представи, че доскоро някой твой колега те е вземал всяка сутрин с колата си за работа, тъй като си му на път. За теб е добре, удобство някакво е все пак, за него добре, че няма да тъпее докато пътува сам. Изведнъж обаче ти казва, че повече няма да те вози, така е решил човека. Ти какво ще направиш? Естествено, няма да ти е приятно от тази новина, ще споделиш с приятели, ще ти е криво, но ще започнеш да търсиш начин да се оправяш някак си. В крайна сметка, край на удобството. Ето това е и реакцията на руснаците, чисто човешка и нормална при създалите се обстоятелства. Те ще се оправят, къде по-бързо, къде по-бавно, но самия процес на пренастройване е неприятен, свързан е с усилия, лишения, време и т.н. И ти ще намериш начин да се придвижваш до работата си, дали с автобус, дали с такси, дали с колело, дали кола ще си купиш, но това ще ти коства нещо и ще ти е некомфортно в началото, поне докато не си решиш проблема. Така е и с руснаците. И те ще си решат по един или друг начин проблемите, появили се от наложените санкции, но е неприятно и в някои области дори болезнено.

Хубаво си го написал, но не е вярно. Първо Русия няма приятели, а само врагове и то не заради друго, а поради своята агресивна политика!!! Второ, руската икономика е толкова изостанала технологично, че за всичко се нуждае от западни машини, оборудване и софтуер!!!

Това е и целта на нашите приятели, Русия да не е в допир с Европа, защото комбинация ресурси + иновации е пагубна за нашите приятели. Всичко което се произвежда в Европа е с руски ресурси. Така тези санкции вредят най-много на Европа. Турция се срина за има няма половин година. Ние сме малка държава и за това трябва да имаме балансирана политика, с две думи когато големите си мерят п..те да не си събуваме гащите.

батка ще ме разплачеш от умиление.... впрочем про-руската пропаганда не само, че не пада по-долу, а напротив - доста по-напориста е и изкривява реалността дори повече. И това не е от днес, а от времето на руско-турската "освободителна" война. 20 хиляди войничета са си дали живота за императора по бойните полета вярвайки, че освобождават християнски братя, а всъщност са ги завладявали за царя. И още 200 хиляди са измрели от болести през войната - пак облъчени, че си дават живота за добра кауза.

все има санкции срещу руски народ, десетки години ги има, по едно време - през 2000 година били са отменени, ама после пак са се активизирали, защото с все сили искат да пречат на Русия и руснаците, ама не ни дреме отдавна, санкциите ни правят по-силни и по-самостоятелни.

Преди два месеца разговарях със руснак,на длъжност ,,шеф-монтажи" на голяма немска фирма,произвеждаща оборудване за птицевъдни ферми.Думите му бяха- от три години не можем да смогнем да изпълняваме поръчките на руски компании,персонала не ни достига дотам,че даже започват да се появяват грешки при изработка на детайлите и комплектовката на оборудването.Никой не пише,че санкциите принудително буквално намаляват безработицата в Русия-руснаците се принуждават да си произвеждат това,което са внасяли преди.И ако до момента това не е видно,в дългосрочен план ще си проличи.

Всичкото това какво трябва да значи? Ти също не знеш ама си го съчинил и написал. Немските фирми могат да си продават всичко, раша-фаша е санкционирана и макар ималкия експорт и отиде в канала. Сещаш ли се другарюна заплата при Макаров, раша не може да изнася.

немски, италиански, френски фирми отдавна имат свои предприятия на територията на Русия, спокойно произвеждат там и никакви санкции не им пречат

Това означава,че ако някога паднат,,контрасанкциите" за храни,които Русия внасяше от ЕС,то част от тоя внос ще бъде излишен.И българския производител ,който е изнасял,макар и малко за Русия,ще се хване за палците и ще се опитва да се конкурира,напълно безуспешно,с високо субсидираните европейски храни.И накрая ще хлопне кепенците,ще изхвърли персонала, а Ганьо ще рупа европейските боклуци,както досега...

