Поскъпват млякото, маслото, сиренето

Млечните продукти поскъпват и тенденцията ще се запази и през следващите месеци.

Обратно в новината

Коментари - Поскъпват млякото, маслото, сиренето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който си има суджуци не му дреме за млякото....

От малки са ни карали да пием мляко, за да сме здрави. Чуваме постоянно, че с млякото си набавяме калций, че ако не пием мляко костите ни ще станат чупливи и че остеопорозата ни е в кърпа вързана. Истината е, че това са все неща, измислени от маркетинговата кампания на млекопроизводителите и че всъщност млякото е изключително вредно за хората. Справка - Земя на заем. ком

и е даден от самата природа, която е определила че всички новородени на млекопитаещите се хранят с мляко, а не с треви и меса! За огромна жалост на някои си истината е, че хората по природа сме бозайници - млекопитаещи, които на по-късен етап от развитието си се превръщаме във всеядни!

И БЕЗ ТОВА НЕ ПИЕМ МЛЯКО ЗАЩОТО КАЧЕСТВОТО МУ Е -0-.ПИЕМ СИ ДОМАШНО БЯЛО ВИНО.

Тревата да не поскъпне, че няма да има какво да пасем.

Българското мляко, сирене, кашкавал са едни от най-големите БОКЛУЦИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ!

Блъскат и с реактин, със сухо мляко, с нишесте, а плюваме по европейците

с глупости, яжте филии с мас.

Ми ще поскъпва, Докато хората ядат скапани млечни продукти, вместо пресни домати и хубава хляб , така ще е. Набили са ви в главите че трябва да има млечни продукти на трапезата и вие бегом в магазина

ще си купуваме вносни продукти ,те и без това са по-качествени и готово!

Затова партизаните преди 09.IX.1944г. са палили мандрите. И тогава и сега мандраджиите са били народни изедници.

ПРОДУКТИ ОТ ИСТИНСКО МЛЯКО В БЪЛГАРИЯ -ДРЪН- ДРЪН , НА ПЛЯС !

Ами да. То ще ми се види евтино деликатесното сирене и кашкавал от Холандия, Франция, Испания и Италия, със сравнение на вече третокласните кашкавали на ф. М. II /не цитирам, ама ще се сетите коя/. Кашкавалът им по БДС на баснословната цена от 18,60 лв. килото сигурно ще мине 24-25 лв с тия заканите дето правят. Да не говорим, че млечния вкус вече до такава степен липсва, щото е бъкан със сухо мляко и други боклуци. Срам! То такава лакомия у тия мандраджии, та няма накъде. Най-ощетени с тия с малките стопанства с по няколко крави, дето ги цакат, как ли не...

Простите сме си ние обществото! като дигнат цените ми некопувайте бойкот и готово!

От ЕС нали ни дадоха субсидии, за да си изколим кравите с мотива, че в ЕС имало свръхпроизводство на мляко.Само дето не уточниха, че свръхпроизводството е техните държави, а ние почти нямаме производство.Зоров няма нито една крава, а произвежда 1/3 от млякото, сиренето и кашкавала в България как става това ами с внос на сухо мляко.За това и ще поскъпва още като нямаме крави и внасяме сухо мляко от Полша, Франция, Германия Дания..Е, важното е че банани има в изобилие.

Дерете го, белете го тоя народ...изроди и после му давайте да яде боклуци. Да не мислите че хората получават като софиянци по 5000 и 10000лв. заплати? Богатейте и си купувайте по 100 имота по света, но Господ ще ви застигне и на Канарите даже.

