България и Македония - директна жп линия и газова връзка

В Скопие днес бе обсъдено транспортното сътрудничество между България и Македония. Наред с Договора за добросъседство, бяха подписани и два важни меморандума.

Обратно в новината

Коментари - България и Македония - директна жп линия и газова връзка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В един ден и подписан договор, и решение за ж.п. линия! Какво ли не прави командата отвъд океана... А за железницата е ясно - тя ще е част от железопътна връзка от Адриатическо море (Албания) до Черното такова. И в частност осигурява ж.п. коридор на американската база Бондстийл (косово) до Черно море. Накратко - подготовка за война на наша територия.

Тука, ке ви посрешнат, ваште верни, другари, Ергените , ке пейят, женените, ке жалат...! Одимее, пеемее, солзи ронимее, той що прав, замина, све го гоониме Песента на Жоро е бес- платна, в Електричката

В Мемохъбата, на кака Нушка, се расписа, и албанска пищка!

:)Това за ЖП линията е ясно от много години,който е минавал за Кратово е видял едни пилони дето стоят още от бай Тошово време.Кой ще даде парите за ЖП линията не е ясно

МАЙКА БЪЛГАРИЯ НАЙ-ПОСЛЕ ДОЧАКА БЛАГАТА ВЕСТ ОТ СВИДНАТА СИ РОЖБА МАКЕДОНИЯ ! МАЙКА БЪЛГАРИЯ БОГУ СЕ МОЛИ ДА ВИДИ РОЖБИТЕ СИ ЗАЕДНО - МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ !

Да си дойдем на думата! Притрябвала ни е на нас жп връзка или магистрала с Македония, но пък така мигрантите ще могат по-лесно да минават от Македония в България и после към Европа! Защо Сорос налива толкова много пари в Македония - за да вкарва мигранти от там, разбира се!

Бългърина Жоро Жбантов ще открива Линията*, с песента: Збогом братя, трагувам, право за Германия, стара майка останувам, сас сто еври пенцйя... Припеф: Одимее, пеемее, солзи рониимее, тос що прав замина, се го гониме

1000000+

Дай си мобифона! баба Тодорка с.Долна грешница, КН, Р.Бългейрия

Г-н Георги Жбантов, Петричанина, е Началник гара Скопие- Германия Честито, дрогарю, Жоро Жбантов! Искаме да работите, за Бългейрия! Товарете влакове, с Македонците* Примейра, ще ви поткрепя отзаде! Кльощана Захаросова, МВнР Шефа

Аз съм малко изпростяла. Чудя се кой ще пътува с тоя влак. И какви стоки ще се превозват. Движението и от двете страни е успоредно на границата, т.е. македенци и българи се изнасят със самолети за западна Европа. Пронищлени стоки и селкостопанска продукция и в двете страни няма. Внасят се от трети страни. Явно има нови пари за усвояване. Типично европейско поръчение.

Някакъв реален келепир няма ли от този договор?

Сега му е мястото Боко Суджука да прекара едно метро от Люлин до Скопие.

системно саботира коридор номер 8, за да не тръгне потокът на стоки от Азия към Европа, заобикаляйки рашията.

Отличен и стегнат коментар, но колко са наясно

към Интелектуалец ( нерегистриран ) 01.08.2017 19:05

И чий ще го дървя да ходя с влак в Македония? А ако е за товари, в САЩ на хиляди километри автовозите разбиха ЖП превоза в конкуренцията , а тук говорим за 150-200 км. Совалката на Тъпия в момента е с много по-дълбока стратегия , но Тъпия няма достатъчно мозък да се усети. Неслучайно го похвалиха от ЕС за "договора" с македонците. На Балканите единствения открит съюзник и симпатизант на Русия е Сърбия по линия на исторически дадедности, език, православие , обичаи. С приобщаването на Македония към БГ се затваря плътно обсадата около православна Сърбия . Не че ми дреме за надменните сърби, но ми е неудобно да ни използуват като маша за кои ли път благодарение на слабоумието на премиера ни. Македония трябва да бъде затворена страница в нашата политика, защото: 1. Ние сме изяли много бой за туя безполезни чукари и 30 % български деца от началото на века са расли сираци заради идеята да ги освобождаваме. 2. Македонците не ни обичат 3. Ние сме силните , а не те и винаги е било така. Ако имат нужди, да дойдат в София! 4. Тиквата беше , е- и си остана тъп изпълнител на чужда воля. След като ни прееба с Южен поток, за което заслужва съд и дранголник, сега оправя политиката на Запада спрямо Сърбия посредством избушената Македония

