Демографската криза е в ръцете на бизнеса

Традиционният Български кариерен форум дава надежди за бъдеще.

Обратно в новината

Коментари - Демографската криза е в ръцете на бизнеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще успее ли българския бизнес да привлече младите, образовани хора на България?!! Отговорът е "НЕ!". Защото бизнесмените ни са прости, злобни с претенции и много мързеливи. Те не искат да създават бизнес, който да развиват. Те искат да наемат едни хора на минимална заплата ,за да могат да отидат на почивка в най-екзотичните места и да се правят на ХАЙлайф. Ама то тази работа с аристокрацията не е като онази....

за какво му са на българският бизнес жени дето ще раждат деца или мъже ползващи майчинството......ТРЯБВА ДА СЕ БАЧКА....СЕМЕЙСТВО ДРУГ ПЪТ

80% от т.нар.бизнес са без образование. Останалите 20% с купени дипломи.

Демографската криза е в ръцете на държавата. Държавата това е апарата за прикриване на кражбите на еврофондове от страна на управляващите. Няма време за демография значи. Забравете, че бизнеса носи огромната отговорност. НЕ. Държавата е с най-голямата отговорност, но не и пука. Държавата просто иска да абдикира от народа и само да варди на крадците кражбите за да се краде като за последно.

Не разбирам защо му викате бизнес. Повечето са малоумници и простаци. Бизнес вече няма. Има едни едри фирми дето са държави в държавата. Само те работят. Фирми с огромни възможности правят заетост по програми представете си за да не плащат заплати. Вместо да лапмнат най-добрите кадри. Ей на товва що му викате бизнес. Думата е далавера, келепир.....

Има само един начин "бизнесът" да помогне на демографската криза - НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!

що при бай тошо да не би да се раждаха повече от 1-2 деца... поколенията наследи от царско време преди 9.9.44... след това никой не раждаше... какво те грее национализацията не знам........т.н.бизнес не е бизнес в булгаристан на доган

Ами 10 години вече денонощно втълпяват на народа, че е член на ЕС и сега народа втаса, чу, осмисли и се сети най-после да си поиска и евростандарта. Та така в Румъния шивачка взема 350 евра, а у нас 250 евра. Защо. 40 процента сме отдолу - еднакви условия, еднакви пазари, еднакви материали- все внос. Дачия дава 1200 евро на млад започващ специалист. У нас пак толкова ама за 3 или даже 4 месеца, а не месечно. У нас само краденето е на световно ниво. Познати ми разправят, че на острова (GB) просто живота, сигурността и всичко е друго. Просто е друга цивилизация. ТАка е и в западните членки на ЕС. У нас вече 10 години валят европари (така поне разправят герберите), а резултат никакъв. Кражби и мизерия.

Душо, от острова ти пиша. Чуят ли за румънци и балХар, и дотам. Дори продукцията подписана мейд ин бойкотират, редовно намирам разпродажби с мейд ин булгариа и романиа на 1/10 от редовната цена. Схвани, че дори имат основание. Знам за пропагандата срещу источноевропейците, и аз патя от това, но ти казвам, че крушката си има опашка и опашката е твърдо румънска и балХар. Схвани, че тия двете имат страшно лоша репутация. Схвани го. Схвани, че дори има защо. Поне се опитай да разбереш какво ти казвам. Докато не си оправите куманиЗкия светоглед, дайте да дадете, не ви виждам в подобрение. Махнете куманягите, оправете си държавата, морала и тогава искайте..... И африканците искат, и за наш срам, дори те са по-добре и по-съвестни... Била съм в Африка.....да не си помислиш, че нещо си измислем.....

Дойдоха времена, когато бг бизнесите, които не издържат на световната конкуренция за заплати и условия на труд, ще се наложи бизнесмените да си ги изнасят в Азия и Африка, където техните методи и заплащане все още вървят. Тук вече отесня за тях и само пречат!