Софиянец съм. В София съм се родил. Знам как се живее на село-лошо. Баща ми беше от село в Югозападна България, майка ми се е родила в чужда държава, но от дете е живяла в Северозападна България. И двамата живяха повече от 60 г. в София. Такава ни е историята. Ама ми писна от манипулации и тъпни. Кажи ми сега, Андрешко колко от софиянците вземат между 5000 и 10000? Не, повече от 5 %! А, сега ми кажи колко ще вземаш на Канарите? Знаеш ли? На кого се сърдиш? На онзи,който вдига цената на млякото? Че при тях повече от 20 % получават "измислени субсидии" и са далеч над твоите цифри? "За 10 000 шъ им доа кравите на гражданята, къ пъ не! ?!" .. Заминавай, където поискаш и душата те влече! Но те съветвам да не казваш пред таксиджиите на Терминал 1, 2, или на Автогарите, че лапат от бакшиши по 10000 лева, защото няма да заминеш никъде или пък ... Може да ти хареса, но никой не се е върнал да го потвърди... Страничен въпрос: Ти колко данъци плати за миналата година, Андрешко?

Издои ли кравите преди да тръгнеш към Сейшелите, че милите животинки ще ми вият под прозореца на панелката. Ако "да"- добре, а ако не си ще се наложи да ги доя аз. Коза съм доил, но крава -не. Всеки се учи докато е жив. Не съм ли прав? Сполука и на двама ни! А с млякото какво да правя? Да ти го пратя до поискване или да го подаря на близкият дом за изоставени деца? Само нареди и ще се изпълни, народе...

Знаем, че е е крайно наложително. Знаем, че трябва да стане спешно. Само не знаем - кой и как се подлъгва на вашите фъшкии!? Разчитате на това, че клиентите ви са прости, гражданите прости, вие сте нагли и можете да манипулирате, защото лижете властта по задника!? ОК! Предлагам да сте първи в света! Сложете цени такива, че на богатите в света - свят да им се завие! Стоките ви да са с брилянтно качество и да се продават само на дребно и само в България, и само в София! Това ще станете богати, много богати, за една седмица! За вас ще пишат всички педерастки издания по цял сват! Ще направят филми за вас и ще станете царете на света! Действайте, не чакайте друг да ви изпревари!

Честито ви пак мутренско управление! Само мога да ви кажа, че през последните 10г. в Испания, където живея, цените на хранителните стоки са си все същите и никой няма намерение да ги вдига, защото НЯМА причина!!! Работя за МЕРКАДОНА, като снабдител с камионче и ви уверявам от първо лице, че яко ви гъбаркат в България!!! Не си стойте ами се хванете и изметете тази политическа пасмина.

Меркадона е огромна верига и може да си позволи да натисне производителя, като му осигури и голям обем. Я кажи и цената на плодовото Грего, а и колко грама е.

АВЕ СМЕШНИК......

за по-малко от година отсъствие от България виждам, че сиренето навсякъде е повече от 10 лв, кашкавалът гони 15. а маслото - поскъпнало почти двойно. Тогав а за какво ново поскъпване говори този обирджия и кожодер?

ами маслото в огромн двете вериги - Кухланд и Литъл масалцето от 2.90 за годинка е 5.90... скромно се е покачило, а кво има вътре...подобре да карам на М10

абе аз уж разбирам от математика... ама от това писание нищо не разбрах: "В Европа цената на млякото е между 37 и 41 цента, а в България е между 72 и 80 "... тоя партай геносен по математика е имал 2 Ягнета и е коч.

НАЙ - СМЕШНОТО Е , ЧЕ И НА ФЕРМЕРСКИТЕ ПАЗАРИ ВСИЧКО , ПОВТАРЯМ ; ВСИЧКО .........Е ЧИСТО МЕНТЕ - КОМШИЯТА В БЛОКА И ТОЙ ИМА ЩАНД - КУПУВА ОТ БОРСАТА БОКЛУЦИ И ПРОДАВА ,,БИВОЛСКО СИРЕНЕ "

А КЪДЕ СЕ ПРОДАВАТ ИСТИНСКО МЛЯКО , МАСЛО , СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ ТА ДА ПОСКЪПВАТ -- ВСИЧКО Е МЕНТЕ , ПЪЛНО МЕНТЕ - НЕЗАВИСИМО ОТ ЦЕНАТА ............ СЪЩО КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО В МОМЕНТА

Според тази статия излиза, че млякото у нас върви на европейски цени. Защо реват тогава производителите?