Цитати: "Преди два месеца разговарях със руснак,на длъжност ,,шеф-монтажи" на голяма немска фирма,произвеждаща оборудване за птицевъдни ферми". Сиреч и една птицеферма не са в състояние рашките да си проектират и изработят сами, та им трябват немци!!! Пък и дали е шев монтажник или общ работник е спорно, защото германците няма да назначат на такъв пост , човек който не е немец!!! "от три години не можем да смогнем да изпълняваме поръчките на руски компании,персонала не ни достига дотам,че даже започват да се появяват грешки при изработка на детайлите и комплектовката на оборудването" Преведено на достъпен език означава: Те немците каквото правят го правят добре, но ние неможем да го сглобим като хората, ако трябва някой детайл да произведем сами го объркваме кардинално, че и сроковете не можем да спазим защото сме калпави работници!!!! Аз това прочитам в поста!!! Пък и си е така, примери колкото искаш, карал съм руска кола, имал съм руски телевизор, и двете се нуждаеха от редовно сервиз!!!

Типично за козяшките тролове,е че даже не дочитат поста,който коментират,но бързат да драскат...еми така,то центове трябва да падат.Абе на всички стана ясно-на германците не им достига даже нискоквалифицирана работна ръка в момента.В същата фирма няма един немец,който да е шеф монтажник-само поляци и руснаци.И тия същите ръководят монтажите в целия свят-Япония,Канада,Индонезия,Русия.Тоя същия след България трябваше да ходи на монтаж в Иран.Немците още в завода в Германия бяха объркали технологичните отвори на част от детайлите,та трябваше да ги разпробиваме на място.Пет значими липси на детайли/недоставени/-добре че сме в Европа и има DHL.Персонала на фирмата-я има 10% немци,я не-големите шефове,началник-цеховете,инструменталчиците и матричарите.И това го видях на място.

Към созе... Колко от изброените ги купува от САЩ? Телефона ми, уж Гордостта на Америка е правен в Китай. Колата ми - пак емблема на Америка, почти нищо произведено в САШ няма. А за лекарствата, ако внасят де.. Може и да е по-добре да си възобноват производството и да се отърсят от фармацефтичната мафия.( за справка ваксините и съдаржанието в тях) . "созе ( нерегистриран ) 03.08.2017 18:16 . може да спре внос на облекла, на автомобили, на телефони, на печки, на компютри, на смартфони.... , но на западна химия за кенефи - никога. "

Америка губи,Русия също,Европа губи,само китайците са на сметка :)

Ако някой ми обясни , много ще се радвам, защото немога да разбера някой неща: 1. Защо след като санкциите само укрепват Русия, нейното правителство и политическите лидери от управляващата партия ревът на умряла??? 2.Защо мощна и безаналогова Русия внася от проклетия запад всичко, включително и тръби за нефто и газо проводи??? Не говорим за арматура, помпи, компресори, генератори, дестилационни колони, които също внася, а за прости тръби!!! 3. Защо велика Русия изнася предимно суровини , като бананова държава, а не продукти??? Става въпрос за нещо, което се ползва от хората в ежедневието , а не за старите и раздрънкани оръжия, които се купуват само от пропаднали държави управлявани от диктатори!!! 4. Защо никой не желае да търгува в рубли, най -вече руснаците, а си държат парите в долари???

остава само да докажеш какви точно стоки русия внася от запада и най вече от САЩ щото ставаш смешен.Отваряш сайта На свет.търг.организация и каккво пише за стокообмена между САЩ-Русия.Там пише Русия внася от САЩ една кръгла нула-нищо.Обратното обаче :САЩ внася от РУСИЯ:-авиацинонно и корабно гориво, отработено обогатено ядрено гориво за АЕЦ, ракетни днигатели и компоменти,части от титаниево никелови сслави за двигатели на бойниг , хеликоптери за щатската полиция и ФБР и някой др.не толкова значителти неща. Т.е с други думи излиза че русия зависи от сащ -0,000000. А тръбите за нефт си ги заври някъде.Откакто има санкции Русивече без запада построи 4 града отвъд полярният кръг на Аркткита и система от тръби и си добива нефт от там напълно сама.