Бизнесът хем иска българи да им работят.Хем си мечтаят за стари ялови моми, че сакън служителките да не излязат в майчинство.Първите въпроси по интервютата са "имаш ли приятел?" (т.е. има риск да надуеш корема),"имаш ли деца?". Един идиот дори искаше да си пригладя блузата, за да види дали под нея не крия корем. ОМГ. Другите въпроси "Под наем ли живееш? и "Имаш ли кредит" - т.е. до колко си зависим от парите и ще целуваш задници за едната кирлива заплата. ЩЕ дойде време само цигани да ви работят и тогава яко ще фалирате

Не забравяйте, че циганите са чергари и те живеят където им изнася. Изповядват религия, която им изнася. Сега исляма дава пари, стават мюслита. Масово бягат и те в чужбина. В момента градовете са пълни с цигански коли от Белгия, Германия - отпускари. Имат си от всеки град и регион местенце, на което да се спасят от родната мизерия и мутризъм. Все още купуват апартаменти у нас ама не се знае докога. Просто купуват нещо, което може да не им трябва след време. Вече масово и бг и турци и роми купуват жилища из ЕС и съвсем скоро това ще се усети у нас. Уверявам ви.

Отглеждането на деца не е възхвалявана дейност като екскурзия е Дубай, шопинг в Милано, екскурзия в Париж и зимата в Бали.... Иска се пълно посвещение на децата, но новите ценности не предполагат такива жертви.

За 27 г. много се видя на какво е способен този "бизнес". Да експлоатира може, да бори демографски кризи с такива заплати - не. Всъщност самия той създаде демографската криза.

бай тошо първо създаде кризата с 1 максимум 2 деца в соцсемейство. сега продължава щато т.н. бизнесмени са тошови кадри

демографска криза, бизнес ,не.

Даааа , но защо младите не ги попитат б.г. бизнеса и работодателите .най-важното....!? Ще дадат ли реципрочни /равнопоставени../ евро-заплати в България...!?

Демографската криза е в ръцете на държавата, а не в ръцете на бизнеса. Когато знаеш колко е трудно да намериш място на детето си в детски ясли, градини и училища, как да искаш да си навличаш подобни проблеми. Ако държавата направи всичко, което зависи от нея да има условия за дечицата, то тогава и демографската криза може да отмине. Толкова ли е трудно да се построят още детски ясли, градини....!?

то проблема с детските градини и ясли е само в София, в другите градове и села в България го няма този проблем, по скоро в детските градини извън София местата стоят незаети.

Все повече млади, образовани хора с добри доходи не искат да раждат деца заради страха, че ще станат наркоманчета и психарчета. Моля някой да предложи решение на проблема.

По-голяма тъпотия не можа ли да си измъдриш?!

В ръцете на бизнеса не е демографската криза, а демографската катастрофа, тъй като бизнесът я генерира. И както винаги, палачът идва на бял кон, представян като спасител.

Държавата трябва да гледа демографията, доколкото има държава, разбира се. Ако няма държава, народът има и правото и задължението да си я създаде.

В ръцете на бизнеса е големия му член. Богатите бизнесмени да не си стискат члена, а да започват да правят деца.

бизнеса гледа печалба, не е негова работа демографска криза, това е работа на държавата. прогнозата е лоша, отделно предстои отнемане на 1/3 от територията.

... вчера чух мутрата-престъпник Борисов да казва, че имало работа ама хората били мързеливи. А БЕ МРЪСНА СВИНьО, ти иди работи за 700 лева, когато цял живот си трупал знания и нерви, когато си бил двигател на прогреса, когато знаеш 3 западни езика, когато ... и.т.н. и т.н., НО как ТИКВАТА да разбете, той е чел само ... ВИНЕТУ! УУУУУУУ!

Може би не можеш да намериш високоплатена работа щото не си комфортен в работа? Щото си нервен?

Значи не си търсил такава работа особено в провинцията, за да пишеш така! Намери високозаплатена работа от български работодател ( и не само) , например в северна България, да те видим!

