Кога ще преборим бюрокрацията у нас?

От Държавната агенция за електронно управление предвиждат до 2-3 години за електронно управление в България да се говори като за даденост.

Обратно в новината

Коментари - Кога ще преборим бюрокрацията у нас? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами,когато променим политическата система.

Отговорът е много лесен_НИКОГА! ЗАЩОТО бюрокЛатите в администрацията са поне 10 /ДЕСЕТ/ пъти повече от необходимите,работи се по ЦЯЛ ЕДИН ЧАС дневно,и то когато са на КЕФ,контрол -никакъв почти,САМОЧУВСТВИЕ до небето и никакво желание за промени --на всички нива.И така-----до края на държавата!

Като начало трябва да впрегнем коня пред каруцата -тоест не да се правят всевъзможни врътки уж да няма злоупотреби което обаче не спират истински желаещите и можещи престъпници а само тормозят и рекетират финансово почтените граждани. Бързо разследване и съдебно производство и да ги пращат да строят новите затвори а после да се самоиздържат чрез труд за да не тежат на бюджета -тоест пак на почтените граждани.Основния проблем все пак си остава паразитната бюрокрация която спъва напълно съзнателно електронното правителство.Ако то се въведе ще опустеят огромни уреждения напълнени с паразити които се изхранват от данъците ни и от всевъзможни такси за всяка хартийка и печат.Това е основния проблем и безграничното търпение на гражданите .За ,,вечно младите "това е част от живота им да се редят на опашки ,да треперят да не изпуснат някой садистично измислен абсурден срок и в крайна степен щом се откупят от бюрократите броейки останалите им жалки левчета да се юрнат изпреварвайки и блъскайки се със себеподобните си за някоя промоция ...

Корупцията в bg станала като национален спорт.Не вярвам да се промени нещо,защото казват,че българина от дума не разбира,и трябва или да му се бръкне в джоба или да се нае.е жена му!!!!

Така е, българите са жалка картинка, но иначе самочувствие до небето и все се чудят кой точно им е виновен.

Когато уволним ГЕРБ.

Тва сме го чували и преди. Нееднократно. Резултатът е още кинти от моя джоб за вечно неработещи или забиващи "системи", или "системи", от които да си изтеглиш бланката, която накрая пак да занесеш на гишето на удрящата с един пръст по клавишите лелка (а в Пощите са още на тетрадки). Пожелавам на всичките "системаджии" да го дуйХйат.

Няма да стане... No way...

Хе хе - работя в ИТ индустрията, станаха 20 години. Никога не се е спирало да се говори за електронно правителство - пардон, сега са сменили на електронно управление. Проведени са безброй търгове, доставяна е техника за милиони (някъде кашоните още стоят неотворени - свидетел съм). Какъв е шансът в следващите 20 години това да се случи по различен сценарий ?

На България и трябва Пиночет. Иначе след поколение, две, циганите ще са болшинството граждани в България.

Xumлер не Пиночет.

И двете, И ДВЕТЕ, дядо попе!

А дали и сега БЪЛГАРИТЕ не са вече МАЛЦИНСТВО в България?

Държавата се състои от корупция, бюрокрация и морално разложение. За да преборим корупцията, бюрокрацията и моралното разложение, трябва да сменим държавния строй!

Когато ми цъфнат налъмите.

Колега, налъмите на болшинството бели българи са вече цъфнали и не могат да си купят нови, щото трябва да хранят цветните ни сънародници. По-добре да кажем като полетят розови прасенца с ангелски крилца ще се оправи м :)

Кога ще преборим бюрокрацията у нас? Когато преборим безнаказаността от действията и бездействията на правораздавателните и право прилагащите органи .

когато му дойде времето.

бюрокрацята в бг е едно дълбоко блато с говна ,но нашите прости брократчета се чувстват удобно в говната ,нали са свине ,а и нямат мозък за да оправят каквото и да било.

Ей, Човеко, оправи ми деня - смях се 10 минути - по-точно не може да бъде казано !

Бюрокрацията е за бълъците, питайте Шиши дали има бюрокрация?!