Това, че си платен и прост е ясно!!! Само ще ти спомена отново!!! Русия произвежда само полуфабрикати и внася всичко!!! Примерно цялото оборудване за нефтената и газовата промишленост. Самолети за гражданската си авиация, автомобили, печки, перални, телевизори, климатици, трактори, комбайни, ремаркета, семена за посев на нови сортове, препарати за хранителна защита и хиляди други стоки!!!!

Аз ще пробвам да отговоря, макар и не изчерпателно (а вероятно и частично погрешно) 1 - търговията е взаимно изгоден за две страни процес. Всяко мешателство в нея (като санкции/ограничителни закони/мита и т.н.) намалява тази изгода (и за двете страни). Санкциите са измислени и наложени от САЩ, следователно намалянето на изгодата на САЩ е несравнимо по-малко от тази на Русия. Основния проблем, обаче идва в рефлектирането на санкциите върху взаимоотношенията м/у Русия и Европа. Тези санкции се явяват инструмент на САЩ за налагане на нелоялна конкуренция спрямо Европейски и Руски фирми/отрасли. 2. Трябва да се уточни - Русия си има силни страни - като огромно к/во ресурси, територия (площ+географско положение), научен потенциал и военна промишленост. В ТЕЗИ, КОНКРЕТНИ страни тя наистина е мощна и безаналогова. Разбира се, като всяка страна в глобализирания свят, тя не произвежда всичко сама и предпочита да внесе по-евтино чуждо производство/ресурс отколото да реализира свое. 3. Въпросът е свързан с ресурсите, които една държава има. В Русия има огромно к/во полезни изкопаеми (10,3%). Въз основа на този ресурс, с деситилетия Русия се развава е посока не неговото експлоатиране. Русия няма човешкия ресурс на Китай, земеделския на Бразилия или промишления на Германия и Япония. А относно оръжията - официално, той е едва 1.5% от износа. 4. Причината е световния жандарм САЩ. Всеки, ВСЕКИ, който се опита да прави международни сделки с валута разлина от долари бива ЕЛИМИНИРАН. Това стана и с Саддам Хюсеин, веднага след като реши неговия петрол да се продава в евро, а не в долари. Постепенно обаче, Русия и Китай ще се откажат от тази зависимост. Те вече започнаха с взаимните договори, които не се измерват в долари а в юани и рубли. След тях, вероятно ще се присъединят и други, по-големи играчи от BRICS, и т.н.

Прав си до някъде. Първо Русия внася всичко, което неможе да произведе, а това включва машини оборудване техника, храни, дрехи и много други неща!!! Просто Русия и се иска да е самодостатъчна, но не е в състояние!!! За разлика от руснаците, американците са вложили пари и политика по целия свят и се възползват от инвестициите си!!! Реално само като се огладаш всички искат да отидат и да живеят в САЩ, Канада, Австралия, Н. Зеландия, Япония, Германия, Франция, Италия, Великобритания, но никой не иска в Русия, Китай, Иран , КНДР!!! Е това е разликата, в някой държави има всичко и работа и възможности и пари, а в други има само диктатори, глад, мизерия, голяма разлика между управляващата клика и обикновеният данъкоплатец!!!

"изграждане на независима парична и банкова система." Кой каквото си го прави, и най-големия враг не може да му го причини. Честито САЩ! Постепенно правите Русия и Китай бъдещите лидери на света.

сащ и с досегашната парична система/ дълг върху дефицит и фалити/ отдавна не са лидери в нищо.

Резултат от санкциите - сближаване на ЕС и Русия. И това сега, когато Тръмп се готви да обърне с хастара навън Китай.... Америка ще е с много малко съюзници.

Нали много добре се отразявали на руската икономика тези санкции. Що квичат като недоклани шопари тогава Медведев и Путин?

