Германия изтегля 22 000 поршета заради емисиите

Софтуер, манипулиращ данните за емисиите отработени газове, е открит при автомобили на Порше (Porsche).

Обратно в новината

Коментари - Германия изтегля 22 000 поршета заради емисиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати измамниците и ние тъпаците сме лумнали по боклуците им--- е та ние сме тъпаци.

ВБА

Че то не остана читава германска кола с дизелов двигател. Ако са манипулирали и бензиновите двигатели германците, ще се окажат най големите мошеници в историята на автомобилостроенето, а се хвалят нагло, че имат най големи продажби по света. Сега и другите производители са в шише и така трябва. Много скоро, ще има бум на електрически и пълни хибриди на световния пазар. След няколко години акумулаторите, ще увеличат драстично своята плътност и капацитет, а цените рязко, ще спаднат. Идват нови нанотехнологии, а пробега с едно зареждане може да надмине 500-700 км. с едно зареждане. Пробива почти е направен в този бранш и до няколко години притежателите на електрически и хибридни коли, ще останат много доволни, както от пробега така и от цените, които, ще са съпоставими с тези на ДВГ, че и по евтини..... Успех на учените от целия свят за една по чиста околна среда....

Какво стана -голямата работа се указаха мушеници швабски прехвален боклук.

Сменил съм около 12 автомобила от магазина, предимно от топ марки, включващо личузини и спортни коли, като тук не визирам ролс, бентли и разни екзотики. Втора употреба около 3-4 , предимно нисък клас, като съм бил не знам кой подред собственик. И наблюденията ми са от първа ръка, не от картинки и спосания. Така доволен ли си?

Абе, да му мислят, тея дето карат дизелови печки...:-D Концептуално, електромобилът, е бъдещето, което бързо ще стане настояще! А дотогава, ще си търкалям бензиновата резачка и ще си свиркам... А който търси икономии, по добре да си джитка с градския транспорт - най на далавера е! :-D Успех на всички неосъзнати дизел-фенове! ;-)

Автомобилите на Фолксваген и всичките им останали марки са най-надценените в момента. При равни други условия съотношението цена качество е по-добро при останалите производители. Но очевидно те най-добре са разбрали, че в съвременния свят няма значение, колко добър е продукта, който продаваш, а рекламата която му правиш. А в техния случай и силната антиреклама на конкурентните производители.

КоУега, само да отбележа, че си дълбоко НЕправ, но това явно е от липсата на информираност и познания в тая сфера. Напротив, към момента VAG групата предлага най-новите технологии на пазара, особено по отношения на гамата двигатели, а съотношението им цена-качество е най-изгодната, в сравнение с другите производители... Но, няма нищо ти си "приказвай", нали за т'ва са форумите ;-)

Да даунсайзинга е супер технология благодарение на която един двигател не може да изкара 200 000 без да се скапе. И да сменяш ангренажна верига на 60 000 е връх на технологията, при условие че на жигулите караше по минимум 200 000 преди да се разтегне и да задрънчи. След ЕЗ и АБС моторите флоксваген само глупости правят.

КоУега, това си го прочел в "Аутобилд". Продължавай да четеш точно там и ще си сигурен, че "от гоУфо по-гоУемо нема" ;)

Тези Дойчовци напоследък започнаха да лъжат много.То не остана немска автомобилна фирма незасегната.За сега нищо не се пише за френските и японски дизели.

...ами, така е в бизнеса - като започнеш много да се разрастваш на пазара и веднага някой "доброжелател", ти спретва "шапката на майстора". Ти съмняваш ли се, че всички тези скандали са целенасочени?! А конкретно по въпроса със шмекериите за вредните емисии - просто всичко започна след поредната евро-наредба по темата и непосилните параметри, заложени в Евро 6 категорията... Да не забравяме все пак, че нещата ВИНАГИ се базират на причинно-следствените връзки. ;-)

Целият ви капитализъм е такъв, отвън лустро, вътре зловоние и тлен. "Ла*но в целофан."

Карай си тогава Лада-та или Москвич-а.

И да си ги карам в Северна Корея... Колко досадна и типично синьоглава липса на въображение. Още за веднъж на непреходното очарование на Москвич, ЗАЗ и други: youtube + Тест драйв Москвич 412, първия резултат youtube + Горбатый Запорожец. ЗАЗ 965.