Няма шанс! Само калинки и шуробаджанаци ... Пълна трагедия

точно никога

очаквайте след тридесет години, ще се случи, но не сега и веднага, щом жената от шивачка с връзки в съда/свидетелство за съдимост всяка вечер са в заведението, пият, викат колкото им глас държи, а и пеят идвайки от лозето нема да я бъде тая , де ще иде женицата, всички си навързани-а и гласуващи, знаете , за кого, а някои будали нека копат, нека ги крадат, нека ги мамят, защо ли, защото от умора и у леглото, нещастна родина, за нещастни хора, а родина на нищо не променящо се .... от преди 1989 - плановата икономика е на лице и идвайки от вън, няма що да ви казвам, що става с тях-що така, що това не така, всичко им се вижда наопаки, харесват си родината, но никаква промяна от 1989, никаква, колкото по неук, толкова по добре, на по добра работа, дори и да кандидатстваш за раздаване на призовки, а пък си чел много повече и я виж са сложили техен си човек, какво повече да говорим, няма справедливост, има роднински връзки, бай ви ганю по съвременен образ, здраве да е. тук всеки гледа, с малки изключение да те измами, да те прецака, не сме по темата, но виждаме, дори от системата хора, работили се учудват-директори или зам.директори пият, голи до кръста, това никога не е било по времето на бай ви Тодор, малко приличие, техен си проблем, не сме задръстеняци, но малко от малко благоприличие, безработица нямало, няма или има... ако няма, що тогава се дрогират, защо и в малките градчета достигна дрогата убиец на подрастващото поколение. айде карайте с бюрокрацията, защото циганите не могат да боравят със сегашните технологии, но намалете дрогата, изобщо да я няма, а създайте на подрастващите работа и работни места, но няма ги, отсъстват, С ДРОГИРАНИ ХОРА не ми се мисли, все пак си имам представа, работили сме с наркоман, знаем от до как стоят нещата при тях, да пази бог

МНОГО ДОБРЕ ПИШЕШ НО ЗА ПО-ДОБРЕ НЕ ОСТАВЯЙ НИКАКВО МЯСТО МЕЖДУ ДУМИТЕ !

"От Държавната агенция за електронно управление предвиждат ДО 2-3 ГОДИНИ за електронно управление в България ДА СЕ ГОВОРИ КАТО ЗА ДАДЕНОСТ"!! От двадесетина години за електронното управление СИСТЕМНО се предвиждат ЧУДЕСА до 2-3 години. И нема лабаво! Тези 2-3 години неизбежно ще настъпят! Може и след 20-30 години, но ще настъпят. И тогава - за всеобща изненада и огорчение - ще се установи, че пак ще се изисква едно или друго, пак ще трябва да се спазват нормативни изисквания и разпоредби, да се налагат и понасят санкции, и въобще - да се регулират обществените отношения! И това отново ще бъде възмутително и потресаващо ...

в българия има около половин миллион държавни чиновници, напълно излишни, а защо ги държат ли - гласове за избори.

Чиновниците по официални данни са най-многобройни от всички работещи българи. Ако сметнем и то лесно, ще установим, че България има 1.8 млн работещи на пълен договор, от които, забележете, 860 хил са чиновници. Това е армия от нищоправци, ненужни администратори, цели групи нелепи формирования, като дружества, асоциации, ведомства, фондации и представителства, дори и раздути по щат министерства. Нито за 5 стотинки нищо не произвеждат, освен лайна за канализацията, където я има. София е цирей на България. Там чиновникът получава заплата за нищо продуктивно, а това са доста повече пари от тези, които се дават на реалните трудещи се в производството и стопанството. Ние сме рай за администратора и той/тя неслучайно е развил/а страхотното самочувствие за недостижимост и ненаказаност.

да съкратят и половината служители в държавни университети - хем излишни, хем достъп до схеми за крадене на държавни пари, хем нагли - способни са да обяват конкурс за служител дори да няма реална необходимост от работник, държавната работа е безконтролно харчене на пари, ражищение и лична облага.

Това нашето нищо не е - ти ако погледнеш в САЩ пък какви са числените измерения на това явление, ще хлъцнеш. И може би ще започнеш да мислиш по същество, а не да пишеш по инерция.