Отразяват се добре в ДЪЛГОСРОЧЕН план. В краткосрочен те имат значително по-голям ефект. Иначе проблемът е, че тези "санкции" са измислени от САЩ за полза на САЩ и вреда на Европа.

До две години ще му строят шапката на Пичин и всички ще започната да го плюят както си им е обичай по тамошните земи...

Тъпите зомбита с промити кравешки мозъци, така и не могат да разберат, че подкрепата на нормалните хора не е русофилия, а желание някой да спре унищожението на света от американската чума. Добитъка иска да превърне Русия в поредния Ирак,Либия, Сирия или Югославия. Това е паразит живеещ смучейки всичко от другите. Ама просто няма да го бъде. А зомбитата тук да си се пенявят колкото си искат, просто не могат да ме впечатлят.

Кой иска да те впечатлява бе сельо? Нямало да я превърнат дрън дрън. Ми те вече я превърнаха - половината им територия (Украйна) вече я взеха. Така както си държат хилядите ядрени бомби в запас.

...градски,някакво генетично увреждане те носи надолу?!

озарен, от какво си озарен, бе пич? От телевизия Алфа или лично Сидеров те "озари"?:) Увредил те е много при 'озаряването":))))

Яж гомн..., подлого козяшка! "бок" на турски значи това, което по ти подхожда за никнейм :)

Мазохистите си обичат руския робовладелец .

Взимаш ли го азана, керата?

Всички истински българи трябва да подкрепим братска Русия срещу която американските империалисти водят хибридна война.

Я люблю тебя блин!

симо

Тебя-я тоже.

и аз подкрепям братска Русия! С едно голямо лайно в устата на Поткин:)

истинските българи всъщност трябва да направят обратното, защото руснаците водят война с нас от незапомнени времена. Едва напоследък (последните стотина години) войната стана хибридна.

Санкции за империята на злото до дупка.

Точно така, да затварят руския пазар за американските компании, вън американските империалисти от Русия и Европа.

Пуснете сини каски и изкарайте танковете от Донбас и ще говорим.

Тъй, тъй , кузум - елате си в кошарата на анадолския чобан. Москов карагяуру само ви размъти главите, ама вие си знаете - при турския сайбия сте си най-добре - има и кьотек и с сикиш( еб...не) за ратайската рая - на корем. А той, сайбията си знае работата - кога да ви чува, кога да ви сипе ярмица, кога да ви дои и стриже и кога да ви тегли ножа за Рамазан-Байрам :)))

Самите другари ще го сменят и ще го изпратят с почести в джаза. Русия също потъва, но по-бавно. Дежа вю.

Бо Бо

Санкциите на САЩ с/у Русия са носители на идеята на противопоставяне и създаване на пречка за интегриране на руските ресурси с Европейските технологии - в частност, паническият страх на САЩ през последните 100 години от обединяване на немските технологии с руските ресурси. Колкото повече е изолирана Русия, и колкото повече хаос цари в Европа, толкова е по-добре за САЩ (поради липса на създаваща се конкуренция) - Реф. Джордж Фрийдман на конгреса в Чикаго, YouTube видео: D0Gs0X8KBhA

симо

Санкциите се ,,пробват,,през 1974...имат дълга история досега...Времето разделно е след победата в студената война когато се сблъскват две позиции-на Д.Кенън и З.Бжезински.Кенън настоява НСР да бъде зачитайки интересите на Русия и другите регионални сили в света/разбирателство и уважение/.Бжезински,като ястреб от знамето,иска НСР/нов световен ред/ да бъде ,,основан за сметка и върху руините на РУСИЯ,,.=ЦИТАТРазбирай и ИЗТОЧНА ЕВРОПА..Тази тенденция има визия поне25/50 години..И,,дълбоката държава ,,прие нея и се придържа към нея.Тръмп трудно ще обърне течението дори и да иска.

Ти, като човек прехранващ се основно с чистия продукт на дефекацията, най- малко имаш право да говориш за глад!