Ето виж,веднага утверждаваш, че сьм от провинция. Не умееш да комуницираш. Не бих те взел при мен. Ще ми изгониш всички клиенти и ще създаваш лоша атмосфера в коллектив.

Не можеш да пишеш, затова не те вземат на работа!

Демография и бизнес - да бе да - забременееш ли те уволняват, ако имаш малко дете или си бременна не те наемат, плащат под масата и ако стигнеш до пенсия, случайно, с парите които получиш и хляб няма да може да си купиш. Не искам да обобщавам, сигурно има и изключения, но в повечето случаи така стоят нещата, уви! Иди че раждай, да ама не, деца се гледат със спокойствие и пари! Всички приказки за демография от политици са само заради изборите, на тях изобщо не им пука, всичко е само за да вземат властта!

Ще се върнат, когато дневното възнаграждение за нискоквалифициран труд /чистачи, миячи и т.н./ стане 50 лв. или 1000-1200 лв. на месец. За квалифициран от 2000 лв. нагоре в зависимост от квалификацията. Всичко друго е дрън, дрън, но не така мислят родните назначени работодатели, които ще трябва да се лишат от средства за лично благоденствие, а подкрепящите ги партии от субсидии. Ще фалират и фирмите им за бързи кредити.

Даването на високи заплати, за да се 'върнели' ще доведе 'келепираджиите' тука. Ако искаш някой да остане при теб, нека не е за пари. Ако е за пари - утре ще го купи друг. Направете условия - на хората да им е приятно . Изгонете тъпите 'работадатели' до един ченгета. Оставете ги да си отмрат.

Да бе - ще ти работят хората за "слава", щото си "важна" личност... Тия лакърдии вървяха през 90-те години. Давай на чистачката си дневно 50 лв. за 8 часа, а за квалифициран труд минимум 80-100 лв. на ден и хората сами ще те оценят без да им философстваш.

За да работят качествено, хората трябва да са спокойни, че ще има с какво да нахранят децата си и да ги образоват. Но алчността не води до нищо добро.

Пак само сухи трици в канчето! Поне малко блажничко сложете де...!

вчера едно пипе ме нарече серсемин, но какво значи това

А за тях какво ще остане ? С тези големи търбуси и г---ве, нали трябва да се напълнят ?

Аз за трети път съм в майчински и за трети път си търся работа!!!!!! Насърчаване на раждаемостта от частния бизнес му се вика!!!

няма да работя за свине.

Ще се върна, когато мога да пратя детето си на училище без да ме е страх, че ще го нападнат хулигани, бездомни кучета, откачили наркомани или озверели циганьори. Засега това го няма, значи и мен ме няма в тая схема. Обичам си родината, мразя продажните политици

Стой си тогава в Германия .Там детето ти няма да го нападнат озверели циганьори,ще го нападнат загорели "бежанци". А може и някой да влезе с автомата в училище,или някой да гръмне една малка бомбичка в театъра или кафенето. Жалки сте в оправдаване на безродието си.

NE E ZA VYARVANE CE MLADITE STE SE VIRNAT V BILGARIYA KOLKO STE POLUCAVAT NA MESEZ

Ето...правопис е реално ниво на образование....

Колкото си изработят!

БГ бизнес- айде малко по сериозно

Докато бизнес и мафия са едно цяло в България движението ще е еднопосочно - навън .

Ами България е такава "благодарение" на твоето нежелание да гласуваш на избори и "благодарение" на твоята пасивност като гражданин. Мафията взе връх в управлението на държавата, защото "българите" предпочитат да бягат от проблемите, а не да решават проблемите ...

И за кого да гласуваш за да си сигурен, че ще има подобрение?

В цял свят съществува миграция. Хора мигрират, търсейки по-добър живот, пробват, се развиват. Но ако вътре в страната не стане модерно образование, така и се останете държава на сервитьори и продавачки. И те не са на ниво. Децата нямат навик да учат, да се занимават със спорт и музика. Те не са подготвени конкурентно за други държави. И там са работници втора ръка, но с по-добро заплащане, не щото там работят по-добре, а щото стандарт там е друг. Само единици са на ниво, с добър диплом и умения.