ЯМ И ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ЯМ САМО БАНАНИИИИ, А МЛЯКОТО ЩЕ ГО ПРЕСКАЧАМ

В банановата държавица се ядат банани. Нали правихме бананова революция. То и без това зъби не ни останаха и изчезваме като вид. МЛЯКОТО Е ВРЕДНО БЕ! ЧЕТЕТЕ.

Не знам колко си " непокорна" , но си много проста. Я вземи се ограмоти какъв е бизнесът на бананите и че там, в плантациите, изкиват цялата химия на отровите, за д а имат дибив.

Хехе, ти не си загрял като кръгъл глупак какво казва тя, но я наричаш проста, а!

Смятате, че с такива статии ни "пасете" правилно? Аз знам, че отдавна едни ядат само цената, а други - истинско мляко и млечни продукти!

Организирано ни морят с боклуци!Хората намаляват,България си отива!Тарикатчетата отдавна си направиха имения по Европа и Карибите!Тва е положението!

Това е плановата икономика на герберастките крадци за да се нагушят още повече.Такива крадци никога не е имало

Истината е че гоните печалби като изравнявате цените у нас на млякото и млечните продукти с тези в западноевропейските страни, при това предварително пресмятате всички свои разходи и печалби в евра, а не в левове! Гонейки своите печалби ни тровите с добавки от палмово масло и други заместители които влагате в сирената и кашкавалите които са толкова далеч от истинските добре узрели кашкавали и сирена, колкото са далеч земята и луната! Купуваш "марков" кашкавал и то с лого на БДС, а той се разтича като масло. Купуваш "марково" сирене, а то е пълно с палмово масло и сол и се троши като тебешир, а решиш ли да го обезсолиш трябва да го събираш с цедка та дано хванеш някоя и друга бучка от него и в крайна сметка се оказва че само цените им са като за истински, а качеството им е като на имитиращите продукти! И в крайно сметка за колко стотинки изкупувате млякото от дребните собственици които имат по 1-2 животинки и си докарват по някоя и друга стотинка или лев от продажбата на млякото им?!

За сметка на това има вече доста български фермери (наистина малки са и не са маркови), които предлагат достатъчно истински качествени млечни продукти. И слава Богу, от няколко месеца не купувам нищо, произведено от мастит производител. Така помагам и на малките, и ям вкусни и чисти храни.

и за това и те шикалкавят, понякога. Редовно купувах мляко от млекомат и кашкавал и сирене от магазинчето на дребен производител на млечни продукти, но спрях. Спрях, защото последния път млякото не че миришеше, ами направо вонеше на лекарство и когато го сложихме да се вари започна да става на парцали и да шупти като прокиснало. Сигурно е лекувал някое или всичките си добичета, я от масти, я от нещо друго, но вместо до го изхвърли е решил да си пласира млякото. Та така вместо да спечели загуби не само мен като клиентела.

Не лъжи. Кажи кои са - няма да има отговор. Наклишена пуудра

Как ли пък не!!! Да могат някои да си купуват субсидирани джипове... Плащат на работниците си в пъти по- малки заплати от тези в западна Европа, а продукцията им на същата цена! Е ка така бе? К'во е икономическото обяснение тук? И като добавим по- ниската покупателна способност на клиентите в България, ВСЯКАКВИ ИЛЮЗИИ ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА НА НАШАТА ТЕРИТОРИЯ СЕ ИЗПАРЯВАТ- ДА ЖИВЕЕ СПЕКУЛАТА!!!

И без това вече са доста по-скъпи, отколкото в "бедна" Германия, примерно...