тва е новата хибридна опорка за тъпаците. Путьо е обявил война на ЕС и НАТО. И на ред по-малки и слаби държави. Сега ще яде дървото барабар с туземният прилежащ крепостен инвентар.

Мърлоу, Мърлоу, да те подпрат анадолските джентълмени, да те подпрат!

Лапай маркуча и смучи наФта ве чирак ТИРаджииски, че и тя е руска ве миндил!хахаха

требе ти да го извадиш от устата си, за да мое некой друг го лапне ама ти не пусщаш! ;)

Готино ли ти е да бжишкаш американския хей за едното густо, ве духов оркестър такъв?!

Мисля че за сега стратегията на Путин и Тръмп е почти еднаква - правят всичко възможно новините да са поне 50% за тях. То не са ракети, не са заплахи, каквото и да е - само за тях да четем.

Ще си продадат половин сибир на американците и пак ще се видят с пари!

Сибир е "златна мина" ще има да почакат американците за продажбата му. А колкото до санкциите - и в бизнеса важи негласния закон "Природата не търпи празни пространства". Като не са американците ще е някой друг...

От друга страна, ако тези последните "анти-свят" американски санкции успеят наистина да предизвикат сериозен разкол между властващите лица и институции в Американска Държава, то тогава ние само можем да им се радваме и дори да ги приветстваме...

Коментар на Българското тръмп общество?

Накрая на целия свят ще се наложи да унищожава тая ционистка терористична кочина САЩ.

помне те ми думите че когато макеин си отиде путин ще прати талеграма на роднините му независимо от всичко !!!!!!просто от колегиялност !!!!!!!!!!!!!!!!!

Който нож вади от нож умира

Как си го е представял Тръмп Путин - като напорист съмишленик или като политик и дипломат лека категория, който лесно може да бъде управляван и манипулиран?Просто е сгрешил относно Путин,фатална грешка на фалирал евреин.

Путин изобщо не си е представял Тръмп като политик-съмишленик! "Москва не вярва на сълзи"! Но! Путин винаги разчита и ползва "миролюбивия език" на дипломацията!

Видя му се края на Обора...хванат е за гушата, подбелил е очи, и хвърля предсмъртни къчове :)

Благодарим ти, Доналд Трумп. Благодарение на твоята убийствена санкционна политика, БРИКС надмина Г-7 (БРИКС 31%, Г-7 30%) по БВП и Русия става все по-силна и независима от ЕС и Нато!

Имаш ли идея колко е процентния дял на БВП на Русия сравнен с този на така наречения БРИКС? 8% и намаля с всяка измината година

Ти глупак ли си? Тия БВП са измислени от уолстрийтски мошеници, та да доказват на страните и компаниите колко е добре да взимат заеми от ФАЩ. Кажи ми къде е повече населението, земята, водата, ресурсите? Е заради тях реднеците не могат да се успокоят и пръцкат санкции :)

От къде взимате тези данни? От люпилнята за тролове в Санкт Петербург ли? БРИКС - 14% от световния БВП. Г-7 - 65% от световния БВП. Точка.Пише го навсякъде!

65% през 1965 г да, но сега е под 33%

Според данни от International Monetary Fund (за 2016) GDP на Г7 е 47,98% а на BRICS е 19.16% от световния GDP. Проблемът обаче е, че GDP не е меродавен за силата (ресурси/възможности) на една страна/организация. И един въпрос - какво ще стане с GDP на САЩ, ако им се наложи да платят дългаси в 10 годишен срок?

Санкциите срещу Русия - за векове напред

Най-сетне тези санкции показаха истинското място на Русия и я наредиха до страни като Северна Корея и Иран. Руснаците се чувстват застрашени от тези санкции, болката им е голяма и се оплакват като жени.

:) :) :) :) Шегаджия!

Абе мекошава работа. Я да изгонят от ЕС, САЩ и нормалните държави като Швейцария, Канада и т.н. децата на руските олигарси, президенти, министри, пияници със самолети и компания и да видят как ще зацвили тая губерния русия със сълзи.

TO4KA