Питам,старите мрат,младите бягат в чужбина ,а калинковата ад инистрация расте ли ,расте даже тъпаците и нови министерства откриват,вместо да съкращават,нали са ,,добри финансисти,,

Бюрокрацията ще я преборим с подаване на писмена молба с приложени бележки от всички възможни учережения, както и квитанция за платена такса.

Когато се преборим с ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА !

42.

Бих вярвала, че западните хора са с друг манталитет, но след като пред очите ни за еврокомисер беше избрана една кумичка с влиятелен кум, след подсказан профил на нашия кандидат от самия най-високопостевен началник, оставам безмълвна пред проблема с връзкарството който се оказва не само наш. Същото е и с бюрокрацията.

И тогава Господ се разплакал и казал... Не знам дали и аз ще съм жив да го видя

Няма да се преборим, защото за да стане това, трябва да го поиска самата бюрокрация. А тя няма да иска, защото това е нейната хранителна среда и означава да се бори срещу собствените си интереси. Електронни услуги, строги закони и безкомпромисен контрол може да промени нещо, но къде е онзи, който е готов да го направи? Засега такъв не се вижда и от години слушаме само добри намерения без реално покритие.

Защото бюрокрацията е жизнено необходима на администрацията, за да си докарват допълнително заплащане. И тъй като премахването на бюрокрацията зависи от администрацията се получава затворен кръг (параграф 22). Затова и статията е толкова дълга - за да се симулира активна дейност, а всъщност да не се прави нищо.

прост пример: вижте как и за колко време се преиздава свидетелство за МПС в UK и сравнете с България.

Когато построим развитото капиталистическо общество.

След всичките тези рушвети и загубено време за издадените 176 документа кой в крайна сметка плаща? Отговор: Купувачът!

Плаща куповача,хем много скъпо, хем некачествено с много грешки,въпреки многото документи ,променяте си кадастъра както ви е угодно,надъвате балона яко.По нищо не можете да се сравнявате с Германия,при сериозно земетресение не ми се мисли.И друго при това електронно управление логично е да ес съкращава огромната администрация,ама надали

В страната на суджуците бюрокрацията и корупцията са основни лостове на управление т. е. паразитиране! Така, че никой с нищо няма да се бори, само се създава впечатление за бурно кипяща дейност

Бе, мисля си, че не е само в "страната на суджуците", където "бюрокрацията и корупцията са основни лостове на управление т. е. паразитиране". Ама, трябва да направя справка на кое място сме в световната ранглиста по корупция.

симо

Бюрокрацията е атрибут на ДЪРЖАВАТА.....Интересно след като НЯМА ДЪРЖАВА в ,, ТАЗИ СТРАНА,, ,какво прави бюрокрацията?При това е много по- голяма от ,,тъмните години,,...

....когато направим електронно правителство.

Първо трябва да спрат да я създават!!!

Никога защото бая подръжници на боко трябва да се уволнят..Непрекъснато се правят някакви агенциики, комитети, органи защото ''електората'' им трябва да се увеличава по някакъв начин. За толкова властване толкова много са набубнали хрантутниците също като хлебарките се размножават и няма отърване от тях..

Даже иМИНИСТЕРСТВА СЪЗДАВАТ да угодят на едни ,,свинки,, вместо да съкрашават за да има и за бедният народ тия плиткоумни само раздуват балона.Докога бе нещастници ще ни правите на глупаци,докато не надигнем и ние тиквите

Потвърждаваш "тезата" ми.

Първото, с което трябва да се преборим, е простотията. Пък после с манталитетите лесно, били ти "балканско-ориенталски манталитет, премесен с русофилко раболепие" или западно-поклоническо медийно зомбиране, примесено с дебилно американофилство.

Защо си мислите, че някои има за цел да бори бюрокрацията! Дори в световен мащаб тя се стимулира... Това е едно от най-мощните средства да се контролират хората и да се създава класово разделение , като богатите стават по-богати, пък бедните биват поробвани!!! Другото модерно средство е стимулирането на тероризма!!!

Абе, мижи да те лажат.

Колко си прав,на бедния тероризъм и страх за живота,а богатите плащат на терористите и се откупват.Защо единпът не гръмнат някой парламент или къщи в богат квартал????????????

След 14 години на кански мъки и неизвестно колко изхарчени пари... ни зарадваха че всичко започва отначало;)

Никога, или само на хартия.