Ти за Сърбия ли си се закъхарил, бе? Сърбин ли си или тъпак? Само сърбин или българин-тъпоъгълник може да се вълнува за интересите на Сърбия. Или двойкаджия по история. Попрочети малко кой е напълнил главите на македонците, че не са българи и пак реви на чужди гробища.

1000000+

Значи .строим съществуваща жп линия и ги свързваме към празен хъб!?!? Аз това успях да разбера!!!

световните медии ще гръмнат от грандиозните газови и влаково проекти ... а южен поток бе тиквоооо ...а белене бе парцааал мутренски ???

ЖП линия 2027г. Света вече ще на Марс . и ще има летящи влакове ! Хич и не я почвайте .

Туй, дето западнякът ще ти го обещае, никакъв руснак не може да ти го построи !

ЗАЩО СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ И КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ СА СЕ СЪЕДИНИЛИ АМИ НЕ СА ПОДПИСАЛИ ДОГОВОР ??? .. ТО НЕ Е КЪСНО ДЕ - ЕВРО-РЕГИОН ТРАКИЯ В ДОКЛАДИТЕ НА ЕС ОБХВАЩА ВСИЧКО ЗАЕДНО С ИСТАНБУЛ :))

Съединили са се през 1941г. После комунистите на сила са карали българите да се определят като "македонци". Смърт на комунизма.

ЗНАМ , ЗНАМ А ИВАН МИХАЙЛОВ РАТКО Е БИЛ ЛИЧНАТА КУРВА НА ХИМЛЕР И ХИТЛЕР :))) .... ???

ЗАБРАВИХТЕ ДА КАЖЕТЕ И ЗА "БИЛКОВИТЕ ПЛАНТАЦИИ" НА СИК В МАКЕДОНИЯ :)))

Е те ''газовата връзка'' да знаете е големия успех за ''добросъседство приятелство и разбирателство''... Започва надуването на балона покрай цялата глупотевица на този лист хартия..

Линията София -Гюешево е на почти 110 години, а те тепърва ще я строят?! Шо за идиотизъм! Първият влак е спрял в Кюстендил 1909 година, а следващата година е стигал до Гюешево, т.е на македонската граница.

И за да се изплати, са нужни по 5000 тона товари на ден. Или 1 милион годишно. А кажете какви стоки за 1 милион тона ще си обменят България и Македония !? Изтървана работа, тировете отдавна погребаха ЖП-то.

Първата табела за София в Скопие помните ли как се появи? Бойко Борисов като кмет на София посети Скопие и каза на тогавашния кмет там - сложете една табела за София че да не се загубя следващия път. Преди това нямаше.

То боко нали сам като куче си ходи та само табели му липсват да не се затрие:))))))

"Българската страна пое ангажимент до 2027 г. да изгради жп линията София - Перник - Радомир - македонска граница." Изпуснали са Земен, Кюстендил- Гюешево - тая линия съществува, има си я. . Какво ще строят до 2027, т.е. 10 години! Ще перат пари и ше съсипват България

vasil

От Радомир до Кюстендил линията не е електрифицирана,а оттам до Гюешево е колкото да се каже,че я има.

Добре де и тук четем за газовия хъб Балкан да не би Баце да е намерил газ в Черно море и да продаваме на макетата ?Или тя тръбата е празна но важното е да се вдига пушилка и договор да има а тя май и бобената реколта тази година е добра та ако няма земен газ може да пуснат друг по тръбата :))) !!!

Путинофилите днес са страшно недоволни. Самият ВВП газ пикае.

До кога безмозъчни глупости ще се четат негрсмотни