За успокоение на духовете ще поевтинеят пианата, огледалата и полилеите.

ЕС ОПРЕДЕЛИ КВОТИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЛЯКО -ТОВА ЕСТЕСТВЕНО ВОДИ ДО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ. А ЗАПЛАТИТЕ?????????????

Питам се, кой ше им копува продуктите на текиви цени, те стават непродаваеми. Ас например от 2009 спрех да копувам бело балХар сирене, отвратих се, случвал осе е в ресторант да ми сервират, по принуда съм яла, но дотам. Тука мечтаехме да ядеме, поръчахме си от бг компания в Лондон, и след първата поръчка се изповръщахме ..... И сега просто не копуваме. Копуваме локално органик, и понекога френско (със съмнения и оглеждане и опитване, но и за понекога става). Просто, с цени над европейските, тея продукти стават непродаваеми. Вие как ке ги плащате, хаха! не моем да ви мислим! Ей, в Лондон ям 10 пъти по-хубаво и органик сирене !!!!!! и по-ефтино! ЕЙ, В ЛОНДОН! Ако сте тъпи, трайте ги още куманягите, ДАНО ИЗПУКАТЕ СИЧКИТЕ БАРАБАР С КУМАНЯГИТЕ - ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА, НИ ЕДИН ДА НЕ ОСТАНЕ ЖИФ! ИЗПУКАЙТЕ, КУМАНЯГИ!

Рокси, явно това "органик" и "еФтино" сирене в Лондон ти се отразява зле на изразяването на български език. Ние тъпанарите, както ни наричаш, живеещи и хранещи се в България, ще си ядем и по-хубаво сиренце от тебе. И ние "не моем да те мислим". Айде, със здраве!

Ма ти кога стана Roxana! Ка отиде у чужбината? Стой си там и халал да си им! Ние те такива като тебе ги имаме много тука. Даже затова ги изнасяме! Може ЕС да си вкарва боклуците за купуване при нас, ама ние им даваме боклуците в жива сила! Нищо, че викат, че се изнасят мозъци. КОЙ го вика? Мама и тате дето мислят, че техното е най-умно! И дето се е изучило благодарение на държавната поръчка.

Айде пукайте по-бърже, че ми е нервно и броим колко ви остава, ко се мотаете, не сте ли болни, раци нещо, това палмово масло. Колко ви остава, че съм си налгасила будилника, погребват ви, и аз престигам....

abasador

много, хубав и ясно направен анализ за повишаване цените на млечните продукти в Еврпопа и България. Точно и коректно посочени цени на литър прясно мляко, като пример за Европа и България. За съжаление, имам една съвсем малка забележка към написаното от теб господин Стефанов! След като говорим и и сравняваме цени на хранителни продукти в Европа и България е редно да посочим и сравним средните работни заплати, иначе излиза така както вика народа ни, хубава работа ама българска. Лек ден.

И да пукнат повечето пенсионери (ама от глад не се умира лесно), държавата се срива и не се заблуждаваите с глупави приказки! Ама и на изедниците няма да им се размине! Защото от наркотици, пластични хирурзи и шарлатани (парите играят) се умира повче! Помнете!

Ма те, големи тарикати се извъдиха. Вдигат цените в средата на лятото, в най-голямата жега, по време на отпуските . Лелееееее , това си е чиста конспирация.

от три месеца наблюдавам поскъпване при абсолютно всичко ,при това наистина драстично поскъпване.Интересното е обаче ,че никой не го отбелязва. Може би ги е страх от цифричката на инфлацията

При 80 ст. /л. краве мляко, всяко сирене под 15лв./кг. е правено от мляко на бикове.

