3 години затвор за подготвял убийство на Обама

Американец бе осъден на три години затвор, защото възнамерявал да убие Барак Обама, когато той бе президент на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - 3 години затвор за подготвял убийство на Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това прилича на фарс. Този човек е по-скоро за психиатрия, не за затвор. Просто е жертва на елементарно активно мероприятие. Буквално са го подставили да минел за терорист. И ако такъв човек с такива възможности се определя като заплаха за президент, то това говори твърде лошо за нивото на американските служби. По-скоро това е за сплашване на населението, да не си и помислят да мислят. И вероятно поредното аргументче, колко е нужно да се ограничат оръжията в населението. Което е голямата болка и притеснение на управляващия в САЩ режим. За да няма революции.

Този пак късмет е извадил само с три години. Американците ако го бяха пратили за обработка в Близкия Изток, както Буш, Чейни и Ръмсфелд правеха преди, там ислямистите кой знае какво щяха да го направят за това, че е заплашвал един от най-големите им поддръжници. Ако ИД или някоя от многото подобни организации някога учреди фонд Ал Ираки и награда За средновековен халифат, Барак Обама несъмнено ще е един от наградените. Може дори и паметник да му направят като на Бил Клинтън в Косово. Въпрос е само дали ще получи наградата преди и след други видни официално борещи срещу ислямизма (но реално борещи се с него колкото и Обама за мир) като Хилари Клинтън или Бенямин Нетаняху (за малко да пропусна да спомена Израел или Нетаняху в този контекст, което би било безспорно неправилно и за това е редовно премълчавано, защото не може да се оспори с факти, но успях да избегна тази грешка).

И пак внедрен агент, в този случай помагащ на някой си да организира покушение. Преди имаше арестувани, заради това, че подлъгани от агенти са се подготвяли за извършването на терористични атаки. Тези случаи хич не са добри. Дано в близост до България не възникват подобни случаи. Проблема с подобни инциденти е че в хипотетичния вариант, когато някои отдели на спецслужбите започнат системно да се занимават с вербуване, подготовка, въоръжаване на терористи и изпращането им да действат, подобни прецеденти могат да бъдат използвани за прикритие, дезинформация на изпълнителите от по-ниско ниво в структурите и измъкване на шапката в случай на разкриването на подобни дейности. При разкриване ще бъде по-лесно да се излъже, при това с контра атака: Да вербувахме ги тези, подготвихме, въоръжихме, но в бъдеще щяхме да ги арестуваме със всичките улики, подобно на еди кой си и еди кой си предишни случаи и никога нямаше да ги използваме по предназначение. И как може въобще да допуснете, че е възможно ние да направим подобно нещо!? Възмутително безобразие!! Трябва да се срамувате! Вие някаква съвест и патриотизъм въобще имате ли?.

путлеризъмът е като срамните въшки. лесно се прихваща и трудно се лекува.

3 годинки, щото "подготвял" убийство на демократическия президент (Хюсеин), а колко за журналистката, дето държеше в ръцете си "главата" на сегашния републиканския президент (Дони) по време на ТВ шоуто?

как го е подготвил ,като е бил в затвора ,където все пак не продават оръжия...поне за сега ?!

lu4ka

И сега затвор, защото не е успял!?

3 години,докато реши да убие дончо и да го подготвят както трябва . е ,от сега знаем кой ще е убиеца на тръмп ,ще помогнем на разследването им.

обама остава в историята като наи-добрият от всички президенти. останалото е смешен плач и путлеризъм.

тя всичката нация е за убиване те само за ОБАМА А кой е този мангалино - една тухла в стената. ф амеркика не командва нито президент нито сена. прехидентите се смянят а мисър на винасите винаги си остава ! Или тия които произведат оръжие те и комадват не само американска политика с презетента и сенат а и светът искът да завладеят. ОЩЕ В НАЧАЛОТО на миналия убиха премиер министа (за силната икономика тогава ) Столипенов ! - въобще тая мръсна нация трябва да няма никакво споменаване в европа

Лицето на снимката е искало да направи хитлеристки поздрав, но е вдигнало лявата, а не дясната си ръка и е забравило да я изпъне.

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МУ СЪКРАЩАВА МЪКИТЕ :)