Само паразитите търсят нещо наготово - някой друг да го е създал, а те само да се възползват. Българите са като болестотворни микроорганизми, които се присламчват в устроените държави на богатите и успешни държавотворчески народи.

най-големите мизерии за България са дошли от азиатците - руснаци и османлии. Докато не бъде затрит азиатския тоталитарен манталитет и агресия нещата в България ще са все така зле, защото България е на кръстопът и всеки азиатец има мерак да се изака в нея.

Вече има и виновни)) А ви сте умни, образовани професионалисти, но капиталисти и нисши раси не ви дават да се развивате)

Часът на истината ! Дали ще се намери някой "българин" да се извини на наследниците на Османската династия затова, че преди 130 години бяха откъснати от Русия чрез война територии и бяха оставени българите да си правят държава ! Уви не се получи !!! Не стана !!! Днес, "българите" бягат от провалените територии и от собствената си некадърност да създадат и управляват собствена държава. "българите" вечно чакат някой да дойде от някъде и да им подреди живота и държавата и те наготово да заживеят .... Уви, няма такъв "успех" никъде по света !

Ставайте педали мазни и после чакайте да се раждат деца. Демографската криза няма да се реши с приказки,ниски заплати и гейове. Само циганите се размножават!

Не са ти виновни гейовете , ами са виновни простите българи, които вместо да си оправят държавата , бягат от нея ... Само много прост човек може да направи това ....

Тоя нашия бизнес е един бизнес. Просто са едни феодали, а и ги боли оная работа за демографската криза.

Българите се доказаха като изключително прости хора - с лекота изоставят държавата си и чакат някой свише да дойде и да им подреди и оправи кочината. Ами нали това е вашата държава бе "българи" ??? Кой очаквате да дойде и да ви я подреди , за да може вие наготово да се върнете и да "берете плодове" ????

Бягаме щото само в България ни обиждат В Германия ни уважават А в България всеки ден повтарят че българина е прост тъп страхлив предател крадец лъжец мурзелив То няма човешки недостатък който да не ни го вменяват Ей за това Сбогом България

България нали е ваша държава бе гяур - да не е наша ????????? Нали вие такава сте си я направили и се прецаквате едни други .... Гнусно е да си "българин"

+100

На какво да ви завиждам? На това,че избягахте като лебарки ли?Ядох години наред чужди залъци но имам достойнство и се върнах. Стойте си там. България няма нужда от такива като вас. По добре да останат тези,които истински я обичат. Някога нашите деди платиха свободата ни с живота и главите се, а техните внуци бягат. Чуждият залък им горчи ,но им харесва повече от родния. ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

Мъ пъ хем я обичате, хем я рушите и гоните инакомислещите ...... От вас, дето я 'обичате', ми е дошло до гуша! 'обичането ви такова че съсипвате, а не градите! Ето, останахте в страната и какво, да не би да подобрихте каквото и да било? баш вие, дето се крият зад 'обичането', баш вие я съсипахте! щото ного я 'обичате'!

хърбел на щърбел,ти си нагъл безсрамник,щом имаш наглостта да казваш на черното бяло,точно вие ядете нашия залък,дето сме си го ИЗРАБОТИЛИ(чувал ли си тая дума)и живеете на наш гръб,смучете ни най-безмилостно кръвчицата и да твърдиш,че ядем чужд залък,е,няма такава наглост,ако имаше господ да ви е смачкал като хлебарки,каквито всъщност сте

НИЩО ХУБАВО НЯМА ДА ВИДИМ ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ,ДОКАТО НЕ СИ ВЪРНЕМ ЗАГРАБЕНОТО ОТ ТЯХ

За 500-600 лв заплата и осигуровка на минималната,за това ли да се върнат???!!!Няма нормален,който да се върне и да работи за тези смешни пари.ИЗТРЕЗНЕЙТЕ МАЛКО И ГО РАЗБЕРЕТЕ!!!