ИДИОТ : - 6 КГ МЛЯКО = 1 КГ БЯЛО СИРЕНЕ - БЪЛГАРСКИ САЛАМУРЕНО , ФЕТА И Т.Н ЦЕНА НА МЛЯКОТО 4.80 ... - 9-10 КГ МЛЯКО = 1 КГ КАШКАВАЛ, ПАРМЕЗАН , КАЧИОКАВАЛО , ФРУЛИАНО И Т.Н ЦЕНА НА МЛЯКОТО 8.00 ЛВ .... - 8 КГ МЛЯКО ЕДАМ , МОЦАРЕЛА ЦЕНА НА МЛЯКОТО 6.40 ЛВ ... ПИШЕ ГО В "ТЕХНОЛОГИЯ НА СИРЕНАТА" В 2 ТОМА , НА АНГЛИЙСКИ - ИЗДАТЕЛСТВО ЕЛСЕВИЕР - 2015

ТВА Е ПРИ СТАНДАРТНО МЛЯКО 3 - 3.2 % МАСЛЕНОСТ

Тъпак, в цената на сиренето не влючваш ли труд, транспорт, амортизация на машините, опаковка, маркетинг, печалба на производителя, данъци... Или го смяташ като в колхоза - робски труд и "светлото бъдеще" да плаща другото.

а тия маститни крави дето ги доеше зоро преди 8 г. не стават ни за мляко и масло.... па и за суЖук , не стават

"съшия период на миналата година в момента има поскъпване около ч0% на сурово мляко" . Какво поскъпване, бе, говедо зор ов. Сам си си повишил цената на прясното мляко, плащаш на себе си повече, и още веднъж дереш нас с цените на претработеното мляко . Да тре отрови

БЪЛГАРИТЕ МИНАХА НА ШОКОЛАД И ПАСТИ :))

Имаш крава пиеш мляко а Roxana дава на всеки!

Ми и ти моеш да си поръчеш от сайта, стига да ти го доставът..... Айде отивай да си хапнеш, храната е вкусна, ефтина, достъпна..... ГЛАДНИ КУМАНЯГИ, МРЕТЕ!

Хиляди възрастни англичани живеят в социални домове, където условията не отговарят на необходимите за нормален живот според доклад на Комисията за качествени социални грижи, пише Times online!

И без това е вредно това. Нормално ли е крава да дава мляко по 60 литра дневно? Киселото мляко не се разваля с месеци. Сиренето е пълно с палмова мазнина. :)

Дойчевеле пак плаши хората и те се стягат ! Ами сега е минимумът на млеконадоя, овцете спират лактацията, може ли да не поскъпне сиренето и маслото !? Да, това се използва за вдигане на цените, но това е друга тема, нека нея да обсъдим !

КАКВО СЕЗОННО ПОСКЪПВАНЕ? Цената покрива сичките сезони, има и дотации, има и хладилници, има и износ, баланс, има си технологии, има си маркетинг и планиране на бизнеса.... Никъде по света нема да чуеш, че е сезонно поскъпване щото кравите давали по-малко млеко... Нема теково по света, смешно е, ти бизнес ли правиш или сереш в устата си. Целогодишно, давам ви цените в Ривърфорд, ак оискате, проверете си дори теско, кеф ви органик млеко, кеф ви органик продукти, в най-лошия случай, на органик храната се слагат едни 10% отгоре, и това е най-лошияслучай, имаш избор, изобилие, до степен, че се дебелее ако не внимаваш! ДРЪЖТЕ СИ КУМАНЯГИТЕ И ДАНО ИЗПУКАТЕ БАРАБАР С КУМАНЯГИТЕ, СИЧКИТЕ СТЕ КУМАНЯГИ, ЩОМ НЕ СХВАЩАТЕ ПРОБЛЕМА, ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В СЪЗНАНИЕТО ВИ И ВЪВ ВЕРАТА ВИ!

Леле, от устата ти излиза отровна пяна. Дано по-скоро се отровиш

Картелче...

