Бум на строителството на жилищни сгради

Бум в строителството бележи и второто тримесечие на годината. Издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 50.7%, сочат данните на НСИ.

Обратно в новината

Коментари - Бум на строителството на жилищни сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна мина времето, когато жилищата бяха добра инвестиция ! Българинът , както обикновено, ще го разбере последен, и по трудния начин !

И преди съм го казвал, но да повторя. Строенето на коптори и най-лесния начин да се препират пари в БГ. Строи се на 300 - 400, продава се за над 1 К. И да не се купи, парите са ПРЕПРАНИ! Ако пък се купи, еле пък с кредит, намазва и олигархията и банките, което пък за БГ е едно и също. Жалко за овцете само.

В Пловдив, Варна и Бургас за издадени повече разрешения за строеж отколкото в София. Това означава единствено неефективно работеща, мудна и корумпирана администрация!

Еее защо да няма логика да има бум на строителството, като жилищния фонд на България е на отчайващо ниво!?

За кого ги строят тези жилищни сгради, за нашествениците ли? Българите бягат през глава от тук, циганите нямат пари.

Много си изостанал. Отдавна българите не бягат през глава, а циганите да нямат пари. Живееш няколко години назад мой човек.

Факт е, че има търсене на жилища ново строителство. Поради каква причина, не знам. Явно си мислят, че като купуват ново е по-качествено и добро, ама в 90% от случаите новото строителство е калпаво. Факт е, че населението намалява. В големите градове също, макари по-незабележимо. Факт е, че има хора с по два-три апартамента, които нито се продават, нито се дават под наем. Някакъв тип инвестиция го смятат. Аз лично кутийка във въздуха, колкото и качествено да е строителството, не бих си купил. Всеки си преценява обаче как да харчи парите си. Българинът обича да "влага на сигурно". Смята вложението в апартамент в голям град за добра инвестиция, щото така казват по-дебелите книги. Само дето дебелите книги са писани за места където увеличението на населението е константа. Търсенето там надвишава предлагането. Никой тук не инвестира в нещо смислено, да има риск за парите, но то къде няма. Така и така ще отлетят в даден момент, защо да не направиш нещо хубаво с тях? У нас уви, в момента минуса е 50 хил. души годишно, а тази ножица ще се разтваря още в средващите 5-15 години. При население малко под 7 млн. тази цифра е ужасяващо голяма. Ако има някакво раздвижване в момента, то е чисто спекулативно. Реално много малко от тези, които купуват жилище имат нужда от него.

Брех, ще рече човек, че в държавата има сериозен прираст на населението.

Боко го е обещал на Меркел.

НАДУВАЙТЕ БАЛОНА! КОГАТО ГРЪМНЕ ЩА КУПУВАМЕ ЛЕВ ЗА ДВЕ! Кога ще гръмне балона ли? КОГАТО СКОЧАТ ЛИХВИТЕ , а това ще стане през февруари когато ДЖАНЕТ ИЕЛЪН напусне ФЕД и на нейно место дойде посоченият от ДОНАЛД ТРЪМП нов председател на ФЕД. ЩЕ ИМА ГОЛЯМ РЕВ И ГОЛЯМ КОЛАПС НА БАНКИ И СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ!!

Пак ли почнахте да надувате балона с рекламите? Бум на търсене има при положителен прираст и в държави с добър стандарт на живот.

Купува жилища населението, което избяга в големите градове последните 15 години, подгонено от икономическия, инфраструктурен и демографски колапс в страната. Другият момент: след КТБ по-безрисково е да се изтеглят всички спестявания от банките и с малък кредити да се вложат във второ жилище. Така се поражда известно търсене, друг е въпросът, че предлагащите са повече от купувачите.

" да се изтеглят всички спестявания от банките и с малък кредити да се вложат във второ жилище" Можеш ли да си дадеш адреса за да знаят къде да те открият хората за този безценен съвет?

Към Никита !!!!!!!! пише се СГРАДА а не ЗГРАД............

Да, така се случва когато управлява ГЕРБ, бум встроителството, исторически рекорден износ, стотици КМ нови пътища, заводи и учреждения и търговски обекти. А се строи защото има кой да ги купува, хората имат реаоно увеличение на доходите и сигурността си . Разбира се Нинова и Радан Кънев това не го виждат, на едната само летящи чинии и Решетников са и в главата, на другият псувни, и кой знае още какво предвид псевдонима му

Ама Вие сериозно ли.... или просто си говорите?!?