Мунчо,такива заплати получават чистачки и общи работници. Квалифициран работник получава поне три пъти повече.

Пак някви пари усвояват тия! Вместо да се чудят как да усвояват пари чрез обречени на неуспех форуми по-добре да кажат какво се случва с Електронното правителство, борбата с корупцията, реформата на съдебната система - хората бягат защото няма работа, а работа няма защото няма икономика, а икономика няма защото крадците и паразитите властват и грабят без да дават добавена стойност, а крадците и паразитите властват, защото нямаме Държава и държавници, а само армия паразити и корупционери!

ще се върнат друг път в най-злощастната Б-Я,най-бедна и най коварна....

А ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИХТЕ ДА ВИ Е ХУБАВО В РОДИНАТА,БЕ- ЧУЖДОПОКЛОНИЦИ? ИЗБЯГАХТЕ КАТО МИШКИ ОТ ПОТЪВАЩ КОРАБ.ГЛЕДАТЕ ОТ СТРАНИ И СЕ РАДВАТЕ. КОЛКО ЛИ ЧИНИИ И ЗАД..НИЦИ СТЕ ИЗМИЛИ...,А СЕГА ПЛЮЕТЕ РОДИНАТА СИ И СИ ИГРАЕТЕ НА БАРОВЦИ. ВЪШЛЬОВЦИ...

Защо ни обиждаш? Завиждаш ли ни? Ми ела и опитай как се живее в емиграция, направи се и ти на баровец ако толкова ти се иска, опитай колко е сладък чуждият залък. Само недей завижда. Зависта оправа тази държава, а не емиграцията!

не злобеи, кат не ти стиска да бегаш, лапаи муи

сърбай говненца ти в бг пък нека ти е сладко!!

abasador

познавам, доста млади хора в Германия, но на ръцете им цветовете са черно, червено и жълто! Не мисля, че някой от младите, та дори и от нас по-старите, мисли или желае да се върне в Родината. И тук има корупция и политически скандали, но не е като у нас в България, директно и бос през просото. В Германия се живее спокойно и сигурно, имат силни социални осигуровки и системата работи стопроцентово. Мисля, че българският бизнес и не само, нямат шанс да върнат младите хора. Лек ден.

Работих години в чужбина. Пътувах. Видях свят,но ПО ХУБАВО КЪТЧЕ ОТ РОДИНАТА СИ,НЕ ВИДЯХ.ВЪРНАХ СЕ. ИСКАМ ДА НАПРАВЯ БЪЛГАРИЯ НАЙ- ХУБАВОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ, ДОРИ И ДА Е С РЕВОЛЮЦИЯ,НО НЯМА С КОГО.. ПРЕДАТЕЛИТЕ ИЗБЯГАХА И Я ИЗОСТАВИХА,А ОСТАНАЛИТЕ ТУК СТРАДАТ,НО ГИ МЪРЗИ ДА СЕ РАЗМЪРДАТ. ЛЕНИВИ ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВНО,А ДРУГИ СА БЕЗРАЗЛИЧНИ. САМА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ. ТРЯБВА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ОБЕДИНЕНИ......МЕЧТИИИИИ....

Знаеш ли кое е най-печалното? Това, че ти всички ни записа или в предатели или в тъпоумни мързели, а после се оплака, че българите не сме обединени. Как точно смяташ да обединиш българите с унижения и обиди?

- Добре де - Каза Бизнеса. - Ще се погрижа за демографската криза. След което си запретна ръкавите и си разкопча панталона...