капитализма е като мушмула колкото по гнил толкова по сладък

Хахаха. Мизерници навсякъде

Нещо не е така! Ако една кола има вредности в отработените газове, които надвишават нормите, то тези вредности се мерят с външни уреди, така че софтуера, "налят" в колата не може да ги заблуди. По-скоро програмират компютрите така, че да отрежат от мощността на колата, за да я вкарат в норма.

Усещат кога колата е закачена на тестовия стенд и намаляват мощността. Така на теста - чисто, а на практика - мръсно.

много се радвам, че не си купих, сега няма да имам ядове

Порше Кайен: кола за спихнали комплексари, произведена в Словакия с немско име, продавана за много пари. Електронен кенеф, които след няма 5-6 години му пада цената с 70-80%.

Абе смотан, ти карал ли си ново порше, купено от магазина, ? Много обичам разни льоловци живееши в панелка и каращи бракуван автомобил да се изказват за все признати световни марки.

Е за кво да карам тая кошница?!? Кйорав ли си че не виждаш какво ти пишат хората в статията. А относно цената отвори мобиле.де и виж сам. Ама нищо де, нали трябва да има и баламурници като тебе да пълнят гушата на тарикатите. Рупай-рупай.

Убеден съм, че нямаш пари за такава кола и за това избиваш комплекси по нета. Хората, които имат коли с въпросните двигатели си возят гъзеца на хубаво и не знаят какво означава вредна емисия, което е проблема. Дано сме се разбрали

Истинските германци отдавна са се преселили в Швейцария! В Германия са останали само ОСИ-та, турци и руснаци!

Да не се окаже накрая ,че коли от 1996-та, 2006-та и 2016-та години , отделят еднакви вредни емисии?! Само където копмютърните манипулации са в НОВО измерение?!:)))

Неграмотници, пише се Porsche, a ne Porshe.

Германците са дърти лъжци.

Понеже българите не са!

а ти си руснак ли?

Еми дайте ми го на мене това Порше Кайен, като не ви харесва

Купувайте само руски коли! При тях няма лъжи за емисиите, защото скапаните им двигатели не отговарят по конструкция на никакви евро норми. Пушат си колкото си искат. Няма опасност да производителят да си прибере колата обратно. Единствените, които се интересуват да ви приберат колите - са търговците за скрап!

През 2016 г. в Германия са продадени 1686 автомобила Лада, като две трети от това количество се пада на Нива. Тези, които се решат да си купят Vesta в Германия ще имат богат избор: един двигател (1,6) със 106 к.с. Интересното е, че той отговаря на стандарта Евро 6.

Пише се Porsche! Модел Cayene TDI няма. Има Porsche Diesel!. Преписвате някакви полу-истински новини от немски фейк сайтове.

Ба и си, туй германците се оказаха най-големите мошеници в Европа ???!!!

ЗАПАДНО-ГЕРМАНЦИТЕ ... ТЕ СМЯТАТ ЗА БОКЛУК ДОРИ ИЗТОЧНО-ГЕРМАНЦИТЕ И МЕРКЕЛ СЕГА ЗАСЕЛВА В ИЗТОКА ИМИГРАНТИ .... А КВО ОСТАВА КАТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДРУГИЪР НАЦИИ ???

Пак дрънкаш русофилски глупости.

Генът на германеца отдавна не е същия. Официално пише Германия -91.5% германци. Реално са много по-малко. Напълзяли са навсякъде. Няма отърване. Преди време питах един американец, защо качеството на американските коли е по-лошо от на японските и постоянно пада. Той ми отговори, защото ги правят черни , мързеливи американци! Германия върви по същия път! какво може да очакваш от неграмотен прост турчин, сириец или африканец!

АЗ РАЗБРАХ ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ СА БОКЛУЦИ ОЩЕ ПРЕДИ БЛИЗО 3 ДЕСЕТИЛЕТИЯ ... КАК ? ... СПИРАТ АВТОБУСИ С ТУРИСТИ - БЪЛГАРИ НА ПАРКИНГА И ГЕРМАНКАТА СЯДА ЗАД ЕДНА ТАБЕЛА 2 МАРКИ НА ВРАТАТА НА КЕНЕФА ... ЗАМИНАВАТ АВТОБУСИТЕ ... КЕНЕФА ПАК БЕЗ ПАРИ :))

Еми като тази "германка" е била българка, какво се чудиш, иля някоя друга подобна мангалка!