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Не търсете парите от фалиралата КТБ.Вложени са вече.Като знам кой строи и какви материали се ползват и какви нормативи /никакви/се спазват, само едно земетресение 6,5по Рихтер и всичко ще е леш

В Пловдив Оазисите направиха най голямото гето разпръснато в целия град .Направо го номерираха .Като се насели всяка ,,кутийка ,,няма да имаме време да четем цялата криминална хроника на ОАЗИС

пак ли балон

Бум на строителството на жилищни сгради Интересното е , че в България, колкото повече намалява населението , толкова по-голям е строителният бум.

Ти мани ами вчера Боце казва че няма работници за германските заводи пък всяка седмица го гледам как реже лентички..това са някакви заводи на Автопилот по немски тертип :)

където намалява населението не се строй от 20 години.. повечето големи градове на България населението не намалява..

ама тва дето се строи се купува, там е бедата. Народа се запасява с жилища, които дава под наем на преселващи се от малките градчета и села...трагедия! Много удобно за сроителите. Хем строят боклуци, хем простолюдието им ги купува, а градовете се пръсват по шевовете. Грозна бг картинка без шанс за промяна.

Строят като замаяни. Влизаш и гледаш кутийки - няма място къде да се обърнеш. Тези архитекти като правят проектите не могат ли толкова да съобразят, че трябва да има място за шкаф, гардероб. Продават жилищата по измислена квадратура и ако погледнеш какво реално ползваш, цената излиза двойна. Във Виена цените са за чиста жилищна площ и обзаведено жилище. Тук като сложат стените, коридорите и стълбищата и по БДС - стават златни жилищата.

То тъкмо последното е уловката (стълбищата), това са общи части нямам идея защо общите части увеличават застроената площ която плаща купувача. 50 кв жилище + 10-15 кв общи части = 60-65 кв застроена площ :)

тази обща част нали я ползваш, безплатна ли искаш да бъде за сметка на строителя?

Верно ли т'ва!? Ич въобще не са кутийки, по сгради строени от дедите им на цени 5-10 пъти над нашите при тв'а в евро. Вярно, че европейците на запад взимат повече пари, но наемите и цените на жилищата са чудовищни.

стоят полупразни. Не знам кой финансира подобно строителство и с каква цел. Дали не е за такива, с които тепърва ще заселват България ? Изтребват българите и ги подменят с други, планът май е такъв.

Бум на строителството на жилищни сгради Строителният балон ще направи "бум" много по скоро отколкото преди.

пещерата още не е напуснала главите на примитивите. без да си дават сметка, че не им трябва, плащат с повече от половината си живот за контйнер тухли, дограма, стъкло и пясък. когато осъзнаят, че живет в смъртоносен капан, в много случаи е твърде късно..

Добре е човек да чете данните от СтЪКМистиката. Иначе как ще разберем колко сме добре !? :)) Като чуя статистика и винаги се сещам за случая, когато в 60-те години на миналия век заводите Мадара сглобяват първия товарен автомобил. На следващата година сглобяват 50 автомобила. И стЪКМистиката, отчита 50 пъти увеличено производство на товарни автомобили в България. Та на "статистики" сме царе. Разни писарушки вкарват някакви цифри там, ама кое какво е откъде е ......куче влачи диря няма. И те така ......................... !!!

Чакам да се настроят, да се накупуват и като се чудят какво да ги правят ще си купим жилище за мен и децата.

ся разбрахте ли защо архитектите им пречел закона и го наричат комунистически?

"Необходимото отстояние между етажните градски сгради е необходимо да бъде не по-малко от 1.5 пъти височината на сградата".

зеленината в кваарталите на София. Колкото и да се надуват живущите в Лозенец,кой се е превърнал в ужасен презастроен, грозен квартал. Каквото можаха изсекоха...комшиите си гледат от прозорците кой какво слага на масата.. С Красно село... същата история... Имаше карета от кокетни къщи с градинки пред тях с цветя...няма ги... На мястото на една къща...се преви един блок... Как ще стигнат местата за паркиране когато в една къща са живяли едно или две семейства...а в един блок? Улиците не са разтегателни... Алчни архитекти,алчни строители,алчни собственици...грозни квартали.

Архитекти ,затова не харесват комунистическият закон..Не съм фен на комунистите,ама действително имаше въздух.Оня ,,усмивката,,толкова разрешителни по негово време,датски градини продаваше,междублокови пространства ,поразий и корупция в изобилие.Сегалните продължават в същият дух.Сегашната маникюристка продава общински места на безценица,а лъжеше ,че иска зелена площ.Лъжи,пари,лъжи,пари........