Аз се върнах в Бългрия преди 8 години. Една година вегетирах тук, след това поех дълбоко заборчнял и фалирал бизнес. Вече 7 години работя тук и за сега (да не чуе дявола) се движа добре и на горе. Мога да дам нялко лекции на темата трябва много много работа и компромиси със себе си. Трудно е да си извоюваш свободата и да я поддържаш. За този период спечелих няколко стотици хиляди лева след данъци, които съм набутал във фалиралия семеен бизнес за да се оправя. Сега си почивам на българското Черно море и после продължавам с пълна пара да работя. Остана ми още малко да изплатя борчовете и да завърша започнати проекти още от преди 20 години. Мутрите и мутресите не ме тревожат ни най-малко, даже са ми смешни. Гъзарчета разни и далавераджии от политически партии и администрации въобще не ме тревожат. Тук в България има възможности, просто се огледайте наоколо и преценете какво може да се прави в населеното място където сте избрали да бъдете. Ако не ви се получава тогава емигрирайте за да се продадете за повече пари някъде, или тук в България работете за някои който ще ве възнаграждава колкото пожелаете (има и такива аз съм един от тях) и после пак мислете за вашата свобода.

Респект и успех.

Благодаря, дай боже всеки му!

Истинският българин не бяга, а се бори до последно за страната си.

Мъ пъ хем я обичате, хем я рушите и гоните инакомислещите ...... От вас, дето я 'обичате', ми е дошло до гуша! 'обичането ви такова че съсипвате, а не градите! Ето, останахте в страната и какво, да не би да подобрихте каквото и да било? баш вие, дето се крият зад 'обичането', баш вие я съсипахте! щото ного я 'обичате'!

Слава богу, че има млади които се връщат, за да променят нещо, а не с нагласата: "България трябва да ми даде заплата 4000евро, България трябва да не е куромпирана, България трябва да ми даде спокойствие" Когато разберете, че ВИЕ трябва да дадете на РОДИНАТА си, тогава ще постигнете нещо смислено в живота си, до тогава ще си останете роби на чужди. И никога няма да сте признати за равни. Никога инторията им няма да е вашата, никога празниците няма да са вашите, никога ханската кръв която тече във вените ви ще стане саксонска. НО пак казвам има и хора които се завъщат, за да се борят ЗА БЪЛГАРИЯ, а не да искат от нея. И САМО благодарение на тези хора България върви и ЩЕ върви на горе! Мислете каквото си искате, промяната няма да дойде от МАРС, а от ХОРАТА! Вие си правете сметка какво искате да направите с живота си. НО да знаете, че това е самата истина. Държавите са това което са хората в нея. Ако вие не сте готови да бъдете хора на България, каква държава ще бъде тя?!

Браво

Първо човек трябва да помогне на себе си и на семейството за да не тежи ан държавата. А чак след това да да дава. Всички, които си мислят патриотично как основно задължение им е да дават на държават реват , че трябва ние да им даваме на тях и на техните семейства.

Не! Няма да се върнем!

българите едва ли ще се върнат, за това си развъждайте гласоподавателите цигани и си внасяйте араби и бизнеса ще цъфти!!

А в чий ръце е бизнеса?

На западните корпорации. Банките, застрахователните фондове, пенсионните фондове, медодобивният комбинат, комуникациите, стоманата, бирата, торовете, стъклото, сребърните концентрати, златото, кабелите, текстила, електроенергията, разпространението на енергия и вода, циментовите, търговията на едро. Всичко е на западните компании. 17 милиарда лева печалба на година. 30 милиарда - платени за заплати. 15 милиарда лева изнесени на запад. Всяка година. Бизнес за българите - дребни квартални магазинчета, скрита форма на безработица.

Така нареченият бизнес е в ръцете на групировките от 90-те - убиици , сутеньори , наркотрафиканти и прочие долнопробна сволоч. Самата почва у нас е такава че нормален бизнес не може да вирее а само с престъпни корени. Затова и стандарта ни на живот е толкова нисък и всички нормални хора продължават да напускат територията , остават предимно пенсионери , аутсайдери , калинки - хора които не могат да се реализират някъде зад граница. Докато бизнесът се държи от бандити положението в държавата никога няма да се промени и ще продължи да се влошава.