КУПУВАЙТЕ, ДИЗЕЛКИ, БЕНЗИНКИ И НАЙ-ВЕЧЕ ДЖЕРМАН ПРОИЗВОДСТВО, ТЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ ЦИРКУЛАЦИЯ

В прогнилия капитализъм, ям ирландско масло за 1.10 паунда пакетче от 250 грама. Органик британско масло, пак 250 грама, е 1.60 паунда. Ям го, не се оплаквам. Млеко, литър органик домашно, дори не е стерилизирано, директно от кравата на вратата ми сутринта, още топло и свежо, литър ми струва 1.80 паунда. Леп, ръжен, пита от 0.5 кило, ми струва 1.50 паунда. Ако нема в магазина, държа си брашно и си печем домашен, кило органик ръжено брашно ми идва 2 паунда. На вратата ми идват доставките, с калкулация, с фактура, отметаме едно по едно, поръчвам от органик ферма, ако там нема, от друга органик ферма. Понекога ходим да си купувам нарочно на крака, да проверим как хранът животните (има достъп до тех) и на полето как гледат зевленчука, пускат ме, показвам фактурата, че съм клиент, и ме пускат. ТОВА ГО ЖИВЕЕМ ЩОТО ТИЯ ХОРА НЕ СА КУМАНИЗТИ И ИМАТ ДРУГА ВЕРА, ВЕРАТА НА СЪЗНАТЕЛНИЯ ЧОВЕК! КУМЯНГИТЕ ИМАТ ВЕРАТА НА КРАДЛИВИЯ МИЗЕРНИК, КОТО ПИПНАТ, ГО СЪСИПВАТ! ГЛЕДАЙ МУ ВЕРАТА, И ОТТАМ ТРЪГВА СИЧКОТО! Откак ви управлеват куманяги, не се оттървахте от кражби, източвания на банки, дефицит, несигурност, пускане на мигранти в страната, терор, геноцид над народа, немотия и мизерия, цигания! МАЛК ОВИ Е! МРЕТЕ! ДОКАТО ТРАЕТЕ КУМАНЯГИТЕ, МАЛКО ВИ Е! ПАДА ВИ СЕ!

симо

Ядешмояхуй.ТУКкакво ядем е въпросътпутко.

ВЯРВАШ ЛИ СИ? МАЙ САМО ТИ ЖИВЕЕШ В ЧУЖБИНА! Виждаме ги хората с друга вера на слънчака! А ПАТРИОТИТЕ КАТО ТЕБ ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА И АКЪЛ ДАВАТ. КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ - та вие дори ядете чужд хляб?

чужд хляб ядеш точно ти,тоя дето ти пращат от чужбина,колкото и да повтаряш и извърташ една лъжа тя няма да стане истина,парите идват отвън към българия,а не обратното,така,че млъкни

Верата на крадливия предател и мизерник, както и компетентността на гнил цървул, властва в Булхаристан независимо от цвета на политиците! Примери много! Защото "Пази Боже, сляпо да прогледа и гладно да тръгне да лапа безнаказано!"

Само органик ИП-то ти е българско. Интересна работа.

Америка, ще Ви оправи!!! Мляко искате а. Робите ядат остатъците!!!

За 50 стотинки ще го излея пред мандраджията на улицата...Има кой да ги снима . Аз го продавам (излишното ,гледам първо личните нужди с млечни продукти да са задоволени) 1.70 литъра . Не ми липсва пазар....А мандраджиите от какво правят сирене и кашкавал....идея нямам. За айрана навярно ползват гипс..:)))))

"Маслото поскъпва заради по-високото потребление на шоколад, заяви директорът на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов." Господина явно не е можал да измисли по голяма лъжа. Като се зачетеш в съдържанието на тези изделия има само растителни мазнини. Краве масло там не се слага. А иначе и над 90% от млечните продукти тук са по скоро "млечни" ментета.

Нямат мозък дори за лъжи. Преди 2 лета,за да оправдаят масовите пожари на гори излъгаха,че ги палели китайските фенери.