Ето я най-новата схема, според мен: 1. Банките свалят лихвите по депозитите до нива от 0,1 - 0.35 % целенасочено. 2. Хората решават че е по-изгодно да инвестират в имот, който да дават под наем. 3. Заражда се търсене, което напомпва цените изкуствено до нива 900-1250 евро за кв. м. в София 4. Покрай истерията, работещи и предимно по-млади хора решават, че е време и те да вземат ипотечен кредит и се набиват в схема с банките при нива 3,5 - 5,5 % като си вярват че е изгодно :) За сравнение в Германия е 1,5-2 % лихвата по тези кредити. 5. Пазарът напълно полудява и дори пенсионерите се замислят за ипотечен кредит, ама няма кой да им даде, защото са рискови . . . 6. Полудяват и строителите/майсторите като цените на услугите, които предоставят скачат почти двойно. Много се завръщат от Испания и Германия, защото тук се оказва че ще изкарват повече пари. 7. Всички без банките и държавата са прецакани, а през 2019 година балонът се пука аналогично на 2008 година и така в България е реализирано поредното ограбване на хората. 8. Междувременно се вдигат данъците за имотите в големите градове. Държавната машина е нахранена, а гражданите са още по-зависими от банките. Инфлацията е невероятна, а недайси Боже да приемем и еврото междувременно. През 2030 работещите сега поколения започват да мислят за пенсии, оглеждат се и към фондовете за допълнително осигуряване и БУУУМ сработва схемата КТБ и те са умишлено фалирали, а събраните милиарди от вноски на работещите ги няма. Сори, ама аз изчезвам докато е време, а Вие си Решете сами!

Логично е това което пишеш,народът се усеша ,ама страха и робската психика не могът да променят нещата.Аз също не вярвам на пенсионните фондаве,то в Англия се случи,а у нас точно преди да започнат да ги дават ще ФАЛИРАТ.Мотрите действат по въпроса,как след прехода всичко отиде в определени комунисти .Няма спасение,муртите си имат държава

папуас,кой ти казал,че съм искал Курнито да ми духа.

ТА ДОРИ И С КРАДЕНИ ПАРИ , АКО НЕ Е СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ ПРОДАДЕ ! ТА , КОИ ЩЕ СА КУПУВАЧИТЕ - ЦИГАНИ, МИГРАНТИ, ИЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ДА КУПУВАТ 2000000 БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА ?

ще има 'В очакване на Годо" :)))

спад.

Е па няма нищо чудно - крадените пари ,така най-лесно се усвояват.

Докато се получи пак ДУМ-ДУМ

..беззъби, оскотели, умиращи от глад, ограбени от ддс-арската държава...

прилича на някоѝ "бизнесмени" си влагат парите.

То влагането е нищо, ако никой не ги купува. Но е вярно и това, че икономиката в цял свят върви добре, та и при нас горе-долу са добре нещата.

така

Не търсете милиардите от фалиралата КТБ ,вложени са вече.

НЯКОИ ВЕЧЕ ГИ НАМЕРИХА

Дира, направо се оляхте с тая грешка 504!

Другарката Нинова е два дни извън София в явочна квартира където ген.Решетников я инструктира от сега нататък каква позиция да заема и им набива канчето.Президента е изпратил за инструктаж многознайкото проф.Иво Христов

...папуас ,сбъркал си темата...Иначе и Кури и суджука са еднакви,та бягай да духаш на бацето.

Надявах се, че този ужасен период е отминал. Застроиха света. Няма въздух в градовете. Няма място за толкова народ на такава територия, бе, алооооу! А колите им, а паркинги, а градинки, а места за спорт? Да не говорим за инфраструктура и архитектурен план. По-грозни градове не знам дали има някъде в света.

Кризата свърши! Сега остава да започнат и заплатите да се вдигат...

Тя кризата не е почнала още!

На вас робовладелците кризата ви живее в мозъците болни!

За да се купуват тези жилища ще трябва наистина да се вдигнат доходите... Ако не се вдигнат доходите,то ще дойде нов балон,който ще се спука изведнъж и единствено в България отново ще има катастрофа...

Уж населението намаля, а се строи в несвяст...

Цялото население се мести в 3-4 града.

Само така,бетон и мазилки...,докато премахнете всички зелени площи и дървета! Така дадоха началото и на кризата от 2008г.

че другарката Нинова ще умре от злоба в тези горещини.Получава само шамари и ритници отвсякъде.Вече два дни нито се вижда,нито се чува.Дека си бе,г-жа Лъжа.

Ей! Сбъркал си листчето което трябваше да препишеш.