Ти наистина ли си мислиш че "неграмотен прост турчин, сириец или африканец" е писал програмата за управление на двигателя? Или че някой подобен е взел управленското решение да го направят?

Имам паджеро 3.2 дизел, като дам газ и тези зад мен остават в черна димна завеса. Поне съм сигурен, че японците не лъжат с емисиите - 256 и нещо си май беше. иЗтинско евро 3

И на колко годинки е щайгата? За километри няма да питам, защото и ти не знаеш.

Тук иде реч за нови коли бе. Твоята 100 годишна каруца де я буташ?

Порше с 3-литров дизел звучи като лоша шега.

Пише се Porsche... неграмотници... и Кайен няма с такова обозначение TDI, дори и да е дизел... голям смях

има си не обърквай хората... 3.0 TDI както го има във кайена така го слагат и на Q7 и на таурег... друг е въпроса колко е подходящ за тия танкове...

И производителите на прословутото "немско качество" са си измамници, както всички останали.

ТАКА Е СЪС ВСИЧКО ОСТАНАЛО:))) ... ЗАПИТАЙТЕ СЕ ЗАЩО ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА БЪЛГАРИНА ИЗМРЯ ... ЗАЩО СЕ УВЕЛИЧАВА РАКА А ПУШАЧИТЕ НАМАЛЯВАТ ... ЗАЩО ... .. ВЪПРОСИ , ВЪПРОСИ

а защо американците живеят с 20 години повече от руснаците? Защо?

Сега на всички поршета да им сложат газова :) Емисиите ще паднат, а и ще излезе евтино :) ха ха ха

А па моя 12-так никой ни го изтегля, ни го вика в бокса...

Не на поршетата. Да крушетата. Да не остане нито едно порше без круше. Дайте ни ЗАЗ, ГАЗ и МАЗ- някой се изкряска и т.н.

Даже доста:)

КАРТЕЛНИ СПОРАЗУМЕНИЯ , ЕМИСИИ - сещате се накъде вървят нещата с немската икономика и свързаната с нея банкова система. Кой ще ги спасява от атаката на БЕЗКОМПРОМИСНИЯ Доналд Тръмп. Сещайте се каква ще е съдбата на потъващият ТИТАНИК наречен ЕВРОПА и возещите се в трюмовете БЪЛГАРСКИ ЕВРОПЕЙЦИ ? УСЕЩАТЕ ЛИ КАК КОЛОСА НА ЕВРОПА СИ ОТИВА ПРИТИСНАТ ОТ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНАТА АТАКА НА Юнайтед Стейтс ъф Америка .

По-скоро USA е потъващият Титаник с 20 Трлн $ външен дълг и откраднатото злато от Кадафи, Египет и Ирак не можа да ги подпре. Германия все още не може да си изтегли 670 тона злато от УСА, от Франция- 370 тона, Холандия чака също на опашката за 600 тона съхранявани в УСА.

ПУСНЕТЕ ГИ В БЪЛГАРИЯ,ЩЕ ГИ ЛАПНЕМ,КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ!!!

Софтуер, манипулиращ данните за емисиите отработени газове, е открит при автомобили на Порше " КЪде се беше скрило копелето ? Де*еш и вирусите на налазили по тези Поршета....

айде и Порше в кереча

а бе аз се чудя защо не ги карат много много, а то защо било.

Ааааааа ха ха ха ха ха ! Поредната Швабска ментарска полюция ! Значи : Първо - дай 200 бона за ново Порше ; Второ - хайде сега задължително обратно в завода , за да ти го СКОПИМ ! Така е в съвременната демокрация !Плащаш Порше , караш Юго !

Еми то няма как да подскачат 300 коня под капака, без да ги храниш. Когато се приемат безумни закони, даже германците са принудени да ги заобикалят баш по български.

Тъй-тъй... а когато същите тези немци лобират в ЕС въпросните закони, за да убият конкуренцията?

си купуваш ладичка, без софтвеър и си я караш несклопена, даже ще ти по бърза и от кайена !

Само ладички са ви на вас в чугунените зомбирани демоевроатлантизирани тикви. Мурзилки със синя вата! Правилно е написал тигъра горе за лицемерието на Ханс. И сега защо трябва да закриваме централите, щото не били екологични? Колите им екологични ли са на швабите? Кой пак ще ни извива ръцете?